Πλαγιόκαννο

Κυνηγάω μόνο με αλληλεπίθετα και τα 3 πλάγια που έχω κάθονται
Τα πλαγιόκαννα που έχω είναι ένα sidelock Filli Piotti.
View attachment 69097Το Robust 234 71εκ 5/3 τσοκ μαμίσιο, λιγότερο από 1 κουτί φυσίγγια ριγμένο.
Και ένα εξαιρετικότατο γερμανικό προπολεμικό 16άρι round action!!! Της καλύτερης περιόδου των γερμανικών όπλων! Η μάρκα του είναι RS τα αρχικά των συναρμολογιτών διότι δεν ήταν κατασκευαστές όπλων. Επέλεγαν βάσεις και κάννες ανάλογα την παραγγελία του πελάτη τους. Και η κατάστασή του? Αψεγάδιαστη! Εκτός ένα μικρό σημάδι στο ξύλο της πάπιας.
View attachment 69102

Ε τωρα τι να σου πω????
Θα στα ψάλλω από κοντά..... .hair.

Νικηφορε από περιέργεια, μπορείς να γράψεις ποια είναι τα πλαγιοκανα, και ποιο αλληλεπίθετο σου φαίνεται πιο βολικό ;
Θέλω να κάτσω και να γράψω ένα κατεβατό για τα όπλα που έχω κυνηγίσει και τις διαφορές τους και να πω και την άποψη μου γιατί βλέπουμε αυτήν την απίστευτη διαφορά στα σκοτώματα από όπλο σε όπλο και μάλλον όχι τόσο από κάννη σε κάννη. Ελπίζουμε να μας πιστέψει και ο φίλος Βασίλης gvp για τις διάφορες αυτές.
Μια γρήγορη απάντηση στην ερώτηση σου είναι για το κυνήγι πάντα MX8. B25. ASE12.
Νικηφορε από περιέργεια, μπορείς να γράψεις ποια είναι τα πλαγιοκανα, και ποιο αλληλεπίθετο σου φαίνεται πιο βολικό ;

Λευτέρη, εμένανε πάντως, απ' αυτά π' ανέβασες, μ' αρέθουν πολύ αυτά τα δύο κάτωθι!!
Ο λόγος...; Μα φυσικά, το ότι αυτά τα δύο διαθέτουν πιο ολοστρόγγυλα, πιο μεγάλα ημισφαίρια/fences (τα λέω και ''μπάλες'' εγώ)...!!

20230324_184554.jpg20230324_185016.jpg

Θέλω να κάτσω και να γράψω ένα κατεβατό για τα όπλα που έχω κυνηγίσει και τις διαφορές τους και να πω και την άποψη μου γιατί βλέπουμε αυτήν την απίστευτη διαφορά στα σκοτώματα από όπλο σε όπλο και μάλλον όχι τόσο από κάννη σε κάννη. Ελπίζουμε να μας πιστέψει και ο φίλος Βασίλης gvp για τις διάφορες αυτές.
Μια γρήγορη απάντηση στην ερώτηση σου είναι για το κυνήγι πάντα MX8. B25. ASE12.
Μπορείς να βάλεις φωτογραφία του B25 και ÀSE12 ;

και να πω και την άποψη μου γιατί βλέπουμε αυτήν την απίστευτη διαφορά στα σκοτώματα από όπλο σε όπλο και μάλλον όχι τόσο από κάννη σε κάννη. Ελπίζουμε να μας πιστέψει και ο φίλος Βασίλης gvp για τις διάφορες αυτές.
Όπως ακριβώς το έγραψες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ... γράψε όμως τι πιστεύεις.

ps
Με ξέχασες με το μαρκάρισμα των σκαγιών ... περιμένω και θα το κάνω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση !!!!!
Φυσικά όποτε έχεις χρόνο.

Όπως ακριβώς το έγραψες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ... γράψε όμως τι πιστεύεις.

ps
Με ξέχασες με το μαρκάρισμα των σκαγιών ... περιμένω και θα το κάνω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση !!!!!
Φυσικά όποτε έχεις χρόνο.
Έλειπα για αυτό και δεν μαρκάρισα τα σκάγια. Piano piano αλλά ιταλικά!
Θέλω μια μέρα με ηρεμία και θα καθήσω να γράψω που θεωρώ ότι είναι η διαφορά.

Μπράβο!
Μήπως μετρήσατε την διαφορά σε διάμετρο του αυλού? Με τρυπάνι και γυαλόχαρτο το κάνατε ή με αλεζουάρ?
Οι διαβρωσεις ηταν πολυ ρηχες δλδ κατω απο 0005 του δεκατου στην ουσια εγινε ατυπο lapping με πετρα δεν χρειαστηκε να μπει αλεζουαρ

Back