Δεν το ξέρω πιστεύω ότι θα είναι τα ίδια(μπορείς να πάρεις αφτερ) αλλά στο απλό θα περιοριστεις στα 28-30 γραμμάρια και όχι ίσως κάτω από 4 νούμερο σκαγι , γι'αυτό είναι προτιμότερο το μάγκνουμ.Γράφουν τα τσοκ στα δισκάνδαλα steel-shot?
Δεν το ξέρω πιστεύω ότι θα είναι τα ίδια(μπορείς να πάρεις αφτερ) αλλά στο απλό θα περιοριστεις στα 28-30 γραμμάρια και όχι ίσως κάτω από 4 νούμερο σκαγι , γι'αυτό είναι προτιμότερο το μάγκνουμ.Γράφουν τα τσοκ στα δισκάνδαλα steel-shot?
Ρώτησα σήμερα τον Γιάννη Κρόκο που έχει το όπλο και μου είπε ότι τα τσοκ δεν το γράφουν ενώ τα δικά σου το γράφουν.Δεν το ξέρω πιστεύω ότι θα είναι τα ίδια(μπορείς να πάρεις αφτερ) αλλά στο απλό θα περιοριστεις στα 28-30 γραμμάρια και όχι ίσως κάτω από 4 νούμερο σκαγι , γι'αυτό είναι προτιμότερο το μάγκνουμ.
Αυτό δεν το περίμενα αλλά αν πάρεις δύο έξωεργοστασιακα πχ 5-4 που είναι το πρόβλημα;Ρώτησα σήμερα τον Γιάννη Κρόκο που έχει το όπλο και μου είπε ότι τα τσοκ δεν το γράφουν ενώ τα δικά σου το γράφουν.
Στο δικό μου πλάγιο δισκάνδαλλο IJ43 με τσοκάκια, αγορασμένο το 2017, τα 5*, 4* και 3* γράφει πως κάνουν για ατσάλινα σκάγια.Γράφουν τα τσοκ στα δισκάνδαλα steel-shot?
Αυτό θα μπορούσε να μας το διευκρινήσει ο Βάγγος.Αυτό δεν το περίμενα αλλά αν πάρεις δύο έξωεργοστασιακα πχ 5-4 που είναι το πρόβλημα;
Αν και προτιμώ δύο σκανδάλες, αν πάω και το δω το όπλο και μου έρχεται όπως θέλω θα το προτιμήσω. Εσύ το έχεις το όπλο. Σου είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα η μονή σκανδάλη;Και μονοσκανδαλο να πάρεις δεν έχει θέμα είναι μηχανική σκανδάλη και μπορεί να μετατραπεί σε δισκανδαλο αλλά είναι λίγο μπελάς .
Λάθοςςςςςςς. Το 2007 ήθελα να πω...(αν και λίγη σημασία έχει)Στο δικό μου πλάγιο δισκάνδαλλο IJ43 με τσοκάκια, αγορασμένο το 2017, τα 5*, 4* και 3* γράφει πως κάνουν για ατσάλινα σκάγια.
Ποτέ όπως και οι αυτόματοι εξολκεις, ουτε του φίλου μου και τα είχαμε παρει 2007 . Λεπτό λάδι θέλει ο μηχανισμός να μην πήζει.Θα θες και γύρισμα το κοντάκι γιατί αν θυμάμαι καλά είσαι αριστερόχειρας.Αν και προτιμώ δύο σκανδάλες, αν πάω και το δω το όπλο και μου έρχεται όπως θέλω θα το προτιμήσω. Εσύ το έχεις το όπλο. Σου είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα η μονή σκανδάλη;
Έχεις δίκιο Κώστα. Μετά το είδα.Είναι ποζε και κοιτάζω για πλαγιοκαννο. Νομίζω όμως ότι ο συνάδελφος ψάχνει αγοραστή από την περιοχή του.
Το κοντάκι για μένα είναι το άλφα και το ωμέγα. Αυτό θα το πειράξω σίγουρα.Ποτέ όπως και οι αυτόματοι εξολκεις, ουτε του φίλου μου και τα είχαμε παρει 2007 . Λεπτό λάδι θέλει ο μηχανισμός να μην πήζει.Θα θες και γύρισμα το κοντάκι γιατί αν θυμάμαι καλά είσαι αριστερόχειρας.
Συγκεκριμένα για τα Σαμπάλα δεν άκουσα κάτι κακο......... Έχω ακούσει για πολλά δίκανα και έχω δοκιμάσει αρκετά με προβλήματα ακόμη και πολύ ακριβά όπλα...... Για τα baikal έχω διαβάσει ότι είναι από τα πολύ λίγα με σφραγίδα ευθυβολίας των κανών...... Αλλά πέρα από αυτό όσα σούπερ πόζε baikal έχω δοκιμάσει η ακρίβεια στη βολή τους είναι εντυπωσιακή........Εννοείς Βαγγέλη ότι η σύγκληση καννων είναι καρατσεκαρισμενο ότι είναι σωστή προφανώς στο Baikal. Έχεις ακούσει για κακή σύγκληση καννων στα ζαμπαλα;
Μητσο αν επιτρέπεται πόσο πήγε η δουλειά που ανέφερες στον κ. Ντίνο?Τελικά το Ζουλ - Suhl έγινε όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Εγιναν από τον κο Ντίνο : λείανση των καννών εσωτερικά, αλλαγή κεντρικού πείρου, γέμισμα στον γάντζο της πάπιας που είχε τρομερό τζόγο και βάψιμο των καννών. Η προσθήκη του μηχανισμού ρύθμισης έγινε από μένα επειδή το όπλο χαμηλοτουφεκούσε . Θα μπορούσα αντί για μηχανισμό να βάλω μιά τσόντα και να ανέβει το χτένι - να γίνει κάτι σαν μοντε κάρλο - αλλά το ξύλο έχει φάει πολύ λάδι και είναι αμφίβολο άν θα έπιανε καμιά κόλα οπότε προτίμησα τον μηχανισμό ρύθμισης που εκτός από κόλημα βιδώνεται κιόλας αλλά και προσφέρει και πολλές ακόμα δυνατότητες ρύθμισης.
Σύμφωνα με τον κο Ντίνο η λείανση αύξησε τον αυλό κατά 0,2 mm , οπότε ο αυλός από 18,3 πήγε στο 18,5 . Τα τσοκ μετρήθηκαν - με παχύμετρο από μένα (με ότι ποσοστό λάθους μπορεί να κρύβει αυτό), 17,8 mm η πρώτη σκανδάλη - δεξιά κάννη - άρα στένωση 0,7 δηλαδή κάτι σαν IΜ και στην δεύτερη σκανδάλη - αριστερή κάννη - 17,2 mm άρα στένωση 1,3 !!! που παραπέμπει σε ΧΧFULL !!! Αυτό μου φαίνεται του ματσ αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Οτι πεί ο πίνακας. Πάντως και τα δύο εξακολουθούν να είναι πολύ σφιχτά.
Θα μπορούσα να αποφύγω το βάψιμο των καννών - που όπως είπαμε για πολλούς είναι η κουρτίνα που κρύβει το ζόγκ - αλλά με το βάψιμο το όπλο ξανάνιωσε οπότε όλα καλά. Ενα σετ καινούρια ξύλα θα το απογείωνε αλλά, προς το παρόν, μέχρι εδώ. Να μην μας ματιάζουνε κιόλας.
Ωραιο οπλο που το χαλαει το κοντακι. Αφου πιανουν τα χερια σου, επρεπε να κανεις κατι πιο ομορφο...Τελικά το Ζουλ - Suhl έγινε όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Εγιναν από τον κο Ντίνο : λείανση των καννών εσωτερικά, αλλαγή κεντρικού πείρου, γέμισμα στον γάντζο της πάπιας που είχε τρομερό τζόγο και βάψιμο των καννών. Η προσθήκη του μηχανισμού ρύθμισης έγινε από μένα επειδή το όπλο χαμηλοτουφεκούσε . Θα μπορούσα αντί για μηχανισμό να βάλω μιά τσόντα και να ανέβει το χτένι - να γίνει κάτι σαν μοντε κάρλο - αλλά το ξύλο έχει φάει πολύ λάδι και είναι αμφίβολο άν θα έπιανε καμιά κόλα οπότε προτίμησα τον μηχανισμό ρύθμισης που εκτός από κόλημα βιδώνεται κιόλας αλλά και προσφέρει και πολλές ακόμα δυνατότητες ρύθμισης.
Σύμφωνα με τον κο Ντίνο η λείανση αύξησε τον αυλό κατά 0,2 mm , οπότε ο αυλός από 18,3 πήγε στο 18,5 . Τα τσοκ μετρήθηκαν - με παχύμετρο από μένα (με ότι ποσοστό λάθους μπορεί να κρύβει αυτό), 17,8 mm η πρώτη σκανδάλη - δεξιά κάννη - άρα στένωση 0,7 δηλαδή κάτι σαν IΜ και στην δεύτερη σκανδάλη - αριστερή κάννη - 17,2 mm άρα στένωση 1,3 !!! που παραπέμπει σε ΧΧFULL !!! Αυτό μου φαίνεται του ματσ αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Οτι πεί ο πίνακας. Πάντως και τα δύο εξακολουθούν να είναι πολύ σφιχτά.
Θα μπορούσα να αποφύγω το βάψιμο των καννών - που όπως είπαμε για πολλούς είναι η κουρτίνα που κρύβει το ζόγκ - αλλά με το βάψιμο το όπλο ξανάνιωσε οπότε όλα καλά. Ενα σετ καινούρια ξύλα θα το απογείωνε αλλά, προς το παρόν, μέχρι εδώ. Να μην μας ματιάζουνε κιόλας.
Να πω και 'γω κάτι για τα συγκεκριμένα όπλα...σαν κάτοχος 2 πλαγιόκαννων της συγκεκριμένης εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια περίπου (2007-2011 και 2011 έως και σήμερα)...Σε όλα αυτά συμφωνώ! ΑΛΛΑ με την προϋπόθεση να λειτουργεί απροβλημάτιστα κάτι που δεν το κάνει.
Να αποδεικνύει την θεωρητική αντοχή του, κάτι που δεν το κάνει.
Να είναι σωστά σκληρυμένο για να αντέχει, κάτι που δεν το έχει και να αντέχει εν μέρει στην οξείδωση, κάτι όπου είναι επιρρεπεί!
Καταρχήν καλορίζικο και καλοτούφεκο, να το χαρείς !!!Σύμφωνα με τον κο Ντίνο η λείανση αύξησε τον αυλό κατά 0,2 mm , οπότε ο αυλός από 18,3 πήγε στο 18,5 . Τα τσοκ μετρήθηκαν - με παχύμετρο από μένα (με ότι ποσοστό λάθους μπορεί να κρύβει αυτό), 17,8 mm η πρώτη σκανδάλη - δεξιά κάννη - άρα στένωση 0,7 δηλαδή κάτι σαν IΜ και στην δεύτερη σκανδάλη - αριστερή κάννη - 17,2 mm άρα στένωση 1,3 !!! που παραπέμπει σε ΧΧFULL !!! Αυτό μου φαίνεται του ματσ αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Οτι πεί ο πίνακας. Πάντως και τα δύο εξακολουθούν να είναι πολύ σφιχτά.
Καλοτουφεκο!Τελικά το Ζουλ - Suhl έγινε όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Εγιναν από τον κο Ντίνο : λείανση των καννών εσωτερικά, αλλαγή κεντρικού πείρου, γέμισμα στον γάντζο της πάπιας που είχε τρομερό τζόγο και βάψιμο των καννών. Η προσθήκη του μηχανισμού ρύθμισης έγινε από μένα επειδή το όπλο χαμηλοτουφεκούσε . Θα μπορούσα αντί για μηχανισμό να βάλω μιά τσόντα και να ανέβει το χτένι - να γίνει κάτι σαν μοντε κάρλο - αλλά το ξύλο έχει φάει πολύ λάδι και είναι αμφίβολο άν θα έπιανε καμιά κόλα οπότε προτίμησα τον μηχανισμό ρύθμισης που εκτός από κόλημα βιδώνεται κιόλας αλλά και προσφέρει και πολλές ακόμα δυνατότητες ρύθμισης.
Και τα 2 όπλα είναι "μουλάρια" από άποψη αντοχής...Τώρα... Ας ρωτήσω και εγώ τη μλκια μου μιας και μιλάτε για σοβαρά δίκαννα, αλλά αυτά είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς συμπεριλαμβανομένου εμού. Μεταξύ Zabala και Baikal αναζητώ ένα πλαγιοκαννο με μάγκνουμ κάννες και δύο σκανδάλες ( ή και μια αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μάγκνουμ με δύο σκανδάλες) πια θα ήταν η επιλογή σας; Εννοείται αν υπάρχει σε αυτή την οικονομική κατηγορία άλλη μάρκα που δεν γνωρίζω, ευπρόσδεκτη. Εξαιρούνται τα τουρκικά τα οποία δεν θα επέλεγα ποτέ.
Μήπως Σπύρο στο baikal είναι μονόδρομος το μονοσκάνδαλο λόγω ατσάλινων σκαγιών?Και τα 2 όπλα είναι "μουλάρια" από άποψη αντοχής...
Αξιόπιστα μηχανικά και τα 2 όταν πρόκειται για τις "απλές" εκδόσεις τους...δισκανδαλο-απλοι εξολκεις...στα Baikal έχουν ακουστεί προβλήματα στις μόνες σκανδαλες κυρίως και λιγότερο στους αυτόματους εξολκεις...ειναι να τύχεις και στο όπλο βέβαια...
Αν πειράξεις το υπάρχον κοντάκι, κοίτα πιο σου έρχεται καλύτερα και χρειάζεται τις μικρότερες δυνατές επεμβάσεις αν πας για καινούριο costum αγνόησε το...
Αν έχεις σκοπό να επέμβεις στις κάννες με εργασίες που απαιτούν ξεκολλημα ριγων, πας στο Baikal που εχει κασσιτεροκολληση και αφαιρούνται με χαμηλη θερμοκρασία, το Zabala έχει μπρουντζοκόλληση, ισχυρότερη μεν, αλλά απ' ότι γνωρίζω οι οπλουργοι δεν αναλαμβάνουν να επέμβουν γιατί απαιτείται υψηλή θερμοκρασία για την τήξη της που μπορεί να επηρεάσει την δομή του μετάλλου της κάννης...
Γνώμη μου...όπως και να' χει "χούφτωστα" και τα 2 να δεις την αίσθηση που σου αφήνουν στα χέρια...όποιο νιώσεις πιο "οικείο"...αγόρασε το...