Πλαγιόκαννο

Οπως το λες με bevertail παπια κ καννες 3" δισκανδαλο με αγγλε ισιο κοντακι
Τι να το κανεις το τριιντζο χρυσανθε?
Για περισσότερο βαρος?αφου ποτε δεν θα ρίξεις μαγκνουμ ουτε κ στο λαγο..
Η αποψη μου ειναι μια:είτε είναι πλαγια ειτε είναι ποζε το πολυ μεχρι 36γρ κ αυτα οχι δυναμίτες κ ας αντέχει το οπλο..
Ειδικα στα πρωτα η γοητεια κ μονο που εκπεμπουν δεν αρμοζει να χρησιμοποιουν βαρια φυσιγγια..Χαλαει όλη η ομορφια τους..
Ειναι σαν να περναει ενα ομορφο αμάξι απο μπροστα σου κ να ειναι φορτωμενο με τσιμεντολιθους..
Δεν ξερω πως αλλιως να το πω..

H πρωτη σφραγιδα δειχνει οτι εχει περασει απο την τραπεζα δοκιμων στο Ειμπαρ,και η τελευταια οτι ειναι δοκιμασμενο για ακαπνη πυριτιδα,Η μεσαια σφραγιδα δεν ξερω.
Πιεση δοκιμης περιπου στα 850bar.Εφοσον φτιαχτουν τα κλειδιά θα σου ελεγα τα φυσιγγια σου να μην υπερβαίνουν τα 600bar για να διατηρηθεί σε καλη κατασταση..
Ευχαριστώ Νικόλα. Λοιπόν, εκτός αυτά που πολύ σωστά αναφέρει ο Τάσος, η μεσαία σφραγίδα με τα χιαστί όπλα και το 2 στη μέση σημαίνει ότι πέρασε προκαταρκτική δοκιμή διπλή, δηλ. 2 φυσίγγια από κάθε κάννη.
Τώρα για τον κατασκευαστή του: Αν είναι σωστός ένας κατάλογος που έχω, που τον είχα βρει στο ιντερνετ παλαιότερα ψάχνοντας στοιχεία για ένα παλιό ισπανικό δίκαννο (16αρι) ενός γείτονά μου, συμπεραίνω από τα γράμματα F.A. που υπάρχουν τόσο στη μπάσκουλα κάτω από το serial number, όσο και στις κάννες, ότι ο κατασκευαστής είναι κάποιος EUSEBIO ARIZAGA (... υπήρχαν κι άλλοι οπλοκατασκευαστές με το επώνυμο ARISAGA, ο JOSE, ο FLORENTINO, και ο IGNACIO, με διαφορετικά λογότυπα-σήματα).
Επίσης το γράμμα Κ που υπάρχει στη βάση και στις κάννες κάτω από το 12-70 (διαμέτρημα & μήκος θαλάμης) πιθανολογώ ότι συμβολίζει το έτος κατασκευής. Στα ισπανικά όπλα από το 1927 έως το 1998 νομίζω, το έτος κατασκευής συμβολιζόταν με ένα γράμμα (ή δυο γράμματα, η ένα γράμμα κι ένα αριθμό). Με την επιφύλαξη και πάλι ότι οι "πηγές" μου είναι σωστές ... το Κ αντιστοιχεί στο έτος 1938 ...
IMG_20170425_234046_1.jpg

Τι να το κανεις το τριιντζο χρυσανθε?
Για περισσότερο βαρος?αφου ποτε δεν θα ρίξεις μαγκνουμ ουτε κ στο λαγο..
Η αποψη μου ειναι μια:είτε είναι πλαγια ειτε είναι ποζε το πολυ μεχρι 36γρ κ αυτα οχι δυναμίτες κ ας αντέχει το οπλο..
Ειδικα στα πρωτα η γοητεια κ μονο που εκπεμπουν δεν αρμοζει να χρησιμοποιουν βαρια φυσιγγια..Χαλαει όλη η ομορφια τους..
Ειναι σαν να περναει ενα ομορφο αμάξι απο μπροστα σου κ να ειναι φορτωμενο με τσιμεντολιθους..
Δεν ξερω πως αλλιως να το πω..
Μαζι σου φιλε μου
Απλα το 3" το ειπα γιατι πλεον σχεδον ολα ετσι φυιαχνονται
Οχι για να του κανω χρηση
Ο φιλος ειχε πει πιο πανω 3μισαρι και γω ειπα 3" γιατι συμηθως ολα ετσι βγαινουν
τα δυο μου οπλα ειναι μαγκνουμ μα με κανενα δεξ εριξα ποτε πανω απο 38 και εκεινα ηταν 2-3 φυσιγγια σε στοχους για να δω μονο τι κανουν για δοκιμη

Ευχαριστώ Νικόλα. Λοιπόν, εκτός αυτά που πολύ σωστά αναφέρει ο Τάσος, η μεσαία σφραγίδα με τα χιαστί όπλα και το 2 στη μέση σημαίνει ότι πέρασε προκαταρκτική δοκιμή διπλή, δηλ. 2 φυσίγγια από κάθε κάννη.
Τώρα για τον κατασκευαστή του: Αν είναι σωστός ένας κατάλογος που έχω, που τον είχα βρει στο ιντερνετ παλαιότερα ψάχνοντας στοιχεία για ένα παλιό ισπανικό δίκαννο (16αρι) ενός γείτονά μου, συμπεραίνω από τα γράμματα F.A. που υπάρχουν τόσο στη μπάσκουλα κάτω από το serial number, όσο και στις κάννες, ότι ο κατασκευαστής είναι κάποιος EUSEBIO ARIZAGA (... υπήρχαν κι άλλοι οπλοκατασκευαστές με το επώνυμο ARISAGA, ο JOSE, ο FLORENTINO, και ο IGNACIO, με διαφορετικά λογότυπα-σήματα).
Επίσης το γράμμα Κ που υπάρχει στη βάση και στις κάννες κάτω από το 12-70 (διαμέτρημα & μήκος θαλάμης) πιθανολογώ ότι συμβολίζει το έτος κατασκευής. Στα ισπανικά όπλα από το 1927 έως το 1998 νομίζω, το έτος κατασκευής συμβολιζόταν με ένα γράμμα (ή δυο γράμματα, η ένα γράμμα κι ένα αριθμό). Με την επιφύλαξη και πάλι ότι οι "πηγές" μου είναι σωστές ... το Κ αντιστοιχεί στο έτος 1938 ...
IMG_20170425_234046_1.jpg
Κύριοι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σας είναι πολύ χρήσιμες,έχω αρχίσει το ψήσιμο στο γαμπρό μου να το φτιάξει επίσης κ το κράξιμο γιατί μου είπε τι φυσίγγια χρησιμοποιούσε κ το κατάντησε σε αυτή την κατάσταση

Να τα προσέχεις αυτά τα όπλα μπορεί να αποβούν μοιραία;)
Ναι
Αν αγορασεις φαμπαρμ στην ακριβη εκδοση η περαζζι και δωσεις πλαστα σιγουρα .sarcastic.
Γιατι αληθινα με τις τιμες που εχουν δυσκολο το βλεπω.sarcastic.

Τωρα για τα αλλα τα οπλα παντρεμενος τυγχανων τηρω το προτοκολο
Βλεπεις αλλα δεν πιανεις ha haaa

Ναι
Αν αγορασεις φαμπαρμ στην ακριβη εκδοση η περαζζι και δωσεις πλαστα σιγουρα .sarcastic.
Γιατι αληθινα με τις τιμες που εχουν δυσκολο το βλεπω.sarcastic.

Τωρα για τα αλλα τα οπλα παντρεμενος τυγχανων τηρω το προτοκολο
Βλεπεις αλλα δεν πιανεις ha haaa
Η αν μας πέσει κανένα λαχείο θα τα πάρουμε αυτά
αν κ ανύπαντρος ακόμα είμαι στο (φάτε μάτια ψάρια κ τα συναφή )υπάρχει έτερων ήμισυ που δεν θέλω να το προδώσω

Το απόγευμα με πήρε τηλ ο κουμπάρος και μου είπε τα ευχάριστα για το οπλάκι που έκλεισε, το όνομα αυτού V. Bernadelli uberto 1 σε διαμετρημα 16 με κάνες 71 και τσοκ 1-3. Μόλις γίνουν τα παντρεματα θα βγάλω τις απαραίτητες φώτο το μωρό.. .......sarcastic.

Back