Πλαγιόκαννο

Δεν βρήκα τίποτε στο site της Bernardelli και απ' όσο θυμάμαι το Zabala ήταν αλληλεπίθετο.
http://www.bernardelli.com/en/doppietta-hemingway.html
νομιζω εχει κ με σταθερα τσοκαρισματα αλλα κ με εναλαξημα τσοκ ,τα zabala βγαζουν κ πλαγια αλλα δε ξερω με τι σταθερα τσοκαρισματα βγαζει αλλα εχει με εναλαξημα τσοκ

2 κιλά ελαφρύτερο και κάννες στα 66 εκατ.
Αν ηταν κατα 2 κιλα ελαφρύτερο η καθε κλωτσια θα μας πεταγε τα κατακλείδια..Θα ετρεμε το φυλλοκαρδι μας οταν θα παταγαμε την σκανδαλη(και αν.....).Καλα κ αγια τα δικαννα αλλα η κλωτσια δεν ξεχνιεται..

Διαβαζω για οπλα που κουνανε, και ανατριχιαζω, ξενερωνω απιστευτα και χαλιεμαι κατα καποιον τροπο. Ποσο οξυμωρο να χαλαει το οπλο επειδη κανει αυτο για το οποιο φτιαχτηκε.
Το οπλο θα πρεπει να ειναι βραχος, στιβαρο και αξιοπιστο.
Ειδικα τα δικαννα ειναι κλασσικα οπλα. Θα πρεπει να ριχνουν χιλιαδες φυσιγγια και οταν παλιωσουν να αποκτουν τον σεβασμο του κατοχου αλλα και τη νοσταλγια των κυνηγιων του.

Διαβαζω για οπλα που κουνανε, και ανατριχιαζω, ξενερωνω απιστευτα και χαλιεμαι κατα καποιον τροπο. Ποσο οξυμωρο να χαλαει το οπλο επειδη κανει αυτο για το οποιο φτιαχτηκε.
Κανενα μα κανένα δίκαννο δεν κουνάει αν ο κάτοχος του δεν υπερβεί το όριο στις πιέσεις..και αυτο φυσικά δεν εμφανίζεται αμέσως άλλα μετά από κάποιες βολες..
Η σφραγίδες πάνω στα οπλα δεν μπενουν για πλάκα..
Λένε κάποιοι (έτσι στο φλου..)ότι τα πλαγια κουνανε γρήγορα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν παμπαλαια δίκαννα 50+ ετών που δεν έχουν τον παραμικρό τζόγο στα κλειδιά..και αυτο όχι γιατί ήταν κάποια πανάκριβα οπλα κ άντεξαν άλλα γιατί όσοι τα είχαν στην κατοχή τους γνώριζαν πολύ καλά τα όρια τους κ φρόντιζαν να μην τα υπερβούν..Φυσικά πολύ μεγαλο ρολο έπαιξε κ η σωστή συντήρηση..

Last edited:
5.5 κιλά είναι υπερβολικά πολλά για οποιοδήποτε 12άρι.
Ένα Marocchi FinnClassic 512 που έχω ζυγίζει 3.3-3.4 κιλά και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ρίξεις φυσίγγια 3.5".
Το μαροκκι αυτο ειναι οπλαρα κ στην κυπρο Αφησε εποχη
Πολυ στιβαρο οπλο κ αν θυμαμαι καλα ηταν συνεργασια με μια εταιρεια που εφτιαχνε ραβδωτα
Στην κυπρο οσοι τα δωσαν ηταν απο θαμπωμα μαρκετινγκ στα μετεπειτα χρονια κ οχι απο προβληματα καθως ειναι λιγο "ακομψο" στον σχεδιασμο αν κ εμενα μαρεσει
Τωρα για το θεμα φυσιγγιων 3.5 εξοσον ξερω ανεξαρτητως σφραγιδων δοκιμης του οπλου ποτε δεν υπερβαινουμε το μεγεθος της θαλαμης του γιατι αυτο εμπεριεχει πολυ αυξημενους κινδυνους πρωτα για τον χρηστη κ αμεσως μετα γθα το οπλο
Πολλα οπλα με θαλαμες 3αρες μπορουν να ριξουν γομωσεις σε βαρος κ πιεσεις πιυ μπορεις να συναντησεις σε φυσιγγια 3αμισαρικα
Ωστοσο ποτε κανενας κατασκευαστης δεν θα σου πει να ριξεις φυσιγγια φυσιγγια μεγαλυτερου μηκους απ την θαλαμη του οπλου σου εστω κ αν ειναι μεσα στις προδιαγραφες δοκιμης του οι πιεσεις που παραγουν
Αλλο πραγμα οι πιεσεις αλλο το μηκος του καλυκα
Συναδελφε δεν σε επικρινω
Αυτα γνωριζω κ τα λεω πολυ φιλικα κ καλοπροερετα
Αν καπου εχω λαθος διορθωστε με αλλα μονο για θεμα ασφαλειας νομιζω αξιζε να το αναφερω

Τα είπες πάρα πολύ σωστά.
Αν και τα φυσίγγια των 3" και 3.5" δουλεύουν στις ίδιες πιέσεις (1050bar) είναι άκρως απαγορευτική και επικίνδυνη η χρήση φυσιγγίων 3.5" σε θαλάμες 3".
Το 512 που έχω το είχα παραγγείλει με θαλάμες 3.5" και δοκιμές για ατσάλινα σκάγια. Ίσως να είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα με θαλάμες 3.5".

Τι θελετε ρε φιλοι μου 3.5 φυσιγγια και μαλιστα στα δικανα; συγχωρεστεμε αλλα το θεορω αχρηστο στην Ελλαδα αλλα και γενικα στο κυνηγι. Και μαλιστα σε δικανο. Γνωμη μου.:)
Νομιζω οτι ειναι μονοδρομος αν θελησεις να ριξεις φυσιγγια με ατσαλινα σκαγια. Δεν μιλαμε για φυσιγγια Supermagnum σε βαρη, εκει θα συμφωνησω μαζι σου, μπορει ομως ενα φυσιγγι με ατσαλινα σκαγια, ειδικα μεγαλα νουμερα, να μη μπορει να γεμιστει σε καλυκα κατω των 76mm

Τα οπλα που κουναν ευκολα δεν εχουν καλο ατσαλι . Παλιοτερα 1 οπλουργος απο αμερικα ειχε γραψει για μια μαρκα ισπανικον δικανον τα οποια τα εκανε μετατροπη σε ραβδωτα κ κουνουσαν. Λιγο καιρο αργοτερα ετυχα σε 1 οπλοπολειο 1 ιδιο δικανο που του εσφηξαν τα κλειδια γιατι κουνησε μετα απο χρηση μονοβολον μαγκνουμ. Αλλο επικινδυνα φυσσιγγια κ αλλο οπλα κακης ποιοτητας

Νομιζω οτι ειναι μονοδρομος αν θελησεις να ριξεις φυσιγγια με ατσαλινα σκαγια. Δεν μιλαμε για φυσιγγια Supermagnum σε βαρη, εκει θα συμφωνησω μαζι σου, μπορει ομως ενα φυσιγγι με ατσαλινα σκαγια, ειδικα μεγαλα νουμερα, να μη μπορει να γεμιστει σε καλυκα κατω των 76mm
Δεν το ξερω αν μπορουν τα ατσαλινα να γεμιστουν σε 76αρι. Αλλα εγω το πλαγιο τοβεχω συνδοασεο γοαβοπλο συγκεκριμενων πως να το πω... Απαιτησεων;;;

Back