Πλαγιόκαννο

Καλημέρα παλικάρια..
Δυστυχώς φέτος δεν έχω βγάλει ακόμα άδεια θήρας, για να μπορώ να βγω να κάνω τις δοκιμές μου με τα φυσίγγια στα 4L μπετόνια μου.
Έχω ένα προβληματισμό. Έχουμε ένα πλάγιο, καλή ώρα baikal 43, και για χάρη του παραδείγματος με ανοιχτα τσοκ, πχ CYL-I.C. ή I.C.-L.M.
Γνωρίζω ότι δεν είναι το ιδανικό οπλο για μονόβολα, αλλα ο προβληματισμός γύρω από δαύτα περιστρέφεται.
Έχει δοκιμάσει κανείς ανάλογο στήσιμο.? Ποια πιστεύεται θα είναι η μέγιστη απόσταση που και οι δύο κάννες ρίχνουν σε ένα κύκλο 15cm(προσωπικό μεγιστο οριο) ή χονδρικα και τις δύο σε ένα μικρό μπετονάκι 4L.? Ειλικρινά πιστευω πως αυτό το οπλο(43) κρύβει ένα "πολυεργαλείο" μέσα του, και θέλω να το αναδείξω. Και να καταπιέσω τον εαυτό μου να μην σκεφτεται να πάρει και το ποζε 27 :D:D:D
Ta δικαννα συνηθως σεταρονται στα 35 μετρα περιπου. Τα slug δικαννα στα 50.

Πιστευω γυρω στα 35-40 θα εχεις την καλυτερη συγκλιση.

Ευθύμη,
Πήγαινε σε ένα σκοπευτήριο και δοκίμασε το εξής:
Τοποθέτησε ένα στόχο στα 25μ. και ρίξε τρία μονόβολα ΜΟΝΟ με τη δεξιά κάννη. Σημείωσε τη συγκέντρωση. Δεν σε ενδιαφέρει αν οι βολές πηγαίνουν εκεί που σημαδεύεις.
Μετά, κάνε το ίδιο μόνο με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ.
Αν δεις ότι οι βολές είναι στα δεξιά ή αριστερά του στόχου σε αντιστοιχία με τις κάννες, τότε είσαι σε καλό δρόμο.
Στήσε το στόχο στα 50μ. και ρίξε 6 φυσίγγια και από τις δύο κάννες εναλλάξ (δεξιά-αριστερή κλπ).
Αν δεις ότι είσαι μέσα στο επιθυμητό για σένα όριο συγκέντρωσης (15εκατ.) τότε είναι όλα καλά. Αν είσαι μέσα στα 15εκατ. αλλά οι βολές δεν πηγαίνουν εκεί που σημαδεύεις, τότε ένα σετ με ρυθμιζόμενα σκοπευτικά θα σου λύσουν το πρόβλημα.
Τέλος, αν τίποτε από τα παραπάνω δεν πάει καλά και αντί για σύγκλιση έχεις απόκλιση σ' όλες τις αποστάσεις, τοποθέτησε το σετ με τα ρυθμιζόμενα σκοπευτικά και ρύθμισέ τα για τη μία κάννη (όποια σου δώσει την καλύτερη συγκέντρωση).
Έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιείς μονόβολα στη μία (με τα σκοπευτικά) και δράμια στην άλλη, μετατρέποντας το όπλο σου σε ένα σύγχρονο Cape Gun!!!
http://firearmshistory.blogspot.gr/2014/01/the-cape-gun.html

Ευθύμη,
Πήγαινε σε ένα σκοπευτήριο και δοκίμασε το εξής:
Τοποθέτησε ένα στόχο στα 25μ. και ρίξε τρία μονόβολα ΜΟΝΟ με τη δεξιά κάννη. Σημείωσε τη συγκέντρωση. Δεν σε ενδιαφέρει αν οι βολές πηγαίνουν εκεί που σημαδεύεις.
Μετά, κάνε το ίδιο μόνο με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ.
Αν δεις ότι οι βολές είναι στα δεξιά ή αριστερά του στόχου σε αντιστοιχία με τις κάννες, τότε είσαι σε καλό δρόμο.
Στήσε το στόχο στα 50μ. και ρίξε 6 φυσίγγια και από τις δύο κάννες εναλλάξ (δεξιά-αριστερή κλπ).
Αν δεις ότι είσαι μέσα στο επιθυμητό για σένα όριο συγκέντρωσης (15εκατ.) τότε είναι όλα καλά. Αν είσαι μέσα στα 15εκατ. αλλά οι βολές δεν πηγαίνουν εκεί που σημαδεύεις, τότε ένα σετ με ρυθμιζόμενα σκοπευτικά θα σου λύσουν το πρόβλημα.
Τέλος, αν τίποτε από τα παραπάνω δεν πάει καλά και αντί για σύγκλιση έχεις απόκλιση σ' όλες τις αποστάσεις, τοποθέτησε το σετ με τα ρυθμιζόμενα σκοπευτικά και ρύθμισέ τα για τη μία κάννη (όποια σου δώσει την καλύτερη συγκέντρωση).
Έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιείς μονόβολα στη μία (με τα σκοπευτικά) και δράμια στην άλλη, μετατρέποντας το όπλο σου σε ένα σύγχρονο Cape Gun!!!
http://firearmshistory.blogspot.gr/2014/01/the-cape-gun.html

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ... Όταν βρω την ευκαιρία θα δοκιμάσω μονοβολα, ναι.!
Δεν θελω πολυ εξειδικευμενα πραγματα, με ενδιαφερει χονδρικα να στο παρουσιασω, ενα θηραμα μεγεθος αγριοχοιρου μεχρι τα 50 μετρα το πολυ, αν ειναι στην ίνα μου, να το βρει το μονοβολο... Για εξειδικευμενες λύσεις, υπαρχει και η ημιαυτοματη 153, στημενη ακριβως για μονόβολο, με οπτικες ινες τριών σημείων(1 μπροστα, 2 πισω). Θελω καποια στιγμή να δοκιμάσω το κυνήγι αγριοχοιρου ΚΑΙ το πλαγιοκανο για προσωπικους μου λόγους, με συγκινεί ιδιαίτερα. και ηθελα να βρω καποια στιγμη τα "ορια" του με το μονοβολο... Και ναι έχεις δίκαιο, μου φέρνει πολλές φορές στο μυαλο την εικόνα από τα πλάγιόκαννα τυφέκια στην Αφρική.!! :)

Καλησπέρα παιδιά, γνωρίζεται πιο μοντέλο Μέρκελ είναι το πλάγιο με τον δείκτη όπλισης
image.jpg

image.jpg

merkel.jpg

Και τι περιμένεις ; Να το πάρει άλλος ;
Το είχε φίλος του πατέρα μου, 76εκ κάννη, χάρτινα, JK6, μάλλινη τάπα, 32-33γρ νο5 - no6, τρομερές τουφεκιές.
.sarcastic..sarcastic. φίλε ούτε χρόνο δεν έχω κλείσει παντρεμένος...αν το πάρω θα με στείλει να κοιμάμαι με τον σκύλο.pray to God.

Back