Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Σε Ευχαριστω Στελιο!!!! Να ρωτησω και κατι ακομα. Σε ευρωπαικους καλυκες μπαινουν??
Όχι όλα κύριε Νίκο όσα είναι φτιαγμένα για κάλυκες federal κάνουν και για ευρωπαϊκούς αφού είναι ίδιοι οι αμερικανοί τους ονομάζουν straight hulls, οι αμερικανικοί έχουν την ονομασία tapered hulls και έχουν κωνική πατουρα.

Last edited:
Όχι όλα κύριε Νίκο όσα είναι φτιαγμένα για κάλυκες federal κάνουν και για ευρωπαϊκούς αφού είναι ίδιοι οι αμερικανοί τους ονομάζουν straight hulls, οι αμερικανικοί έχουν την ονομασία tapered hulls και έχουν κωμική πατουρα.

Κωστα ειχα την εντυπωση ( ετσι μου ειχαν πει.....) οτι υπαρχει μικρη διαφορά στην εσωτερικη διαμετρο του καλυκα
δεν ξερω εαν ιχσυει κατι τετοιο....σε ευχαριστω για την ενημερωση!!!! Γηράσκω αεί διδασκόμενος ....φιλε!!!! :)

Κωστα ειχα την εντυπωση ( ετσι μου ειχαν πει.....) οτι υπαρχει μικρη διαφορά στην εσωτερικη διαμετρο του καλυκα
δεν ξερω εαν ιχσυει κατι τετοιο....σε ευχαριστω για την ενημερωση!!!! Γηράσκω αεί διδασκόμενος ....φιλε!!!! :)
Ναι Νίκο, έτσι είναι, οι Remington και οι Winchester, που ο σωλήνας και η βάση (πατούρα) κατασκευάζεται ενιαία (πρεσσαριστός - "compression-formed" - από μονοκόμματο πλαστικό) έχουν μια ελαφρά κωνικότητα, όπως σου είπε κι ο Κώστας. Προς τον πάτο γίνεται πιο παχύ το τοίχωμα και στενεύει η εσωτερική διάμετρος. Αυτοί θέλουν βύσματα με στενή φούστα, τα ευρωπαικά βύσματα δεν μπαίνουν αρκετά βαθιά ώστε να κάτσουν στην πυρίτιδα !!
Δεν ξέρω αν κατασκευάζονται ακόμη με τον ίδιο τρόπο, κάποτε είχα διαβάσει ότι οι Win. φτιάχνονται τώρα με χωριστή βάση (base wad) όπως οι ευρωπαικοί ... αλλά δεν είμαι σίγουρος ...
Βρήκα ένα βίντεο, δεν έχω ήχο και δεν ξέρω τι ακριβώς λέει, αλλά μετά το 3.40' τους δείχνει σε τομή, και φαίνεται καθαρά η διαμόρφωση του τοιχώματος, σε σχέση με τον Federal στα αριστερά, που έχει ξεχωριστό πυθμένιο και μάλιστα χάρτινο (paper base wad) ...

Στελιο σε ευχαριστω πολυ....ειλικρινα το λεω...οι γνωσεις μου οσον αφορα τα Αμερικακα φυσιγγια ειναι ελαχιστες......
Και κατι φυσιγγια που ηταν αγορασμενα απο παλιά ....στις μαρκες που αναφερεις....τα χαρησα σε φιλους συλλεκτες....
Ηταν εικοσαετιας .Κατι ΙΜΠΕΡΙΑΛ εχω Ν2 αλλα αυτα ειναι απο Καναδα. :)

24αρης διασπορεας "σταυρος" χωρις αποσπωμενα πτερυγια απο φυσιγγι πυρκαλ διασπορας..
Μοιαζει με καρδαρα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι......τι λετε...
View attachment 4003
Οι Gualandi γράφουν μέσα στο ποτήρι τους στα αγγλικά την εταιρία. Ο καρδαρας γράφει κάποια νούμερα. Από την φώτο νομιζω Καρδαρας
Τα βύσματα του Καρδαρά αν θυμάμαι καλά έχουν δοντάκια κάτω από τη φούστα τους..... :rolleyes: σαν και αυτό.

Back