Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Πολύ ωραίο Νίκο!!! Έχω ανάποδους αποκεντρωτηρες και τους δουλεύω με 3αστρα πάντα για να μην έχω κενό στο κέντρο.
Με σιπε (μόλις έδωσα παραγγελία)θα κάνω μερικά διασποράς με 9ρακι.
Ευχαριστώ!!!

OK...Σου γραφω το στησιμο αναλυτικα...με SIPE.
Καλυκας CHED.T3 - CX2000 -1,55X32 -Nτιανα 20 χιλιοστα επανω στην μπαρουτι....24 γραμμαρια
σκαγια με τον αποκεντρωτηρα αναποδα +8 γραμμαρια σκαγια επανω στον αποκεντρωτηρα + τζαμακι
65,4 - 60 τελικο ρελιασμα.
Εαν θελεις μεγαλυτερο ''ανοιγμα''....βαλε 688 καψουλι!!!
Καλη επιτυχια φιλε!!!

OK...Σου γραφω το στησιμο αναλυτικα...με SIPE.
Καλυκας CHED.T3 - CX2000 -1,55X32 -Nτιανα 20 χιλιοστα επανω στην μπαρουτι....24 γραμμαρια
σκαγια με τον αποκεντρωτηρα αναποδα +8 γραμμαρια σκαγια επανω στον αποκεντρωτηρα + τζαμακι
65,4 - 60 τελικο ρελιασμα.
Εαν θελεις μεγαλυτερο ''ανοιγμα''....βαλε 688 καψουλι!!!
Καλη επιτυχια φιλε!!!
Ευχαριστώ Νικο!!!

Ανάμεσα σε 2 βύσματα piston skeet & μισόταπας, ποιό από τα δύο έχει πιο κοντή άτρακτο σκαγίων..;;;
Ποιά η γνώμη των ποιό έμπειρων...;;;

Κωστη , λενε οτι ο piston δημιουργει και κανει διπλη ατρακτο....το ποσο μακρια ειναι εξαρταται και
με τι τσοκ θα ριξεις το φυσιγγιο και ποσα γραμμαρια θα ειναι.
Αυτα τα γνωριζεις.....Νομιζω για να βγαλεις ''ακρη''....ΕΑΝ βγαλεις....μονο εαν ριξεις και τα δυο
φυσιγγια με ιδιο τσοκ και γραμμαρια....σε μεταλικη επιφανεια....και απο τον ηχο προσκρουσης
ΙΣΩΣ να καταλαβεις κατι.
Δεν νομιζω να υπαρχει βιντεο σε αργη κινηση με τετοια δοκιμη φιλε!!!

Κωστη , λενε οτι ο piston δημιουργει και κανει διπλη ατρακτο....το ποσο μακρια ειναι εξαρταται και
με τι τσοκ θα ριξεις το φυσιγγιο και ποσα γραμμαρια θα ειναι.
Αυτα τα γνωριζεις.....Νομιζω για να βγαλεις ''ακρη''....ΕΑΝ βγαλεις....μονο εαν ριξεις και τα δυο
φυσιγγια με ιδιο τσοκ και γραμμαρια....σε μεταλικη επιφανεια....και απο τον ηχο προσκρουσης
ΙΣΩΣ να καταλαβεις κατι.
Δεν νομιζω να υπαρχει βιντεο σε αργη κινηση με τετοια δοκιμη φιλε!!!
Ευχαριστώ Νίκο κ Κώστα...θα το ψάξω κ αν βγάλω συμπέρασμα,θα επανέλθω.

Ευχαριστώ Νίκο κ Κώστα...θα το ψάξω κ αν βγάλω συμπέρασμα,θα επανέλθω.
Αν ηχογραφήσεις τον ήχο των σκαγιών σε μεγάλη (1m*1m) μεταλλική επιφάνεια, ίσως να μπορέσω να υπολογίσω το μήκος ατράκτου.
Στείλτε μου το αρχείο να προσπαθήσω.

Είτε καταγραφή ήχου είτε βίντεο.
Από το βίντεο δεν με ενδιαφέρει η εικόνα, μόνο τον ήχο θα κρατήσω.

Το τηλέφωνο πίσω ή δίπλα από τον πίνακα και πατήστε καταγραφή ήχου ή βίντεο.

Αν ηχογραφήσεις τον ήχο των σκαγιών σε μεγάλη (1m*1m) μεταλλική επιφάνεια, ίσως να μπορέσω να υπολογίσω το μήκος ατράκτου.
Στείλτε μου το αρχείο να προσπαθήσω.

Είτε καταγραφή ήχου είτε βίντεο.
Από το βίντεο δεν με ενδιαφέρει η εικόνα, μόνο τον ήχο θα κρατήσω.

Το τηλέφωνο πίσω ή δίπλα από τον πίνακα και πατήστε καταγραφή ήχου ή βίντεο.
Μόλις στήσω το σεταπ που θέλω,θα σου στείλω π.μ να συνεννοηθούμε Βασίλη.
Το έχω στα υπόψιν μου.

Έκανα δοκιμές για 9βολο 10/0 επινικελωμένα και βάρος 27,55 με μπάφερ 0,8 και 1,9 G7 και ρέλι κλείσιμο. Όπλο ατσοκάριστο στους 61 πόντους.
Μάλλινη τάπα και συγκεντρωτήρας lb6.Τον lb6 τον κόντυνα στα 29 χιλιοστά.
Στις χθεσινές δοκιμές τον χάραξα σταυρό μέχρι κάτω και είχα πολύ μεγάλη διασπορά.Στα 35 μέτρα 1,42 μέτρο άνοιγμα.Μόνο μία στον ντενεκέ-στόχο.Οι άλλες στην λαμαρίνα από πίσω.
Σήμερα δεν τον χάραξα καθόλου και στα 26 μέτρα πήγε μονόβολο κανονικά.
Κάποια βοήθεια πως να τον δουλέψω τον συγκεντρωτήρα lb6 ώστε να έχω μια μέτρια διασπορά στα 30 με 35 μέτρα ?

Last edited:
Ανάμεσα σε 2 βύσματα piston skeet & μισόταπας, ποιό από τα δύο έχει πιο κοντή άτρακτο σκαγίων..;;;
Ποιά η γνώμη των ποιό έμπειρων...;;;
Πρωτα το νουμερο το σκαγιον επειρεαζει την ατρακτο κ μετα ο συγκεντρωτηρας, το δεκαρακι πχ κανει τεραστια ουρα με οτι κ να το ριξεις . Το πειραμα θελει μετρα για να γινει αντιλυπτο τουλαχιστον 40, να δωσεις χρονο να ανοιξη η στυλη τον σκαγιων.

Κατι ακομα στα 35-40 μ σε κορακια (μεγαλος στοχος) με ν10 το πουλι περνει σκαγια σε διαφορετικους χρονους,αντιλυπτο με το ματι. Το αποτελεσμα σκοπευτικα δεν αλλαζει το πουλι "κοβει" ταχυτητα με το που το βρισκουν τα πρωτα σκαγια κ τρωει κ τα υπολοιπα που ακολουθουν οπως κ να χει το πουλι ειναι σαν σταματημενο μπροστα στην ταχυτητα τον σκαγιων.

Αν αυτα γινονται με το ν10 με πιο χοντρα σκαγια το φαινομενο θα ειναι μικροτερης εκτασης, εγω μονο με ν10 το δοκιμασα . Λογικα μια σφιχτη κατανομη με μεγαλη ουρα ειναι πιο φονικη απο μια αραιη κατανομη με μικρη ουρα, οποτε ξαναγυρναμε στα βασικα ο πινακας λεει Παντα την αληθεια.
Αν ενα φυσσιγγι μετριο στον πινακα δινει σταθερα καλα αποτελεσματα στο κυνηγι ειναι γιατι απλα ντουφεκαμε πιο κοντα απο τα μετρα τις δοκιμης...

Αναμεσα σε μισοταπα κ piston skeet ο δευτερος μολυβδονη λιγοτερο κ βγαζει πιο σταθερες κατανομες

Έκανα δοκιμές για 9βολο 10/0 επινικελωμένα και βάρος 27,55 με μπάφερ 0,8 και 1,9 G7 και ρέλι κλείσιμο. Όπλο ατσοκάριστο στους 61 πόντους.
Μάλλινη τάπα και συγκεντρωτήρας lb6.Τον lb6 τον κόντυνα στα 29 χιλιοστά.
Στις χθεσινές δοκιμές τον χάραξα σταυρό μέχρι κάτω και είχα πολύ μεγάλη διασπορά.Στα 35 μέτρα 1,42 μέτρο άνοιγμα.Μόνο μία στον ντενεκέ-στόχο.Οι άλλες στην λαμαρίνα από πίσω.
Σήμερα δεν τον χάραξα καθόλου και στα 26 μέτρα πήγε μονόβολο κανονικά.
Κάποια βοήθεια πως να τον δουλέψω τον συγκεντρωτήρα lb6 ώστε να έχω μια μέτρια διασπορά στα 30 με 35 μέτρα ?

Στεφανε κοψε τον LB6 στα 30 χιλιοστα....Βαλε μεσα 6χιλιοστα φελλο ...τα βολια ανα τριαδες...πιεσε τα
λιγο να κατσουν,,,βαλε 1,5 γραμμαριο αλευρι...και εαν σε παιρνει η ογκομετρια ( 11χιλ ) κλεισε σε αστερι.
Δεν την εχω την G7...Δεν ξερω τον ογκο της....ουτε εαν η δοσολογια σου ειναι σωστη...
Οταν ριχνεις με κυλινδρο ( ατσοκαριστος ) ο LB6 δεν θελει πεταλα.....Πεταλα του κανουμε οταν
τον ριχνουμε με κλειστα τσοκ...
Ευχομαι να σε βοηθησα φιλε!!!

Last edited:
Πρωτα το νουμερο το σκαγιον επειρεαζει την ατρακτο κ μετα ο συγκεντρωτηρας, το δεκαρακι πχ κανει τεραστια ουρα με οτι κ να το ριξεις . Το πειραμα θελει μετρα για να γινει αντιλυπτο τουλαχιστον 40, να δωσεις χρονο να ανοιξη η στυλη τον σκαγιων.

Κατι ακομα στα 35-40 μ σε κορακια (μεγαλος στοχος) με ν10 το πουλι περνει σκαγια σε διαφορετικους χρονους,αντιλυπτο με το ματι. Το αποτελεσμα σκοπευτικα δεν αλλαζει το πουλι "κοβει" ταχυτητα με το που το βρισκουν τα πρωτα σκαγια κ τρωει κ τα υπολοιπα που ακολουθουν οπως κ να χει το πουλι ειναι σαν σταματημενο μπροστα στην ταχυτητα τον σκαγιων.

Αν αυτα γινονται με το ν10 με πιο χοντρα σκαγια το φαινομενο θα ειναι μικροτερης εκτασης, εγω μονο με ν10 το δοκιμασα . Λογικα μια σφιχτη κατανομη με μεγαλη ουρα ειναι πιο φονικη απο μια αραιη κατανομη με μικρη ουρα, οποτε ξαναγυρναμε στα βασικα ο πινακας λεει Παντα την αληθεια.
Αν ενα φυσσιγγι μετριο στον πινακα δινει σταθερα καλα αποτελεσματα στο κυνηγι ειναι γιατι απλα ντουφεκαμε πιο κοντα απο τα μετρα τις δοκιμης...

Αναμεσα σε μισοταπα κ piston skeet ο δευτερος μολυβδονη λιγοτερο κ βγαζει πιο σταθερες κατανομες
Ανάλογα κ τον αυλό του όπλου κ το τσοκ, αλλά σε γενικές γραμμές όπως τα λες είναι, εχω γράψει πολλες φορες οτι στον πινακα η μισοταπα δίνει πιο έντονα κέντρα από πολλους συγκεντρωτηρες , ο piston έχει σχεδιαστεί να δίνει διπλή άτρακτο κ το κάνει αυτό που υπόσχεται, σε μεταλλική επιφάνεια ακους κρακ.....κρακ σαν διπλό χτυπημα

Στεφανε κοψε τον LB6 στα 30 χιλιοστα....Βαλε μεσα 6χιλιοστα φελλο ...τα βολια ανα τριαδες...πιεσε τα
λιγο να κατσουν,,,βαλε 1,5 γραμμαριο αλευρι...και εαν σε παιρνει η ογκομετρια ( 11χιλ ) κλεισε σε αστερι.
Δεν την εχω την G7...Δεν ξερω τον ογκο της....ουτε εαν η δοσολογια σου ειναι σωστη...
Οταν ριχνεις με κυλινδρο ( ατσκαριστος ) ο LB6 δεν θελει πεταλα.....Πεταλα του κανουμε οταν
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Για να μαθαίνω, ο φελός θα δώσει γρηγορότερη διασπορά ?
Από έξω κάτω να μην βάλω μάλλινη τάπα?
Για αλεύρι το πολύ 0,3-0,4 ακόμη να πάρει όπως το υπολόγισα, αλλά θα δοκιμάσω αν πατιέται.
Για κλείσιμο αστέρι περιμένω το στροφείο 3ου σταδίου, αν και χωρίς αυτό κλείνει αλλά δεν μ'αρέσει το τελείωμα του.
Η G7 κάνει δυνατή τουφεκιά στα γραμμάρια που την έχω.
Το πρόβλημα μου είναι αν μπορώ να αρχίσω τη διασπορά με τον lb6 πριν τα 20 μέτρα αλλά με μέτρια κατανομή!
Το ξέρω ότι πολλά ζητάω αλλά μήπως υπάρχει καλύτερο σετάπ από αυτό που έκανα.

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Για να μαθαίνω, ο φελός θα δώσει γρηγορότερη διασπορά ?
Για αλεύρι το πολύ 0,3-0,4 ακόμη να πάρει όπως το υπολόγισα, αλλά θα δοκιμάσω αν πατιέται.
Για κλείσιμο αστέρι περιμένω το στροφείο 3ου σταδίου, αν και χωρίς αυτό κλείνει αλλά δεν μ'αρέσει το τελείωμα του.
Η G7 κάνει δυνατή τουφεκιά στα γραμμάρια που την έχω.
Το πρόβλημα μου είναι αν μπορώ να αρχίσω τη διασπορά με τον lb6 πριν τα 20 μέτρα αλλά με μέτρια κατανομή!
Το ξέρω ότι πολλά ζητάω αλλά μήπως υπάρχει καλύτερο σετάπ από αυτό που έκανα.

Σου ειπα....δεν την γνωριζω αυτην την πυριτιδα....Οσον αφορα τον φελλο σαν αμορτισερ....Ολες οι
δοκιμες εδειξαν οτι ειναι καλυτερος και απο μαλλινη και απο το αμορτισερ του ΒΙΟR...... cal20.
Μπορει και η δοσολογια που εχεις να σκορπαει τα βολια...
Εαν θελεις σεταπ ,.... με αλλη πυριτιδα ΠΧ . ΜΒ32 -36 - SIPE -ΤΕΚΝΑ εχω να σου δωσω.....

Τι λες τωρα βρε Στεφανε ?? Που απ'εξω να την βαλεις την μαλλινη ταπα ??? Εννοεις πανω στην
πυριτιδα ???
Ειναι εντελως ΛΑΘΟΣ αυτο το στησιμο....για να μην πω και επικινδυνο....
Στεφανε οταν χρησιμοποιουμε LB6 το αμορτισερ μπαινει ΠΑΝΤΑ μεσα σε αυτον.
Πως κανεις εμφραξη στην πυριτιδα ??? Με την μαλλινη ταπα??? o_O
Μηπως εννοεις ''μαλλινη'' την ντιανα ??
Εαν βαζεις ντιανα δεν υπαρχει αμορτισερ στο φυσιγγιο....ΠΡΟΣΕΧΕ φιλε,,,,,!!!
Γραψε αναλυτικα ΕΑΝ θελεις το στησιμο...για να σε βοηθησουμε....

Last edited:
Οταν ριχνεις με κυλινδρο ( ατσοκαριστος ) ο LB6 δεν θελει πεταλα.....Πεταλα του κανουμε οταν

IMG_20211003_123139.jpgIMG_20211003_131717(1).jpgIMG_20211003_191821.jpg
Έκοψα σε ύψος τον συγκεντρωτήρα 34 χιλιοστά με 9 ψήφους και έκανα 4 τρύπες κάτω όπως ο Κύπριος σε βίντεο.
Έβαλα 4 φελλούς Φ16 των 2 χιλιοστών για να πιάσω τα 6,1 χιλιοστά και 1,2 αλεύρι,δεν έπαιρνε άλλο.G7 πάλι στα 1,9 γραμμάρια.
Στο πρώτη τουφεκιά που φαίνεται στην φωτογραφία δεν τον έκοψα καθόλου και πήγανε σαν γραμμή, στα 26 μέτρα.
Στη δεύτερη τουφεκιά που τον χάραξα από πάνω σταυρό για 5 χιλιοστά μόνο, έδωσε πιο στρόγγυλη κατανομή, με ίδιο άνοιγμα, στα ίδια μέτρα.Δεν έβγαλα φώτο.
Πολύ πιο απαλή τουφεκιά σε σύγκριση με το προηγούμενο δικό μου σετάπ με την μάλλινη πίσω, που την ένιωσα στο μάγουλο.
Όσο για τις πυρίτιδες θέλω να τελειώσουν αυτές που έχω και μετά να πάρω άλλη,γιατί κλείσανε 20ετία.
Ευχαριστώ πάρα πολύ κ.Νίκο για τις συμβουλές στο σετάπ και όποια παρατήρηση καλοδεχούμενη.

Back