Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

View attachment 33427View attachment 33428View attachment 33429
Έκοψα σε ύψος τον συγκεντρωτήρα 34 χιλιοστά με 9 ψήφους και έκανα 4 τρύπες κάτω όπως ο Κύπριος σε βίντεο.
Έβαλα 4 φελλούς Φ16 των 2 χιλιοστών για να πιάσω τα 6,1 χιλιοστά και 1,2 αλεύρι,δεν έπαιρνε άλλο.G7 πάλι στα 1,9 γραμμάρια.
Στο πρώτη τουφεκιά που φαίνεται στην φωτογραφία δεν τον έκοψα καθόλου και πήγανε σαν γραμμή, στα 26 μέτρα.
Στη δεύτερη τουφεκιά που τον χάραξα από πάνω σταυρό για 5 χιλιοστά μόνο, έδωσε πιο στρόγγυλη κατανομή, με ίδιο άνοιγμα, στα ίδια μέτρα.Δεν έβγαλα φώτο.
Πολύ πιο απαλή τουφεκιά σε σύγκριση με το προηγούμενο δικό μου σετάπ με την μάλλινη πίσω, που την ένιωσα στο μάγουλο.
Όσο για τις πυρίτιδες θέλω να τελειώσουν αυτές που έχω και μετά να πάρω άλλη,γιατί κλείσανε 20ετία.
Ευχαριστώ πάρα πολύ κ.Νίκο για τις συμβουλές στο σετάπ και όποια παρατήρηση καλοδεχούμενη.

Καλημερα Στεφανε!!! Στα 26 μετρα επρεπε τα βολια να ειναι ποιο μαζεμενα φιλε!!!
Ξερεις τι πιστευω οτι σου χαλαει την συγκεντωση ??
Εστησα το σεταπ οπως το περιγραφεις.....ειδα οτι με κομμενο τον LB6 στα 34 χιλιοστα και με 6 χιλιοστα
φελλο....τα βολια ειναι ολα μεσα στο βυσμα....με αποτελεσμα το ξερελιασμα να μην το κανουν τα βολια
αλλα τα χειλη του LB6. Κοψε ακομα 1 χιλιοστο ποιο κατω τον LB6 ωστε να εξεχουν λιγο τα βολια και να
ξερελιαζουν αυτα τον καλυκα.
Επισεις....τι υψος τελικου ρελιασματος εχεις ??? Και τι κενο απατητο χωρο ???
Την πυριτιδα οπως ειπα δεν την ξερω.....με τι καψουλι την δουλευεις ??
Μηπως στο 1,85Χ9 βολια θα ηταν καλυτερο ??
Μηπως εαν εβαζες στο 1,90χ9 χαμηλοτερης ισχυος καψουλι....''τραβοντας'' τον χρονο καυσης πισω....και
μεγαλωνοντας την καμπυλη της.....εχεις καλυτερο αποτελεσμα ???
Εχεις κοιταξει εαν μετα το ριξιμο εχεις καταλοιπα στην καννη σου ???
Ολα αυτα πρεπει να τα δεις φιλε μου.....η λεπτομερεια κανει την διαφορά!!!

ΥΓ. Δεν την εχω αυτην την ρουφιανα την πυριτιδα....εαν την ειχα...με ΕΝΑ μετρημα στον ταχογραφο
θα μας τα ''ελεγε'' ολα!!!

Καλημερα Στεφανε!!! Στα 26 μετρα επρεπε τα βολια να ειναι ποιο μαζεμενα φιλε!!!
Ξερεις τι πιστευω οτι σου χαλαει την συγκεντωση ??
Εστησα το σεταπ οπως το περιγραφεις.....ειδα οτι με κομμενο τον LB6 στα 34 χιλιοστα και με 6 χιλιοστα
φελλο....τα βολια ειναι ολα μεσα στο βυσμα....με αποτελεσμα το ξερελιασμα να μην το κανουν τα βολια
αλλα τα χειλη του LB6. Κοψε ακομα 1 χιλιοστο ποιο κατω τον LB6 ωστε να εξεχουν λιγο τα βολια και να
ξερελιαζουν αυτα τον καλυκα.
Επισεις....τι υψος τελικου ρελιασματος εχεις ??? Και τι κενο απατητο χωρο ???
Την πυριτιδα οπως ειπα δεν την ξερω.....με τι καψουλι την δουλευεις ??
Μηπως στο 1,85Χ9 βολια θα ηταν καλυτερο ??
Μηπως εαν εβαζες στο 1,90χ9 χαμηλοτερης ισχυος καψουλι....''τραβοντας'' τον χρονο καυσης πισω....και
μεγαλωνοντας την καμπυλη της.....εχεις καλυτερο αποτελεσμα ???
Εχεις κοιταξει εαν μετα το ριξιμο εχεις καταλοιπα στην καννη σου ???
Ολα αυτα πρεπει να τα δεις φιλε μου.....η λεπτομερεια κανει την διαφορά!!!

ΥΓ. Δεν την εχω αυτην την ρουφιανα την πυριτιδα....εαν την ειχα...με ΕΝΑ μετρημα στον ταχογραφο
θα μας τα ''ελεγε'' ολα!!!
IMG_20211004_144342.jpgIMG_20211004_144722.jpg
12/70 x 16 Τι καψούλι είναι δεν γνωρίζω. Το 1,9 G7 το έβαλα γιατί ήθελα γρήγορη τουφεκιά. Η κάνη ήταν καθαρή μετά το ρίξιμο.
Θα κόψω πιο κοντό τον lb6 όπως είπατε.Όντως τα δράμια ήταν 1,3 χιλιοστά πιο μέσα από το ύψος του.
Να κάνω 1,5γραμμάριο το αλεύρι και αν χρειαστεί και πιο πολύ ώστε να ανέβει το ύψος του γεμίσματος ?
Ο κενός κάλυκας ήταν 15 χιλιοστά και το έκοψα 4χιλ.Τελειωμένο το μέτρησα αλλά δεν το έγραψα και δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια.
Σήμερα με ήρθε το ρέλι 3ου σταδίου και θα δοκιμάσω αστέρι κλείσιμο.
Μια απορία έχω=το αλεύρι ''μέσα'' στα δράμια δουλεύει και σαν αμορτισέρ ή μόνο τα κρατάει συμπαγή για τις τριβές του αέρα ώστε να αυξηθεί το δραστικό?
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

View attachment 33483View attachment 33484
12/70 x 16 Τι καψούλι είναι δεν γνωρίζω. Το 1,9 G7 το έβαλα γιατί ήθελα γρήγορη τουφεκιά. Η κάνη ήταν καθαρή μετά το ρίξιμο.
Θα κόψω πιο κοντό τον lb6 όπως είπατε.Όντως τα δράμια ήταν 1,3 χιλιοστά πιο μέσα από το ύψος του.
Να κάνω 1,5γραμμάριο το αλεύρι και αν χρειαστεί και πιο πολύ ώστε να ανέβει το ύψος του γεμίσματος ?
Ο κενός κάλυκας ήταν 15 χιλιοστά και το έκοψα 4χιλ.Τελειωμένο το μέτρησα αλλά δεν το έγραψα και δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια.
Σήμερα με ήρθε το ρέλι 3ου σταδίου και θα δοκιμάσω αστέρι κλείσιμο.
Μια απορία έχω=το αλεύρι ''μέσα'' στα δράμια δουλεύει και σαν αμορτισέρ ή μόνο τα κρατάει συμπαγή για τις τριβές του αέρα ώστε να αυξηθεί το δραστικό?
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Καλησπερα Στεφανε!!! Μου τα λες λιγο ''μπερδεμενα''...Θελω να μου πεις τι κενο χωρο εχεις απο τα βολια μεχρι
τα χειλη του καλυκα.. ΚΑΙ τι υψος εχει ο καλυκας πριν τον ρελιασεις.
Για εχεις 15 χιλιοστα κενο χωρο...η g7 πρεπει να χαμηλου ογκου πυριτιδα....Το που εκοψες τον καλυκα 4
χιλιοστα πηγες στα 65 χιλιοστα το υψος του καλυκα ....και παλι ομως εχεις 10 χιλιοστα κενο χωρο....δεν γινεται
να κλεισεις σε ρελιαστο.
Ακομα και 10 χιλιοστα φελλο να βαλεις σαν αμορτισερ μεσα στον LB6 και το τζαμακι που ειναι 2 χιλιοστα
πανω στα βολια...ο Κενος χωρος που εχεις...ειναι 8 ολοκληρα χιλιοστα....Οποτε το ρελιαστο στο ΞΕΧΝΑς....
Στο ρελιαστο πρεπει να εχεις 6 χιλιοστα κενο χωρο με τζαμακι πανω στα βολια.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις....κλεισε σε αστεροειδες κλεισιμο με χρηση 3 του σταδιου σε καλυκα
68,5 και κανονισε ο κενος χωρος που θα εχεις να ειναι 12-12,5χιλιοστα. και ρελιασε στα 57 χιλιοστα.
Αυτο με χαμηλου ογκου πυριτιδα που δοκιμασα ( τεκνα ) πρεπει να ειναι με ακοπο τον LB6 και 10 χιλιοστα φελλο μεσα σαν αμορτισερ....
Το καψουλι το βλεπω για 686....δεν πιστευω ουτε ξερω εαν ειναι 615....
Το αλευρι δεν κανει αμορτισερ....ειναι μονο για να προστατευει τα σκαγια - βολια απο παραμορφωσεις.
Καλη επιτυχια σου ευχομαι...

Last edited:
IMG_20211004_174731.jpg
IMG_20211004_225643.jpg
Ύψος κάλυκα 62 χιλιοστά κομμένος.Ύψος lb6 30 χιλιοστά.Φελλός 6 χιλιoστά(3x2).Το κενό ήταν 9,4 χιλιοστά(πατώντας γερά το ταποτήρι) και ρελιάζω παραπάνω.Χαρτάκι απλό επάνω.Τελικό ύψος φυσιγγίου 57,5 χιλιοστά.Έβαλα παραπάνω αλεύρι για να έχω ύψος, 1,8 γραμμάρια αλεύρι.Σετάπ 1,90x28 δράμια 10/0 επιχαλκωμένα.
Με το αστέρι χάλασα 3 κάλυκες και το παράτησα.Όταν πάρω τον αέρα του θα κλείνω δράμια.Για την ώρα να τελειώσω με τα δράμια και όταν έχω χρόνο θα γεμίσω v 7άρια με αστέρι.Συχώρεσε την όποια μπερδεμένη απάντηση έγραψα από άγνοια αλλά πίστευα θα ήταν απλό για τα δράμια και με βγήκε βουνό. Ευχαριστώ για την υπομονή κ.Νίκο.

G7 έγραφε.Η αγορά έγινε προ 25ετίας και παραπάνω.Μου την είχε δώσει το 94 ένας παππούς που παράτησε το γέμισμα.
Βγάλε μας μία φωτογραφία το κουτί της. Ή είχε σημιώσει ο παπούς με δικά του γράμματα το G7 πάνω στην συσκευασία που σας το έδωσε?

Βγάλε μας μία φωτογραφία το κουτί της. Ή είχε σημιώσει ο παπούς με δικά του γράμματα το G7 πάνω στην συσκευασία που σας το έδωσε?
Το κουτί το πέταξα προ πολλού και την έβαλα σε γυάλινο.Θυμάμαι καλά το G7 κεφαλαίο και όχι C.
Να ήταν από κάτι άλλο το κουτί ? δεν νομίζω.Το ξαναγράφω ότι είναι πολύ παλιά αγορασμένη.Ο παππούς μπορεί να την αγόρασε και το 75 ή το 80, ποιος ξέρει.Δεν ζει για να πάω να τον ρωτήσω.Τι να πω αν είναι λάθος - λάθος το είδα λάθος το έγραψα, δεν επιμένω.

View attachment 33529
View attachment 33544
Ύψος κάλυκα 62 χιλιοστά κομμένος.Ύψος lb6 30 χιλιοστά.Φελλός 6 χιλιoστά(3x2).Το κενό ήταν 9,4 χιλιοστά(πατώντας γερά το ταποτήρι) και ρελιάζω παραπάνω.Χαρτάκι απλό επάνω.Τελικό ύψος φυσιγγίου 57,5 χιλιοστά.Έβαλα παραπάνω αλεύρι για να έχω ύψος, 1,8 γραμμάρια αλεύρι.Σετάπ 1,90x28 δράμια 10/0 επιχαλκωμένα.
Με το αστέρι χάλασα 3 κάλυκες και το παράτησα.Όταν πάρω τον αέρα του θα κλείνω δράμια.Για την ώρα να τελειώσω με τα δράμια και όταν έχω χρόνο θα γεμίσω v 7άρια με αστέρι.Συχώρεσε την όποια μπερδεμένη απάντηση έγραψα από άγνοια αλλά πίστευα θα ήταν απλό για τα δράμια και με βγήκε βουνό. Ευχαριστώ για την υπομονή κ.Νίκο.
Να σε ρωτησω? Επιχαλκομενα 10/0 απο που τα πηρες?

Το κουτί το πέταξα προ πολλού και την έβαλα σε γυάλινο.Θυμάμαι καλά το G7 κεφαλαίο και όχι C.
Να ήταν από κάτι άλλο το κουτί ? δεν νομίζω.Το ξαναγράφω ότι είναι πολύ παλιά αγορασμένη.Ο παππούς μπορεί να την αγόρασε και το 75 ή το 80, ποιος ξέρει.Δεν ζει για να πάω να τον ρωτήσω.Τι να πω αν είναι λάθος - λάθος το είδα λάθος το έγραψα, δεν επιμένω.
Προς Θεού δεν σε δικάζουμε! Αλλά επειδή είμαστε μερικοί που μαζεύουμε παλιά κυνηγετικά αντικείμενα και 1 από αυτά είναι οι πυριτιδες, τουλάχιστον εγώ δεν έχω συναντίσει πυρίτιδα με την ονομασία G7, για αυτό επιμένω, ούτε γεμίζω δράμια για να ξέρω την δοσολογία της C7 για να σε βοηθείσω!

ερώτηση:
όταν λέμε ύψος συγκεντρωτήρα τι μετράμε;
συγκεντρωτήρας ύψους 22 χιλ τι σημαίνει;
από που εως που είναι τα 22 χιλ;

την ερώτηση την κάνω, διότι διαφωνώ με έναν φίλο πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα....... και θέλω να δει τις απαντήσεις σας....

ερώτηση:

την ερώτηση την κάνω, διότι διαφωνώ με έναν φίλο πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα....... και θέλω να δει τις απαντήσεις σας....
Μετράς το ύψος του συγκεντρωτήρα.
Μετράς το βάθος του ποτηριού.
Αφαιρείς το δεύτερο από το πρώτο.

ερώτηση:

Μετράμε εξωτερικά το βύσμα από: Τη φούστα οπου τελειώνει ο όγκος της πυρίτιδας, ως τον πυθμένα του βύσματος όπου ξεκινούν τα σκάγια...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Διχογνωμία κι εδώ...
η διαφωνία ήταν εάν μετριέται το ύψος της φούστας ή όχι
εγώ συμφωνώ με τον Βίκτωρα και τον Κώστα ο φίλος μου με τον Λευτέρη

σ΄ αυτό πάντως, που συμφωνούμε, είναι ότι οι εμπορικές ονομασίες και τα νούμερα πολλές φορές δεν επαληθεύονται με τίποτα όπως και να το μετρήσεις, π.χ. παραγγέλνεις βύσμα 25αρι και σου έρχεται 14αρι (18αρι με όλη την φούστα) μετράς από δω, μετράς από κει, να βρεις που στην ευχή είναι αυτό το 25 και δεν βγαίνει πουθενά.... άλλα αντάλλων

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Διχογνωμία κι εδώ...
η διαφωνία ήταν εάν μετριέται το ύψος της φούστας ή όχι
εγώ συμφωνώ με τον Βίκτωρα και τον Κώστα ο φίλος μου με τον Λευτέρη

σ΄ αυτό πάντως, που συμφωνούμε, είναι ότι οι εμπορικές ονομασίες και τα νούμερα πολλές φορές δεν επαληθεύονται με τίποτα όπως και να το μετρήσεις, π.χ. παραγγέλνεις βύσμα 25αρι και σου έρχεται 14αρι (18αρι με όλη την φούστα) μετράς από δω, μετράς από κει, να βρεις που στην ευχή είναι αυτό το 25 και δεν βγαίνει πουθενά.... άλλα αντάλλων
Μην αποκλείεις τίποτα.
Μπορεί ο τύπος που τα έβαλε στην σακούλα να έχει δικό του ορισμό.
Μπορεί να μπέρδεψαν το κουτί.
Μπορεί μπορεί ...
Ένα τηλέφωνο στο κατάστημα συνήθως δίνει απαντήσεις.

Ακούω κάτι θώδη, καρδάρα, ηλιόπουλο κτλ
Που βρίσκονται αυτές οι εταιρίες
Πχ αυτός είναι ο Θώδης ;;;;

Εταιρεία: ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ, Σ., - Δ. ΘΩΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Υπεύθυνος: Διαχειριστής Κατιρτζόγλου Στυλιανός
Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ
Πόλη: ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Διεύθυνση: Κυδωνιών 101
T.K.: 14234
Τηλέφωνο: 2102773632
Κατηγορία: » ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΛΑΣΤΙΚΟ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ)

Ένα τηλεφωνο εκεί θα έλυνε περισσότερες απορίες.

ps
Δεν θα μου εκανε εντύπωση αν 2 κατασκευαστές ορίζουν διαφορετικά το ίδιο χαρακτηριστικό.

βρε συ Βασίλη
από "μπορεί" άλλο τίποτα
το ζήτημα όμως άπτεται της τυποποίησης
παραγγέλνεις ένα απάρτιο από κάποιον κατασκευαστή
εμ ΠΩΣ το παραγγέλνεις εάν δεν υφίσταται τυποποίηση οεο;
ΠΟΙΟ σύστημα τυποποίησης ακολουθεί ο θώδης, καρδάρας, ηλιόπουλος κ.ο.κ.,;
ΠΟΙΟ σύστημα τυποποίησης ακολουθεί ο Βαλάντης στον ΣΓ; που αναγράφει και ύψη;
http://www.gualandi.it/en/products_plastic_wads/super_g_12_gauge.html
(σπάσε πλάκα να έχει τις εικόνες των βυσμάτων του, ο Βαλάντης, σε φυσικό μέγεθος στο σαιτ του! Κάτι τέτοιο ψυλλιάζομαι)

αλλανταλλων όπως στα σκάγια
είχαμε το ευρωπαϊκό σύστημα ανά 0,25 χιλ (συνέπιπτε και με το αμερικάνικο) το ακολουθούσε η ΠΥΡΚΑΛ, όταν στην δεκαετία του 80 άρχισαν κάποιοι κατασκευαστές σκαγίων να ακολουθούν το ιταλιάνικο ανα 0,20 χιλ (αυτό που μπέρδευε το #4 με το #5 στα 3,00 χιλ και που μετά το άλλαξαν 2,90 και 3,10)
άρχισε η ιταλοπληξία... στην Κύπρο είναι αγγλόπληκτοι (δικαιολογημένα) κι εδω ΟΦΑ (όπου φυ΄σαει ο άνεμος)
τες πα

η σιαρμ το είχε ωραία στο σαιτ της αλλά δεν υπάρχει πλέον flash player να δούμε το σχέδιο
η διάσταση hr ορίζει την "ονομασία (συνήθως γιατί έχει κι εξαιρέσεις)
http://www.siarm.com/product_info.php?cPath=2_24_31_34&products_id=42

αν κάποιος φίλος ξέρει να παίξει με το φλασ πλευερ να δούμε το σχέδιο

Back