προ αιωνων εκανα και γω τετοιες δοκιμες , με τα δυο οπλα που εχω και κυνηγαω μεχρι σημεραΝα σΕ δώσω την αιρετική μου απάντηση;
γιατί δεν υπάρχει "ΙΔΙΟ (ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ) ΦΥΣΙΓΓΙ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣ ¨Η ΕΜΠΟΡΙΚΟ"
από καψούλι σε καψούλι υπάρχει διαφορά, από μικροδιαφορές στο βάρος της μπαρούτης υπάρχει διαφορά, από το πως θα καθίσουν τα φυλλίδια της μπαρούτης υπάρχει διαφορά, από την πίεση επί της πυρίτιδας υπάρχει διαφορά κ.ο.κ.
αθροιζόμενες οι μικροδιαφορές, νάσου η απόκλιση των 10%
θα γίνω κουραστικός αν μιλήσω για στατιστικό πλήθος;
θέλεις να συγκρίνεις 2 κάνες
αν ρίξεις από ένα φυσίγγι με την καθεμία, δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ!!!
αν δεν κάψεις 4-5 φυσίγγια, από 2-3 τύπους ασφαλές συμπέρασμα δεν βγαίνει (τουτέστιν από 16 έως 30 βολές)
Όταν προ αιώνων έκανα εντατικές δοκιμές και συγκριτικά τεστ - είχα διυλίσει τον κώνωπα σε διαφορετικές κάννες ΚΥΡΙΩΣ 70 χιλ , χρωμιωμένες 71 εκ φουλ τσοκ - οι σημαντικές διαφορές αφορούσαν τον συνδυασμό τσοκ & φυσιγγίου, οι κάννες διέφεραν μεν όχι τόσο τραγικά δε...
Δανείστηκα Τότε μια 1100 (full 71 cm 18,5 - 17,5) να την συγκρίνω με την Benelli 123 -saint Etienne (full 71 cm 18,3 - 17,3), επειδή άκουγα ότι "έκοβε μακρύτερα"... ξεκίνησα από 2 τύπους φυσιγγίων με 3 φυσίγγια και κατέληξα σε 5 τύπους φυσιγγίων από 4-5 φυσίγγια, άκρη δεν βρήκα ούτε με συγκεντρώσεις ούτε με διατρήσεις, να φανταστήτε βρίσκω στο Α φυσίγγι μεγαλύτερες διατρήσεις π.χ. >10% στην Μπενέλλι το ίδιο και στο Β, λέω εδώ είμαστε η μπενέλλι "κόβει καλύτερα", στο Γ όμως η 1100 έκοβε π.χ. 15%- 18% περισσότερο στο Δ η 123, στο Ε σχεδόν τα ίδια η 1100 π.χ.3% πιο πολύ... άντε να βγάλεις άκρη...
Ευτυχώς κράτησα δοκίμια κοντά στον Μ.Ο. και όταν αργότερα έμαθα για το σύστημα Ομπερφελλ, τα ανέλυσα και είχα έναν σωστό "μπούσουλα"....
Για να μην σας πω για το μεγκα τεστ κάννη σεντετιέν vs ιταλικές κάννες....
Συμπέρασμα τότε: Μην ασχολείσαι με κάννες ασχολήσου με τσοκ και φυσίγγι.......
Α303 76-18,3 mobile chock και Benelli 123 -saint Etienne δυο κανες 70- 18,4 σταθερο, 65-4* και 71-1*
Επιβεβαιωνω τα χαοτικα αποτελεσματα σε διατρησεις και κατανομες. Κανενα συμπερασμα.
Ιδιαιτερα οι 1* κανες ...ιδιες . Η μονη σταθερη διαφορα ειναι στα 4* , που η benelli δινει λιγο πιο ανοιχτη κατανομη παντα.
Να υποθεσω λογω μηκους ;;;;
ΥΓ στα 40 χρονια εχω ριξει μονο 2 φυσιγγια μαγ52γρ με τη 303...και δεν το ξανακανα (και τα μοναδικα στη ζωη μου)
Στη συγκριση παντα με 70μμ φυσ , θεωρουσα απλα τις κανες ιδιες , με μια ιδιομορφια γεωμετριας την 303. Ετσι κι αλλιως τη βλητικη του τελους συγκρινα