Καλύτερα για την πλειοψηφία , κακώς για την μειοψηφία .Δυστυχώς απαγορεύεται από ότι κατάλαβα και στην νέα ΚΥΑ.
Καλύτερα για την πλειοψηφία , κακώς για την μειοψηφία .Δυστυχώς απαγορεύεται από ότι κατάλαβα και στην νέα ΚΥΑ.
Η κάννη ξεκινά μέσα από το κοντάκι …Και εγώ δεν τα βλέπω όλα... Αυτό που βλέπω δεν είναι σίγουρα αντίστοιχο του famas,aug κτλ δηλαδή ο γεμιστήρας πίσω από το συγκρότημα του κλείστρου για πιο συμπαγή (συμπτηγμενη) κατασκευή...... άλλωστε αυτό δεν είναι ζητούμενο στην σκοποβολή..... επίσης η κυα μιλά για όπλα με 60 εκατοστά τουλάχιστον κανη.....
Το γνωρίζωΗ κάννη ξεκινά μέσα από το κοντάκι …
Είχα την τύχη να το χειριστώ και παρότι αντικειμενικά άσχημο έχει εύκολη (φυσική) επωμιση , σκόπευση και βολή. Επίσης έχει αρκετά στιβαρή κατασκευή που σε προδιαθέτει να το εμπιστευτείς σε βαριά χρήση/ κακομεταχείριση.Τι σου αρέσει δηλαδή;
Ευχαριστώ Φανή που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου. Καλό θα ήταν όσοι συνάδελφοι έχουν εμπειρία με τέτοιου τύπου όπλα να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους και τι γνώμη σχημάτισαν, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα και θα βοηθούσε πολύ να έχουμε μια εικόνα.Είχα την τύχη να το χειριστώ και παρότι αντικειμενικά άσχημο έχει εύκολη (φυσική) επωμιση , σκόπευση και βολή. Επίσης έχει αρκετά στιβαρή κατασκευή που σε προδιαθέτει να το εμπιστευτείς σε βαριά χρήση/ κακομεταχείριση.
Στο θέμα χρήσης ενός τυφεκίου/ τυφεκίου εφόδου ή υποπολυβολου ως εργαλείο σκοποβολής τα πράγματα είναι απλά. Σε ενδιαφέρει περισσότερο να είναι όμορφο στο μάτι σου και τα πυρομαχικά να είναι φθηνά και όχι δυσεύρετα. Η χρήση όμως ως πολεμικό εργαλείο όπου πρέπει να αντέχει είτε κακές καιρικές συνθήκες ή θαλάσσιο περιβάλλον είτε παρατεταμένη/ βαρειά χρήση χωρίς καθαρισμό ακόμη και πτώσεις είναι άλλο θέμα το οποίο ο μέσος σκοπευτής δεν θα αντιμετωπίσει.Ευχαριστώ Φανή που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου. Καλό θα ήταν όσοι συνάδελφοι έχουν εμπειρία με τέτοιου τύπου όπλα να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους και τι γνώμη σχημάτισαν, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα και θα βοηθούσε πολύ να έχουμε μια εικόνα.
πολύ σωστά!Στο θέμα χρήσης ενός τυφεκίου/ τυφεκίου εφόδου ή υποπολυβολου ως εργαλείο σκοποβολής τα πράγματα είναι απλά. Σε ενδιαφέρει περισσότερο να είναι όμορφο στο μάτι σου και τα πυρομαχικά να είναι φθηνά και όχι δυσεύρετα. Η χρήση όμως ως πολεμικό εργαλείο όπου πρέπει να αντέχει είτε κακές καιρικές συνθήκες ή θαλάσσιο περιβάλλον είτε παρατεταμένη/ βαρειά χρήση χωρίς καθαρισμό ακόμη και πτώσεις είναι άλλο θέμα το οποίο ο μέσος σκοπευτής δεν θα αντιμετωπίσει.
Εξαρτάται τι εξοικειώση έχεις. Αν είσαι ήδη χρήστης με μπροστά τον γεμιστήρα θα σου πάρει καιρό. Αν όχι μαθαίνεις εξ αρχής αρκετά εύκολα και γρήγορα.πολύ σωστά!
απ' την άλλη, εμένα πχ μου αρέσει πολύ το iwi tavor, αλλά είναι bullbup κι ερωτώ: Βολεύει σε αγώνα ο γεμιστήρας εκεί πίσω; πόσο χρόνο θα μου πάρει παραπάνω από ένα τυφέκιο με μπροστινό γεμιστήρα για να τον αλλάξω;
Πρέπει να είναι καλό αυτό το Bullbup το tavor , το έχεις δοκιμάσει ; Βγαίνει και σε pcc ;πολύ σωστά!
απ' την άλλη, εμένα πχ μου αρέσει πολύ το iwi tavor, αλλά είναι bullbup κι ερωτώ: Βολεύει σε αγώνα ο γεμιστήρας εκεί πίσω; πόσο χρόνο θα μου πάρει παραπάνω από ένα τυφέκιο με μπροστινό γεμιστήρα για να τον αλλάξω;
Να πω; Να πω; Μια καλή πλατφόρμα τύπου M4 σε 5.56 θα έπαιρνα!View attachment 65479
Ωλ τάημ κλάσιξ!!
Έλααα ... για διαλιέχτε τί θα πάρετε ... όλα σε προσφορά ...
Θα μας βγάλουν και gun pass για να πάρουμ' όλοι από ένα !
Έλα πάρε πάρε κόσμε ...
(εγώ πάντως διαλέγω FN δαγκωτό!)
Οι (μεγαλ-) έμποροι όπλων ήδη έχουν πάρει φωτιά και τρέχουν για το ποιος θα πρωτοφέρει PCC και rifles για την ελληνική αγορά.Bγαίνει - βγαίνει
Πάντα όταν εμφανίζεται κάτι νέο στην αγορά είναι ακριβότερο, γι'αυτό σκέφτομαι ότι πρέπει να περιμένουμε να αγοράσουν οι πιο ενθουσιώδεις, να γεμίσουν όπλα τα μαγαζιά και να αυξηθεί η κατανάλωση των 5.56 κλπ. Αργότερα που θα ισορροπήσει η αγορά και θα σταθεροποιηθούν οι τιμές, θα έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει και σε ποιους απευθύνεται τελικά η νέα κατηγορία όπλων.Οι (μεγαλ-) έμποροι όπλων ήδη έχουν πάρει φωτιά και τρέχουν για το ποιος θα πρωτοφέρει PCC και rifles για την ελληνική αγορά.
Κάτι τιμές που άκουσα, μου έπεσαν τα αυτιά.... πχ το tavor x95 9x19 cal, οταν θα ερθει, θα παίζει κοντά στα 4 χιλιάρικα και στα 5χιλ σε 5,56 cal... δεν το λες κι ελπιδοφόρο για τα ελληνικά πορτοφόλια...
(θα μου πεις, περίμενα κάτι διαφορετικό; ισως είμαι λιγάκι ρομαντικός )