Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Μάκη το έκανα..Μετά την πυροδότηση η κάτω βελόνα(μπίλια) εξέχει..Η πάνω δεν εξέχει καθόλου
χωρίς φωτό θα σου έλεγα να κοιτάξεις την κάτω βελόνα
στην φωτό όμως το γδάρσιμο στο φυσίγγι είναι πιο μεγάλο(πλατύ)απ αυτό που θα έκανε η βελόνα

το βάθος της κάτω πατούρας που λέτε κε Γιάννη πως θα ελεγχθεί και ποιός το κάνει αυτό που να σε πείσει;;;; με γυμνό μάτι σίγουρα δεν φαίνεται
θα έλεγα επόμενη κίνηση να ήταν έλεγχος στο συγχρονισμό και ομοιομορφία των εξωλκέων αν και πάλι έπρεπε το πρόβλημα να είναι μόνο στο άνοιγμα και όχι και στο κλείσιμο.....αλλά ποτέ δεν ξέρεις

Οχι κύριε Γιάννη δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο..και τι γίνετε στην προκειμένη περίπτωση..πως μπορω να ελέγξω το βάθος της πατουρας; Αφου βρίσκει δλδ γλύφει λογικά θα ειναι ρηχότερο..τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση..πρεπει να απευθυνθώ σε οπλουργο; Ή με το καιρο δεν θα χω προβλημα;

Δεν είμαι ειδικός αλλά εμένα γιατί μου φαίνεται ότι γίνεται κατά το κλείσιμο; Κλείνοντας αλλοιώνεται το φυσίγγι πράγμα που δυσκολεύει και τον εξωλκέα. Αν είναι πράγματι αυτό, τότε ίσως να λυθεί με ένα χαλάρωμα του κλεισίματος ή ακόμη καλύτερα να ρυθμιστεί το κλείσιμο ώστε το κάτω μέρος της κάτω κάννης να κλείνει χωρίς να βρίσκει το φυσίγγι ...

Στο κανει μονο με τα B&P?
Επειδή αυτα ειναι διαφορετικά δες κατα ποσο το πάχος της στεφάνης του παφυλα ειναι πιο χοντρό απο αλλα φυσίγγια. Εκει που πατάει στον εξολκεα.
Τωρα που μου το εδειξες νομίζω οτι το κανανε και σε μενα αλλα ειναι πρόπερσι που τα έριχνα και δεν θυμαμαι καλα

Έχεις προσέξει αν η κάτω κλωτσά περισσότερο από την απάνω;
κ. Γιάννη αν δεν κάνω λάθος, περισσότερη ανάκρουση έχουμε όταν η πατούρα είναι βαθύτερη όχι ρηχότερη ....xm.

Τέσπα, Γεράσιμε πήγαινε το σε έναν οπλουργό να σου ρυθμίσει λίγο τον εξολκέα, να τελειώνεις.

Last edited by a moderator:
Οχι κύριε Γιάννη δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο..και τι γίνετε στην προκειμένη περίπτωση..πως μπορω να ελέγξω το βάθος της πατουρας; Αφου βρίσκει δλδ γλύφει λογικά θα ειναι ρηχότερο..τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση..πρεπει να απευθυνθώ σε οπλουργο; Ή με το καιρο δεν θα χω προβλημα;
Ένας έμπειρος οπλουργός μπορεί να καταλάβει αν υπάρχει πρόβλημα στη πατούρα. Αν υπήρχε εμφανής ατέλεια θα το έβλεπες αν έβαζες το ένα φυσίγγι στην πάνω κάννη (τοποθετημένη κάθετα) βάζοντας ένα μεταλλικό χάρακα στον πάτο του πάφιλα αποφεύγοντας το καψούλι. Αμέσως μετά βάλε το ίδιο φυσίγγι στην κάτω κάννη και δες αν υπάρχει εμφανής διαφορά στην απόσταση χάρακα κάννης. Αν το βλέπεις με το μάτι σου θα πρόκειται για σοβαρή ατέλεια, την μικρότερη θα την βρει μόνο ο ειδικός.

κ. Γιάννη αν δεν κάνω λάθος, περισσότερη ανάκρουση έχουμε όταν η πατούρα είναι βαθύτερη όχι ρηχότερη ....xm.

Τέσπα, Γεράσιμε πήγαινε το σε έναν οπλουργό να σου ρυθμίσει λίγο τον εξολκέα, να τελειώνεις.
Όχι δεν κάνεις λάθος, η βαθιά πατούρα δημιουργεί μεγαλύτερο λάκτισμα λόγω της παλινδρόμησης του φυσιγγίου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με την διαφυγή αερίων λόγω ρηχής πατούρας.

Έχω δύο παρόμοια όπλα και βλέπω ότι όταν το όπλο είναι σπασμένο οι εξωλκεις και τα φυσιγκια απέχουν από τις θαλαμες. Όταν αρχίζω να κλείνω το όπλο εξωλκεις και φυσιγκια προοδευτικά κάθονται μέχρι το επίπεδο της θαλαμης. Το κάτω φυσιγκι ακουμπάει ελάχιστα στον καθρέφτη χωρίς να αντιλαμβάνομαι αντίσταση όπως εσύ.
Φαντάζομαι λοιπόν είτε ότι ο εξωλκεας δεν αφήνει το φυσιγκι να κάτσει σωστά άρα θέλεις οπλουργο,είτε η θαλαμη σου έχει βρωμιά και το φυσιγκι κολλάει και δεν κάθεται όπως πρέπει ομαλά στην πατουρα αλλά γδερνεται στην τρύπα της βελόνας.
Προσωπικά θα αφαιρουσα τους εξωλκεις για καλό καθάρισμα -λίπανση και θα ετριβα τις θαλαμες με πολύ ψιλό ατσαλομαλλο και λάδι.
Οι εξωλκεις θέλουν αραιά και που service σε αντίθεση με τις θαλαμες. Good luck.

Λοιπόν το μεσημεράκι είχα επίσκεψη στον "Γιατρό" Κ.Ψυλλάκη.. Μέτρημα με παχύμετρο οι εξωλκείς και δυστυχώς εργοστασιακό λάθος απ'οτι έδειξε η βιοψία..4.74 αυτός στην πάνω κάννη 4.98 αυτός στην κάτω..με αποτέλεσμα αυτά τα 24 εκατοστά του χιλιοστου να μου εξέχουν το φυσίγγι ελάχιστα και να γίνεται αυτό το γδάρσιμο του πάφυλα..2 λύσεις μου λέει ο Γιώργος.. ή πάς με την εγγύηση στην Beretta και σου δίνουν 2 καινούργιους αλλά θα θέλουν και αυτοί φινίρισμα..ή προσπαθώ να φάμε την πατούρα του εξολκέα και πάνω αλλά και στην καμπύλη που κάθεται το φυσίγγι..Εγω χωρίς δεύτερη σκέψη και έχοντας του τυφλή εμπιστοσύνη του λέω ξεκινάμε το χειρουργείο..Φάγωμα - τοποθέτηση του εξολκέα - δοκιμή - βγάλσιμο του εξολκέα. Φάγωμα - τοποθέτηση του εξολκέα - δοκιμή - βγάλσιμο του εξολκέα. Φάγωμα - τοποθέτηση του εξολκέα - δοκιμή - βγάλσιμο του εξολκέα. Φάγωμα - τοποθέτηση του εξολκέα - δοκιμή - βγάλσιμο του εξολκέα, κάθε φορά έγλυφε όλο και πιο λίγο εως ότου φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα..Να ευχαριστήσω και δημοσίως για ακόμη μια φορά τον Γιώργο γιατί ΞΑΝΑαποδικνύει οτι είναι οπλουργός με μεράκι και αρχίδια..

Και για του λόγου το αληθές και μια φώτο..

16atfgm.jpg

Ο Γιωργος ειναι εξαιρετικος απο πολλες αποψεις.
Δεν καταλαβα οι μετρησεις τι αφορουσαν.
Αν δεν βαριεσαι εξηγησε να μαθαινουμε.

Ο Γιωργος ειναι εξαιρετικος απο πολλες αποψεις.
Δεν καταλαβα οι μετρησεις τι αφορουσαν.
Αν δεν βαριεσαι εξηγησε να μαθαινουμε.

Οταν λύθηκαν οι εξολκείς και μετρήθηκαν κανονικά θα έπρεπε η απόσταση απο την μια άκρη στην άλλη να είναι ίδια και στους δυο..Ε οι δικοί μου δεν ήτανε..

μετά τον Γιώργο ο μικρός Τζέρι πέρασε από το φυτώριο και μου έδειξε που έγινε η επέμβαση στο όπλο
λέω επέμβαση γιατί πραγματικά ήταν χειρουργείο από πλευράς του Γιώργου
επιτέλους ένας μάστορας που κατέχει και τα ξύλινα και τα μεταλλικά μέρη του όπλου μπράβο του

υ.σ.είναι και δίπλα μου ;)

Άντε να δω πότε θα αξιωθώ να περάσω να αλλάξω ένα σετ ελατήρια στην καραμπίνα που τα έχω αγορασμένα από πέρσι. Να βάλω και ένα πέλμα καινούριο.

Back