Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Γιωργο σου προτεινω Limbsaver η KickEez
Ευχαριστώ Παύλο, εξαιρετικά και τα δύο. Στην Beretta όμως ειδικά με Kick off το ζητούμενο για μένα δεν είναι η μείωση του λακτίσματος αλλά η επαρκής επιμήκυνση του κοντακιού. Οπότε θα επικεντρωθώ σε κάτι φθηνό, που κυκλοφορεί στην αγορά και που να με καλύπτει στα μέτρα.

Παιδιά εχω ένα πρόβλημα με το Bettinsoli Overland που εχω. Καθε 50 -60 ντουφεκιες ριχνω και ακουγετε η βελόνα που χτυπάει αλλα δεν το σκάει το φυσήγγι, ενω κάνει σημάδι στο καψούλι. Έχω παρατηρίσει ότι το πρόβλημα είναι πιό συχνό αμέσος μετά η μερικές ντουφεκιές μετά αφότου πειράξω τον επιλογέα κάνης. Το έχω πάει σε 2 οπλουργούς(Καλαμάτα και Πατρα) αλλα δεν μπόρεσαν να βρούν πρόβλημα. Καμια ιδέα που μπορέι να είναι το πρόβλημα?

Άντε να δω πότε θα αξιωθώ να περάσω να αλλάξω ένα σετ ελατήρια στην καραμπίνα που τα έχω αγορασμένα από πέρσι. Να βάλω και ένα πέλμα καινούριο.
Αγόρασα από ενα σέτ ελατηρίων (κοντάκι, αποθήκη,κλείστρου) για τα 303 και 391.... οπότε τη νεκρά περίοδο που έχουμε μπρός μας θα πάω στον Ζώρζ...

Παιδιά εχω ένα πρόβλημα με το Bettinsoli Overland που εχω. Καθε 50 -60 ντουφεκιες ριχνω και ακουγετε η βελόνα που χτυπάει αλλα δεν το σκάει το φυσήγγι, ενω κάνει σημάδι στο καψούλι. Έχω παρατηρίσει ότι το πρόβλημα είναι πιό συχνό αμέσος μετά η μερικές ντουφεκιές μετά αφότου πειράξω τον επιλογέα κάνης. Το έχω πάει σε 2 οπλουργούς(Καλαμάτα και Πατρα) αλλα δεν μπόρεσαν να βρούν πρόβλημα. Καμια ιδέα που μπορέι να είναι το πρόβλημα?
Μαθε απο τον Ναυπλωτη που ειναι αντιπροσωπος πιος ειναι ο οπλουργος της αντιπροσωπειας.Και οταν ερθεις Αθηνα το δινεις.
Αυτο που περιγραφεις συνηθως οφειλεται σε ατελη οπλιση της σφυρας(κοκκορας),αν ηταν Beretta θα ηξερα να σου πω.

Αγόρασα από ενα σέτ ελατηρίων (κοντάκι, αποθήκη,κλείστρου) για τα 303 και 391.... οπότε τη νεκρά περίοδο που έχουμε μπρός μας θα πάω στον Ζώρζ...
Τετοια του κανετε και δεν τον αφηνετε να παει για προπονηση!

Οταν λες κλειστρου, μαλλον εννοεις βελονας η οχι?
Πολυ καλα κανεις, γιατι ετσι προστατευεις αλλα πιο ακριβα
εξαρτηματα που φθειρονται η σπανε, οταν τα ελατηρια εξασθενησουν.

Οταν λες κλειστρου, μαλλον εννοεις βελονας η οχι?
Μου φαίνεται ότι δεν είναι της βελόνας αλλά της σφύρας. Κανονικά όταν τους ζητάς σετ ελατηρίων θα έπρεπε να σου δίνουν 4, κοντάκι, αποθήκης, σφύρας, βελόνας.

Μου φαίνεται ότι δεν είναι της βελόνας αλλά της σφύρας. Κανονικά όταν τους ζητάς σετ ελατηρίων θα έπρεπε να σου δίνουν 4, κοντάκι, αποθήκης, σφύρας, βελόνας.
Εγω παντως αυτα τα 4 αλλαζω μονος μου.
Της σφυρας ειναι το πιο περιπλοκο..buy buy.

Γραφω σφυρας γιατι στη σκανδαλοθηκη εχει κιαλλα ελατηρια.
Κατάλαβα πιο εννοείς, αυτό που είναι κρυμμένο οριζόντια μέσα στο μηχανισμό της σκανδάλης. Πως το αλλάζεις αυτό εκεί μέσα; Εγώ άλλο εννοούσα, ένα που είναι εξωτερικά στο πλάι της σκανδάλης. Μπλέξαμε τα ελατήρια :)

Κατάλαβα πιο εννοείς, αυτό που είναι κρυμμένο οριζόντια μέσα στο μηχανισμό της σκανδάλης. Πως το αλλάζεις αυτό εκεί μέσα; Εγώ άλλο εννοούσα, ένα που είναι εξωτερικά στο πλάι της σκανδάλης. Μπλέξαμε τα ελατήρια :)
Ακριβως αυτο.Εχω αγορασει ενα βιβλιο ιντερνετικο που λεει σχετικα.
Το αλλο που ειναι απεξω δεν εχει σχεση με τη σφυρα.
Δυστυχως εχω αφησει την Α303 σε φιλο σε νησι και δεν εχω μπροστα μου τη σκανδαλοθηκη.

Σήμερα πήρα απόφαση να πεταχτώ μέχρι τον Γιώργο να κάνω ένα service στον ...μαύρο χάρο, την 391. Τελικά τα ελατήρια που είχα αγοράσει ήταν 4, ένα για την αποθήκη, ένα για το κοντάκι, ένα για την σφύρα και ένα για την επαναφορά της βελόνας. Όλα τα λεφτά ήταν το ελατήριο στο κοντάκι, αυτό που είχε από την μάνα της είχε εξασθενήσει τόσο που το καινούριο ήταν 3 δάχτυλα μακρύτερο.
Μου έβαλε και έναν πίρο στο σπείρωμα της επάνω βίδας της αποθήκης γιατί τον είχα σπάσει εγώ κάποτε από βλακεία και όποτε έλυνα και έδενα το όπλο ξεβιδωνόταν με φόβο καμιά μέρα να εκσφενδονιστεί η βίδα μαζί με το μειωτήρα.
Τέλος, θα αλλαχθεί και το φθαρμένο πέλμα, μαζί με τον ανάλογο αποστάτη, αφού πρώτα αποδοθεί στον νέο αποστάτη το παλιό pitch. :)

Ε τη έμεινε ρε φίλε οι κάλοι και τα νύχια...goodboy.
Έ όχι μην το λες, όσα ανέφερα είναι αναλώσιμα... :)
Σαν να λέμε, λάδια φίλτρο μπουζί...άντε για το πέλμα βάλε και λάστιχα. Από το 2009 δεν την είχα ακουμπήσει. :)

Φυσιολογική φθορά για επανατατικό ελατήριο 5ετων, θαχει ρίξει και κανένα βαρύ φυσίγγι...
Το επαναστατικό και της αποθήκης είχαν σκουριασει καθόλου από το βάλτο;

Last edited:
Back