Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Το επαναστατικό και της αποθήκης είχαν σκουριασει καθόλου από το βάλτο;
Της αποθήκης το είχα αλλάξει μόνος, πάντα της αποθήκης πιάνει μια ροζουλί απόχρωση που αν το σκουπίσεις με ένα λαδωμένο πανάκι καθαρίζει. Το άλλο όχι καθόλου και ήταν αυτό που φοβόμουν περισσότερο για σκουριά γιατί λόγο του kick off δεν είχα βγάλει ποτέ το κοντάκι. Ούτε ίχνος σκουριάς και έχουν τρέξει λίτρα νερού και θάλασσας μέσα από το κοντάκι.

Σήμερα πήρα απόφαση να πεταχτώ μέχρι τον Γιώργο να κάνω ένα service στον ...μαύρο χάρο, την 391. Τελικά τα ελατήρια που είχα αγοράσει ήταν 4, ένα για την αποθήκη, ένα για το κοντάκι, ένα για την σφύρα και ένα για την επαναφορά της βελόνας. Όλα τα λεφτά ήταν το ελατήριο στο κοντάκι, αυτό που είχε από την μάνα της είχε εξασθενήσει τόσο που το καινούριο ήταν 3 δάχτυλα μακρύτερο.
Μου έβαλε και έναν πίρο στο σπείρωμα της επάνω βίδας της αποθήκης γιατί τον είχα σπάσει εγώ κάποτε από βλακεία και όποτε έλυνα και έδενα το όπλο ξεβιδωνόταν με φόβο καμιά μέρα να εκσφενδονιστεί η βίδα μαζί με το μειωτήρα.
Τέλος, θα αλλαχθεί και το φθαρμένο πέλμα, μαζί με τον ανάλογο αποστάτη, αφού πρώτα αποδοθεί στον νέο αποστάτη το παλιό pitch. :)
Σήμερα δοκίμασα στο σκοπευτήριο την καραμπίνα μετά τις τελευταίες αλλαγές, ειδικά του πέλματος και της μεταφοράς του παλιού pitch στο καινούριο πέλμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να μετανιώσω που δεν είχα πάει όλα τα όπλα μου για fitting στον Γιώργο νωρίτερα ...

Σήμερα δοκίμασα στο σκοπευτήριο την καραμπίνα μετά τις τελευταίες αλλαγές, ειδικά του πέλματος και της μεταφοράς του παλιού pitch στο καινούριο πέλμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να μετανιώσω που δεν είχα πάει όλα τα όπλα μου για fitting στον Γιώργο νωρίτερα ...
μπραβο ρε Γιωργο... Αφου ολα ειναι οκ αλλη ψυχολογια μετα τις αλλαγες... παντα με +++

κυριοι καλημερα.θα ηθελα να σας αναφερω ενα προβλημα που δημιουργηθηκε με τη 302 προσφατα και μου το εκανε τις 2 τελευτ. που πηγα σκοπευτ.αν και θα παω σε οπλουργο θα ηθελα τα φωτα σας.ριχνοντας την πρωτη βολη ανεβαζει το 2ο φυσιγγι απο την αποθηκη αλλα δεν το παει στη θαλαμη.θα ηθελα αν καποιος γνωριζει να μου πει ειναι θεμα ελατηριου αποθηκης γλωσσας η κατι αλλο???ευχαριστω εκ των προτερων.να σας πω οτι στα 100 δισκακια μου το εκανε 4 φορες.χρησ.φυσιγγια lambro sporting τα κανονικα

αυτο δεν ξερω να στο απαντησω.μολις τωρα μιλησα με τον οπλουργο και θα το παω το απογευμα ο οποιος μου ειπε οτι ειτε ευθυνεται το ελατηριακι της γλωσσας η το ελατηριο στο κοντακι.εγω θα του πω καλου κακου ν αλλαξει και τα 2 και βλεπουμε

Κάνε ένα service αλλάζοντας τα ελατηρια αποθήκης, κοντακιου, σκανδαλης και βελονας. Θα γίνει σαν καινούριο.

• Like
Reactions: jnp
Μίλησα με εναν συνάδελφο το μεσημέρι κ λάτρη των χραπα-χρουπα.μου είπε οτι το χειμώνα εριχναν σε κάτι ντενεκέδες remington nitro 3in.με μια 870 εξπρές συνθετική.μου είπε λοιπόν οτι σε κάθε τουφεκιά του άνοιγε λίγο το κλειστρο κ μετα ξαναέκλεισε κανονικά(πριν τραβήξει την πάπια πίσω)μου είπε το κλείστρο κλειδώνει κανονικά.εγω του είπα οτι ενδεχετε λόγω ισχυρής γομωσεις άθελα του κατά την στιγμή του πυροβολισμού το χέρι του να τραβάει την πάπια χωρίς να το καταλαβενει.εκτος κ αν υπάρχει κάποια βλάβη..υπάρχει μήπως κάποιος φιλος των επαναληπτικών να μας πει κάποια γνώμη?

Αχαχαχαχαχα σε εχω κόψει Γιώργο οτι εισαι ρεμινγτονακιας!!υγ εδώ στο νησί μου τα ρίχνουν φανατικα οι λαγαδες στο καρτερι.μασουρια σκέτα!!μου έδωσαν δυο 4αρια κ το ενα το έριξα σε ενα ψυγείο παλιό που ηταν πετάμενο.απο λάκτισμα ανεπαίσθητο...

πήγα οπλοτεχνική σήμερα και βρήκα τον πύρο που μου έφυγε από την σκανδαλοθήκη της astrolux

το πρόβλημα είναι πώς κινείται σχετικά άνετα μέσα έξω και αν δεν έχω το νου μου είμαι σίγουρος ότι θα φύγει και αυτός - τι μπορεί να συμβαίνει ρε παιδιά έχει τύχει σε κάποιον παρόμοιο θέμα ; να έχει ανοίξει τόσο η τρύπα και αν ναι πώς στο καλό ;

τα φώτα σας....

πήγα οπλοτεχνική σήμερα και βρήκα τον πύρο που μου έφυγε από την σκανδαλοθήκη της astrolux

το πρόβλημα είναι πώς κινείται σχετικά άνετα μέσα έξω και αν δεν έχω το νου μου είμαι σίγουρος ότι θα φύγει και αυτός - τι μπορεί να συμβαίνει ρε παιδιά έχει τύχει σε κάποιον παρόμοιο θέμα ; να έχει ανοίξει τόσο η τρύπα και αν ναι πώς στο καλό ;

τα φώτα σας....
Αν έχεις μυτερο ζουμπαδακι κάνε μικρά κτυπηματακια στις δυο άκρες του πυρου ώστε να φρακαρει και να μην παίζει.
Κανονικά έπρεπε να έχεις την μπασκουλα μαζί και να δοκιμάσεις διάφορους πυρους μέχρι να σου κάτσει. Αν μπορείς πήγαινε αύριο κιόλας.

για όλα υπάρχει και η αιτία τελικά

για να φύγει ο πύρος έπρεπε να μην υπάρχει η ασφάλεια που τον κρατάει , ε λοιπόν είχε φύγει η ασφάλεια .smashfrak.

τώρα το πώς έφυγε η ασφάλεια δεν το ψάχνω κουράστηκαααα , τα νέυρα μου τα χάπια μου

Τέλος καλό, όλα καλά.
Μικρή η ζημιά αλλά σπάνια.
Τώρα θυμήθηκα ότι ο πυρος έχει δύο εγκοπες γιαυτη τη δουλειά.
Συνηθως πάντως χάνεται ο μοχλος κλειστρου.

Η Franchi 48AL του πατέρα μου,μερικές φορές δεν πυροδοτεί το φυσίγγι και όταν το κάνει το βαθούλωμα στο καψύλι δεν είναι στο κέντρο αλλά προς στην άκρη.
Υπάρχει καμία ιδέα τι μπορεί να παίζει;
Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτογραφία...

Back