Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Αυτό που με προβληματίζει Σαράντο είναι ότι φέτος παρατηρούμε αυτό το συμβάν.Δηλαδή το βαθούλωμα να είναι στο πλάι.
Παλιά ήταν κανονικά στο κέντρο.
Και το κλείστρο το κλείνουμε κανονικά.Το αφήνουμε χωρίς να παρεμβάλλουμε το χέρι.

Στο δίκαννο σου Τάσο, αν μετά το κυνήγι ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ τις θαλάμες και κλείσεις το όπλο με πατημένες και τις 2 σκανδάλες δεν απενεργοποιούνται οι σφύρες? Σε όλα τα όπλα με μηχανισμό anson deeley ισχύει αυτο, αλλά και στο chapuis που έχω που έχει μηχανισμό τύπου blitz. Για δισκάνδαλο μιλάω πάντα.
Ναι Σπύρο γινετε!Αλλά δεν γνωρίζω αν είναι ασφαλής τρόπος και δεν κινδυνεύει να πάθει το δικαννο αλλου ειδους ζημια..Το λέω αυτο γιατί όλοι συστήνουν αδράνειας..

Και εγώ από τον πατέρα μου ξέρω (και αυτός το θυμάται από παλιούς κυνηγούς) ότι κατά το κλείσιμο πατάς ταυτόχρονα και τις δύο σκανδάλες και πέφτουν μαλακά οι σφύρες και απασφαλίζεται ουσιαστικά το όπλο. Το παλιό του Baikal δεν του το έκανε του πατέρα μου, μόνο τo robust.

Παρόμοιο πρόβλημα σε Franchi Al48
Καμιά δεκαετία πίσω...(πωπω μεγάλωσα!!!)
Λοιπόν έτσι ξεκίνησε με στραβό αποτύπωμα και μια ωραιότατη πρωινή, σε ένα ωραιότατο τερέν ημιχιονισμένο, με συνεχή ροή τσιχλών,.....ΚΛΙΚ!!!! τα όσα επακολούθησαν και ακούστηκαν δεν μπορώ να τα μεταφέρω για λόγους ευπρέπειας και ευγένειας....
η νεκροψία έδειξε σπασμένη βελόνα, τα χρήματα επισκευής αμελητέα για το σπάσιμο που προέκυψε!! (όχι της βελόνας αλλά των νεύρων μου!!!)
Μπορεί να μην γίνει το ίδιο για την περίπτωση σας, αλλά μια επίσκεψη σε οπλουργό επιβάλλεται!! Αφού έχει φιλότιμο και χαρακτήρα το όπλο και σας το δείχνει σιγά σιγά το πρόβλημα της....ανταμείψτε την!!! χεχεχε

Παρόμοιο πρόβλημα σε Franchi Al48
Καμιά δεκαετία πίσω...(πωπω μεγάλωσα!!!)
Λοιπόν έτσι ξεκίνησε με στραβό αποτύπωμα και μια ωραιότατη πρωινή, σε ένα ωραιότατο τερέν ημιχιονισμένο, με συνεχή ροή τσιχλών,.....ΚΛΙΚ!!!! τα όσα επακολούθησαν και ακούστηκαν δεν μπορώ να τα μεταφέρω για λόγους ευπρέπειας και ευγένειας....
η νεκροψία έδειξε σπασμένη βελόνα, τα χρήματα επισκευής αμελητέα για το σπάσιμο που προέκυψε!! (όχι της βελόνας αλλά των νεύρων μου!!!)
Μπορεί να μην γίνει το ίδιο για την περίπτωση σας, αλλά μια επίσκεψη σε οπλουργό επιβάλλεται!! Αφού έχει φιλότιμο και χαρακτήρα το όπλο και σας το δείχνει σιγά σιγά το πρόβλημα της....ανταμείψτε την!!! χεχεχε

Λύθηκε το μυστήριο...
Αυτή την εβδομάδα κιόλας θα πάει για service.
Γιώργο σε ευχαριστώ που εκμυστηρεύτηκες την εμπειρία σου σε αυτό το πρόβλημα. .well done.

Έχει κάνεις από εσάς κάνει πρόσφατα αποχρωμίωση κάννης σχετικά πρόσφατα; και αν ναι ποιο είναι το κόστος κατά προσέγγιση;

Έχει κάνεις από εσάς κάνει πρόσφατα αποχρωμίωση κάννης σχετικά πρόσφατα; και αν ναι ποιο είναι το κόστος κατά προσέγγιση;
Η κοστολόγηση μόνο της αποχρωμίωσης δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα αφού η όλη διαδικασία για να πάρεις από τον οπλουργό μια αποχρωμιωμένη κάννη απαιτεί, αφαίρεση χρωμίου με χημικά μέσα (πράγμα που σημαίνει καταστροφή του υπάρχοντος χρώματος εξωτερικά αφού γίνεται εμβαπτισμός ολόκληρης της κάννης ), λείανση του αποχρωμειωμένου πλέον κοίλου, βαφή της κάνης εξωτερικά. Η όλη διαδικασία λογικά θα ανέρχεται γύρω στα 150€, με κάθε επιφύλαξη βέβαια. Ένα τηλέφωνο στους λίγους οπλουργούς που αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες θα σου έλυνε την απορία.

Ξέρετε αν κάνει τέτοια δουλειά ο Χρηστάκος στο Αιγάλεω; έλεγα να πάω το δικαννάκι μου για αποχρωμίωση στις κάννες να δω τι γίνεται κάτω από το σπασμένο χρώμιο και αν είναι και μικρό το κόστος να φτιάξω λίγο και τους κώνους αν ειναι σε καλή κατάσταση οι κάννες.
Ευχαριστώ Γιώργο.

Ξέρετε αν κάνει τέτοια δουλειά ο Χρηστάκος στο Αιγάλεω; έλεγα να πάω το δικαννάκι μου για αποχρωμίωση στις κάννες να δω τι γίνεται κάτω από το σπασμένο χρώμιο και αν είναι και μικρό το κόστος να φτιάξω λίγο και τους κώνους αν ειναι σε καλή κατάσταση οι κάννες.
Ευχαριστώ Γιώργο.
Πιστεύω ότι την αποχρωμειωση την δίνουν και την κάνουν ειδικοί μεταλλοτεχνιτες. . Ο οπλουργος κάνει στη συνέχεια τη λειανση και το εξωτερικό βαψιμο της καννης.

• Like
Reactions: DrV
Σε μια καραμπίνα Benelli M2 comfort(του πατέρα μου) που χρησιμοποιειται στο περματητο κυρίως,ειχα διαπιστώσει πως τα συνθετικά μέρη και κυρίως στη λαβή του κοντακιού κολλούσαν,σαν να λιώνει το υλικό.Το ίδιο παρατήρησα και χθες με αποτέλεσμα να μην παρω το οπλο στο κυνήγι γιατί το φαινομενο ήταν αρκετά έντονο.
Μήπως έχει συμβεί σε καποιον άλλο;;Πως θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σε μια καραμπίνα Benelli M2 comfort(του πατέρα μου) που χρησιμοποιειται στο περματητο κυρίως,ειχα διαπιστώσει πως τα συνθετικά μέρη και κυρίως στη λαβή του κοντακιού κολλούσαν,σαν να λιώνει το υλικό.Το ίδιο παρατήρησα και χθες με αποτέλεσμα να μην παρω το οπλο στο κυνήγι γιατί το φαινομενο ήταν αρκετά έντονο.
Μήπως έχει συμβεί σε καποιον άλλο;;Πως θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μήπως καθάρισες το όπλο με κάνα καθαριστικό νίτρου και έπεσε πάνω στα πλαστικά μέρη?

Αν το όπλο καθαριστηκε με σπρευ λαδιού η νιτρου και αμέσως κλειστηκε σε θηκη, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστηκαν τα πλαστικά μέρη από τους ατμους.Έχω δει μισολειωμενο πελμα οπλου από τέτοια αιτία.

Last edited:
Αν το όπλο καθαριστηκε με σπρευ λαδιού η νιτρου και αμέσως κλειστηκε σε θηκη, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστηκαν τα πλαστικά μέρη από τους ατμους.Έχω δει μισολειωμενο πελμα οπλου από τέτοια αιτία.
Αν και δεν χρειάζεται (γιατί ό,τι γράφετε είναι πολύ "μετρημένο" απ ότι διαβάζω) επιβεβαιώνω 100% τα γραφόμενα σας με παρόμοιο περιστατικό. Εκτός από την ζημιά στο πέλμα είχε ουσιαστικά διαλυθεί και το ελαστικό τμήμα του ιμάντα της θήκης που "μπαίνει" μέσα η πάπια στις σπαστές θήκες των όπλων. Μετά από καθάρισμα, αν το όπλο πρόκειται να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θήκη, καλό είναι να το αφήνουμε λίγο να ανασάνει πριν το τοποθετήσουμε σε αυτήν.

χαχαχα τι μου θυμίσατε, το είχα πάθει αυτό στον στρατό με το εντομοαπωθητικό που μας έδιναν του στρατού με την πάπια του G3. Κυριολεκτικά την ένιωθα να λιώνει στα χέρια μου (δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να είχε μέσα αυτό το σκεύασμα).....

Back