Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

Α

Απ' όσο γνωρίζω απαγορεύεται η χρήση φυσιγγίων "Magnum". Το 454 Casull" δεν λέγεται Magnum...
Στην Ελλάδα απαγορεύονται ΟΛΑ τα φυσίγγια με διαμετρημα από .45" κι άνωθεν - όπως και τα magnum ανεξάρτητου διαμετρήματος (πχ .22mag)- για ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!

*Μέχρι το 2020 επιτρεπονταν περισσότερα είδη φυσιγγίων...
** Είχαν απαγορεύει και τα ,357 sig ,γιατί το θεωρούσαν magnum, αλλά ευτυχώς ένας σύλλογος στο Ρέθυμνο το αγόρασε και στο τοπικό τμήμα δεν το ήξεραν κι έδωσαν άδεια, ανοίγοντας έτσι την αγορά του για την υπόλοιπη Ελλάδα ..

Last edited:
Tο 454 Casull ΕΙΝΑΙ 45άρι. Η διάμετρος του βλήματος του είναι ίδια με το 45 ACP, 45 Colt, κλπ. (.451" ή 11.45χιλ).
Από τα συνήθη διαμετρήματα οι 45άρες είναι πανάκριβες ... αυτό ξέρω μόνο εγώ ...
οι 9άρες οι πιο φθηνές ...
κάνω λάθος ?

Tο 454 Casull ΕΙΝΑΙ 45άρι. Η διάμετρος του βλήματος του είναι ίδια με το 45 ACP, 45 Colt, κλπ. (.451" ή 11.45χιλ).
Καλά τα λες και μαζί σου είμαι, όμως στα κιτάπια της αστυνομίας θεωρούνται ισχυρες σφαίρες και είναι στις απαγορευμένες και δεν δίνουν διατακτικη ούτε για συλλογους, κάτι για το οποίο προσωπικά διαφωνώ , αλλά ...

Από τα συνήθη διαμετρήματα οι 45άρες είναι πανάκριβες ... αυτό ξέρω μόνο εγώ ...
κάνω λάθος ?
Στη χονδρική αυτήν τη στιγμή, οι τιμές που παίζουν για τα 3 διασημότερα στη χώρα μας διαμετρήματα είναι:
.22LR από 7€
9mm από 16€
.45acp από 25€
(Η τιμή είναι για το κουτί 50αδας)

...έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα...

Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των κυνηγών θα αγόραζε κάτι μεταξύ των 3 δημοφιλέστερων διαμετρημάτων αυτή την στιγμή στην Αμερική δηλαδή.30-06 , .308 ή το νέο 6,5 creedmoor. Οι πιο ψαγμενοι θα κοιτούσαν κάτι μεταξύ .280 ackley improved, 7mm-08, 257 roberts , 338 federal, 30-30 ,35 whelen . Οι φιλοευρωπαιοι κάτι μεταξύ 6,5Χ55, 7Χ57, 8Χ68, 9,3Χ62, 9,3Χ74R μέχρι.375 H&H. Αυτοί που θέλουν να κάνουν βολές από μακρυά με διόπτρες σαν το humble θα περνάνε κάτι σε 7mm rem mag, .300 win mag , όλα τα διαμετρήματα της οικογένειας weatherby, όλα τα διαμετρήματα της σειράς nosler και όλα τις σειράς prc της ruger. Τέλος αυτοί που θα έκαναν βολές εντός των 150 μέτρων θα βολεύονταν με κάτι straightwalled όπως .350 legend, 444marlin, 450 bushmaster, καθώς και το αρχαίο αλλά απόλυτα χρηστικό 45-70. Σε όπλα χειρός η πλειοψηφία θα κοιτούσε περίστροφα σε .357 mag και λιγότεροι σε .44 mag/ 44 special ή .45 long colt και σε πιστόλια οι επιλογές θα ήταν μεταξύ.40 s&w, .45acp και 10mm auto με το τελευταίο να είναι το πιο ενεργειακά σοβαρό.

Απο όσα βλέπω σε περιοδικά και ίντερνετ φαίνεται πως το 6,5 Creedmoor είναι το πιο trendy αυτή τη στιγμή στην αμερικη μαζί με τα αυτόματα ΑΚ και κλώνους. Εκεί υπάρχει και το μεγαλύτερο κοινό για ραβδωτά στον κόσμο και πολλοί από τους κορυφαίους δημιουργούς τάσεων και καινοτομίας. Οι μεγάλοι γνώστες που ήταν και αρθρογράφοι (αυτοί συχνα ανέφεραν άγνωστα στο ευρύ κοινό άτομα που τα θεωρούσαν ανώτερα από τους ίδιους), όπως οι παλιοί Seyfrried, Millek, O'Connor, Keith ,Lott και άλλοι, ή οι νεώτεροι σαν τους Boddington, Forker κλπ, έχοντας επαφή με όπλα και διαμετρήματα που ούτε καν φανταζόμαστε, εκπλήσσουν όταν ερωτωμενοι για το κορυφαίο διαμετρημα, επιλέγουν κάποια <ξεπερασμένα >, η κάπως αναιμικά. Βλεπουμε πχ μερικά από τα αρχαιότερα να προτιμώνται έναντι αμετρητων πολυδιαφημισμενων, κλασικά παραδείγματα 7x57 Mauser, .375 H&H, 30-30 Winchester, 45-70 government, .270 Winchester κλπ.

Απο όσα βλέπω σε περιοδικά και ίντερνετ φαίνεται πως το 6,5 Creedmoor είναι το πιο trendy αυτή τη στιγμή στην αμερικη μαζί με τα αυτόματα ΑΚ και κλώνους. Εκεί υπάρχει και το μεγαλύτερο κοινό για ραβδωτά στον κόσμο και πολλοί από τους κορυφαίους δημιουργούς τάσεων και καινοτομίας. Οι μεγάλοι γνώστες που ήταν και αρθρογράφοι (αυτοί συχνα ανέφεραν άγνωστα στο ευρύ κοινό άτομα που τα θεωρούσαν ανώτερα από τους ίδιους), όπως οι παλιοί Seyfrried, Millek, O'Connor, Keith ,Lott και άλλοι, ή οι νεώτεροι σαν τους Boddington, Forker κλπ, έχοντας επαφή με όπλα και διαμετρήματα που ούτε καν φανταζόμαστε, εκπλήσσουν όταν ερωτωμενοι για το κορυφαίο διαμετρημα, επιλέγουν κάποια <ξεπερασμένα >, η κάπως αναιμικά. Βλεπουμε πχ μερικά από τα αρχαιότερα να προτιμώνται έναντι αμετρητων πολυδιαφημισμενων, κλασικά παραδείγματα 7x57 Mauser, .375 H&H, 30-30 Winchester, 45-70 government, .270 Winchester κλπ.
6,5 Creedmoor ? Είναι σαν αυτό που λένε Swedish αυτο ?

6,5 Creedmoor ? Είναι σαν αυτό που λένε Swedish αυτο ?
άσε τα αυτά ρε Γιώργο, εσύ που είσαι εκεί μπορεί και να το ρίχνεις. πάντως για άλλη μία φορά οι αμερικανικές εταιρίες που πολύ εύκολα και ανεξήγητα για πολλούς αγκάλιασαν αυτό το διαμετρημα, φανερωσαν την ακαταλληλοτητα των σύγχρονων μάνατζερ όταν πρόκειται για προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους με μία <λόξα > που δύσκολα αποκωδικοποιειται από τους απέξω. Ειδαν την επιτυχία του 6x47 lapua στην Ευρώπη και κάνανε κακή αντιγραφή, όπως όταν η Norma παρουσίασε το .300 magnum και αυτοί μετά το .300 Winchester magnum, που ενώ έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, τεχνικά υστερεί. το ίδιο με το 7,63x39. , 8x57 js , και όλα τα αμερικανικά .375 και. 416 που ενώ είναι πολλά και σύγχρονα κανένα δεν πλησίασε τα .375 H&H και .416 Rigby.

άσε τα αυτά ρε Γιώργο, εσύ που είσαι εκεί μπορεί και να το ρίχνεις. πάντως για άλλη μία φορά οι αμερικανικές εταιρίες που πολύ εύκολα και ανεξήγητα για πολλούς αγκάλιασαν αυτό το διαμετρημα, φανερωσαν την ακαταλληλοτητα των σύγχρονων μάνατζερ όταν πρόκειται για προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους με μία <λόξα > που δύσκολα αποκωδικοποιειται από τους απέξω. Ειδαν την επιτυχία του 6x47 lapua στην Ευρώπη και κάνανε κακή αντιγραφή, όπως όταν η Norma παρουσίασε το .300 magnum και αυτοί μετά το .300 Winchester magnum, που ενώ έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, τεχνικά υστερεί. το ίδιο με το 7,63x39. , 8x57 js , και όλα τα αμερικανικά .375 και. 416 που ενώ είναι πολλά και σύγχρονα κανένα δεν πλησίασε τα .375 H&H και .416 Rigby.
Έχω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Dave Emary και Dennis Demille για αυτή τους την προσφορά!

κάνω λάθος ?
Μέχρι πριν ένα μήνα που ρώτησα πόσο κάνει ένα κουτί 45 acp η τιμή ήταν 40 ευρώ. Ναι οι εννιαρες είναι φθηνότερες και οι 22 αρες κατά πολύ ποιο φθηνές από τις 9 αρες

Έχω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Dave Emary και Dennis Demille για αυτή τους την προσφορά!
σε αυτό συμφωνώ γιατί ένα διαμετρημα ακόμη, δεν είναι κακό, άσχετα αν χρειάζεται η όχι. Εγω μίλησα για αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για τις επιλογές των εταιρειών του χώρου μας, αυτοί που ανέφερες, ειδικά ο Emary είναι βλητικοι από τους κορυφαίους στην αμερικη και σε αυτόν οφείλονται τα φυσίγγια leverevollusion για τα lever action, η σειρά RCM το 204 σε συνεργασία με την Ruger και το 338 Merlin express.

Μέχρι πριν ένα μήνα που ρώτησα πόσο κάνει ένα κουτί 45 acp η τιμή ήταν 40 ευρώ. Ναι οι εννιαρες είναι φθηνότερες και οι 22 αρες κατά πολύ ποιο φθηνές από τις 9 αρες
...40ε το έχουν οι σύλλογοι Κώστα, αλλά εκεί θα πάει αργά ή γρήγορα :(

Απο όσα βλέπω σε περιοδικά και ίντερνετ φαίνεται πως το 6,5 Creedmoor είναι το πιο trendy αυτή τη στιγμή στην αμερικη

...το 6,5 creedmore είναι όντως το πιο τρεντυ διαμέτρημα στην αμερική κι έχει μεγάλη ζήτηση, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές των πυρομαχικών αυτού του τύπου θα κρατηθούν χαμηλά! Ελπίζω να το δούμε και στη χώρα μας...

...40ε το έχουν οι σύλλογοι Κώστα, αλλά εκεί θα πάει αργά ή γρήγορα :(

...το 6,5 creedmore είναι όντως το πιο τρεντυ διαμέτρημα στην αμερική κι έχει μεγάλη ζήτηση, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές των πυρομαχικών αυτού του τύπου θα κρατηθούν χαμηλά! Ελπίζω να το δούμε και στη χώρα μας...
Φίλος με τυφέκιο 6.5 creedmore μου είπε ότι δεν βρίσκει εύκολα φυσίγγια πάντως. Δυστυχώς δεν θα πετύχουμε ποτέ τιμές και ποικιλία επιλογών Αμερικής γιατί είμαστε μικρή αγορά που είμαστε, στο ραβδωτό τυφέκιο είναι και ελάχιστοι οι χρήστες.

Δεν έχω δει 22άρες στον δικό μου σύλλογο ... :oops:

9×19mm και .45acp παίζουν πολύ.

Για τα .375 και .416 ruger η πρόθεση δεν είναι να αντικαταστήσουν τα θρυλικά - νοσταλγικά .375 h&h και .416 Rigby αλλά να κάνουν το dangerous game hunting τυφέκιο προσιτό σε όσους δεν έχουν οικονομική άνεση. Επίσης δεν θα μπορούσαν να έχουν επιτυχία σε πωλησεις καθότι στοχεύουν σε πολύ μικρό κομμάτι πελατών.

Back