Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

Να το πάμε και λίγο παρακάτω...
Ας πούμε ότι εκτός από τα μακρύκανα ραβδωτά επιτρέπονταν στην "πολιτισμένη" χώρα μας και το κυνήγι με όπλα χειρός (πιστόλια - περίστροφα) όπως ακριβώς στη "βάρβαρη" Αμερική.
Τι θα επιλέγατε από διαμετρήματα, μηχανισμούς λειτουργίας, κλπ;
Περίστροφο 686 σε 357 μαγκ
Κ ένα σιγκ σαουερ 9mmIMG_20221220_195102.jpgIMG_20221220_195122.jpg

Εξαρτάται τον άνθρωπο και το πώς έχει επωμισει το όπλο μάλλον. Θα γελάσεις τώρα φίλε Γιώργο, αλλά στο στρατό είδα μελανιασμενο ώμο από βολή με M16. Πώς τα κατάφερε ο λουκουμάς; Ποτέ δεν το κατάλαβα.
Το είχε πάνω στο δικέφαλο κ βυζί μαζι‼️

Μην τα παρουσιάζουμε έτσι , τόσο άσχημα … ο κύριος προφανώς έκανε ένα άκομψο αστείο στην δεσποινίδα / κυρία … δεν είναι σφυριά τα κινητά ουραια 😄
Καλα δεν το λες και αεροβολο, καλυτερα να εριχνε με G3(το οποιο απαγορευεται βεβαια) ειδικα για κοπελα με ανοιξιατικα ρουχα....

...το 6,5 creedmore είναι όντως το πιο τρεντυ διαμέτρημα στην αμερική κι έχει μεγάλη ζήτηση, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές των πυρομαχικών αυτού του τύπου θα κρατηθούν χαμηλά! Ελπίζω να το δούμε και στη χώρα μας...
Οι τιμές σε έτοιμα πυρομαχικά και σε υλικά αυτών έχει ανεβεί σε τρελα ύψη . Τα 6,5 creedmoor είναι πολύ ακριβά πυρομαχικά … ο θεός να βάλει το χέρι του …

Καλα δεν το λες και αεροβολο, καλυτερα να εριχνε με G3(το οποιο απαγορευεται βεβαια) ειδικα για κοπελα με ανοιξιατικα ρουχα....
Αν του βάλεις τα κατάλληλα εξαρτήματα δουλεύει με 40% λιγότερη ανάκρουση …

Εδώ στο Βερολίνο και περίχωρα πολλοί κυνηγοί χρησιμοποιούν το 7x65 R ή το 7x57 για όλα τα μεγάλα θηράματα, πχ. τάρανδο, ελάφι, αγριόχοιρο. Εχουν αρκετά καλή απόδοση μέχρι τα 300μέτρα (ταχύτητα, ενέργεια). Αντιστοιχούν στο .284

Να το πάμε και λίγο παρακάτω...
Ας πούμε ότι εκτός από τα μακρύκανα ραβδωτά επιτρέπονταν στην "πολιτισμένη" χώρα μας και το κυνήγι με όπλα χειρός (πιστόλια - περίστροφα) όπως ακριβώς στη "βάρβαρη" Αμερική.
Τι θα επιλέγατε από διαμετρήματα, μηχανισμούς λειτουργίας, κλπ;
Για προστασία από επικίνδυνα ζώα και κυνήγι στην Ελληνική επικράτεια, θα επέλεγα ένα Smith and Wesson 686, 357 magnum. Στο θέμα πιστόλι - περίστροφο μεγαλύτερη σημασία έχει να μπορείς να τοποθετήσεις την βολή στο στόχο παρά η ισχύς του πυρομαχικου. Τι να το κάνω το casull όταν σε μια ξαφνική επίθεση αρκούδας ας πούμε, δεν μπορώ να τοποθετήσω μια βολίδα στο κέντρο της μάζας του ζώου; Το 357 φτάνει και περισσεύει για μένα.

Τι να το κάνω το casull όταν σε μια ξαφνική επίθεση αρκούδας ας πούμε, δεν μπορώ να τοποθετήσω μια βολίδα στο κέντρο της μάζας του ζώου;
Εσύ να κάτσεις καλά μη το πω του Αρκτούρου... Και κατά δεύτερον να βλέπεις διδακτικές ταινίες! Ο άλλος με ένα S&W 29,(8ιντσο,ορθόδοξο) βάραγε από το απέναντι κόρνερ του γηπέδου κ ... Το έβαζε!!!😝😝😝

Για προστασία από επικίνδυνα ζώα και κυνήγι στην Ελληνική επικράτεια, θα επέλεγα ένα Smith and Wesson 686, 357 magnum. Στο θέμα πιστόλι - περίστροφο μεγαλύτερη σημασία έχει να μπορείς να τοποθετήσεις την βολή στο στόχο παρά η ισχύς του πυρομαχικου. Τι να το κάνω το casull όταν σε μια ξαφνική επίθεση αρκούδας ας πούμε, δεν μπορώ να τοποθετήσω μια βολίδα στο κέντρο της μάζας του ζώου; Το 357 φτάνει και περισσεύει για μένα.
Αρκούδα;;; Μόνο αν της βάλεις χειροβομβίδα στο στόμα...

Εδώ έθαψαν βασιλιά ως ιδιώτη και ραβδωτο θέλουμε.

πάσχουμε από σοβαρές φοβίες ως κυβέρνηση αλλά και ως κοινωνία.
Έχω αντιληφθεί οτι θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο... παρατηρώ οτι χώρες που εχουν αποβάλλει τις παιδικές ασθένειες έχουν μεγαλύτερη άνεση στην εμπορία όπλων αλλα ταυτόχρονα μηδενική ανοχή στο έγκλημα με χρήση όπλων και φυσικά η κοινωνία δεν αντιδρά με πράξεις βίας εναντίων των αρχών της τάξης...Είμαστε οτι αξίζουμε όλοι μας επάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Έχω αντιληφθεί οτι θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο... παρατηρώ οτι χώρες που εχουν αποβάλλει τις παιδικές ασθένειες έχουν μεγαλύτερη άνεση στην εμπορία όπλων αλλα ταυτόχρονα μηδενική ανοχή στο έγκλημα με χρήση όπλων και φυσικά η κοινωνία δεν αντιδρά με πράξεις βίας εναντίων των αρχών της τάξης...Είμαστε οτι αξίζουμε όλοι μας επάνω σε αυτό τον πλανήτη.
Έτσι ακριβώς Γιώργο. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφονται ένα σωρό αρλουμπες. Έγραφε ο άλλος πολιτικό σχόλιο, " μου.α έχω πέντε χιλιάδες μονόβολα να σας ρίξω". (Καμία σχέση με το κυνήγι ο άνθρωπος, αλλά εδώ ο κάθε πικραμένος μπορεί να αγοράσει μια καραμπίνα). Δηλαδή εσύ αν ήσουν σοβαρός πολιτικός ή ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, τι θα σκεφτοσουν διαβάζοντας τέτοιες χαζομάρες; Να του δώσεις και ένα ραβδωτό; Εγώ δε σου λέω ότι θα το έκανε ποτέ πράξη. Όταν βγαίνουν ακόμα και πολιτικοί να υποστηρίξουν τρομοκράτες που έκαναν " ένοπλες απαλλοτριώσεις" ή και δολοφονίες με " πολιτικό κίνητρο"; Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και όσο δεν κάθεται στο " σκαμνί" ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ όποιος γράφει ή υποστηρίζει τέτοιες βλακείες, φως οι σοβαροί άνθρωποι δεν θα δουν ποτέ όσο αφορά την οπλοκατοχή για κυνήγι ή αθλητισμό.

Έτσι ακριβώς Γιώργο. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφονται ένα σωρό αρλουμπες. Έγραφε ο άλλος πολιτικό σχόλιο, " μου.α έχω πέντε χιλιάδες μονόβολα να σας ρίξω". (Καμία σχέση με το κυνήγι ο άνθρωπος, αλλά εδώ ο κάθε πικραμένος μπορεί να αγοράσει μια καραμπίνα). Δηλαδή εσύ αν ήσουν σοβαρός πολιτικός ή ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, τι θα σκεφτοσουν διαβάζοντας τέτοιες χαζομάρες; Να του δώσεις και ένα ραβδωτό; Εγώ δε σου λέω ότι θα το έκανε ποτέ πράξη. Όταν βγαίνουν ακόμα και πολιτικοί να υποστηρίξουν τρομοκράτες που έκαναν " ένοπλες απαλλοτριώσεις" ή και δολοφονίες με " πολιτικό κίνητρο"; Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και όσο δεν κάθεται στο " σκαμνί" ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ όποιος γράφει ή υποστηρίζει τέτοιες βλακείες, φως οι σοβαροί άνθρωποι δεν θα δουν ποτέ όσο αφορά την οπλοκατοχή για κυνήγι ή αθλητισμό.
Δεν κάνουμε σαν κοινωνία τα αυτονόητα αλλά έχουμε και τους φόβους μας από πάνω.

Έχει ποτέ δει κανείς στη ζωή του Ρομά κυνηγο;

Όχι.

Όμως όλοι έχουν καραμπινες.

Και ένας άνθρωπος που το κυνήγι του επιβάλει ραβδωτο πέρνει κι αυτός το ίδιο που πέρνει ο Ρομά που δεν θα κυνηγήσει ποτέ.

Ανέκδοτο που έχει εκδοθεί.

Back