Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω αν είναι ήττα. Δεν ξέρω αν είναι το κέρδος των ανθρώπινων ζωών. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε. Αυτό που ξέρω είναι ότι κανένας πολιτικός δεν έχει τα @ρχίδι@ να πατήσει στα Ιμια και να εναποθέσει φόρο τιμής στη μνήμη των παλικαριών...

Η σημερινη ημερα θα ηταν μια "καλη" εισπρακτικη ημερα για εμενα, παρ'ολα αυτα ειχα αποφασισει να παραμεινουμε κλειστα σημερα.
Ολα τα μαγαζια, διπλα μου και απεναντι ηταν ανοικτα οταν φθασαμε το πρωι. Ηλθαν και μου ειπαν οτι με μια ημερα δεν γινεται τιποτα,
αν η απεργια διαρκουσε ενα μηνα, τοτε ΝΑΙ, θα συμμετειχαν και αυτοι. Τετοιες εμμετικες συμπεριφορες δεν τις εκανα ποτε κεφι, τους ειπα
οτι δεν εχουν μπαλες να κλεισουν μια ημερα, ποσο μαλλον για ενα μηνα. Βουλωνουμε μονοι μας το στομα μας, θαβουμε οση φωνη μας εχει απομεινει.
Εγω δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια, κρατω το στομα μου ανοικτο και πληρωνω γι' αυτο.
Αν ειχα μεινει ανοικτα σημερα δεν θα αισθανομουν καλα με τον εαυτο μου.
Γνωριζω πολυ καλα οτι δεν προκειται να αλλαξει απολυτως τιποτα, αλλα η αξιοπρεπεια ειναι οδηγος μου.
Και μια συμβουλη για τους νεοτερους, στην ζωη μου αρχισα να κερδιζω ακριβως μολις εμαθα να χανω.

Συγχαρητήρια Σταύρο. Την τακτική αυτή την εφάρμοζες πάντα σε απεργιακές κινητοποιήσεις;

Συγχαρητήρια Σταύρο. Την τακτική αυτή την εφάρμοζες πάντα σε απεργιακές κινητοποιήσεις;
Σχεδον παντοτε Γιωργο, προερχομαι απο "βαρεια" αριστερη οικογενεια, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το ψεμμα οποιασδηποτε μορφης και ΑΝΤΙΔΡΩ - ασχημα πολλες φορες -
στην προστακτικη. Πιστευω στην εξελιξη μεσω της εντιμης εργασιας και δεν ξεχνω ΠΟΤΕ το σημειο εκκινησης μου.

Σχεδον παντοτε Γιωργο, προερχομαι απο "βαρεια" αριστερη οικογενεια, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το ψεμμα οποιασδηποτε μορφης και ΑΝΤΙΔΡΩ - ασχημα πολλες φορες -
στην προστακτικη. Πιστευω στην εξελιξη μεσω της εντιμης εργασιας και δεν ξεχνω ΠΟΤΕ το σημειο εκκινησης μου.
Τότε δύο φορές συγχαρητήρια, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγένεια σου όταν είχαμε πρωτογνωριστεί με αφορμή ένα προιόν που είχα βάλει σε αγγελία πριν κάμποσα χρόνια.

Την αντιδραση των αγροτων με το κλεισιμο των δρομων και ολα τα συναφη εδω και 10 περιπου μερες πως την κρινετε? .xm.
Το κλείσιμο των δρόμων είναι παράλογο. Ναι στην απεργία αλλά στον τομέα που δραστηριοποιείται ο καθένας. Αφού είσαι αγρότης και θες να κάνεις απεργία, άσε την Αθήνα χωρίς μαρούλια, λάχανα, καρότα, ντομάτες και πιπεριές. Άσε τον μύλο χωρίς στάρι και το εκκοκκιστήριο χωρίς μπαμπάκι, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ. Όχι όταν έχω αγρανάπαυση κάθε Γενάρη να κλείνω τους δρόμους. Άρε ματσούκι που θέλουν.

Μία από τις απεργίες που έμεινε στην νεότερη ιστορία σαν την πιο επιτυχημένη, η οποία κέρδισε την συμπάθια των περισσότερων Ελλήνων, ήταν η απεργία διαρκείας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ποτέ δεν έκλεισαν δρόμους παρά μόνο την τότε Πρωτομαγιά που έγινε και μια μεγαλειώδη πορεία. Αυτές είναι απεργίες ...

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_02.html

Ωραιαααααα... Συμφωνω οτι τα μετρα ειναι σκληρα κ αδικα για τη συγκεκριμενη οικονομικη κ χρονικη εποχη που ζουμε(οπως ειναι κ για τους ελ.επαγγελματιες εδω και 3 χρονια)...
Κ θα ρωτησω εγω κατι αλλο...
Αν παρω εγω το αυτοκινητο μου, παω κ το βαλω στη μεση του δρομου κ κλεισω την κυκλοφορια, τι θα γινει????
Θα ερθει η τροχαια, θα μου κοψει κληση, θα μου παρει τις πινακιδες, αν δεν συνετιστω θα με παρει κ στο αυτοτοφωρο κ θα συνεχιστει η ομαλη κυκλοφορια... Σωστα???
Τωρα τι σοι πανηγυρακι ειναι αυτο με τους δρομους κ την ανοχη του κρατικου μηχανισμου???? Αυτο δεν ειναι απεργια, αυτο ειναι παρεμποδιση της ελευθεριας του αλλου και ειναι για μενα εντελως αντισυνταγματικο... Εγω γιατι πρεπει να αναγκαζομαι να ταξιδευω νυχτα και αυπνος για να γλιτωσω τα μπλοκα αναμεσσα σε ολους τους κωλοδρομους, να βαζω σε κινδυνο τη ζωη μου, να τρακαρω, να αποκοιμηθω...να σπαταλαω ενα σωρο ακομα ευρω σε βενζινες που δεν μου περισσευουν, κ ολο αυτο να ειναι φυσιολογικο????
Κ δηλαδη τωρα τι θα γινει , καποια στιγμη θα ληξουν την απεργια, θα ξανανοιξουν οι δρομοι κ ολα θα γυρισουν στην προηγουμενη καθημερινοτητα? Ειναι φυσιολογικο ολο αυτο, ειναι δικαιο να μην τιμωρηθει κανενας για ολη αυτη την ταλαιπωρια που περνανε ενα σωρο συμπολιτες μας και τους, να μην τιμωρηθουν οι ενδεχομενοι ηθικοι αυτουργοι ενα σωρο ατυχηματων που γινονται στις παρακαμψεις κ στις επαρχιακες οδους κ θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει η ειμαι εγω λιγο παραλογος και αδικος που τα σκεφτομαι ετσι...
Αν θες κυριε Αγροτη να απεργησεις να το κανεις χωρις να θετεις σε κινδυνο τη ζωη και την ελευθερια του συναθρωπου σου... Καντο καπου να πιασει τοπο...
Αλλιως η διαδικασια ειναι κληση στα παρκαρισμενα οχηματα, αφαιρεση πινακιδων και ακομα και ξυλο κ συλληψεις αν δεν συνετιστουν... Αλλα ουτε την ελευθερια του πολιτη δεν μπορει να διαφυλαξει το κρατος μπουρδελο...
Μας σκοτισανε τα @ρχιδι@ με τους αγροτες καθε μερα!!!! Χορταστε τους ματσουκι να ψαξουν αλλο τροπο να απεργησουν, κραταει χρονια πια αυτη η κολωνια...

Να πω και εγώ τη γνώμη μου άσχετα αν έχουν δίκαια αιτήματα ή όχι.
Αυτό το πράγμα μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Οι κάθε οι κινητοποιήσεις σε κάθε τομέα όταν γίνονται πάντα έχουν κόστος σ΄ αυτούς που τις κάνουν. Με τους αγρότες υπάρχει η πρωτοτυπία με τους "αγώνες" τους, να μην χάνουν τίποτα αυτοί και να χάνουν όλοι όσοι θέλουν να μετακινηθούν με πρόσθετα έξοδα στα καύσιμα, με κίνδυνο της ασφάλειάς τους ακόμη και με το μεροκάματό τους. Ο αγρότης τι χάνει; ΤΙΠΟΤΑ. Είναι η νεκρή περίοδος γι΄ αυτούς και αντί να κάθονται στα καφενεία αποφάσισαν να κλείσουν τους δρόμους. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι πάντα οι κινητοποιήσεις των αγροτών γινόταν κατά τη διάρκεια αυτής της νεκρής περιόδου. Τσάμπα μάγκες! Γιατί δεν κινητοποιήθηκαν για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο όταν έγινε γνωστό το νομοσχέδιο; Ε τότε μάζευαν βαμβάκια, καλαμπόκια κ.τ.λ....
Στα 6 χρόνια της κρίσης είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει υποστεί το παραμικρό...
Δεν θα μιλήσω για κράτος αλλά για δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη. Δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας να παρέμβει για την παρακώληση συγκοινωνιών;
Όταν έκαναν απεργία οι φορτηγατζήδες, οι λιμενεργάτες και οι ναυτικοί, να τους θυμίσουμε τις διαμαρτυρίες τους και τα καντήλια που έριχναν όταν τα προϊόντα τους έμεναν αδιάθετα και δεν έφθαναν στους προορισμούς τους;
Αν είναι ρε παιδιά αντί απεργίας ο κάθε κλάδος για διαμαρτυρία να κλείνει τους δρόμους με βάρδιες και να πηγαίνει κανονικά στην δουλειά του. Δηλαδή έτσι για να μην χάνει και το μεροκάματό του..
Είμαι σίγουρος ότι οι σοβαροί αγρότες δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις...

Κατι παρομοιο θα ηταν ας πουμε ολοι οι υπολοιποι κλαδοι για απεργια να μπουν κ να φραξουν επ αοριστον τους δρομους κ τα χωραφια των αγροτων???? .xm.
Παρομοιο πραγμα δεν ειναι..???.xm.
Δεν ξερω, λεω εγω τωρα με το φτωχο μου το μυαλο... .xm.

Status
Not open for further replies.
Back