Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να δούμε όμως ρε μάγκες τι ζητάνε οι αγαπητοί αγρότες , μην τους κακολογούμε και άδικα:D

Ζητούν να φορολογούνται με συντελεστή 13%, όταν οι εργαζόμενοι φορολογούνται με 42%. Ζητούν αφορολόγητο 12.000 ευρώ (ακόμη και αν το ποσό προέρχεται μόνο από επιδοτήσεις, δηλαδή αδούλευτα λεφτά!) όταν νέα παιδιά με μπλοκάκι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Οι τελευταίοι πληρώνουν εξωφρενικά ποσά στον ΟΑΕΕ και οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους ώστε να πληρώνουν άλλοι τις δικές τους ασφαλιστικές καλύψεις του ΟΓΑ. Μπορεί να έχουν δίκιο ζητώντας «η ιδιοεργασία και η εργασία των μελών της οικογένειας να λογίζονται στα έξοδα της εκμετάλλευσης», αλλά τότε πρέπει να φορολογείται το τεκμαρτό εισόδημα των μελών της οικογένειας, αυτό που θα εκπίπτει ως έξοδο της επιχείρησης.

Ζητούν επίσης: «1) Να σταματήσει η δίωξη αγροτών-κτηνοτρόφων λόγω των ήδη βεβαιωμένων δανείων στη ΔΟΥ, να ανακληθούν τα χρέη από το Δημόσιο Ταμείο, αφού δεν έχουν να πληρώσουν. 2) “Κούρεμα” του 50% του κεφαλαίου και ρύθμιση των εγγυημένων από το ελληνικό Δημόσιο δανείων της πρώην ΑΤΕ για 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο και 3ετή περίοδο χάριτος. Για τα υπόλοιπα δάνεια ζητάμε “κούρεμα” ενός ποσοστού του κεφαλαίου και διαγραφή του συνόλου των τόκων υπερημερίας και συμβατικών. 3) Αποπληρωμή του υπολοίπου με ρύθμιση για τουλάχιστον 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο. Τα τρία πρώτα χρόνια πληρωμή μόνο των τόκων».

Οι φόροι είναι βαρείς για όλους, αλλά οι αγρότες δεν ζητούν λιγότερους. Απαιτούν μόνο τη δική τους εξαίρεση. Βρίσκουν και κάνουν, διότι υπήρξαν τα χαϊδεμένα παιδιά όλων των κυβερνήσεων. Ομως οι φορολογικές και άλλες εξαιρέσεις έχουν κόστος. Επιβαρύνουν τους υπόλοιπους και δημιουργούν αντικίνητρα για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Οταν κάποιοι μπορούν να κερδίσουν 500 εκατομμύρια επιδοτήσεις κλείνοντας για μερικές μέρες τους δρόμους, γιατί να σκεφθούν τρόπους βελτίωσης των προϊόντων τους;;;
Ο ελληνικός αγροτικός τομέας έχει τις περισσότερες απαλλαγές και τον μικρότερο εξαγωγικό προσανατολισμό σε όλη την Ευρώπη.

Οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία όπως όλοι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες. Πρέπει να έχουν τα ίδια (και μικρά) φορολογικά βάρη και τις ίδιες (και μικρές) ασφαλιστικές εισφορές.

Διονύση οι αγαπητοί αγρότες δεν τα ζητάνε αυτά...Τα διεκδικούν!Και μπράβο τους!
Μπορεί να μην συμφωνώ σχεδόν σε τιποτα από ολα αυτά αλλά τα διεκδικούν για να ζήσουν καλύτερα και αυτό μου αρκεί!
Α,και δεν με ενδιαφέρουν οι μεγαλοαγρότες καθόλου.

διεκδικούν για να ζήσουν καλύτερα και αυτό μου αρκεί!
Διεκδικούν ( ζημιώνοντας τους συμπολιτες τους με κλεισιμο δρόμων) για να ζησουν καλύτερα εις βάρος των υπολοίπων αφού για να παρουν σύνταξη πρεπει να πληρώσουμε εμείς αφου αυτοί δεν θέλουν ;;;;;

Δεν κρίνουμε τι ζητάνε και τι όχι.
Γιατί να μην το κρίνουμε;;;;;
Αν οι λόγοι που κλείνουν τους δρόμους ήταν δίκαιοι εγω δεν θα είχα πρόβλημα .
Το να μου κλείνουν όμως τους δρόμους διότι ζητάνε να πληρώσω εγώ την σύνταξη τους ε είναι ένα θέμα

Δεν θα το προσωποποιήσω γιατί κάποιοι εχουν ήδη πεθάνει, αλλά είναι γνωστό ποιά αγροτικά τζάκια και ο προσανατολισμός τους, έδιναν γραμμή για κλείσιμο δρόμων τις "καλές" εποχές..... Ο κόσμος αρέσκεται να τρώει κουτόχορτο αλλά οταν του ενοχλείς τη καθημερινότητά του, όταν χρειαστεί, θυμάται τα πάντα....
Τότε λοιπόν έχασαν οι αγρότες το λαϊκό έρεισμα και στοχοποιήθηκαν επειδή ακριβώς έκαναν εύκολα και αβασάνιστα το μπεεεε μπεεε μπεεεε, σε κάθε μεγαλοκτηματία αγροτοσυνδικαλιστή με Cayenne.....
Τώρα λοιπόν που τα κουκιά στις τσέπες μετριούνται δύο και τρεις φορές, δεν τους υποστηρίζει κανείς....ξέρουν οτι είναι ανέφικτα πλέον τα αιτήματά τους και ψάχνουν να αποσυρθούν εν τιμή, κερδίζοντας τα 5 λεπτά δημοσιότητας που θα τους δώσει λίγη κομματική εύνοια στο κοντινό μέλλον...
Ξέρουμε ότι τώρα τους βολεύει να κάνουν κινητοποιήσεις, ξέρουμε ότι πλέον μας εμπαίζουν, ξέρουμε πόσο κερδοσκοπεί το κύκλωμα των αγροτικών προϊόντων, αυτό που δεν ξέρουμε είναι γιατί δεν τους ξεφουσκώνουν τα λάστιχα και να τους πάρουν τις πινακίδες ! Αν άφηναν τους εγκλωβισμένους να συνδράμουν την Τροχαία στο έργο της, όλοι θα είχαν από 10 κλήσεις !

Να πω και εγώ τη γνώμη μου άσχετα αν έχουν δίκαια αιτήματα ή όχι.
Αυτό το πράγμα μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Οι κάθε οι κινητοποιήσεις σε κάθε τομέα όταν γίνονται πάντα έχουν κόστος σ΄ αυτούς που τις κάνουν. Με τους αγρότες υπάρχει η πρωτοτυπία με τους "αγώνες" τους, να μην χάνουν τίποτα αυτοί και να χάνουν όλοι όσοι θέλουν να μετακινηθούν με πρόσθετα έξοδα στα καύσιμα, με κίνδυνο της ασφάλειάς τους ακόμη και με το μεροκάματό τους. Ο αγρότης τι χάνει; ΤΙΠΟΤΑ. Είναι η νεκρή περίοδος γι΄ αυτούς και αντί να κάθονται στα καφενεία αποφάσισαν να κλείσουν τους δρόμους. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι πάντα οι κινητοποιήσεις των αγροτών γινόταν κατά τη διάρκεια αυτής της νεκρής περιόδου. Τσάμπα μάγκες! Γιατί δεν κινητοποιήθηκαν για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο όταν έγινε γνωστό το νομοσχέδιο; Ε τότε μάζευαν βαμβάκια, καλαμπόκια κ.τ.λ....
Στα 6 χρόνια της κρίσης είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει υποστεί το παραμικρό...
Δεν θα μιλήσω για κράτος αλλά για δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη. Δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας να παρέμβει για την παρακώλυση συγκοινωνιών;
Όταν έκαναν απεργία οι φορτηγατζήδες, οι λιμενεργάτες και οι ναυτικοί, να τους θυμίσουμε τις διαμαρτυρίες τους και τα καντήλια που έριχναν όταν τα προϊόντα τους έμεναν αδιάθετα και δεν έφθαναν στους προορισμούς τους;
Αν είναι ρε παιδιά αντί απεργίας ο κάθε κλάδος για διαμαρτυρία να κλείνει τους δρόμους με βάρδιες και να πηγαίνει κανονικά στην δουλειά του. Δηλαδή έτσι για να μην χάνει και το μεροκάματό του..
Είμαι σίγουρος ότι οι σοβαροί αγρότες δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις...

Επαναλαμβάνω. Δεν διεκδικούν. Είναι τσάμπα μάγκες.
(Οι λόγοι που με κάνουν να πιστεύω αυτό περιγράφονται σε προηγούμενο μήνυμά μου το οποίο παραθέτω.)
Επίσης επαναλαμβάνω: Είμαι σίγουρος ότι οι σοβαροί αγρότες δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις...

Γιατί να μην το κρίνουμε;;;;;
Αν οι λόγοι που κλείνουν τους δρόμους ήταν δίκαιοι εγω δεν θα είχα πρόβλημα .
Εγω ειμαι καθετα αντιθετος σε αυτο Διονυση... Δεν μπορει κανενας να μου απαγορευει να παω στον προορισμο μου με το ετσι θελω κ να μενει ατιμωρητος... Ας εχει κ ολο το δικιο του κοσμου με το μερος του... Αρκετα προβληματα εχουμε κ μας δημιουργουν ακομα περισσοτερα...
Εχθες αν ηθελε καποιος να κατεβει απο Αθηνα-Καλαματα εμαθα οτι εκανε 5 ωρες αφου εκτος απο τον Ισθμο ειχαν κλεισει κ ενα κομματι προς Τριπολη αλλα κ τον κυριο περιφερειακο απο Αργος αναγκαζοντας τα οχηματα να μπαινουν απο κατι χωματοδρομους κ πολλα να παθαινουν ζημιες...
Αν λοιπον εχθες επρεπε να κανεις αυτο το ταξιδι αναγκαστικα κ το αμαξι σου που συντηρεις με πολυ κοπο κ ιδρωτα παθαινε ζημια ποιος θα ευθυνοταν? Θα ηταν υπερ του δικαιου αγωνα των αγροτων?

Εγω ειμαι καθετα αντιθετος σε αυτο Διονυση... Δεν μπορει κανενας να μου απαγορευει να παω στον προορισμο μου με το ετσι θελω κ να μενει ατιμωρητος.
Ναι έχεις δίκιο , δεν το εννοούσα .Απλά ήθελα να θίξω ότι και οι λόγοι που κλείνουν τους δρόμους είναι απαράδεκτοι.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου κλεινει τον δρόμο

Να σημειώσω ότι οι faux επιδοτήσεις και όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, τα λυμαίνονταν όλοι, ανεξάρτητα της κομματικού χρώματος....δεν είδα κάποιον πχ ερυθρόχρωμο να επιστρέφει την επιδότηση !

Να σημειώσω ότι οι faux επιδοτήσεις και όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, τα λυμαίνονταν όλοι, ανεξάρτητα της κομματικού χρώματος....δεν είδα κάποιον πχ ερυθρόχρωμο να επιστρέφει την επιδότηση !
Xαχαχαχα παλι ανεγδοτα λες .. το αλλο με τον τοτο το ξερεις.sarcastic.

Το να διεκδικω κατι εις βαρος αλλων κρινεται ανηθικο, απαραδεκτο και προφανως αντιδημοκρατικο. Ολα ομως ξεκινουν απο το συνταγμα μας οπου
οι φεγγιτες, τα παραθυρα και οι μπαλκονοπορτες εχουν τον πρωτο λογο. Νεο συνταγμα λοιπον οπου ολοι και ολες θα εχουμε τα ιδια δικαιωματα και
υποχρεωσεις, 15 - 20 σελιδες ειναι αρκετες.

Δεν υπαρχει κ κανενας συναδελφος αγροτης στο φορουμ να μας απαντησει;;
Καλα ολοι υπαλληλοι και ελ.επαγγελματιες ειμαστε;

Το να διεκδικω κατι εις βαρος αλλων κρινεται ανηθικο, απαραδεκτο και προφανως αντιδημοκρατικο. Ολα ομως ξεκινουν απο το συνταγμα μας οπου
οι φεγγιτες, τα παραθυρα και οι μπαλκονοπορτες εχουν τον πρωτο λογο. Νεο συνταγμα λοιπον οπου ολοι και ολες θα εχουμε τα ιδια δικαιωματα και
υποχρεωσεις, 15 - 20 σελιδες ειναι αρκετες.
Κύριε Σταύρο το σύνταγμά μας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Οι άνθρωποι όμως όχι! Και σε άλλες χώρες υπάρχουν παραθυράκια αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις πόρτες...;)

Τα βίντεο μιλάνε μόνα τους .what.
5 Ματ ξυλοκοπουν εναν πολίτη ασταμάτητα .what.
Ο άλλος με το γκλοπ χτυπάει ενα σταθμευμένο όχημα και κλωτσαει ενα μηχανακι σταθμευμένο .what.
Τι τους ποτίζουν αυτους άραγε ? .xm.
Αυτήν την εκπαίδευση έχουν πάρει απο την σχολή τους η είναι διορισμένα κομματοσκυλα χωρίς ίχνος αξιοπρεπειας και σεβασμού ?
Σίγουρα δεν είναι ολοι έτσι αλλά αυτά τα κομματοσκυλα που συμπεριφέρονται έτσι γιατί δεν τους ξυλωνουν ?
Αυτοι δεν ανήκουν στις Ομάδες καταστολής είναι καθαρόαιμοι Μπαλουρδοι ψυχακιδες
http://www.eglimatikotita.gr/2016/02/blog-post_21.html?m=1

Τα βίντεο μιλάνε μόνα τους .what.
5 Ματ ξυλοκοπουν εναν πολίτη ασταμάτητα .what.
Ο άλλος με το γκλοπ χτυπάει ενα σταθμευμένο όχημα και κλωτσαει ενα μηχανακι σταθμευμένο .what.
Τι τους ποτίζουν αυτους άραγε ? .xm.
Αυτήν την εκπαίδευση έχουν πάρει απο την σχολή τους η είναι διορισμένα κομματοσκυλα χωρίς ίχνος αξιοπρεπειας και σεβασμού ?
Σίγουρα δεν είναι ολοι έτσι αλλά αυτά τα κομματοσκυλα που συμπεριφέρονται έτσι γιατί δεν τους ξυλωνουν ?
Αυτοι δεν ανήκουν στις Ομάδες καταστολής είναι καθαρόαιμοι Μπαλουρδοι ψυχακιδες
http://www.eglimatikotita.gr/2016/02/blog-post_21.html?m=1
Μουρλοχαπα κ Κοκό.... Με ψυχολογικά είναι οι περισσότεροι...

Status
Not open for further replies.
Back