Δεν θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου . Βικτωρα ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και μεχρι το 2011 ειχα 7 υπαλληλους και ζουσαν απο την δουλεια μου 4 οικογενειες. Σταδιακα εφτασα να εχω μεινει μονος μου . Εδεινα καθε μηνα στο ΙΚΑ 1800 € χωρια το δικο μου ΤΕΒΕ . Τωρα δεν βγενει ουτε να πληρωνω κι αυτο και οπως δρομολογουν τα πραγματα θα κλεισω . Εχουμε 1.800.000 ανεργους στον ιδιοτικο τομεα και μεσα σ'αυτους δεν περιλαμβανουνε εμενα και καθε εναν σαν κσι μενα που χαραχτηριζομαι ενεργος ενω ουσιαστικα ειμαι ανεργος ,γιατι δεν λεει το να βγενεις για δουλεια 2 η 1 μερα ρην βδομαδα ,τη να βγαλεις τη εξοδα να καλυψεις ?Δυστυχως, το εχω ξαναπει και παλιοτερα, δεν ειναι μονο το 67% που τροφοδοτηται απο το κρατος. Ειναι το ιδιο το κρατος ετσι φτιαγμενο που θελει το 100% του πληθυσμου να τροφοδοτηται απο αυτο. Δεν μιλαω να ειναι το 100% ως υπαλληλοι του, αλλα να εχει τα πλοκαμια του απλωμενα ακομα και στην πλεον ελαχιστη ιδιωτικη πρωτοβουλια. Αυτο ειναι λογικο, εφοσον ετσι, χρηματιζεται και διαφθειρεται σχεδον ολο το εμπλεκομενο προσωπικο και οχι μονο τα υψηλα ισταμενα προσωπα. Το να αλλαξει, ναι, συμφωνουμε ολοι, το πως δε ξερω. Αντε και πες οτι απολυσαμε τους μισους Δ. Υ, αντε και μειωνουμε τους μισθους των βουλευτων, ειλικρινα πιστευετε οτι θα αλλαξει κατι; Αφου το συντριπτικα μεγαλυτερο κομματι των εσοδων, παει για αποπληρωμη τοκων και χρεωλυσιων, το ποσο που θα εξοικονομηθει θα παει και αυτο για εξυπηρετηση χρεους, φυσικα με τα υφισταμενα μετρα να μην αναστρεφονται προς ωφελος των πολιτων.
Αυτο που πρεπει να πιεσουμε ολοι για να αλλαξει, ειναι λιγοτερη εμπλοκη του κρατους στις προσπαθειες των πολιτων. Θα πρεπει η επιχειρηση του Σταυρου να μπορει να δουλευει απροσκοπτα, χωρις να αγχωνεται ο Σταυρος καθε μηνα για το τι του ετοιμαζει η Εφορια. Θα πρεπει αυτο να ειναι συμφωνημενο απο πριν, για οριζοντα 10ετιας, για να μπορει να κανει τα κουμαντα του. Θα πρεπει ο Μακης να ξερει πως εχει δουλεψει Χ χρονια, και στο τελος θα παρει την Ψ συνταξη, χωρις ανατροπες, και παγιδες οταν φτανει κοντα, ωστε να μην μπορει να αντιδρασει. Θα πρεπει εγω, αν αποφασισω να ανοιξω μια επιχειρηση, ή να δουλεψω μονος μου σαν εξτρα εισοδημα, να μη βρισκω μονο εμποδια, αλλα ενθαρρυνση. Ενα σταθερο φορολογικο συστημα για τα επομενα 5-10 χρονια, να ξερω τι θα αντιμετωπισω, και κυριως οι συναλλαγες μου με το κρατος να ειναι στο ελαχιστο επιπεδο, και κυριως μεσω ηλεκτρονικων υπηρεσιων και οχι σε γκισε και ατελειωτες ουρες που κοστιζουν χρονο και χρημα.
Αργύρη, 7 υπαλλήλους με 1800€ στο ΙΚΑ, τι μισθό τους έδινες; .xm. Θέλω να δω πόσο θα παίρναν αν τους γινόταν και 40% μείωση και με πιο τρόπο θα υπήρχε ανάπτυξη. Τέτοια ανάπτυξη ξέρω να κάνω και γω, μάλιστα θα μπορούσαμε να κόψουμε τελείως τις αποδοχές στου υπαλλήλους και να τους βάζουμε να δίνουν και κάτι τέλος του μήνα στον εργοδότη στα πλαίσια του "βοήθαμε φτωχέ μου, να μην γίνω σαν και σένα" .
Δεν καταλαβες η μιωση που ανεφερα ηταν για το δημοσιοΑργύρη, 7 υπαλλήλους με 1800€ στο ΙΚΑ, τι μισθό τους έδινες; .xm. Θέλω να δω πόσο θα παίρναν αν τους γινόταν και 40% μείωση και με πιο τρόπο θα υπήρχε ανάπτυξη. Τέτοια ανάπτυξη ξέρω να κάνω και γω, μάλιστα θα μπορούσαμε να κόψουμε τελείως τις αποδοχές στου υπαλλήλους και να τους βάζουμε να δίνουν και κάτι τέλος του μήνα στον εργοδότη στα πλαίσια του "βοήθαμε φτωχέ μου, να μην γίνω σαν και σένα" .
Εχω φτασει και τα 2300 στο ικα ,τα τελευταια χρονια ειχα και καποιους επιδοτουμενουςΑργύρη, 7 υπαλλήλους με 1800€ στο ΙΚΑ, τι μισθό τους έδινες; .xm. Θέλω να δω πόσο θα παίρναν αν τους γινόταν και 40% μείωση και με πιο τρόπο θα υπήρχε ανάπτυξη. Τέτοια ανάπτυξη ξέρω να κάνω και γω, μάλιστα θα μπορούσαμε να κόψουμε τελείως τις αποδοχές στου υπαλλήλους και να τους βάζουμε να δίνουν και κάτι τέλος του μήνα στον εργοδότη στα πλαίσια του "βοήθαμε φτωχέ μου, να μην γίνω σαν και σένα" .
Στην παγιδα αυτη Χριστο δεν μπεικε κανεις....το κρατος ειναι παγιδευμενο χρονια τωρα και δεν θελει να χασει πελατειαΜάγκες πάλι μπαίνουμε στην παγίδα Δ.Υ. - ιδιωτών ... και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Όπως είναι ο άχρηστος ΔΥ που πληρώνεται για να κάθεται έτσι είναι και ο ιδιώτης που δεν κόβει αποδείξεις, εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους του, φοροδιαφεύγει, εισφοροδιαφεύγει κ.τ.λ. Όταν ο Ιδιώτης έπαιρνε του κόσμου το χρήμα τότε ο ΔΥ ήταν ο "υπαλληλάκος που παίρνει ψίχουλα" και τώρα ξαφνικά έγινε η πέτρα του σκανδάλου Μην μπαίνετε σ΄αυτήν την παγίδα! Τα λαμόγια υπάρχουν παντού ΙΔ. και ΔΥ και μάλιστα κάποια εξακολουθούν να υπάρχουν σταθερά κάτω οποιεσδήποτε συνθήκες...
Δεν θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου . Βικτωρα ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και μεχρι το 2011 ειχα 7 υπαλληλους και ζουσαν απο την δουλεια μου 4 οικογενειες. Σταδιακα εφτασα να εχω μεινει μονος μου . Εδεινα καθε μηνα στο ΙΚΑ 1800 € χωρια το δικο μου ΤΕΒΕ . Τωρα δεν βγενει ουτε να πληρωνω κι αυτο και οπως δρομολογουν τα πραγματα θα κλεισω . Εχουμε 1.800.000 ανεργους στον ιδιοτικο τομεα και μεσα σ'αυτους δεν περιλαμβανουνε εμενα και καθε εναν σαν κσι μενα που χαραχτηριζομαι ενεργος ενω ουσιαστικα ειμαι ανεργος ,γιατι δεν λεει το να βγενεις για δουλεια 2 η 1 μερα ρην βδομαδα ,τη να βγαλεις τη εξοδα να καλυψεις ?
Θα πω το εξης κσι δεν θελω να χαραχτηριστω οτι τα εχω με τους ΔΥ αν απο το 2010 ειχαν μιωθει κατα 40% οι μισθοι και ειχαν αποληθει 300.000 ΔΥ θα ειχαμε βγει απο τα μνημονια απο το 2012 θα υπηρχε ισοροπια και αναπτηξη. Τωρα που θα κλεισουμε ολοι να δουμε που θα βρει το κρατος να πληρωνει?
Το υγιες επιχειρην το διαλυσανε χωρις αυτο βρασε οριζα.....δυστηχος για μενα ετσι ειναι τα πραγματα....
Μάγκες πάλι μπαίνουμε στην παγίδα Δ.Υ. - ιδιωτών ... και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Όπως είναι ο άχρηστος ΔΥ που πληρώνεται για να κάθεται έτσι είναι και ο ιδιώτης που δεν κόβει αποδείξεις, εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους του, φοροδιαφεύγει, εισφοροδιαφεύγει κ.τ.λ. Όταν ο Ιδιώτης έπαιρνε του κόσμου το χρήμα τότε ο ΔΥ ήταν ο "υπαλληλάκος που παίρνει ψίχουλα" και τώρα ξαφνικά έγινε η πέτρα του σκανδάλου Μην μπαίνετε σ΄αυτήν την παγίδα! Τα λαμόγια υπάρχουν παντού ΙΔ. και ΔΥ και μάλιστα κάποια εξακολουθούν να υπάρχουν σταθερά κάτω οποιεσδήποτε συνθήκες...
Θελεις να πεις οτι οι χρησιμοι ειναι μπνο οι ΔΥ ,ενω οι υπολοιποι απολυενοι στον ιδιοτ τομεα δεν τους εκανε μανα . Μην μας βαζεις σε αυτο το τρυπακι , εγω μιλαω για μια σωστη αναδιοργανωση του δημοσιου με τους σωστους ανθρωπους στις σωστες θεσεις και προσαρμογη των μισθων ,να παιρνουν αυτο που αξιζει ο καθενας και αναλογος τα προσοντα του οπως στον ιδ.τομεα......και οσους πρεπειΝομιζω οτι δεν εχουμε καταλαβει το νοημα των μνημονιων. Εως τωρα οταν το κρατος ζοριζοταν λογω κακοδιαχειρισης κυριως (ασχετως πως βαφτιζοταν αλλιως) τραβαγε μια υποτιμηση στη δραχμη. Στην πραγματικοτητα 10 επαιρνες τοτε, 10 και μετα την υποτιμηση, αλλα οι δευτερες 10 αξιζαν οσο 7 απο τις προηγουμενες δραχμες. Πλεον αυτο δεν γινεται σε ενα ισχυρο νομισμα, οποτε εχεις 2 δρομους: Ειτε σοβαρευεσαι σαν κρατος, και ξοδευεις οσα πρεπει χωρις υπερβολες, ειτε δανειζεσαι και μεταφορτωνεις το βαρος για αργοτερα, πραγμα που καναμε. Και οχι μονο εμεις για να εξηγουμαστε. Οποτε το μνημονιο ηρθε για να γινει η εσωτερικη υποτιμηση σε μας, χωρις να πειραχτει η ισοτιμια του κοινου νομισματος και φυσικα χωρις να απομειωθουν οι αξιες των χρεωγραφων που εχουν οι ξενες τραπεζες. Μπορειτε να συμφωνησετε ή να διαφωνησετε για την υπαρξη του κοινου νομισματος, αλλα ειλικρινα σκεφτητε, ποιος πολιτικος που περασε ή που ειναι τωρα, ειναι αρκετα σοβαρος ωστε να ασκουσε σωστη νομισματικη πολιτικη εν μεσω κρισης, εαν ειχαμε δραχμη.
Ας πουμε οτι θα απολυαμε 300000 ΔΥ. Απο ποιους τομεις; Κληρικους; Νοσηλευτικο προσωπικο; Υπαλληλους σε υπηρεσιες; Αστυνομικους και σωματα ασφαλειας; Νεαρους; Μεγαλυτερους σε ηλικια; Δυσκολα θα λυνοταν το προβλημα. Και αυτο γιατι, το ιδιο το κρατος δεν δουλευει σωστα. Με τις ηλεκτρονικες υπηρεσιες θα εξοικονομουσες εσυ και αρκετοι μεροκαματα που θα πρεπει να στεκεσαι στην ουρα. Θα τελειωναν πολυ πιο γρηγορα, και χωρις προσκομματα οι περισσοτερες υποθεσεις, και χωρις να μπορει να μεσολαβησει φακελακι, γρηγοροσημο και δε ξερω και γω τι. Εδω καλα καλα το κρατος δεν ξερει ποσους πληρωνει. Δεν ξερει ποσες υπηρεσιες υπαρχουν, ποσα κτηρια νοικιαζονται και δεν χρησιμοποιουνται, και σε αντιτιμα εξωφρενικα. Οταν ολα αυτα μαζευτουν, και δουμε οτι δε βγαινει ο λογαριασμος τοτε να δουμε και το συμμαζεμα του προσωπικου, και την μεταταξη του σε θεσεις που εχουν αναγκη, και ισως και την απολυση. Αν και το τελευταιο, επειδη ειμαστε Ελλαδα, θα γινει οταν γινει, και θα την πληρωσουν οι μη εχοντες βυσμα, που συνηθως ειναι εκεινοι που δουλευουν σε μια υπηρεσια.
Καλως ή κακως Ελλαδα ειναι και η τελευταια ακριτικη περιοχη επισης, και σκεφτητε το αυτο. Που ομως, ενω περηφανοι βλεπουμε τη γαλανολευκη να κυματιζει, εξισου περηφανα δεν δινουμε κινητρα σε οικογενειες να μεινουν εκει, και φυσικα κοβουμε υποδομες, σχολεια, κεντρα υγειας, οτιδηποτε δεν ειναι "βιωσιμο". Και πυροβολωντας το ποδαρι μας ως εθνος, αφηνουμε την υπαιθρο να ερημωνει, και αναρωτιομαστε γιατι δεν απολυουμε ακομα 500000 ή 1000000 ανθρωπους, να παει η ανεργια στο 50%
Γιωργο λεμε το ιδιο πραγμα. Οι ¨μεγαλοι ¨ που φοροδιαφευγουν του ιδ τομεα εινα οι αντιστοιχοι δημ. υπαλ. του ΟΣΕ... Ειναι ακριβως η φραση με τα λαμογια με την οποια εκλεισα το προηγουμενο post μου...Χρήστο θέλοντας και μη αυτή η συζήτηση πάντα θα υπάρχει...
Και θα υπάρχει διότι έχουμε μεγάλη κοινωνική αδικία.
Δεν μπορεί ένας υπάλληλος για παράδειγμα στον Ο.Σ.Ε να παίρνει 2000 και παραπάνω μισθό,άλλα τόσα σύνταξη και κανά 80άρι Εφαπαξ....δεν γίνεται τέλος!
Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Και όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα κόψει μια απόδειξη δεν το κάνει για να οικονομήσει αλλά για να επιβιώσει!
Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται αλλού στους ''μεγάλους'' και εκεί υπάρχει το πρόβλημα.
Ας τα ξεχωρίσουμε αυτά...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!! Παντα ψηφιζε το συμφερον του και τον βουλευτη που τον βολεψε...Γιατι εχει επικρατησει η πεποιθηση οτι συσσωμοι οι ΔΥ ψηφιζουν το κομμα που κυβερναει; Το κρατος, σαν οργανισμος, δεν εχει καμμια σχεση με το καθε κομμα, και οπως εχει πολλακις αποδειχθει, ο Ελληνας, και γενικα ο ψηφοφορος ψηφιζει αναλογα με το συμφερον του