Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ειδαμε και αυτο ΚΕΠ αντιεξουσιαστων στην πλατεια εξαρχειων με περιπτερο κοντεινερ και αλλα καλουδια.Οργανωμενα πραγματα.Θελω να δω ποιο αλανι θα παει νατα ξηλωσει.yelling..shoot.

Αυτό το πράγμα να σκοτώνονται υψηλόβαθμοι με ελικόπτερα σε δύσβατες περιοχές, με βάζει σε σκέψεις.
Και μενα
Ξεροντας μαλιστα τι τεχνολογικα συστηματα πολεμου εχουν........
Παντα τυχαιο ειναι που πολυ σημαντικα στελεχη σκοτωνονται απο πτωσεις ελικοπτερων σε στιγμες με κορυφωση κρισεων ξαφνικα και αφου τα ελικοπτερα περασαν απο τους ελεγχους πρωτα.......;

Διονυση, χαμηλοβαθμοι δεν μετακινουνται τοσο συχνα με ελικοπτερα και τετοια. Κριμα στους νεκρους παντως
Εδώ θα διαφωνούσα, θα έλεγα ότι μετακινούνται πιο συχνά απο υποστρατιγο

Δυστυχως, βλεπουμε το αποτελεσμα ενος κακοσυντηρημενου και παλιου εξοπλισμου. Και οσο και αν το "παλιος" μπορεις να το παλεψεις με σωστη και κανονικη συντηρηση, τις περικοπες κονδυλιων που εχουν συνεπειες και στη σωστη συντηρηση του εξοπλισμου, δεν μπορεις να τις παλεψεις.

Προσφατα ειχα μια συναντηση με πελατη μου ο οποιος περσι συνταξιδοτηθηκε αξιωματικος με ειδικευση στος πυραυλους, μου ελεγε για τις ελειψεις που υπαρχουν σε ανταλλακτικα και πως αν δουλευουν οτι δουλευουν συμβενει λογο της εξυπνης εφευρετικοτητας των τεχνικων του στρατου . Αεροπλανα που πετουν με πατεντες ελληνικες , τις οποιες θα "γελασετε."....τις πουλανε στις κατασκευαστριες εταιρειες...:)

Παντως, κακως συζηταμε για τη "πρωτοτυπια" των πατεντων του Ελληνα λογω κρισης. Εδω βλεπουμε μεγαλες εταιριες, και χωρες που δεν εχουν καμμια οικονομικη κριση, και ομως εχουν απωλειες στρατιωτικου ή πολιτικου εξοπλισμου και ανθρωπινων ζωων, απο αστοχιες υλικων, ή κακη κριση και αντιδραση. Δυστυχως, και φοβαμαι πως αυτο το πραγμα τεινει να γινει γενικοτερο, στο βωμο της μειωσης του κοστους, τα ανταλλακτικα γινονται ολο και πιο ευτελη, οποτε και συντηρηση να κανεις, παλι δε γλυτωνεις απο τυχον προβληματικο υλικο

Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα!!!!!!
Το ελικόπτερο μπορεί να έπεσε για χίλιους δυο λόγους , μερικοί εκ των οποίων μπορεί να είναι λάθος χειρισμός , αστοχία υλικού , κακή ορατότητα και πολλά άλλα.
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να περιμένουμε τους ειδικούς να ερευνήσουν το περιστατικό.
Πάντως αυτού του τύπου τα ελικόπτερα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί προ πολλού .
Κρίμα για τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους

Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα!!!!!!
Το ελικόπτερο μπορεί να έπεσε για χίλιους δυο λόγους , μερικοί εκ των οποίων μπορεί να είναι λάθος χειρισμός , αστοχία υλικού , κακή ορατότητα και πολλά άλλα.
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να περιμένουμε τους ειδικούς να ερευνήσουν το περιστατικό.
Πάντως αυτού του τύπου τα ελικόπτερα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί προ πολλού .
Κρίμα για τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους

Συμπερασμα δεν βγαλαμε, εικασιες εκανε ο καθενας μας, για το τι θα μπορουσε να εχει γινει. Το τραγικο ειναι η απωλεια 4 ανθρωπων φυσικα

Δυστυχως, βλεπουμε το αποτελεσμα ενος κακοσυντηρημενου και παλιου εξοπλισμου.
Αυτό πιο πολύ σαν συμπέρασμα μου κάνει παρά σαν εικασία ;)
Εν πάση περιπτώσει , εγώ πιστεύω ότι το υλικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας δεν είναι κακοσυντηρημένο και αυτό φαίνεται στα εξαιρετικά λίγα ατυχήματα που έχουμε συγκριτικά με άλλες χώρες ( δεδομένης και της υπερβολικής χρήσης του υλικού , ειδικά των αεροσκαφών)
Η ευρηματικότητα , η εξαιρετική δουλειά των τεχνικών και χειριστών μας είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους Ελληνες στρατιωτικούς και είμαι σίγουρος ότι δεν θα άφηναν ποτέ συναδέλφους τους να πετάνε με κακοσυντηρημένο ελικόπτερο

Παντως, κακως συζηταμε για τη "πρωτοτυπια" των πατεντων του Ελληνα λογω κρισης. Εδω βλεπουμε μεγαλες εταιριες, και χωρες που δεν εχουν καμμια οικονομικη κριση, και ομως εχουν απωλειες στρατιωτικου ή πολιτικου εξοπλισμου και ανθρωπινων ζωων, απο αστοχιες υλικων, ή κακη κριση και αντιδραση. Δυστυχως, και φοβαμαι πως αυτο το πραγμα τεινει να γινει γενικοτερο, στο βωμο της μειωσης του κοστους, τα ανταλλακτικα γινονται ολο και πιο ευτελη, οποτε και συντηρηση να κανεις, παλι δε γλυτωνεις απο τυχον προβληματικο υλικο
Το σιγουρο ειναι οτι σε ενα ατυχημα δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν ...ή ανθρωπινο λαθος ή τεχνικη βλαβη ! Να τα ματιαζουν αποκλειεται ..;)

Καλησπέρα,
θα πω κι εγώ την εικασία μου με μεγάλες πιθανότητες (για μένα) να είναι όπως τα φαντάζομαι.
Επειδή αυτά τα πεπαλαιωμένα ιπτάμενα σταγιερ (όποιος πηγε στρατό ξέρει πως και πόσο ετών είναι τα στάγιερ)
δεν έχουν όργανα νυχτερινής πλοήγησης ούτε και αυτομ. πιλότο πηγαίνουν με ότι βλέπει χειριστής και όπου το πάει.
Πιθανολογώ ότι λόγω της χαμηλής νέφωσης και ίσως το σενάριο να πάνε από δρομολόγιο επιχειρησιακόνα πετούσαν χαμηλά
και ανάμεσα από βουνά και λόφους και να μην είδαν τα καλώδια και να χτύπησαν σε αυτά.
Άλλωστε η μη αναφορά κάποιας βλάβης από ασυρμάτου δείχνει να ήταν κάτι ξαφνικό και ραγδαίο.
Αν θυμάστε και το 2006 σε νυχτερινή πτήση στο Βασιλούδι Θεσ/νίκης είχε γίνει κάτι παρόμοιο.
Κρίμα για τους ανθρώπους και συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Να πω και εγώ κάτι άσχετο
Αν κατάλαβα καλά το ελικόπτερο απογειώθηκε από την Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη για την μεταφορά ενός Υποστρατήγου
Όλοι οι άλλοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο ήταν το πλήρωμα
Συγνώμη ρε Μάγκες αλλά πόση ώρα θα έκανε πχ μία Μερσεντές του στρατού
από την Λαρισα μέχρι την Κοζάνη ?
Μια-μιαμιση-δυο ώρες παραπάνω ?
Δεν μιλάμε για μεταφορά στον Έβρο ή σε κάποιο ακριτικό νησι αλλά γύρω στα 140 χλμ απόσταση
Γιατί θα πρέπει να απογειώνονται ελικόπτερα για τέτοιες κοντινές μετακινησεις ?
Πόσο στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο τέτοιες μετακινήσεις πχ καυσιμα-συντηρησεις κτλ ?
Θα μου πεις και με το ιχ δεν γλιτώνεις αν είναι γραμμένο
αλλά τελευταία βλέπουμε συνέχεια μετακινήσεις στελεχών με ελικοπτερα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ειδικα για κοντινές αποστάσεις

Κωστα υπαρχουν πολλοι λογοι που πεταει ενα ελικοπτερο.
Ο σημερινος ηταν μια περιπολια ρουτινας στα βορεια συνορα και επιστροφη.
Υπαρχει και το ενδεχομενο να επρεπε να γραψουν ωρες πτήσης πιλοτοι γιατι συμφωνα με διαταγες και εγκυκλιους.οταν καποιος πιλοτος συμπληρωσει καποιο διαστημα χωρις να εχει γραψει ωρα πτήσης χτυπαει το μηχανακη και προγραμματιζονται ωστε να βρεθουν στον αερα.
Το σημερινο πρεπει να ειναι απο τις σκεψεις του «στα τεσσερα » απο οταν ανελαβε για εξύψωση του ηθικου των κατοικων των βορειων συνορων.

Status
Not open for further replies.
Back