Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να θυμηθούμε ένα τιτίβισμα του Τσίπρα για το τι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ "με έναν νόμο και ένα άρθρο" μόλις θα ερχόταν στην εξουσία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για τον ... ρεαλισμό του και όχι για τις εύηχες προεκλογικές εξαγγελίες του.

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/308167,Me-ena-nomo-kai-se-ena-ar8ro.html

«Η μόνη ρεαλιστική και σωτηρία εναλλακτική πρόταση – έλεγε – είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας».

• Like
Reactions: jnp
Ξερεις ομως, υπαρχει διαφορα μεταξυ ιδεας και πραξης. Αλλιως σχεδιαζεις πολλα πραγματα στο μυαλο σου, και αλλιως ειναι οταν τα κανεις πραξη.

Οπως θα θυμαστε, πολλοι τοτε λεγαμε οτι αλλιως ειναι να ταζεις προεκλογικα, αλλιως να υλοποιεις μετεκλογικα. Αλλιως ειναι να μιλας εκ του ασφαλους, και αλλιως να κρινεσαι εκ των πραξεων σου. Η συγκυρια ομως ειναι εντελως συγκεκριμενη, και οφειλεις να εισαι ρεαλιστης απο πριν, και οχι να προσγειωνεσαι ανωμαλα στην πραγματικοτητα μετα. Η συγκεκριμενη κυβερνηση εγκλωβιστηκε στην ρητορικη της, και ανεβασε απροσμενα τις προσδοκιες του κοσμου. Τωρα οφειλει να αντιμετωπισει την πραγματικοτητα, και να παρει και δυσαρεστα μετρα

Ξερεις ομως, υπαρχει διαφορα μεταξυ ιδεας και πραξης.
Σε μένα απευθύνεσαι ή στον ψηφοφόρο του Σύριζα; Ξέρεις γιατί σε ρωτάω; Σε ρωτάω γιατί το διαρκές επιχείρημα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το κόμμα του 4% πήρε 40%, λόγω των ρεαλιστικών του θέσεων και όχι κάποιων ..... ουτοπικών επαναστατικών θεωριών.
Για να το κάνουμε λιανά δηλαδή, η δήλωση

«Η μόνη ρεαλιστική και σωτηρία εναλλακτική πρόταση , είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας».

είναι ρεαλιστική, ενώ η δήλωση

"Έξω από την Ευρώπη των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας"

είναι ουτοπική.

Για μένα οι δύο αυτές δηλώσεις είναι ακριβώς οι ίδιες, απλά η πρώτη χαϊδεύει αφτιά και απευθύνεται σε κάποιον που γουστάρει να κοροϊδεύει τον εαυτό του νομίζοντας ότι μπορεί να το κάνει εντός της ΕΕ, ενώ η δεύτερη είναι όσο ποιο ξεκάθαρη γίνεται. Εδώ αναπόφευκτα κολλάει ο Καστοριάδης με την άποψη του για αυτούς που ανεβαίνουν στην εξουσία.

• Like
Σε σενα και σε οποιον εχει ορεξη για αυτη την κουβεντα. Προσωπικα δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ, και πιστευω οτι το συγκεκριμενο κομμα πηρε 40% οχι λογω της ρεαλιστικοτητας των θεσεων του, αλλα επειδη χαιδεψαν τα αυτια των ψηφοφορων. Ακουστηκε οτι θα χορεψουμε τις αγορες, θα εχουμε συμμαχους, θα επαναφερουμε τα πραγματα εκει που ηταν. Φανταζομαι οτι μονο ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε αυτη την δυνατοτητα, οι απελθοντες φυσικα και δεν ειχαν καμμια τετοια δυναμη, ουτε ηξεραν με ενα νομο να τακτοποιησουν τα παντα.

Για μενα το προβλημα ειναι διαρκες. Ο Ελληνας, και γενικα ο ψηφοφορος, δεν σκεφτεται ρεαλιστικα. Σκεφτεται συμφωνα με το τι θα ηθελε αυτος, τι του χουν ταξει, και ολα αυτα. Γιαυτο και οι επιλογες ειναι λαθος. Ετσι φτασαμε σε ενα σημειο που οι επιλογες μας ειναι δυσαρεστες γενικως, ειτε εντος ειτε εκτος ΕΕ (προσωπικα θελω να ειμαι εντος ΕΕ, για τους λογους που εχω εξηγησει) αλλα αυτο κανενας δε το σκεφτεται. Θα ψηφισουμε τον επομενο συμφωνα με αυτα που θα μας ταξει, και κανεις δεν θα αναρωτηθει πως αυτα θα γινουν πραξη, στην καλυτερη θα ειμαστε φερεφωνα-γερμανοτσολιαδες, δοσιλογοι και δε ξερω και γω τι.

Για να στο πω πιο απλα, ο Ελληνας ειναι σαν την ξανθια χαζογκομενα. Της ταζουν οτι ναναι για να τη ριξουν στο κρεβατι, και μετα παραπονιεται πως αλλα της εταξαν και αλλα εγιναν. Την επομενη φορα, παρολο που πιστευει πως ειναι εξυπνη, την παταει ακριβως το ιδιο.

Για να στο πω πιο απλα, ο Ελληνας ειναι σαν την ξανθια χαζογκομενα. Της ταζουν οτι ναναι για να τη ριξουν στο κρεβατι, και μετα παραπονιεται πως αλλα της εταξαν και αλλα εγιναν. Την επομενη φορα, παρολο που πιστευει πως ειναι εξυπνη, την παταει ακριβως το ιδιο.
Πολύ καλό ;)

Σκεφτεται συμφωνα με το τι θα ηθελε αυτος, τι του χουν ταξει, και ολα αυτα. Γιαυτο και οι επιλογες ειναι λαθος.

Για να μην είμαστε όμως και ισοπεδωτικοί, εγώ ασπάζομαι εκείνους που λέγαν ότι 1 αν κάνει από τα 10 που τάζει, θα είμαστε καλύτερα από τώρα (τότε). Συμφωνώ με τους οπαδούς του "το μη χείρον, βέλτιστον". Θέλω όμως ρε παιδιά αν κάποια στιγμή δείτε αυτό το 1 από τα 10 να μου το πείτε και μένα. Εντάξει, είναι νωρίς ακόμα, δεν βιάζομαι αλλά αυτό το 1 να μου το πείτε γιατί για την ώρα βλέπω επί της ουσίας ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ... :(

Αν το καλοσκεφτεις ομως, αυτο δεν περιγραφει τη κατασταση μας;
Εκανε ποτε κανεις την αυτοκριτικη του, εκατσε να σκεφτει γιατι φτανουμε σε αυτα τα επιπεδα να εξαρτωμαστε απο τους αλλους; Πως καταφερνουν οι αλλες χωρες κουτσα-στραβα και προοδευουν; Πως εχουν ενα σχετικα σωστο δημοσιο τομεα, ενω εμεις κοιταμε πως θα χαλασουμε ακομα και την τελευταια υποδομη-γκρινιαζοντας ταυτοχρονα γιατι τιποτα δε δουλευει;

Το μονο που τους πιστωνω σαν Κυβερνηση, ειναι πως εδωσαν καποια ελπιδα στο λαο. Τουλαχιστον στην αρχη. Ελπιζω και ευχομαι αυτη η ελπιδα να παραμεινει ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο, και να γινει και σε καποια θεματα πραγματικοτητα

Ρε μπας και γουστάρει κιόλας;Λέω μήπως...

Για να μην είμαστε όμως και ισοπεδωτικοί, εγώ ασπάζομαι εκείνους που λέγαν ότι 1 αν κάνει από τα 10 που τάζει, θα είμαστε καλύτερα από τώρα (τότε). Συμφωνώ με τους οπαδούς του "το μη χείρον, βέλτιστον". Θέλω όμως ρε παιδιά αν κάποια στιγμή δείτε αυτό το 1 από τα 10 να μου το πείτε και μένα. Εντάξει, είναι νωρίς ακόμα, δεν βιάζομαι αλλά αυτό το 1 να μου το πείτε γιατί για την ώρα βλέπω επί της ουσίας ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ... :(
Αν από ύψος δύο μέτρα δεν βλέπεις κάτι καλύτερο αρχίζω και φοβάμαι...

Αν το καλοσκεφτεις ομως, αυτο δεν περιγραφει τη κατασταση μας;
Εκανε ποτε κανεις την αυτοκριτικη του, εκατσε να σκεφτει γιατι φτανουμε σε αυτα τα επιπεδα να εξαρτωμαστε απο τους αλλους; Πως καταφερνουν οι αλλες χωρες κουτσα-στραβα και προοδευουν; Πως εχουν ενα σχετικα σωστο δημοσιο τομεα, ενω εμεις κοιταμε πως θα χαλασουμε ακομα και την τελευταια υποδομη-γκρινιαζοντας ταυτοχρονα γιατι τιποτα δε δουλευει;
Επειδή ήμουν στο δημόσιο τομέα, απλά σου λέω ότι αν οι εταίροι ήθελαν την βελτίωσή μας, θα απαιτουσαν κατάργηση του κομματικου μηχανισμου και επιβολή της αξιοκρατίας και όχι τυφλες απολύσεις.

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενη κουβέντα , ο κόσμος δεν ψήφισε τον Τσίπρα για να βγούμε απο το Ευρώ.
Περίπου το 84% θέλει παραμονή στο Ευρώ και στην Ε.Ε , κατά συνέπεια δεν νομίζω να έχει νόημα να κουβεντιάσουμε πως θα ήταν τα πράγματα αν γινόταν αυτό που θέλει το υπόλοιπο 16% ούτε τι θα θέλαμε εμείς σε κάποιον φανταστικό κόσμο.

Με δεδομένη λοιπόν την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για παραμονή στο Ευρώ , η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και να πάψει να υπακούει τυφλά σε ένα καταστροφικό μνημόνιο με συνεχείς φόρους , μειώσεις συντάξεων μισθών κλπ κλπ.
Μέχρι στιγμής, αν κρίνουμε από την πρωτοφανής μανία των ξένων να μην δέχονται επ ουδενί τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ελληνική πλευρά , βγάζουμε το συμπέρασμα ότι μάλλον δεν έχουν καμία σχέση οι Ελληνικές προτάσεις με τα προηγούμενα μνημόνια.

Ποιες όμως ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις οποίες τον κρίνουμε για αθέτηση;;;;;;;

Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποιο επιπλέον μέτρο !!!!!!!!!
Δεν έχει κάνει κάποια μείωση , ούτε έχει επιβάλει κάποιον φόρο ή τέλος πάντων κάτι άλλο.
Θα συνεχιστεί ο ΕΝΦΙΑ;;;;;
Θα επιστρέψει επιτέλους το αφορολόγητο;;;;
Θα φορολογηθούν οι φραγκάτοι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν επιβάρυνση στην φορολογία τους 9% ενώ εμείς είχαμε άυξηση 337%;;;;;;;;
Θα επιστρέψουν τα εργασιακά στην προτέρα κατάσταση;;;;;
Θα πάει ο βασικός στα 750;;;;

Το μόνο που ακούμε είναι κινδυνολογίες απο τα ΜΜΕ που χρωστάνε της Μιχαλούς , έχουν πάρει ένα σκασμό δάνεια αγύριστα και καλούνται να πληρώσουν πάνω απο 380 εκατομμύρια με νέες συμβάσεις για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες τους απο μηδενική βάση.Φυσικό επόμενο είναι να έχουν λυσσάξει τα λαμόγια που δεν πλήρωναν μία .
Μην πέφτετε στην παγίδα ούτε της ανούσια κομματικής αντιπαράθεσης από τους "επαγγελματίες" πολιτικούς που έχασαν τα εδω και 40 χρόνια μεγαλεία τους , ούτε να παραμυθιάζεστε απο τα φερέφωνα τους.
Δεν έχουμε στα χέρια μας απολύτως τίποτα για να κουβεντιάσουμε , όλα όσα λέγονται είναι φήμες και διαρροές.
Το μόνο που έχουμε είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση (προεκλογική δέσμευση) το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις (και αυτό προεκλογική δέσμευση) και την οριστική άρση της δίωξης με φυλακίσεις κλπ για οφειλές με μικροποσά στο δημόσιο.

Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει δυσάρεστα μέτρα , αλλά δεν νομίζω να στενοχωρηθούμε ιδιαίτερα αν ο νέος φόρος ακινήτων θα αφορά ιδιοκτήτες με 10 πολυκατοικίες , ούτε αν αφορά μεγαλοεισοδηματίες , ούτε αν αφορά τα αμέτρητα λαμόγια που ζουν σαν πασάδες με τα κλεμένα.

Ας περιμένουμε λίγο ρε παιδιά !!!!!!!!!!

Δηλαδη περιμενε καποιος οτι σε 2 μηνες θα αλλαζαν τα παντα; Αν οχι γιατι αρχισαμε να κατακρινουμε απο τωρα; Αν ναι τοτε συμφωνω με το παραδειγμα της ξανθιας. Το ερωτημα το κανω τωρα γιατι τωρα γινεται και η κριτικη.
Να ρωτησω και κατι ακομη. Ποτε αλλη φορα μια νεοεκλεγμενη κυβερνηση δεχτηκε τοση πιεση απο μεσα και εξω με το καλημερα; Γιατι δεν σχολιαστηκε ποτε οτι για τη σημερινη κατασταση δεν εχει (ακομη) η ιδια ευθυνη;
Και κατι τελευταιο. Ειναι ρεαλιστικο το ΚΚΕ να λεει οτι δεν θελει να κυβερνησει ποτε (αν ειναι αληθες), αλλα θα ηθελα να μου πει ποιος θα επρεπε να κυβερνησει...

Επειδή ήμουν στο δημόσιο τομέα, απλά σου λέω ότι αν οι εταίροι ήθελαν την βελτίωσή μας, θα απαιτουσαν κατάργηση του κομματικου μηχανισμου και επιβολή της αξιοκρατίας και όχι τυφλες απολύσεις.
Έλα ντε, για την βία στα γήπεδα όλοι λένε ότι φταίνε οι σύνδεσμοι, για την κατάντια του κράτους κανείς δεν λέει ότι φταίνε οι τοπικές οργανώσεις ... .sarcastic.

Διονύση αν το διαβάσει κάποιος αυτό, σε βλέπω κυβερνητικό εκπρόσωπο ... .yelling..very funny.... φοβερά αντανακλαστικά.

• Like
Ειναι ρεαλιστικο το ΚΚΕ να λεει οτι δεν θελει να κυβερνησει ποτε (αν ειναι αληθες), αλλα θα ηθελα να μου πει ποιος θα επρεπε να κυβερνησει...

Επικαλείσαι μια δήλωση και ταυτόγχρονα αναρωτιέσαι αν είναι αληθής; .xm.

Το μόνο που έχουμε είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση (προεκλογική δέσμευση)
.xm..xm..xm....ρε τι μου θυμίζει....ρε τι μου θυμίζει....ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δεν το έλεγε ο Σαμαράς; ;)

Μα ακριβώς τα ίδια ... !

Status
Not open for further replies.
Back