Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μήτσο πραγματικά συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες , δεν συμφωνώ καθόλου με την παλιά ΕΡΤ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα εκεί υπήρχαν υπάλληλοι διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες και εκατοντάδες κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων, οι οποίοι δεν πήγαιναν καν «να χτυπήσουν κάρτα», τους την χτυπαγε κάποιος άλλος. Το κόστος αυτου του Δεινόσαυρου που λεγόταν ΕΡΤ, ήταν τρομακτικό .
Δεν νομίζω ρε φίλε ότι είναι απαραίτητο να σου παραθέσω τους απίστευτους μισθούς κάποιων γνωστών τηλεοπτικών μαιντανών ή κάποιων απίστευτων τύπων , άσχετοι με την δουλειά, που εισέπρατταν ως και 350 ή 400.000 το χρόνο για να είναι, λέει «Σύμβουλοι».

Φυσικά δεν αναφέρομαι στους σκληρά εργαζόμενους και χαμηλόμισθους τεχνικούς , ούτε στο low budget τρίτο πρόγραμμα πραγματικό φυτώριο νέων ιδεών.

Δεν νομίζω να είμαι απο κείνους που θέλουν να συζητάνε τα αυτονόητα Διονύση. Αν κάποιοι έπαιρναν τρελά ποσά για να κάνουν τον σύμβουλο και το οτι ότι συνέβαιναν όργια στην ΕΡΤ δεν πρέπει να αναιρεί τον λόγο ύπαρξης κρατικού καναλιού γιατί αυτή είναι η λογική του νεοφιλελευθερισμού. Τα κάνω μπάχαλο ,στρέφω την κοινή γνώμη εναντίον και κλείνω η ξεπουλάω.Ας θυμηθούμε το πως έκλεισε η ΕΡΤ και τι λόγους επικαλούταν στον λαό οι σαχλοί της κυβέρνησης .
Ασε γιατί είναι βράδυ Κυριακής και δεν θέλω να φορτίζομαι . Ωχ !
.sarcastic.

Aφου ψαχνετε χωρες, πειτε μου σε ποια χωρα ο μισος πληθυσμος σχεδον ζει στην πρωτευουσα. Και υποψιν οτι μιλαμε για μια χωρα με κατα κυριο λογο πρωτογενη τομεα παραγωγης, και οχι δευτερογενη ή τριτογενη. Καλως η κακως, μεγαλο κομματι απο τον πληθυσμο αυτο, λειπει απο τον πρωτογενη τομεα

• Like
Reactions: DrV
Αλλο ένα λαμόγιο αθώο.

Τελικά ούτε ένας δεν θα πληρώσει για την καταστροφή της χώρας .
Με αυτή την λογική γιατί να μην ξανακάνουν τα ίδια;;;;;;
Το πρόβλημα αυτής της χώρας ήταν η ατιμωρησία .

Να χαιρόμαστε την δικαιοσύνη μας :(

• Like
Reactions: DrV
ντροπή αίσχος αγανάκτηση
πότε θα αθωωθεί αυτός που πληρώνει χωρίς να είναι ένοχος;;;; ο Ελληνικός λαός;;;;;
:(

Καλημέρα...........
Χαιρόμαστε που προσπαθούν να βρούν μια λύση για τη βιοσημότητα του χρέους των 300δις αλλά δεν ασχολείται πλέον κανείς για το ποιος ευθύνεται για τη γιγάντωση του ποσού....αυτό σημαίνει ότι αδιαφορούμε όλοι για το πώς φτάσαμε στα 300, αυτό σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το καλώς έχειν της δημιουργίας του ποσού ! Αυτό ακριβώς καταλαβαίνουν και οι απ έξω !
Αντί να διαδηλώνουμε για την αλληλεγγύη μας απέναντι στη νεα κυβέρνηση με πλακάτ "give Greece a chance", θα έπρεπε να απαιτούμε να αποδωθούν ευθύνες.....έτσι ίσως να μας έπαιρναν στα σοβαρά και οι απ έξω ότι πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα !

Στη χώρα του στρουθοκαμιλισμού ,γιατί έτσι βολεύει , δεν υπάρχει τιμωρία .
Η βεβαιότητα της ατιμωρησίας είναι πια αυτονόητο στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα. Μια βεβαιότητα που έχει περάσει στους πολίτες και έχει εδραιωθεί και νομιμοποιηθεί θα έλεγα, αφού πολλές παραβατικές ενέργειες κάποια στιγμή ξέρουμε ότι το ίδιο το κράτος θα τις νομιμοποιήσει .Ετσι ζούύμε όλοι ευτυχισμένοι στη χώρα του τίποτα.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της σημερινής μέρας θα ήθελα και πάλι να πω πάλι δυο πράγματα.
Η 25η Μαρτίου, ως σύμβολο της διαχρονικής Αντίστασης των Ελλήνων ενάντια στην πικρή Τυραννία, εξακολουθεί σήμερα να παραμένει μία ημερομηνία «επικίνδυνη» για τους εξουσιαστές μας. Επικίνδυνη, διότι υπενθυμίζει ες αεί το αιώνιο χρέος κάθε πραγματικά Ελεύθερου Ανθρώπου να πολεμήσει για το Δίκαιο και την Ελευθερία, μισώντας αν χρειαστεί –ναι, ΜΙΣΩΝΤΑΣ με όλη τη δύναμη της ψυχής του- τον εκάστοτε τύραννο και εχθρό της αδέσμευτης σκέψης («Το μίσος για τους τυράννους συνεπάγεται αγάπη προς τον άνθρωπο», έλεγε ο Κ. Μαρξ).
Κάθε χρόνο αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το αν πρέπει η δεν πρέπει να γίνονται παρελάσεις.Σε τι χρειάζεται και τι προσφέρει μια παρέλαση.Αν κάποιοι είναι πιο πατριώτες από άλλους και πολλά άλλα τέτοια κάνοντάς μας να μην θέλουμε να δούμε την ουσία.Και η ουσία είναι στο σχολείο.
Τα παιδιά δεν διδάσκονται τίποτα για την ιστορία της χώρας τους . Χθες ο μικρός δεν πήγε σχολείο.Τους είχαν πει από προχθές να πάει όποιος θέλει για να δουν απλά φωτογραφίες στους τοίχους, Το νόημα της 25 ης Μάρτη είναι η λούφα των δασκάλων και των μαθητών με την καθοδήγηση του υπουργείου παιδείας και όσων γράφουν τα σχολικά βιβλία.
Την ιστορία και τους αγώνες ενός λαού με τα καλά και στραβά ,τα λάθη και τα δίκια, πρέπει να τα διδαχθούν από το σχολείο και όχι από αρλούμπες που θα λέει ο κάθε γονιός στο σπίτι.
Ντράπηκα όταν το 1998 ήμουνα στο Μόναχο και είδα σε προπύλαια του μουσείου με αντίγραφα -και όχι μόνο -ελληνικών αγαλμάτων και πήλινων ,να είναι γραμμένα όλα τα ονόματα των ηρώων του 1821. Πηγαίνοντας για το πάρκο, σε ένα τεράστιο κτίριο με καμάρες να είναι γραμμένα ρητά αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στην αρχαία ελληνική.
Το βράδυ,όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα , θα βγουν πάλι κάτι δημοσιογραφίσκοι του κώλου να ρωτάνε τα παιδιά : τι γιορτάζουμε σήμερα ; χλευάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους νέους που ηθελημένα η όχι θα δίνουν απαντήσεις εξωπραγματικές στρουθοκαμηλίζοντας και πάλι μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα και σε όσους το δημιούργησαν και το καλλιεργούν χρόνια τώρα.
Αν ένας λαός λοιπόν χάσει την ιστορία του και τη γλώσσα του παύει να υπάρχει. Εμείς τα έχουμε ήδη χάσει αλλά μαζί με αυτά και με όλα όσα περνάμε τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει ακόμη περισσότερα.Και το κυριότερο την ελευθερία και την ανεξαρτησία που δήθεν γιορτάζουμε σήμερα.

Η 25η Μαρτίου, ως σύμβολο της διαχρονικής Αντίστασης των Ελλήνων ενάντια στην πικρή Τυραννία, εξακολουθεί σήμερα να παραμένει μία ημερομηνία «επικίνδυνη» για τους εξουσιαστές μας. Επικίνδυνη, διότι υπενθυμίζει ες αεί το αιώνιο χρέος κάθε πραγματικά Ελεύθερου Ανθρώπου να πολεμήσει για το Δίκαιο και την Ελευθερία, μισώντας αν χρειαστεί –ναι, ΜΙΣΩΝΤΑΣ με όλη τη δύναμη της ψυχής του- τον εκάστοτε τύραννο και εχθρό της αδέσμευτης

.congrats..well done.
Την ιστορία και τους αγώνες ενός λαού με τα καλά και στραβά ,τα λάθη και τα δίκια, πρέπει να τα διδαχθούν από το σχολείο και όχι από αρλούμπες που θα λέει ο κάθε γονιός στο σπίτι.

Εδω ανοίγεις τεράστια κουβέντα ;)

Ποια ιστορία να διδάξεις στα παιδιά;;;;;
Σημαντικότατα ιστορικά γεγονότα ερμηνεύονται τελείως διαφορετικά.
Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος;;;;;
Να διδάξεις για το κρυφό σχολειό........υπήρξε τελικά?????
Να διδάξεις για την τεράστια προσφορά της εκκλησίας στην επανάσταση.....ισχύει ότι ο αφορισμός της επανάστασης έγινε για καλούς σκοπούς;;;;

Είναι εκατοντάδες οι διαφορετικές ιστορικές αναφορές για το ίδιο γεγονός.

επιτρέψτε μου
ορισμένα καλά τα μάθαμε φουσκωμένα και λάθος
έπρεπε ίσως η δεν έπρεπε μάλλον .xm.
μας μεγάλωσαν μας συντήρησαν και τίποτα δεν πάθαμε γιατί πάντα έστω και για λίγο μας ενώνουν ;)
κάτι που λείπει και χάνεται σιγά σιγά .shake hands.
ευχαριστώ

Last edited:
Να χαιρόμαστε την δικαιοσύνη μας :(

πότε θα αθωωθεί αυτός που πληρώνει χωρίς να είναι ένοχος;;;;

αλλά δεν ασχολείται πλέον κανείς για το ποιος ευθύνεται για τη γιγάντωση του ποσού...

Στη χώρα του στρουθοκαμιλισμού ,γιατί έτσι βολεύει , δεν υπάρχει τιμωρία .

Πάλι αρχίσατε την γκρίνια; Εκλογές δεν είχαμε πριν 2 μήνες; Δικαιοσύνη και νόμοι υπάρχουν αλλά όχι για να υπερασπίζονται το δίκιο του εργάτη και του λαού.

Πριν λίγο καιρό, εγώ με άλλους 23 εργάτες, κάναμε αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην παράνομη μετακίνηση μας από έναν εργολάβο σε έναν άλλον. Την ημέρα της εξέτασης της αίτησης έσκασαν στο δικαστήριο ένας λόχος δικηγόροι της άλλης πλευράς εκ των οποίων οι δύο ήταν αντιπρόεδροι και πρόεδροι κάποιων δικηγορικών συλλόγων. Τι λέτε να αποφάσισε ο δικαστής; :)

Τουλάχιστον ρε παιδιά, λουστείτε τις επιλογές σας ήρεμα και ήσυχα, μη γκρινιάζετε...:)

Τουλάχιστον ρε παιδιά, λουστείτε τις επιλογές σας ήρεμα και ήσυχα, μη γκρινιάζετε...:)

Και συ που ξέρεις τις επιλογές μας ρε αλεπουδιάρη ;
Πάλι άρχισες να φωνάζεις ;

....και πως είσαι σίγουρος ότι άμα κάναμε "άλλες" επιλογές θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα;;;;;;;;;;;)

Και συ που ξέρεις τις επιλογές μας ρε αλεπουδιάρη ;
Η αλήθεια είναι ότι με σένα έχω κάποιες ελπίδες ... :)

....και πως είσαι σίγουρος ότι άμα κάναμε "άλλες" επιλογές θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα;;;;;;;;;;;)
Με σένα πάλι δεν έχω καμία .ha ha ha.

έτσι είμαι εγώ
δεν είμαι παράξενος ,παραπονιάρης είμαι;;;;; .big smile.
.well done.

H δικαιοσυνη μια χαρα τυφλη ειναι. Απλα οποιος εχει φραγκα για καλο δικηγορο, μπορει να τη στραβωνει ακομα περισσοτερο

Status
Not open for further replies.
Back