Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιώργο, κανείς λάθος για τον χοντρό , καμία σχέση....
Διονύση, θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου ...
Αν σε κάθε θετική αναφορά πχ στη διαπραγμάτευση του Αλέξη για την τρόικα , έκραζες τις μαλακίες της Βαλαβάνη με το σβήσιμο των χρεών ... Και αν στο θετικό της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης έκραζες τους εναγκαλισμούς με τη ΓΕΝΟΠ και τα συνδικάτα ... Και αν στο θετικό της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής έκραζες τις μαλακίες για την ΕΡΤ των 4.000 κοπριτών που θα ξαναπροσληφθούν για να τα ξύνουν .....
Πόσοι μπορούν να σταθούν τόσο κριτικά και με αποψη απέναντι στον επικοινωνιακό βομβαρδισμό των ημερών μας ?? που το άσπρο το κάνουν μαύρο για το πόπολο και τους χαχόλους...??

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα .....και δεν είμαι σε υπολογιστή να γράφω με την ησυχία μου.

Εχεις κάποιον που χρωστάει λεφτά και δεν έχει σκοπο να τα πληρώσει ποτέ.
Είναι καλύτερο να μην παρεις φράγκο ή να τον κάνεις να σου δώσει τα μισα;;;;
Είσαι άνθρωπος του εμπορίου και ξέρεις ότι έιναι μια τακτική που έχει εφαρμοστεί πολλές φορές.

Για την ΕΡΤ συμφωνω.

Για τα υπόλοιπα μην γενικεύεις , θειναι λαθος και θα σου εξηγήσω αλλη φορά με στοιχεία

Εχεις κάποιον που χρωστάει λεφτά και δεν έχει σκοπο να τα πληρώσει ποτέ.
Είναι καλύτερο να μην παρεις φράγκο ή να τον κάνεις να σου δώσει τα μισα;;;;
Είσαι άνθρωπος του εμπορίου και ξέρεις ότι έιναι μια τακτική που έχει εφαρμοστεί πολλές φορές.
Διονύση , εχει μια ουσιαστική διαφορά ...
Όταν εσύ σαν έμπορος έρθεις σε παρόμοιο διακανονισμό με έναν πελάτη σου που σου χρωστάει λεφτά , δεν θα πληρώσω εγώ το μάρμαρο , τη δική σου χασούρα ... Δικά σου ειναι τα λεφτά , εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις ...

Αυτό που φοβάμαι ´οτι θα συμβεί , ειναι ότι άλλοι θα κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα ... Και εγώ εσύ, τα παιδιά μας και κάποιοι άλλοι πολλοί μακάκες σαν εμάς που δεν θα εχουν κανένα όφελος θα κληθούμε να πληρώσουμε το λογαριασμό...

Θέλω και εγώ να μου χαρίσουν ενα στεγαστικό , ενα επιχειρηματικό, μια μαιζονέττα, ενα οικόπεδο .... Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις οποίες επιτροπές , στην οποία bad bank... Εκεί που θα παίζουν τα δισεκατομμύρια , εκεί θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί ... Ελπίζω να μην φτάσουν τα πράγματα ως εκεί αλλιώς καήκαμε, τότε θα φτάσουμε να παίζουμε ξύλο μεταξύ μας, τότε θα δεις τον ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...

Το ξέρω ´οτι αυτές οι κουβέντες δεν εχουν τέλος , θα τα πούμε και από κοντά στην έκθεση !!!

Και αν στο θετικό της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής έκραζες τις μαλακίες για την ΕΡΤ των 4.000 κοπριτών που θα ξαναπροσληφθούν για να τα ξύνουν .....
Για την ΕΡΤ συμφωνω.
Βλέπω ότι την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής την εστιάζετε και οι δύο στους 4.000 ...κοπρίτες της ΕΡΤ. Απλά φοβερό ....buy buy.
Δυστυχώς είστε οι ίδιοι που τα παιδιά σας τα βαφτίζετε μελλοντικούς κοπρίτες στο στόμα κάποιου λαμόγιου μελλοντικού τους μεγαλοεργοδότη είτε αυτός είναι το δημόσιο ή κάποιος ιδιώτης.

Δυστυχώς είστε οι ίδιοι που τα παιδιά σας τα βαφτίζετε μελλοντικούς κοπρίτες στο στόμα κάποιου λαμόγιου μελλοντικού τους μεγαλοεργοδότη είτε αυτός είναι το δημόσιο ή κάποιος ιδιώτης.

Δεν σε πιάνω καθόλου ..... Αυτό που κολλάει ρε Γιώργο?? πως το κανείς αυτό το λογικό άλμα ??
Αν το παιδί μου αύριο δεν εχει αντικείμενο σε μια ιδιωτική εταιρία , θα βρεθεί σίγουρα στο δρόμο....

Αν το παιδί μου αύριο δεν εχει αντικείμενο εργασίας σε μια δημόσια εταιρία , θα ήθελα να μετατεθεί άμεσα κάπου που υπάρχει ανάγκη και να αρχίσει να προσφέρει έργο και να κερδίζει δίκαια τα λεφτά του...

Λυπάμαι, αλλά όπου και να είναι δεν θα ήθελα να λουφάρει, να μην εχει αντικείμενο εργαςίας, να ξύνει τα @ρχίδια του και να πληρώνεται σε βάρος της κοινωνίας... Και στα 50 του να πάρει το εφάπαξ και να ειναι συνταξιούχος... Το όνειρο των μισών Ελλήνων , πάλι με ξένα κόλυβα, Να ζει σε βάρος των υπολοίπων μισών που ειναι μακάκες και κορόιδα.....

...Εγώ πιστεύω σε έναν ευρύτερο κυβερνητικό σχηματισμό, με κορμό τον χώρο του κέντρου, ... Χωρίς τα κουσούρια , τον λαϊκισμό και τις ιδεολογικές μπούρδες είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς... Μια κυβέρνηση , με πολιτική βούληση , με τίμιους και ικανούς ανθρώπους, ρεαλιστές και πραγματιστές , που θα συνεννοηθούν για τα αυτονόητα και θα δουλέψουν να βγει η χώρα από την περιπέτεια που εχει μπλέξει ... Χωρίς Γιακουμάτους και Στρατούληδες, χωρίς Ντινόπουλους και Κατρούγαλους, χωρίς Μητσοτάκηδες και Λαφαζάνηδες... Δεν θέλω να με κοροϊδεύουν, να μου λένε πράγματα ανεφάρμοστα, να στρουθοκαμηλίζουν, να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα...

Μενιο για να κανουμε και λιγο χιουμορ, φανταζομαι πως δεν εννοεις κατι τετοιους τυπους... .big smile.

Από τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Θ.Χειμωνά - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Προφανώς όχι Χρήστο.sarcastic...
Δεν τον ξέρω τον κύριο , αλλά οποίος και αν είναι ...
Ένας κούκος δεν φέρνει ποτέ την άνοιξη ... ειδικά στο ΠΑΣΟΚ χαχα.

Μόνη λύση γι αυτους ειναι να γυρίσει πίσω ο Γιωργάκης διαλύοντας το κόμμα που έφτιαξε ...
Ναι τώρα που το σκέφτομαι ο Γιωργάκης θα μπορούσε να αναλάβει με υπευθυνότητα τις τύχες της χώρας ...
Και να οδηγήσει το καράβι με ασφάλεια μακρυά από τα βράχια...
Μέχρι το λιμάνι του Καστελόριζου, χαχαχαχα.very funny.
Να δεις πως το λέγαν οι παλαιοί ...το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη ....

Εγώ μένω σε αυτό , δεν είναι το ιδανικό αλλά όσο κι αν είναι , μας γεμίζει ελπίδα

4 φορές ο κόσμος αδιαφόρησε
2 φορές τάχθηκε υπέρ του θύτη
15 φορές υπερασπίστηκε το θύμα

Συγνωμη που διακοπτω τη ροη της ομορφης κουβεντας αλλα νομιζω πως αξιζει να διαβασουμε αυτο:
http://www.alfavita.gr/arthron/η-μαρτυρία-του-ρατσιστή-ηθοποιού-από-το-βίντεο-πείραμα-της-actionaid

Αν το παιδί μου αύριο δεν εχει αντικείμενο σε μια ιδιωτική εταιρία , θα βρεθεί σίγουρα στο δρόμο....
Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι για ποιον λόγο το παιδί σου θα χάσει το αντικείμενο εργασίας στην ιδωτική εταιρία...

Αν το παιδί μου αύριο δεν εχει αντικείμενο εργασίας σε μια δημόσια εταιρία
Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι για ποιον λόγο το παιδί σου θα χάσει το αντικείμενο εργασίας στην δημόσια εταιρία...

Λυπάμαι, αλλά όπου και να είναι δεν θα ήθελα να λουφάρει, να μην εχει αντικείμενο εργαςίας, να ξύνει τα @ρχίδια του και να πληρώνεται σε βάρος της κοινωνίας...
Το αντικείμενο εργασίας θα το χάσει, ενώ όταν προσλήφθηκε το είχε (φαντάζομαι κανείς δεν κάνει μια πρόσληψη χωρίς αντικείμενο εργασίας), γιατί αγαπητέ Μένιο, κάποιο κράτος έδωσε το δικαίωμα σε κάποιον εργοδότη να αφαιρέσει από το παιδί σου το αντικείμενο εργασίας. Που πήγε άραγε το αντικείμενο αυτό; Εξαφανίστηκε; Φυσικά όχι, αντίθετα αυξήθηκε και εντατικοποιήθηκε, απλά το φασιστικό κράτος (φασιστικό κράτος βλέπε ακραίος καπιταλισμός και όχι φιλελευθερισμός) έδωσε το δικαίωμα το αντικείμενο αυτό της εργασίας να το υιοθετήσει κάποιος οπαδός του συστήματος αυτού, ένας φοροφυγάς εργολάβος κτλ κτλ κτλ

Μένιο, όλοι εσείς οι φιλελεύθερα τεχνοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε πως αυτό που ονειρευτήκατε και μπορεί να υπήρχε κατά κάποιον τρόπο τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει καταρρεύσει παταγωδώς μετά την ψήφιση των μνημονίων. Ακόμα και γιατρούς και δικηγόρους να κάνετε τα παιδιά σας, δεν θα καταφέρουν τίποτα απολύτως γιατί ο μόνος δρόμος για εργασία θα είναι στους εργολάβους που προανέφερα.

Γιώργο ,
Εν συντομία, δέν ξέρω πως το εννοείς αυτό το φιλελεύθερα τεχνοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι... Ελπίζω να μην είναι μομφή .... Αστειεύομαι ......

Γιώργο, το αντικείμενο εργασίας δεν μπορεί ποτέ να ειναι εξασφαλισμένο ισόβια... Οποίο και αν είναι το επάγγελμα σου σε μια συγκεκριμένη εταιρία, ιδιωτική η δημόσια, , θα έρθει η ώρα που οι εξελίξεις, η τεχνολογία, ο ανταγωνισμός, θα το καταργήσουν , θα το ξεπεράσουν ...οποίο ελεύθερο επάγγελμα και να κάνεις, αργά η γρήγορα θα συμβεί το ίδιο...και τότε θα πρέπει να κοιτάξεις μπροστά...

Το ζήτημα ειναι ο άνθρωπος να εχει τη δύναμη, τις ικανότητες, την γνώση, την εμπειρία, την διάθεση και την προσωπικότητα... Και δουλειά θα ξαναβρεί και θα ξαναφτιάξει τη ζωή του...
Το θέμα ειναι να υπάρχουν δουλειές , και ας μην ειναι μόνιμες ... Σε ποιά χώρα του κόσμου οι θέσεις εργαςίας είναι προσωπαγής και ισόβιες ??? εδώ απλά δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν ευκαιρίες, δεν υπάρχει τίποτα.... Αυτα τα λιγα γιατι νύσταξα.....

Κλείνετε όλοι τα μάτια και στρουθοκαμηλίζετε νομίζοντας πως τα παιδιά σας θα τα κάνετε όλοι πυρηνικούς επιστήμονες ή θα τους ανοίξετε από ένα εμπορικό κέντρο. Έχουμε ακόμα το δικαίωμα εμείς οι περίπου στα 40-50 να κάνουμε φιλολογικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις γιατί από κεκτημένη ταχύτητα εθελοτυφλούμε. Το παρόν είναι 586€ κύριοι. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον.
Η λύση θα δοθεί από την πλήρη ρήξη, σφράγισμα των συνόρων, εισαγωγή μόνο καυσίμων, άνοιγμα εργοστασίων ... φτώχεια ναι, δύσκολα ναι, δουλειά ναι, αλλά με την προοπτική της ανοικοδόμησης και όχι της αιώνιας δουλείας αποπληρωμής επιτοκίων.

• Like
Reactions: DrV
Γιώργο , πολυ ωραία αυτα τα επαναστατικά .... Το τι ακριβώς θα κάνουν οι 2,5 εκατομμύρια άνεργοι δεν μας είπες ??
( 1,5 που ειναι σήμερα και άλλοι μισό εκατομμύριο που θα προκύψουν εαν συμβούν αυτα που προτείνεις )

Τι ακριβώς θα κάνουν για να παίρνουν 2.500 ευρώ το μήνα , που ειναι ένας λογικός μιςθός, και από ποιόν ??
Και που ακριβώς, σε ποιά χώρα συμβαίνουν στην πράξη αυτα τα ωραία που λες, να παραδειγματιστούμε και εμείς οι νεο- φιλελεύθεροι με τα παιδιά μελλοντικούς πυρηνικούς επιστήμονες ...??

Θα ήθελα μια απαντηση, ρεαλιστική όχι περιγραφή σε κάποιον άλλο πλανήτη...

Όταν θα μου πεις εσύ πρώτος σε ποια άλλη χώρα συνέβη αυτό που συνέβη στην Ελλάδα και βγήκε από το τέλμα, τότε μπορεί να αναφερθώ και γω στην Βόρεια Κορέα που αποτελεί παράδειγμα-φόβητρο του Άδωνι σε κάθε λεπτό ... :)

Η λύση θα δοθεί από την πλήρη ρήξη, σφράγισμα των συνόρων..............

Όταν θα μου πεις εσύ πρώτος σε ποια άλλη χώρα συνέβη αυτό που συνέβη στην Ελλάδα και βγήκε από το τέλμα, τότε μπορεί να αναφερθώ και γω στην Βόρεια Κορέα που αποτελεί παράδειγμα-φόβητρο του Άδωνι σε κάθε λεπτό ... :)

Περιμένουμε να μας πεις και εσυ ποια χωρα βγήκε απο το τέλμα μετά απο πλήρη ρήξη , σφράγισμα συνόρων κλπ κλπ

Όταν λέω σφράγισμα συνόρων, εννοώ σφράγισμα στις εισαγωγές, ότι δεν χρειάζεται να εισάγεις σπίρτα και μαρούλια από την Τουρκία. Να τα παράγεις μόνος σου και αν στο κάτω-κάτω δεν μπορείς, να μην τα έχεις καθόλου. Ένα αξιοζήλευτο παράδειγμα στο θέμα αυτό είναι η Τουρκία.

Οταν σε μια χώρα δεν υπάρχει πια πρωτογενής παραγωγή και κατά συνέπεια ούτε δευτερογενής αφού δεν θα υπάρχει πρώτη ύλη για αξιοποίηση ,μπορεί η χώρα αυτή να ελπίζει ότι μπορεί να βγει απο το τέλμα ; Απο ένα τέλμα που κάποιοι την οδήγησαν για πολλούς λόγους .Ηθελημένα ως επί το πλείστον και με διεργασίες που πήραν καιρό.Σιγά σιγά και σταθερά.Πετώντας μεζεδάκια στους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστοπατέρες ώστε όλοι να ζουν στην ψευδαίσθηση του περνάμε καλά και του ωχαδερφισμού.
Στο δημόσιο γίνονταν διορισμοί παραπάνω από όσους πράγματι χρειαζόταν.Είναι αυτό όμως το πρόβλημα ; η η μη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού ; Ένας νέος που έψαχνε για δουλειά και κάποιος τον διόριζε στην ΕΡΤ ,θεωρείται κοπρίτης γιατί εκεί δεν τον αξιοποίησε κανείς ; η είναι κοπρίτης γιατί τον πλήρωναν παραπάνω ; Ποιός τον έκανε έτσι και γιατί ;
Πόσοι έχουν αναλογιστεί ,μια και αναφέρθηκε πάλι η ΕΡΤ ,πόσα δις χρωστάνε στο κράτος και τις τράπεζες οι καναλάρχες των σκουπιδιών; Αυτούς που διαχειρίζονται συχνότητες και δεν πληρώνουν μια. Αυτούς που χρωστάνε δις σε τράπεζες και κράτος.Αυτούς που παράγουν πολιτισμό ενώ η ΕΡΤ δεν είχε μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης. Ο λαός πληρώνει από το 2007 για τη στήριξη των τραπεζών. Πληρώνει για τα τσογλάνια και τους νταβατζήδες που κανείς δεν τόλμησε η μάλλον δεν θέλησε να αγγίξει γιατί όλοι μαζί είναι μέρος του συστήματος. Ενός συστήματος που ξεσήκωνε τον λαό για τα 5€ που πλήρωνε στην ΕΡΤ.Και μόλις την έκλεισαν έβαλαν στον λογαριασμό της ΔΕΗ 5€ για την ΝΕΡΙΤ !!!!
Λαός προβάτων που δεν έχει καμιά τύχη και δεν νομίζω ότι του αξίζει και κάτι καλύτερο με συνέπεια την κληροδότηση στις νεότερες γενιές την ανεργία και την μετανάστευση.
Αν δεν καταλάβουμε τι έφταιξε ακριβώς ,πως και πόσο μας παραμύθιασαν και ποιοί ,δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε για ρεαλιστικές απαντήσεις και μαγικές λύσεις.
Οσο και αν θέλουμε να το παραδεχτούμε η όχι η μεγάλη αλήθεια είναι μια.Πως η χώρα δεν χρεοκόπησε γιατί είχε 200.000 η 300.000δημοσίους παραπάνω απο όσους έπρεπε.
Οπως και δεν είναι αλήθεια ότι η ανεργία μπορεί να μειωθεί σε μια χώρα που δεν παράγει απολύτως τίποτα.
Κάποτε υπήρχε ένας τεράστιος κλάδος κλωστουφαντουργίας που απασχολούσε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια εταιρεία.
Υπήρχε μια ΕΣΚΙΜΟ και μια ΙΖΟΛΑ οι οποίες έκλεισαν με τις όποιες μεθοδεύσεις περί προβληματικών και σήμερα όλοι αγοράζουμε μόνο Γερμανικά.
Υπήρχαν ναυπηγεία ,οινοποιητικές ,Πειραική Πατραική και πολλές άλλες εταιρείες που απασχολούσαν χιλιάδες κόσμο.Σήμερα ανακαλύψαμε την λέξη "ανάπτυξη " που ως δια μαγείας θα σώσει την πατρίδα.Και απο την άλλη 18 μόνο νταβαντζήδες χρωστάνε 11 δις ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΠΟΤΈ. http://nikosxeiladakis.gr/ποιοι-χρωστανε-το-ελληνικο-κρατοσ-που/

Και συ λαέ βασανισμένε αλληλοφαγώσου.......

Last edited:
...Υπήρχαν ναυπηγεία ,οινοποιητικές ,Πειραική Πατραική και πολλές άλλες εταιρείες που απασχολούσαν χιλιάδες κόσμο...
Δυστυχως Δημητρη ολα αυτα λειτουργουν με ενα σχεδιο... Τιποτα στην τυχη... Δυστυχως ξανα...

Μήτσο πραγματικά συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες , δεν συμφωνώ καθόλου με την παλιά ΕΡΤ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα εκεί υπήρχαν υπάλληλοι διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες και εκατοντάδες κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων, οι οποίοι δεν πήγαιναν καν «να χτυπήσουν κάρτα», τους την χτυπαγε κάποιος άλλος. Το κόστος αυτου του Δεινόσαυρου που λεγόταν ΕΡΤ, ήταν τρομακτικό .
Δεν νομίζω ρε φίλε ότι είναι απαραίτητο να σου παραθέσω τους απίστευτους μισθούς κάποιων γνωστών τηλεοπτικών μαιντανών ή κάποιων απίστευτων τύπων , άσχετοι με την δουλειά, που εισέπρατταν ως και 350 ή 400.000 το χρόνο για να είναι, λέει «Σύμβουλοι».

Φυσικά δεν αναφέρομαι στους σκληρά εργαζόμενους και χαμηλόμισθους τεχνικούς , ούτε στο low budget τρίτο πρόγραμμα πραγματικό φυτώριο νέων ιδεών.

Status
Not open for further replies.
Back