Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
«Κάποτε ήμουν Ελλην Ηπειρώτης, 1914... υποχώρησα και εδέχθηκα να με ονομάσουν βόρειο-Ηπειρώτη το 1923. Μου είπαν έτσι ότι θα εξασφαλίσουν όλα μου τα δικαιώματα... Να μην φοβάμαι. Επεσα και κοιμήθηκα και ξύπνησα το 1945 να ανακαλύψω ότι πλέον ήμουν Μειονοτικός (το τι μειονότητα δεν το λέγαν). Ξανάκοιμήθηκα και ξύπνησα το 1991 Αλβανός.

Κάποτε ήμουν Έλλην Κύπριος, μου είπαν να δεχθώ ότι υπάρχουν και Τούρκοι στο νησί και δν είναι σωστό να μην νοιώθουν και αυτοί ίσιοι. Το δέχθηκα, τι κι αν ήταν το ίδιο μου το αίμα εξισλαμισμενο με την βία.

Έτσι έπεσα και κοιμήθηκα. Ξύπνησα Ελληνοκυπριος και ο αδελφός μου Τουρκοκύπριος. Τώρα μου λένε να μην λέω πώς είμαι Έλληνας...

Κάνει κακό στην ειρήνη και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι και γω λέω είμαι Κύπριος σκέτο. Νιώθω όμορφα γιατί μου χαϊδεύουν την πλάτη οι ξένοι.

Κάποτε ήμουν Ίμβριος, Τενέδιος, Κωνσταντινουπολίτης, μου είπαν μην φοβάσαι, έχεις στάτους μειονότητος... Όλα καλά θα πάνε...σήμερα ζω στην Αθήνα. Στο φέισμπουκ μου γράφω τόπο καταγωγής Istanbul, Turkey. Τα ξαδέρφια μου βέβαια ζουν στην Πόλη ακόμα υπό το όνομα Μοχάμεντ και Φατιμά.

Κάποτε ήμουν Μακεδόνας. Μου είπαν πως αυτό δεν ευχαριστεί τους σχεδιασμούς των φίλων μας των Γερμανών (για τα δυτικά Βαλκάνια - νέα γερμανική γιουγκοσλαβια) και πώς είναι εθνικιστικό. Και γω σαν καλό παιδί που είμαι και που αγαπά όλο τον κόσμο άλλαξα όνομα και ευτυχώς μου επέστρεψα με χίλια ζόρια να λέγομαι Νοτιομακεδόνας.

Αλλά θα σας την σκάσω βρε. Για να δείτε ότι είμαι ακόμα καλύτερος απ ότι νομίζετε σκέφτομαι ένα πιο κατάλληλο όνομα: Νομάς».

υ.γ. Το παραπάνω κείμενο του χρήστη «Νομάς» γράφτηκε ως σχόλιο σε άρθρο του ιστότοπου e-amyna.com αναφορικά με την εκχώρηση ονόματος, αποδοχής υπηκοότητας και «μακεδονικής» γλώσσας στους Σκοπιανούς και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο γιατί θεωρούμε ότι περιέχει την ουσία εθνικών υποχωρήσεων 100 ετών !!

...«Και θα πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Όταν θες να κάνεις επανάσταση, θα πρέπει πρώτα να έχεις μάθει πώς να έχεις ένα πτυχίο και δουλειά, ώστε να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε θα πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους»....
Μόλις έχει ακυρώσει ας πούμε, την επανάσταση του Πολυτεχνείου ο π@π@ρ@ς... .hair.

Και να το συνδυάσω με τη χώρα μας, γενικά είναι σαν να μιλούν τα "αγορασμένα" πτυχία με τα ανύπαρκτα ένσημα...
.big smile.

Last edited:
Και ομως εχει δικιο και ο Μακρον. Και απο θεμα ευγενειας (οχι στον προσωπο αν δεν σας αρεσει αλλα στο θεσμο που αντιπροσωπευει το προσωπο), και απο θεμα σωστης σειρας γεγονοτων, εχει και αυτος τα δικια του

...«Και θα πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Όταν θες να κάνεις επανάσταση, θα πρέπει πρώτα να έχεις μάθει πώς να έχεις ένα πτυχίο και δουλειά, ώστε να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε θα πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους»....
Μόλις έχει ακυρώσει ας πούμε, την επανάσταση του Πολυτεχνείου ο π@π@ρ@ς... .hair.

Και να το συνδυάσω με τη χώρα μας, γενικά είναι σαν να μιλούν τα "αγορασμένα" πτυχία με τα ανύπαρκτα ένσημα...
.big smile.
Εγώ δεν σχολίασα το θέμα της ευγένειας και του σεβασμού απέναντι στο θεσμό και θεωρώ ότι έχει δίκιο.
Σχολίασα μόνο ένα απόσπασμα από τα λεγόμενά του (με κόκκινο χρώμα στην παράθεση) που θεωρώ ότι έχει άδικο...

Καταλαβα Χρηστο. Ειναι ομως μια αποψη (του Μακρον) που επιδεχεται διπλης ερμηνειας. Στην προκειμενη περιπτωση και εχει δικιο ο Μακρον και ο μικρος επισης.

Και θα στο κανω λιγο πιο Ελληνικο για να καταλαβεις το πως το καταλαβα εγω. Ειναι σαν να προσπαθει ενας συνδικαλιστης που ζητημα αν εχει κανει 50 μεροκαματα ή ενας πολιτικος, να σου δωσει μαθηματα περι εργασιας, και ποσο δυσκολα βγαινει το μεροκαματο. Σαφως ο Μακρον παιζει να μην γνωριζει ουτε και κεινος, αλλα σιγουρα δεν ξερει και ο πιτσιρικας. Οποτε η συμβουλη του προεδρου ειναι απλη, "Μαθε πρωτα πως γινονται τα πραγματα, και μετα ζητας να συμβουλεψεις και τους υπολοιπους", εστω αν και δεν την ακολουθησε πιθανοτατα ουτε ο ιδιος

.big smile.

Εγώ δεν σχολίασα το θέμα της ευγένειας και του σεβασμού απέναντι στο θεσμό και θεωρώ ότι έχει δίκιο.
Σχολίασα μόνο ένα απόσπασμα από τα λεγόμενά του (με κόκκινο χρώμα στην παράθεση) που θεωρώ ότι έχει άδικο...

Παραθέτω τα δυο ποστ μου. Διαβάστε τα προσεκτικά, γιατί νομίζω πως όσον αφορά στο νόημα των πσοτ μου, δεν βγάλατε τα σωστά συμπεράσματα...
Στο κάτω-κάτω υπάρχουν και άλλοι τρόποι να συμβουλέψεις κάποιον νέο φοιτητή (που "βράζει" το αίμα του) από το αλαζονικό τόνο και ύφος... ;)
Είναι και θέμα οπτικής. Σύμφωνα με τη δική μου οπτική υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να συνετίσεις και να συμβουλέψεις κάποιους που να θέλεις να τους κερδίσεις και όχι να τους αποτρέψεις με τον αλαζονικό σου ύφος. Πιστεύω πως ήταν σόου κάμερας και όχι απάντηση συμβουλευτικού χαρακτήρα...

Last edited:
Σαφως και υπαρχουν, προσωπικα ομως θα προτιμουσα αυτον τον τροπο απο ενα επιτηδευμενο πολιτικαντικο. Ουτε ομως και στα κοκκινα σχολια σου εχει αδικο ο Μακρον, απλα στο κοκκινο σχολιο θεωρω πως εχει και αυτος δικιο, αλλα και εσυ που σχολιαζεις παρακατω για τις εξεγερσεις των φοιτητων του Πολυτεχνειου ή και σε αλλα μερη. Ειναι απλα διαφορετικες περιπτωσεις και πτυχες, που η μια δεν αναιρει την αλλη.

Τα ανυπαρκτα πτυχια και τα αγορασμενα ενσημα σαφως και οφειλουν να εχουν και αυτα αποψη, αν θες τη γνωμη μου. Να μην θεωρουν ομως μονο τη δικη τους αποψη ως σωστη, και να μαθουν να ακουνε και την αντιθετη οσο και αν δεν τους αρεσει, ειδικα στην περιπτωση της χωρας μας.

Nταξει, βρηκε πατημα να ηθικολογησει, το παραδεχομαι, πιθανοτατα χωρις να υπαρχει και λογος. Προσωπικα θα προτιμουσα αν δεχοταν τη συγνωμη που του ζητησε ο μικρος, και του εξηγουσε οτι μπροστα του εχει οχι τον ανθρωπο Μακρον, αλλα τον εκπροσωπο του θεσμου του Προεδρου της Γαλλιας, και ο σεβασμος πρεπει πρωτιστως να ειναι αυτονοητος.

Το είδατε αρκετά ευαίσθητα μάλλον, ίσως βάλατε τον εαυτό σας στη θέση του μαθητή (γυμνασίου-όχι φοιτητής) ή και ένα παιδί σας...
Δεν ήταν τόσο αλαζονικός και σίγουρα δεν ένιωσε να απειλείται από τον ενικό ενός πιτσιρικά... Αφορμή πήρε για να του πει ουσιαστικά "μάθε παιδί μου γράμματα κι άσε τώρα τ άρματα":D

Τη "μαγκιά" ας πούμε κάποιου πολικού θα την παραδεχόμουν όταν για παράδειγμα, την ώρα που το μελάνι των υπογραφών της συμφωνίας για τα Σκόπια ήταν ακόμη νωπό, και ακούγαμε τον Ζάεφ να χρησιμοποιεί 2υο-τρεςι φορές τον όρο "Μακεδόνες" για τον λαό του και ο Πρωθυπουργός μας χαμογελούσε σαν χάνος αντί να τον διακόψει και να του τα χώσει του σκοπιανού τινάζοντας τη συμφωνία στον αέρα...
:)

Τη "μαγκιά" ας πούμε κάποιου πολικού θα την παραδεχόμουν όταν για παράδειγμα, την ώρα που το μελάνι των υπογραφών της συμφωνίας για τα Σκόπια ήταν ακόμη νωπό, και ακούγαμε τον Ζάεφ να χρησιμοποιεί 2υο-τρεςι φορές τον όρο "Μακεδόνες" για τον λαό του και ο Πρωθυπουργός μας χαμογελούσε σαν χάνος αντί να τον διακόψει και να του τα χώσει του σκοπιανού τινάζοντας τη συμφωνία στον αέρα...
:)
Τώρα το πήγατε μέσω Λιβύης στην Καμπότζη .sarcastic.

Nταξει, βρηκε πατημα να ηθικολογησει, το παραδεχομαι, πιθανοτατα χωρις να υπαρχει και λογος. Προσωπικα θα προτιμουσα αν δεχοταν τη συγνωμη που του ζητησε ο μικρος, και του εξηγουσε οτι μπροστα του εχει οχι τον ανθρωπο Μακρον, αλλα τον εκπροσωπο του θεσμου του Προεδρου της Γαλλιας, και ο σεβασμος πρεπει πρωτιστως να ειναι αυτονοητος.
Α γεια σου... .shake hands.
;)

Status
Not open for further replies.
Back