Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα μερη μου οταν πεφτει χαλαζι, το γερο αυγο της αναστασης που κρατανε στα εικονοστασια, το βγαζουν στο περβαζι του παραθυρου προκειμενου να σταματησει το χαλαζι. Ποσο κρατα το φαινομενο αυτο? Χρονο Χ. Στο γεγονος αυτο, ο χρονος Χ ειναι το ιδιο αντιληπτος οταν η σκεψη σου ειναι προσκολημενη στο αυγο? Καποια στιγμη το φαινομενο θα σταματησει απο μονο του...
Ειναι επικινδυνο. Φανταστείτε να επιανε φωτια πχ σε ενα παρκο της γειτονιας σας και να μην εριχνε νερο κανεις, να μην καλουσε τα πυροσβεστικά κανεις και να βγαιναν ολοι με εικονες με μετωπο την πυρκαγια!!!!

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους θεοσεβούμενους αυτό που κάνουν οι παρακάτω κυρίες είναι τελείως ηλίθιο και επικίνδυνο...
http://www.news247.gr/koinonia/chan...home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3
Η προσευχή δεν εφτανε... επρεπε να δει την κατάσταση με τα μάτια του ο αγιος!
Κατά τα άλλα είμαστε εναντίον της ειδωλολατρειας...

Η προσευχή δεν εφτανε... επρεπε να δει την κατάσταση με τα μάτια του ο αγιος!
Κατά τα άλλα είμαστε εναντίον της ειδωλολατρειας...
Πατριώτη ανάβεις το σπίρτο και θα με κάνεις να πω πολλά.
Η θεοποίηση των εικόνων και ο τρόπος που λατρεύνται ,ειτε το θελουν κάποιοι είτε οχι , ειναι καθαρά ειδωλολατρικός και δεν έχει καμια σχεση με την πίστη.
Μια απλή απεικόνιση ειναι που προσλαμβανει με διάφορους τρόπους ιδιότητες ασύλληπτες ,με σκοπό να εξυπηρετήσει κάποιους κύκλους ρασοφόρων που έχουν σαν στόχο την εμπρευματοποίηση της πίστης και την εκμετάλλευση των πιστών.
Βέβαια το δόγμα πίστευε και μη ερεύνα ,ζει και βασιλεύει ,ασχέτως πως μεταφράζεται η αποδίδεται απο μερικούς κύκλους .
Ετσι λοιπόν οι πιστοί ,τριβουν βαμβάκια πανω στο τζαμι των εικόνων και μετα τα παίρνουν στο σπίτι για φύλαξη απο τα κακά πνεύματα.
Ολα αυτα τη σήμερον εποχή.

Last edited:
1 Να πετάξουμε τις φωτογραφίες απ τους γονείς μας και των δικών μας ανθρώπων.
2 Ερευνάτε τας γραφάς λέει η ορθόδοξη πίστη μας.
3Τι έχει η εποχή μας που δεν θέλουμε τις εικόνες; είμαστε ποιο μορφωμένοι ποιο έξυπνοι η τι άλλο; αφού στην εποχή μας δεν τα χουμε κάνει παντού σκάτα;

Οι εικονες απεικονιζουν αγιους και αγιες, που με τη σταση ζωης τους, υπηρετησαν τα ιδανικα του χριστιανισμου. Αυτου καθ'αυτου οι εικονες ειναι ξυλο και μπογιας, αυτο που απεικονιζουν ειναι το θειο. Μην γινουμε παλι οπως τους εικονομαχους και τους εικονολατρες του Βυζαντιου που εβραζαν σκονη απο τις εικονες για να γινουν καλα.

1 Να πετάξουμε τις φωτογραφίες απ τους γονείς μας και των δικών μας ανθρώπων.
2 Ερευνάτε τας γραφάς λέει η ορθόδοξη πίστη μας.
3Τι έχει η εποχή μας που δεν θέλουμε τις εικόνες; είμαστε ποιο μορφωμένοι ποιο έξυπνοι η τι άλλο; αφού στην εποχή μας δεν τα χουμε κάνει παντού σκάτα;
Δεν αναφέρθηκε κανείς σ' αυτα που λες Νίκο .

Αυτα που παραθέτεις απο το μηνυμά μου ,είναι αυτα που αναφέρεσαι πιο πανω ;
Σ αυτα που εγραψα , βλέπεις πουθενά για το κατέβασμα των φωτογραφιών των γονιών και των δικών μας ανθρώπων ;
Βλέπεις αναφέρω πουθενά για κατέβασμα των εικόνων ;
Οσο για το πίστευε και μη ερεύνα που ζει και βασιλεύει, δεν εχει μια σχέση με το "ερευνάτε τας γραφάς" που αναφέρεσαι.
Εγω σχολίασα την υπερβολή στη λατρεία και την θεοποιηση των εικόνων. Οπως π.χ.τα βαμβάκια που τριβουν πάνω τους και μετα τα προσκυνάνε ,όπως και πολλά άλλα αδιανόητα για την εποχή .Η μήπως δεν υπάρχει εμπορευματοποίηση της πίστης απο μεριδα αυτών που την εκπροσωπούν ;

Παλιότερα ήταν όλα αγνά, ηθικά και αυθεντικά;
Το τι άνθρωποι πήγαν "στράφι" παλιότερα, πίσω από σφραγισμένες χωριάτικες πόρτες, για να μην "μάθει" το χωριό το...."πρόβλημα", δεν λέγεται.
Είπαμε, καλό το παρελθόν, το χωριό και η αγνότητα, μπορεί η ντομάτα να είχε άρωμα αλλά έκρυβε και πολύ..."μπόχα".

Αυτα που παραθέτεις απο το μηνυμά μου ,είναι αυτα που αναφέρεσαι πιο πανω ;
Σ αυτα που εγραψα , βλέπεις πουθενά για το κατέβασμα των φωτογραφιών των γονιών και των δικών μας ανθρώπων ;
Βλέπεις αναφέρω πουθενά για κατέβασμα των εικόνων ;
Οσο για το πίστευε και μη ερεύνα που ζει και βασιλεύει, δεν εχει μια σχέση με το "ερευνάτε τας γραφάς" που αναφέρεσαι.
Εγω σχολίασα την υπερβολή στη λατρεία και την θεοποιηση των εικόνων. Οπως π.χ.τα βαμβάκια που τριβουν πάνω τους και μετα τα προσκυνάνε ,όπως και πολλά άλλα αδιανόητα για την εποχή .Η μήπως δεν υπάρχει εμπορευματοποίηση της πίστης απο μεριδα αυτών που την εκπροσωπούν ;
Χι χι χι αλεπουδιτσα!!!!!! παρε μπαμπακι και ελα, θα σου δειξω που να το τριψεις.my man.

Status
Not open for further replies.
Back