Θεοφοβουμενος μια λεξη που περιεχει πολλα!!!!![]()
θεοφοβούμενος -η, -ο : Αυτός που φοβάται τον Θεό.
θεοσεβούμενος, -η, -ο : αυτός που σέβεται τα θεία
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Θεοφοβουμενος μια λεξη που περιεχει πολλα!!!!![]()
Με εκφράζουν απόλυτα τα όσα γράφεις Βικ και με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο .H πιστη του καθενος ειναι εντελως προσωπικη υποθεση. Το να φιλας εικονες καθε Κυριακη στην εκκλησια δεν σε κανει καλυτερο ή χειροτερο Χριστιανο, ουτε το να εχεις το σπιτι σου σαν ξωκλησι. Ο Χριστιανισμος ειναι σταση ζωης προς το συνανθρωπο κυριως, μπορεις να εισαι σωστος προς τους συνανθρωπους σου, και θα εισαι κατα ενα μεγαλο μερος σωστος συμφωνα με το μεγαλυτερο κομματι της πιστης μας. Ολοι ξερετε πως δεν θα μπορουσα να θεωρηθω και ο φανατικοτερος πιστος, αλλα οπως και οι περισσοτεροι, εχω καποιες φορες την αναγκη να αισθανθω πως υπαρχει κατι απο μας ανωτερο, και αυτο μου δινει και ελπιδα για να συνεχιζω. Οταν ομως βλεπω να προσκυνανε παντοφλες, ρουχα, παπουτσια, και χρυσοποικιλτα κουτακια με λειψανα αγιων, ο ορθολογιστης μεσα μου ξυπναει και διαμαρτυρεται.
...... σε αυτό ακριβώς βασίζονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ του κόσμου., εχω καποιες φορες την αναγκη να αισθανθω πως υπαρχει κατι απο μας ανωτερο, και αυτο μου δινει και ελπιδα για να συνεχιζω.
Δε θα διαφωνησω αλλα ουτε και θα κοροιδεψω καποιον που την εχει αναγκη αυτη την ελπιδα. Το μονο που θα λυπηθω ειναι οσους κανουν εμπορευμα την αναγκη αυτη για δικο τους ωφελος...... σε αυτό ακριβώς βασίζονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ του κόσμου.
Στην ΕΛΠΙΔΑ.
....... και την χρησιμοποιούν με εμπειρία και σοφία βγαλμένη από αιώνων "επιχειρηματική" δραστηριότητα στο συγκεκριμένο θέμα.
Οι θρησκείες του κόσμου είναι τα μεγαλύτερα και καλλίτερα μακράν , πολυεθνικά μαγαζιά του πλανήτη. Δεν επηρεάζονται από κυβερνήσεις , πολέμους , αλλαγές κοινωνικές και πολιτικές , και είναι ίσως η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν επηρεάζεται ούτε από το πέρασμα του χρόνου.
Οι εκκλησίες Γιώργο, δηλαδή οι άνθρωποι, όχι οι θρησκείες. Οι θρησκείες είναι ιδέες, κάτι το ιδεατό, οι άνθρωποι που με το μανδύα την όποια θρησκεία (δηλαδη εκάστοτε εκκλησία-ιερατείο-παπαδαριο κλπ) κανει αυτο που λες.Οι θρησκείες του κόσμου είναι τα μεγαλύτερα και καλλίτερα μακράν , πολυεθνικά μαγαζιά του πλανήτη. Δεν επηρεάζονται από κυβερνήσεις , πολέμους , αλλαγές κοινωνικές και πολιτικές , και είναι ίσως η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν επηρεάζεται ούτε από το πέρασμα του χρόνου.
Δε θα διαφωνησω αλλα ουτε και θα κοροιδεψω καποιον που την εχει αναγκη αυτη την ελπιδα. Το μονο που θα λυπηθω ειναι οσους κανουν εμπορευμα την αναγκη αυτη για δικο τους ωφελος
Οι εκκλησίες Γιώργο, δηλαδή οι άνθρωποι, όχι οι θρησκείες. Οι θρησκείες είναι ιδέες, κάτι το ιδεατό, οι άνθρωποι που με το μανδύα την όποια θρησκεία (δηλαδη εκάστοτε εκκλησία-ιερατείο-παπαδαριο κλπ) κανει αυτο που λες.
H πιστη του καθενος ειναι εντελως προσωπικη υποθεση. Το να φιλας εικονες καθε Κυριακη στην εκκλησια δεν σε κανει καλυτερο ή χειροτερο Χριστιανο, ουτε το να εχεις το σπιτι σου σαν ξωκλησι. Ο Χριστιανισμος ειναι σταση ζωης προς το συνανθρωπο κυριως, μπορεις να εισαι σωστος προς τους συνανθρωπους σου, και θα εισαι κατα ενα μεγαλο μερος σωστος συμφωνα με το μεγαλυτερο κομματι της πιστης μας. Ολοι ξερετε πως δεν θα μπορουσα να θεωρηθω και ο φανατικοτερος πιστος, αλλα οπως και οι περισσοτεροι, εχω καποιες φορες την αναγκη να αισθανθω πως υπαρχει κατι απο μας ανωτερο, και αυτο μου δινει και ελπιδα για να συνεχιζω. Οταν ομως βλεπω να προσκυνανε παντοφλες, ρουχα, παπουτσια, και χρυσοποικιλτα κουτακια με λειψανα αγιων, ο ορθολογιστης μεσα μου ξυπναει και διαμαρτυρεται.
Θεοφοβουμενος!! καλα το εγραψα, θεια ποια θεια;σαν το εν τουτο Νικα,σαν την ιερα εξεταση,σαν το μαχαιρι που κοβει αυτια,αναγνωριζοντας το φιλανθρωπικο εργο πολλων εξ αυτων μενω εκει, οσο για την θεια μονο μια θεια ξερω.αλλα δεν ειναι δικια μουθεοφοβούμενος -η, -ο : Αυτός που φοβάται τον Θεό.
θεοσεβούμενος, -η, -ο : αυτός που σέβεται τα θεία
![]()
Σιγουρα δεν πρέπει να αναιρεί το ενα το άλλο Βίκτορα.Ομως αυτο που θέλω να τονίσω και όπως λες κι εσυ, σημασία εχει τι γίνεται στην πραξη.Δεν αναιρει το ενα το αλλο Δημητρη, αλλα φοβαμαι πως αρκετες φορες αυτη η σπουδη αγιοποιησης -και ορισμενων πνευματικοτατων ανθρωπων- απο την Εκκλησια, αποπροσανατολιζει το κοσμο απο το σημαντικο της θρησκειας, που ειναι η ουσια των 10 εντολων, και η ουσια του τι ακριβως διδαξε ο Χριστος. Βλεπουμε πχ κοσμο να δινει περισσοτερη σημασια στις γεωπολιτικες προβλεψεις που εκανε ή του αποδιδουν οτι εκανε, ο Παισιος, παρα το τι ακριβως ηθελε να διδαξει ο Χριστος με το να πεταξει τους εμπορους εξω απο τους ναους.
Σιγουρα δεν πρέπει να αναιρεί το ενα το άλλο Βίκτορα.Ομως αυτο που θέλω να τονίσω και όπως λες κι εσυ, σημασία εχει τι γίνεται στην πραξη.
ΙόΑργύρη εξήγεισαι μου κάτι που δεν καταλαβαίνω ίσως επειδή δεν γνωρίζω. Επειδή αναφέρθηκες στην σωστή ορθοδοξία, πως προκύπτει αυτή από την Αγία γραφή, με τον τρόπο που την ξέρουμε και την κληρονομήσαμε; Ο Αμερικάνος πιστευει σε λάθος Θεό;