Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
H πιστη του καθενος ειναι εντελως προσωπικη υποθεση. Το να φιλας εικονες καθε Κυριακη στην εκκλησια δεν σε κανει καλυτερο ή χειροτερο Χριστιανο, ουτε το να εχεις το σπιτι σου σαν ξωκλησι. Ο Χριστιανισμος ειναι σταση ζωης προς το συνανθρωπο κυριως, μπορεις να εισαι σωστος προς τους συνανθρωπους σου, και θα εισαι κατα ενα μεγαλο μερος σωστος συμφωνα με το μεγαλυτερο κομματι της πιστης μας. Ολοι ξερετε πως δεν θα μπορουσα να θεωρηθω και ο φανατικοτερος πιστος, αλλα οπως και οι περισσοτεροι, εχω καποιες φορες την αναγκη να αισθανθω πως υπαρχει κατι απο μας ανωτερο, και αυτο μου δινει και ελπιδα για να συνεχιζω. Οταν ομως βλεπω να προσκυνανε παντοφλες, ρουχα, παπουτσια, και χρυσοποικιλτα κουτακια με λειψανα αγιων, ο ορθολογιστης μεσα μου ξυπναει και διαμαρτυρεται.

H πιστη του καθενος ειναι εντελως προσωπικη υποθεση. Το να φιλας εικονες καθε Κυριακη στην εκκλησια δεν σε κανει καλυτερο ή χειροτερο Χριστιανο, ουτε το να εχεις το σπιτι σου σαν ξωκλησι. Ο Χριστιανισμος ειναι σταση ζωης προς το συνανθρωπο κυριως, μπορεις να εισαι σωστος προς τους συνανθρωπους σου, και θα εισαι κατα ενα μεγαλο μερος σωστος συμφωνα με το μεγαλυτερο κομματι της πιστης μας. Ολοι ξερετε πως δεν θα μπορουσα να θεωρηθω και ο φανατικοτερος πιστος, αλλα οπως και οι περισσοτεροι, εχω καποιες φορες την αναγκη να αισθανθω πως υπαρχει κατι απο μας ανωτερο, και αυτο μου δινει και ελπιδα για να συνεχιζω. Οταν ομως βλεπω να προσκυνανε παντοφλες, ρουχα, παπουτσια, και χρυσοποικιλτα κουτακια με λειψανα αγιων, ο ορθολογιστης μεσα μου ξυπναει και διαμαρτυρεται.
Με εκφράζουν απόλυτα τα όσα γράφεις Βικ και με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο .

, εχω καποιες φορες την αναγκη να αισθανθω πως υπαρχει κατι απο μας ανωτερο, και αυτο μου δινει και ελπιδα για να συνεχιζω.
...... σε αυτό ακριβώς βασίζονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ του κόσμου.
Στην ΕΛΠΙΔΑ.
....... και την χρησιμοποιούν με εμπειρία και σοφία βγαλμένη από αιώνων "επιχειρηματική" δραστηριότητα στο συγκεκριμένο θέμα.
Οι θρησκείες του κόσμου είναι τα μεγαλύτερα και καλλίτερα μακράν , πολυεθνικά μαγαζιά του πλανήτη. Δεν επηρεάζονται από κυβερνήσεις , πολέμους , αλλαγές κοινωνικές και πολιτικές , και είναι ίσως η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν επηρεάζεται ούτε από το πέρασμα του χρόνου.

...... σε αυτό ακριβώς βασίζονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ του κόσμου.
Στην ΕΛΠΙΔΑ.
....... και την χρησιμοποιούν με εμπειρία και σοφία βγαλμένη από αιώνων "επιχειρηματική" δραστηριότητα στο συγκεκριμένο θέμα.
Οι θρησκείες του κόσμου είναι τα μεγαλύτερα και καλλίτερα μακράν , πολυεθνικά μαγαζιά του πλανήτη. Δεν επηρεάζονται από κυβερνήσεις , πολέμους , αλλαγές κοινωνικές και πολιτικές , και είναι ίσως η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν επηρεάζεται ούτε από το πέρασμα του χρόνου.
Δε θα διαφωνησω αλλα ουτε και θα κοροιδεψω καποιον που την εχει αναγκη αυτη την ελπιδα. Το μονο που θα λυπηθω ειναι οσους κανουν εμπορευμα την αναγκη αυτη για δικο τους ωφελος

Οι εκκλησίες Γιώργο, δηλαδή οι άνθρωποι, όχι οι θρησκείες. Οι θρησκείες είναι ιδέες, κάτι το ιδεατό, οι άνθρωποι που με το μανδύα την όποια θρησκεία (δηλαδη εκάστοτε εκκλησία-ιερατείο-παπαδαριο κλπ) κανει αυτο που λες.

Δε θα διαφωνησω αλλα ουτε και θα κοροιδεψω καποιον που την εχει αναγκη αυτη την ελπιδα. Το μονο που θα λυπηθω ειναι οσους κανουν εμπορευμα την αναγκη αυτη για δικο τους ωφελος

συμφωνώ μαζί σου και εννοείται ότι δεν κοροϊδεύω κανέναν και για τίποτα ( εξάλλου ποιός είμαι εγώ που θα τολμήσω κάτι τέτοιο ).
όσο για αυτούς που κάνουν εμπόριο επάνω στην ψυχική ανάγκη όλων μας , δεν νομίζω ότι αξίζουν την λύπη , μάλλον ο θυμός και η αποστασιοποίηση είναι η σωστή απάντηση.

Οι εκκλησίες Γιώργο, δηλαδή οι άνθρωποι, όχι οι θρησκείες. Οι θρησκείες είναι ιδέες, κάτι το ιδεατό, οι άνθρωποι που με το μανδύα την όποια θρησκεία (δηλαδη εκάστοτε εκκλησία-ιερατείο-παπαδαριο κλπ) κανει αυτο που λες.

ναι Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο . Ίσως δεν το έθεσα σωστά αλλά αυτό ακριβώς εννοούσα .

Γιατί πρέπει να είμαστε πάντα στα άκρα; Δεν μπορούμε να κρατήσουμε το πνευματικό μεγαλείο κάποιων πατέρων και την ουσία από τον λόγο του Χριστού;
Τώρα αν όλο αυτό είναι ντυμένο, ορθόδοξα, προτεσταντικά, καθολικά, διαμαρτυρώμενα, ή ευαγγελικά, λίγη σημασία έχει.
Αν πιστεύεις, πιστεύεις στον Κύριο, τα υπόλοιπα είναι κουλτούρα, εθνικότητα κτλ κτλ κτλ.

.well done..shake hands.

θεοφοβούμενος -η, -ο : Αυτός που φοβάται τον Θεό.

θεοσεβούμενος, -η, -ο : αυτός που σέβεται τα θεία

;)
Θεοφοβουμενος!! καλα το εγραψα, θεια ποια θεια;σαν το εν τουτο Νικα,σαν την ιερα εξεταση,σαν το μαχαιρι που κοβει αυτια,αναγνωριζοντας το φιλανθρωπικο εργο πολλων εξ αυτων μενω εκει, οσο για την θεια μονο μια θεια ξερω.αλλα δεν ειναι δικια μου.my man..crying smile..vert funny..vert funny.

Η πίστη φίλοι μου έχει πολλές εκδοχές, η κακή νοούμενη που έχουν γίνει στο όνομα αυτής τα χειρότερα, η καλή που έχουν γινει τα καλύτερα.
Όμως μια είναι η αληθινή και ορθή....η πίστη στον ένα κ μοναδικο Θεό που λατρευει η ορθόδοξη εκκλησία
Δεν ανακατεύω άλλες θρησκείες ο καθενας ας πιστευει όπου νομιζει.
Ο Χριστός οι απόστολοι, κ κατόπιν όλοι οι αγιοι πατέρες μας δίδαξαν με τον τροπο ζωής τους την αλήθεια της πιστης. Τον σωστό τρόπο πως ζεις χριστιανικά πως μπορει κάποιος να φτάσει στην αγιότητα ,γιατί όχι ?
Είναι τρόπος ζωής όταν λες είμαι χριστιανός, όχι επίδη το γράφει η ταυτότητα.
Ο καθένας μας κάνει τον δικό του αγώνα κ σηκώνει τον δικό του σταυρό, δεν θα πω εσύ είσαι άθεος εσύ πολύ πιστός, ο θεός δεν αφήνει κανέναν θα έρθει κάποια στιγμή αν δεν τον ψάξεις μόνο σου να σου χτυπήσει την πόρτα , άνοιξε το μυαλο σου κ εσώ έτοιμος . Ας κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει στον εαυτό μας κ στους συνανθρώπους μας , η αγαπη κ συνηδιση (αυτό που λεγεται ψυχή ) που δεν έχει ουδένα νοήμων οργανισμός στον κόσμο θα μιλήσει μέσα μας την κατάλληλη στιγμη αρκεί να εισαι καθαρός κ αγαθός στην ψυχή.
Και κάτι ακόμα μην χλευάζεται κάποια υλικά αγαθά που κάποιοι άνθρωποι τα προσκυνάμε. Προσοχή κ εδώ έχουν γίνει πολλές απατεώνες κ λογικά ο κόσμος να παρασύρεται κ να τα λιδωρει.
Ο ίδιος ο κύριος αν διαβασετδ στην διαθήκη πως θαυματουργού σαν ακόμα κ τα ρούχα του. Αργότερα οι απόστολοι , προσπαθούσαν να ακουμπήσουν τα ιματια του πετρου κ θεραπεύονταν
Σε όλα πρέπει να υπάρχει διάκριση, δεν είναι όλα λάθος ,δεν είναι όλα σωστα !!!

Αργύρη εξήγεισαι μου κάτι που δεν καταλαβαίνω ίσως επειδή δεν γνωρίζω. Επειδή αναφέρθηκες στην σωστή ορθοδοξία, πως προκύπτει αυτή από την Αγία γραφή, με τον τρόπο που την ξέρουμε και την κληρονομήσαμε; Ο Αμερικάνος πιστευει σε λάθος Θεό;

ο Χριστιανισμος ειναι ενας ρε σεις, οι ερμηνειες που εδωσαν κατα καιρους διαφοροι δημιουργησαν τις διαφορες εκκλησιες και παρακλαδια. Φανταζομαι, χωρις να παιρνω και ορκο, πως τα ευαγγελια ως αρχικα κειμενα θα ειναι γενικως αποδεκτα απο ολες τις εκκλησιες και τα παρακλαδια του Χριστιανισμου.

Απο κει και επειτα ειναι θεμα ερμηνειας. Εβαζε πρωτα το δεξι ή το αριστερο σανδαλι, πρωτα γραφτηκε το Ευαγγελιο Χ ή το Ψ, και διαφορα αλλα τυπολατρικα ή μη, εφεραν τα διαφορετικα παρακλαδια, ειδικα στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου

Εχω αναρωτηθει πάρα πολλές φορές αν ο τρόπος που εκδηλώνεται η πίστη γενικότερα, αλλά και ειδικότερα η λατρεία ως προς τους τόσους Αγίους, έρχεται σε αντίθεση με το σύμβολο της πίστης που ειναι το "Πιστεύω " και μεσα απο το οποίο εκφραζεται και η τριαδικότητα της ορθόδοξης πίστης.
Ρωτάω και αναρωτιέμαι λοιπόν , μήπως θεοποιούνται περισσότερο οι αγιοι και οι εικόνες αυτών ,απο τα σύμβολα της τριαδικότητας ;
Προσωπικά νομίζω πως ναι και εχει τον λόγο του.

" Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα.........
Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιό του Θεού τον Μονογενή..............
Και εις το Πνεύμα το ‘Αγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ ......."

Δεν αναιρει το ενα το αλλο Δημητρη, αλλα φοβαμαι πως αρκετες φορες αυτη η σπουδη αγιοποιησης -και ορισμενων πνευματικοτατων ανθρωπων- απο την Εκκλησια, αποπροσανατολιζει το κοσμο απο το σημαντικο της θρησκειας, που ειναι η ουσια των 10 εντολων, και η ουσια του τι ακριβως διδαξε ο Χριστος. Βλεπουμε πχ κοσμο να δινει περισσοτερη σημασια στις γεωπολιτικες προβλεψεις που εκανε ή του αποδιδουν οτι εκανε, ο Παισιος, παρα το τι ακριβως ηθελε να διδαξει ο Χριστος με το να πεταξει τους εμπορους εξω απο τους ναους.

Δεν αναιρει το ενα το αλλο Δημητρη, αλλα φοβαμαι πως αρκετες φορες αυτη η σπουδη αγιοποιησης -και ορισμενων πνευματικοτατων ανθρωπων- απο την Εκκλησια, αποπροσανατολιζει το κοσμο απο το σημαντικο της θρησκειας, που ειναι η ουσια των 10 εντολων, και η ουσια του τι ακριβως διδαξε ο Χριστος. Βλεπουμε πχ κοσμο να δινει περισσοτερη σημασια στις γεωπολιτικες προβλεψεις που εκανε ή του αποδιδουν οτι εκανε, ο Παισιος, παρα το τι ακριβως ηθελε να διδαξει ο Χριστος με το να πεταξει τους εμπορους εξω απο τους ναους.
Σιγουρα δεν πρέπει να αναιρεί το ενα το άλλο Βίκτορα.Ομως αυτο που θέλω να τονίσω και όπως λες κι εσυ, σημασία εχει τι γίνεται στην πραξη.

Σιγουρα δεν πρέπει να αναιρεί το ενα το άλλο Βίκτορα.Ομως αυτο που θέλω να τονίσω και όπως λες κι εσυ, σημασία εχει τι γίνεται στην πραξη.

Στην πραξη φιλε μου, σημασια εχει τι δειχνεις οτι κανεις. Αν πας πχ καθε Κυριακη στην εκκλησια εισαι θεοσεβουμενος χριστιανος, και ας δερνεις τα παιδια σου, ή ας προσπαθεις να φας με δολιο τροπο το χωραφακι κανενος κακομοιρη που ειναι το μοναδικο του περιουσιακο στοιχειο

Αργύρη εξήγεισαι μου κάτι που δεν καταλαβαίνω ίσως επειδή δεν γνωρίζω. Επειδή αναφέρθηκες στην σωστή ορθοδοξία, πως προκύπτει αυτή από την Αγία γραφή, με τον τρόπο που την ξέρουμε και την κληρονομήσαμε; Ο Αμερικάνος πιστευει σε λάθος Θεό;
Ιό
Γιώργο να σου εξηγήσω.....οι ορθόδοξοι είμαστε οι μόνοι κληρονομοι από την ιδρηση της πρώτης αποστολικης εκκλησίας από τους δώδεκα αποστόλους μεχρι τις πρώτες οικουμενικές συνόδους και κατεπεκταση μέχρι σήμερα . Ακολουθούμε της παραδόσεις από τους Αποστόλους με την ιδρηση εκκλησιών και την χειροτονία επισκόπων και αρχιερέων . Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα Ευαγγελία γράφτηκαν στην αρχαιοελληνική γλώσσα και έτσι μπορέσαμε αδιαψευστα να ακολουθήσουμε τις εντολές του ευαγγελίου κ των αποστολών αργότερα. Οι υπόλοιπα χριστιανικά δόγματα δημιουργήθηκαν από κακή μετάφραση των ευαγγελικών παραδόσεων , και γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός για σκοπούς δικούς τους ( βλέπε ιερά εξέταση ), το αλαθητο του Παπα, κλπ
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν πιστευουν στον ίδιο Χριστό , η διαφορά είναι στον τρόπο που πολλές φορές σε αποπροσανατολίζει. Το γεγονος των τόσο αγίων της εκκλησίας μας ακόμη και στις μέρες μας ( άγιος Νεκτάριος, άγιος Πορφύριος ,άγιος παϊσιος ,άγιος Λουκάς τουσαροφ, ) κ τόσοι άλλοι που ακόμα κ μουσουλμάνοι πιστεύουν στην αγιότητα τους .
Γιώργο η πίστη μας είναι ζωντανή !!!
Και στην δυτική εκκλησία υπήρξαν καποιοι άγιοι πατέρες που αναγνωρίζονται από όλους , κύριος όμως μέχρι τους πρώτους 2-3 αιώνες μετά την ίδρυση των αποστολών εκκλησιών .
Υπάρχουν κ τώρα άγιοι ποιος μπορεί να ξερει, άλλωστε ο θεός έρευνα καρδίες ανθρώπων..!!!:)

Status
Not open for further replies.
Back