Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Προχθές ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρία που εργαζόμουν από ιδρύσεως της, δηλαδή τον 3ο του 2014, η οποία αποτελεί κοινοπραξία δύο εκ των μεγαλύτερων εταιριών κινητής τηλεφωνίας της Ελλάδας, θα δώσει bonus στους εργαζόμενους της και παρότι ένα τμήμα της δεν εργάζεται πλέον σε αυτήν, αφού από 12/12/14 έχει παραχωρηθεί σε εργολάβο, παρόλα αυτά θα λάβουν και οι συγκεκριμένοι παραχωρηθέντες το ποσό αυτό σαν συνέχεια της περσινής επιτυχημένης πορείας. Σε αυτούς τους μεταφερόμενους εργαζόμενους είμαι και εγώ.

Πάω λοιπόν χθες το απόγευμα σε ένα ΑΤΜ να δω το ποσό ενώ έχω πληροφορηθεί από τους υπόλοιπους συναδέλφους ότι τους έχει κατατεθεί και βλέπω κουλούρι. Παίρνω τηλέφωνο μια υπάλληλο στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού να την ρωτήσω γιατί ενώ σε όλους μπήκε το ποσό, εγώ δεν βλέπω τίποτα, μου απαντάει ότι θα το δει και θα με ενημερώσει αν και της φάνηκε περίεργο. Μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχα κάποια ενημέρωση, την πήρα λοιπόν κάνα-δυο φορές τηλέφωνο, χωρίς να απαντήσει. Παίρνω στην συνέχεια τον ίδιο τον διευθυντή του HR , δεν απαντάει. Ξαναπαίρνω μετά από δύο ώρες, δεν απαντάει.
Κάποια στιγμή σήμερα το απόγευμα χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν η νεαρά, έλα Γιώργο είδα τις κλήσεις σου αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω. Φαντάζομαι ήθελες να ρωτήσεις γι'αυτό που επικοινώνησες χθες. Ρώτησα και μου είπαν ότι όντως δεν σου έγινε κάποια κατάθεση διότι αυτό είναι bonus, δηλαδή οικειοθελής παροχή και η διοίκηση αποφάσισε ότι εσύ δεν το δικαιούσαι ... .fff.. Α ωραία, ευχαριστώ πολύ, γειά !

Ήμουν ο μόνος που πριν την παραχώρηση στον εργολάβο (από όσους παρέμειναν στο Νταχάου που μας πέταξαν, οι περισσότεροι πήραν τις αποζημιώσεις τους και αποχώρησαν), είχα απευθυνθεί στον CEO της κοινοπρακτικής εταιρίας σε μια τελευταία συνάντηση για την ανακοίνωση της μεταφοράς, ο οποίος πριν την ίδρυση της ήταν τεχνικός διευθυντής στην μία εκ των δύο και τον ρώτησα γιατί μας κορόιδευε λέγοντας μας ότι θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον στην εταιρία και λίγους μήνες μέτά την ίδρυση της μας εκτοξεύει από το παράθυρο ενώ μας έλεγε ότι θα εκτοξευτούμε επαγγελματικά έχοντας δουλειά για τα επόμενα 20 χρόνια.

Προφανώς το θυμόταν και δεν μου έδωσε το ποσό .... .my man. Η υγιείς επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν είναι εκδικητική προς τους εργαζόμενους, είναι αγκαλιά με τους εργαζόμενους και την Κυριακή θα ψηφίσει ... ΝΑΙ .sarcastic.

Καλά ρε παιδια, μην βαράτε... Τώρα που θα κλείσουν και όσες επιχειρήσεις εχουν μείνει ακόμα ανοιχτές, ειναι ευκαιρία να ανοίξει το κράτος εργοστάσια να δουλεύει ο κόσμος...πολλά εργοστάσια... Εργοστάσια ζάχαρης , κουμπιών, πινέζες, κονσέρβες, κλωστές , μέχρι ρόδες για κάρα.... Ξέρετε όλα αυτα τα είδη υψηλής προστιθέμενης αξίας , με αυξημένη παραγωγικότητα και ανταγωνιστικό κόστος... Που δεν θα ανήκουν σε επιχειρηματίες αλλά θα διοικούνται απο τους αγνούς και ανιδιοτελείς κομισάριους του κόμματος σε κάθε περιοχή, απο ενα Στρατούλη, από ενα Βούτση, από ενα Κατρούγκαλο... Οπως συμβαίνει παντού σε όλο τον αναπτυγμένο και αναπτυσσόμενο κόσμο ...
Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια όλα τα καλά ειναι μπροστά μας... .sarcastic.

ΥΓ Ξέχασα , επιχειρηματίες στην Ελλάδα ειναι μόνο τα λαμόγια...

Last edited:
Κονσερβοποιία, κλωστοϋφαντουργία, ζάχαρη, καπνός... από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί Μένιο ... .congrats.
Όταν θα ανοίξουμε εργοστάσιο με πυρηνικές κεφαλές θα σε ενημερώσουμε να στείλεις βιογραφικό για CEO. .shake hands.

Όποιος δεν γουστάρει το μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι είναι και κομμουνιστής και φαντασιώνεται την ΕΣΣΔ να αναβιώνει στην Ελλάδα.
Και μπορούμε να κατηγορούμε την αριστερά δικαίως πολλές φορές, αλλά δικαιώματα της έδωσε και η δεξιά, που ήταν δεξιά στην τσέπη, νεοφιλελεύθερη...
Σκατά και στους μεν και στους δε. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε, δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά.
Ξυπνήστε επιτέλους, δε γουστάρω το μνημόνιο, δε σημαίνει αυτό ότι έγινα συριζαιος ή αριστερός ή κομμουνιστής. Είμαι άνθρωπος, είμαι Έλληνας και δε γουστάρω να βλέπω τους συνέλληνες μου να συνουσιάζονται από το μνημόνιο και η πατρίδα μου να υποδουλώνεται και να υποθηκεύεται μέρα την μέρα.
Και ναι η λύση είναι η στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση, άμα δεν ξανακαπνίσουν φουγάρα ανάπτυξη δεν έρχεται, άμα δεν ανθίσει ξανά η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία κλπ δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη. Οι εισαγωγές είναι τα 2/3 των εξαγωγών. Άμα αυτό δεν έρθει ανάποδα, πάντα στα χρέη θα ζούμε.
Μην σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας στο παρόν και στο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Ονειρευτείτε ένα δικαιότερο και καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας. Τι διάολο όλοι γεράσατε στα μυαλά...

Επειδή κατεβαίνω για Αρτα θα ειμαι σύντομος.
Ρε Μένιο και στον υπνο σου κομισάριους βλέπεις ;
Μένιο αν εσύ ονομάζεις υγιή επιχειριματικότητα αυτή των πολυεθνικών που μας πίνει το αίμα πουλώντας εδω στην Ελλάδα τρεις φορές πάνω τα προιόντα σε σχέση με την κ.Ευρώπη να την χέσω.Και επειδή νομίζω ότι δουλευεις σε μια τετοια θα το ξέρεις φαντάζομαι.
Εχουμε δει πέρα απο το κράτος και την ιδιωτική πρωτοβουλία πως λειτούργησε στη χώρα.Αν δεν υπάρξουν κανόνες που θα τηρηθούν δεν μας φταίει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Και δεν καταλαβα γιατι να μην φτιάχνουμε πινέζες και κουμπιά ;είναι καλύτερα να τα παίρνουμε απο Μπαγκλαντές ;

Αναπτυξη (και μαλιστα ανεξοδη) ειναι και το να αποφασισει επιτελους το κρατος οτι δεν χρειαζεται να ειναι τοσο σφιχταγκαλιασμενο με τον πολιτη και να τον στραγγαλιζει. Ειναι νομιζω και μια απο τις μεταρυθμισεις που ζητουν, για τους δικους τους λογους, και οι Ευρωπαιοι.

Δεν καταλαβαινω τωρα γιατι μανουριαζετε με το εργοστασιο... .xm. Το προβλημα ειναι στο αν στο εργσοιασιο θα "εργαστουν" κ 10 κηφινες μαζι με τους 100 εργατες? Κ δηλαδη τι? Θα βολευτουν κ 10 κομματοσκυλα ακομα?
Μιλαμε σοβαρα τωρα... Μην γελιομαστε αυτη ειναι η πραγματικοτητα, αυτη ηταν οοοοοοοοολα αυτα τα χρονια κ αυτη θα συνεχισει να ειναι κ στο μελλον...
Η ουσια ειναι οτι θα παρουν μεροκαμματο 100 οικογενειες που μπορει να μην ειχαν να πληρωσουν ουτε το ρευμα τους κ μαζι θα παρουν κ λιγη χαρα οι οικογενεις τους που εχουν να δουν χαμογελο κ εγω δεν ξερω απο ποτε...
Δεν ξυπνησαμε ενα ωραιο πρωι κ ειπαμε οτι θα γινουν ολα αξιοκρατικα, δεν θα γινουν ποτε οσο καποιοι αγωνιζονται για την "καρεκλα", αλλα σε μερικες περιπτωσεις ο σκοπος αγιαζει κ λιγο τα μεσα...
Μαγγες οι μερες που ερχονται ειναι δυσκολες οποιαδηποτε καταληξη κ αν εχει η χωρα μας, ας κοιταξουμε λιγο να νοιαστουμε για τους γυρω μας γιατι εχουμε αρχισει κ τρωγομαστε μεταξυ μας πριν καν αρχισουν τα προβληματα... Που να πεινασουμε κιολας τι εχει να γινει... .xm.

Καταρχην μας διαφευγει οτι μιλαμε για την Ορεστιαδα μια ακριτικη πολη που η τοπικη της οικονομια ενισχυεται απο τις ενοπλες δυναμεις - σωματα ασφαλειας και την αγροτικη παραγωγη
Δεν ειναι τουριστικος προορισμος ουτε ευκολα προσβασιμος απο ταξιδιωτες -επισκετες λογω μεγαλης χιλιομετρικης αποστασης
Ανοιξε λοιπον ξανα το εργοστασιο της ζαχαρης και 100 εργατες πλεον θα εχουν μεροκαματο αρα θα παραμεινουν στην πολη και δεν θα χρειαστει να μεταναστευσουν ουτε αυτοι ουτε τα μελη των οικογενειων τους και απο την αλλη ο μισθος τους θα ενισχυσει την τοπικη κοινωνια
Τι μας χαλαει λοιπον ?
Αντι να χαιρομαστε που οι συμπολιτες μας οι Ακριτες βρηκαν μεροκαματο και παραμενουν στον τοπο τους παρολο που τους εχει απομονωσει τοσα χρονια το συστημα των Τουρκολαγνων χωρις καμια βοηθεια χωρις μια ενισχυση
μας ενοχλει για τον αν θα ειναι αριστεροι η δεξιοι ?
Μαγκες
Η Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα και η Σαλονικα εχει και αλλες πολεις που υποφερουν απο την ανεργια και ειδικα οι ακριτικες που ειναι τελειως ξεχασμενες απο το κρατος

Πριν εξηντα χρόνια μαζεψαν την μισή και παραπάνω βιοτεχνικη και βιομηχανική παραγωγή στην Αθήνα και ήταν τεράστιο εθνικο και περιβαλλοντικο λάθος.
Τώρα που υπάρχουν δρόμοι και λιμάνια λίγο πολύ παντού πρέπει να αποκεντρωθει η παραγωγή.Τώρα θα μου πεις, ποια πλέον παραγωγή;

Κονσερβοποιία, κλωστοϋφαντουργία, ζάχαρη, καπνός... από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί Μένιο ... .congrats.
Όταν θα ανοίξουμε εργοστάσιο με πυρηνικές κεφαλές θα σε ενημερώσουμε να στείλεις βιογραφικό για CEO. .shake hands.

Συνήθως η ειρωνία φανερώνει έλλειψη επιχειρημάτων ..Καταλαβαίνω ότι η αντίθετη αποψη ενοχλεί...όποτε δεν βλέπω το λόγο να συνεχιστεί η συζήτηση ... Άσε που χαλάει και την ομοιογένεια του forum...

Συνήθως η ειρωνία φανερώνει έλλειψη επιχειρημάτων ..Καταλαβαίνω ότι η αντίθετη αποψη ενοχλεί...όποτε δεν βλέπω το λόγο να συνεχιστεί η συζήτηση ... Άσε που χαλάει και την ομοιογένεια του forum...

Μενιο το μονο ομοιογενες στοιχειο στο φορουμ ειναι οτι ειματε κυνηγοι και αυτο οχι 100% γιατι ειναι και οι ψαραδες. :)
Απο εκει και περα, ο καθενας γραφει ελευθερα τις αποψεις του.

Status
Not open for further replies.
Back