Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιατί να το υποθέσεις;
Ιδέα δεν έχω πως έχουν γίνει. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει με πολλούς τρόπους αναλόγως των διαχειριστικών αναγκών των εκάστοτε δασαρχείων στις εκάστοτε χώρες. Κάθε χώρα ρυθμίζει την πολύ χρήσιμη δραστηριότητα που είναι το κυνήγι με τον βέλτιστο τρόπο για αυτήν. Το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι οι γενικευμένες απαγορεύσεις κάθε φορά που έχει χιόνι, επειδή έχει χιόνι, για κάθε είδος και σε κάθε περιοχή είναι απαράδεκτες και αβάσιμες και δεν προβλέπονται από το νόμο.
Aν εξαιρεσουμε τα φτερωτα
ολα τα αλλα κυνηγια με χιονι πχ λαγο -περδικα-μπεκατσα ακομα και γρν
και ειδικα οταν το χιονι καλυπτει το γονατο και πανω τα θεωρω ξεκληρισμα
Η γνωστη μεθοδος που εφαρμοζεται επι χρονια απο καποιους τυφεκιοφορους
που ακολουθουν το χναρι του θηραματος
μεχρι να φτασουν στο γιατακι του και να το ξεπατωσουν
ειναι επιεικος απαραδεκτη και ελεεινη
οπως στις φωτο απο πανω
 
Ναι αλλα με τον χιονιά ειναι περισσότερο ευάλωτο. Και είναι ύπουλο να εκμεταλεύεται ο κυνηγός ένα ακόμη πλεονέκτημα από τα πολλά που έχει για να το καταβάλει. Οπότε καλώς απαγορεύεται στο χιόνι.
Αλλά με τον χιονιά δυσκολεύεται και ο κυνηγός, εκτός αν έχει τον μπατλερ του μαζί.:)
 
Αλλά με τον χιονιά δυσκολεύεται και ο κυνηγός, εκτός αν έχει τον μπατλερ του μαζί.:)
Στη δικτατορία μου τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων θα υποχρεούνται να κάνουν εκχιονισμό στα μονοπάτια και καρτέρια των κυνηγών ώστε να διευκολύνουν την κυνηγητική δραστηριότητα και να έχουν κάποια οικολογική χρησιμότητα με αυτό τον τρόπο.
 
Aν εξαιρεσουμε τα φτερωτα
ολα τα αλλα κυνηγια με χιονι πχ λαγο -περδικα-μπεκατσα ακομα και γρν
και ειδικα οταν το χιονι καλυπτει το γονατο και πανω τα θεωρω ξεκληρισμα
Η γνωστη μεθοδος που εφαρμοζεται επι χρονια απο καποιους τυφεκιοφορους
που ακολουθουν το χναρι του θηραματος
μεχρι να φτασουν στο γιατακι του και να το ξεπατωσουν
ειναι επιεικος απαραδεκτη και ελεεινη
οπως στις φωτο απο πανω
Καθώς επίσης και το λαθροκυνήγι την νύχτα στο λαγό που γίνεται κατα κόρον στην Κρήτη και υπάρχουν χρονιές που μειώνεται πολύ σημαντικά ο πληθυσμός τους.

Ειναι αστείο να μιλαμε σε μια χωρα που χιονίζει 1-2 φορές τον χρόνο για το αν απαγορευτεί το κυνήγι ή όχι και να μας ενοχλει κιόλας που απαγορεύεται 1-2 βδομάδες τον χρόνο λόγο καιρικών συνθηκών. Που όχι μόνο αποσκοπούν στην προφύλαξη του θηράματος αλλά και των ίδιων των κυνηγών αφού όπως υποστηρίζεται είναι πιο ευάλωτοι από τα θηράματα.

Τέτοια τροφή δίνουμε στις φιλοζωικές και για αυτό μας κράζουν και με τα δίκια τους. Αντί να είμαστε οι ίδιοι φιλόζωοι όπως θα έπρεπε.

Παμε να τα ξεπαστρέψουμε όλα κυνήγι το καλοκαίρι με τις φωτιές στα καμένα και το χειμώνα κυνήγι στα χιόνια. Και μετά να νευριάζουμε όταν μας κράζουν οι φιλοζωικές. Ωραίο παράδειγμα δίνουμε μερικοί. Τι να πω :(
 
Είπε 2000€ αλλά δεν είπε πότε.Το πιο αστείο απ' όλα είναι που έβγαλε 500€ αποζημίωση αποκατάστασης για σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από σεισμό που δεν φτάνουν ούτε να στοκαρεις τις ρωγμές.Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα βρέχει εικονικό χρήμα γιατί στην πραγματικότητα θα πέσει π@υτσα βίτσα στενά παπούτσια και ανηφόρα.
συμφωνω απολυτα μαζι σου .οταν τα παρουν να μου τηλεφωνισουν..
 
Αυτό που εγώ βρίσκω αστείο είναι οι απέλπιδες προσπάθειες των κυνηγών να κινητοποιήσουν το συναίσθημα του λαού προβάλλοντας βίντεο όπου ο καλός ο κυνηγούλης περιέθαλψε το τάδε ζωάκι και ο άλλος τους άφησε τροφή στο βουνό τώρα που έχει χιονάκι.
Φαντάζομαι πόσο πολύ θα γελάνε οι οικολόγοι μαζί μας και καλά θα κάνουν. Κάνουμε σαν το ψάρι που σπαρταράει λίγο πριν πεθάνει.
Ο ενοχικός και νευρωτικός κυνηγός δεν έχει καμία ελπίδα.
Το κυνήγι είναι μία υγιέστατη ψυχικά και σωματικά δραστηριότητα. Έχει μόνο να προσφέρει σε αυτόν που θα ασχοληθεί μαζί του αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Και ιδίως σε μία εποχή γενικότερης πνευματικής κατάρρευσης το κυνήγι μοιάζει με σανίδα σωτηρίας για τη νεολαία και θα έπρεπε να προβάλλεται δυναμικά, υπερήφανα και χωρίς ενοχικά συμπλέγματα.
 
Κάπου στην μέση είναι και το σωστό για εμένα
Ούτε το κυνήγι γίνεται να επιτρέπεται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ούτε όμως και να ρίχνει πέντε-δέκα πόντους χιόνι και να απαγορεύουν τα πάντα
Πολλές φορές ίσως τις περισσότερες χιονίζει και μετά κάνει χαρά Θεού και αρχίζει να το λιώνει σιγά σιγά
Εκεί δεν υπάρχει θέμα όλος ο λόγγος μέσα είναι αφρός μια χαρά τροφή βρίσκουν και με το λιώσιμο γίνεται ακόμα πιο αφράτο το έδαφος και ας έχει παντού χιόνι ακόμα
Εάν χιονίσει και μετά πλακώσει ολικός παγετός για μέρες τότε ναι υπάρχει θέμα και πρέπει να σταματήσει το κυνήγι και μιλάω για πτηνά όχι για τριχωτά εκει αλλάζει.....
Όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα,ορθή κρίση της κατάστασης και να μην βγαίνουν αποφάσεις που κρύβουν σκοπιμότητα
Υπάρχουν όλα αυτά και από την πλευρά μας και από την πλευρά του κράτους;
 
Οι παρακάτω κύριοι και κυρίες λοιπόν είναι απαράδεκτοι και χρειάζονται βία και τιμωρία για να συμμορφωθούν.


View attachment 40779View attachment 40781View attachment 40783View attachment 40784
Θαλή αυτοί που δείχνεις μάλλον έχουμε κάνει πριν κυνηγήσουν μετρήσεις και καταγραφή των θηραμάτων και έχουν συμφωνήσει τι θα κυνηγήσουν. Και φέρονται υπεύθυνα.
 
Φοβερό πράγμα.Εχουν πέσει όλοι με τα μούτρα Δημοσιοκαφροι ,πολιτικοί,λαϊκοί και παπάδες να καλύψουν τον "Άφαντο".
Φταίει η Αττική Οδός ,η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,και η ΕΛΠΙΔΑ που ήρθε γρήγορα .Λες και στα υπόλοιπα μέρη λειτούργησαν όλα ρολόι.
Και γιατί να μην φταίει η Εγνατία Οδός η Αππια Οδός η έστω η Μακαρία η Οδός .
Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί σε μια Εθνική προσπάθεια να σώσουμε τον "δίχως σέλα" ποδηλάτη.
 
Τις ημερες που υπαρχει χιονοκαλυψη οπως χθες και σημερα εγω προσωπικα θα μπορουσα να καθισω στην αυλη του σπιτιου μου με ζεστο καφεδακι και να παρω 10 πουλακια + καποια κορακοιδη...
Ολα αυτα τα πουλια - που περνουν απο πανω μου σαν χαζα οταν εχει χιονι - τις υπολοιπες μερες του κυνηγιου δεν περνουν!
Γιατι?? Γιατι μονο με την χιονοκαλυψη ειναι πεινασμενα και παγωμενα....
Να το εκμεταλευτω , για να παρω 10-20 πουλια?
Προτιμω να τα εχω καλα με την συνειδηση μου.

Η μηπως να σκεφτω ( για να κοροιδεψω τον εαυτο μου ) οτι κρυωνω και εγω στο καρτερι οπως και αυτα, οποτε ειμαστε πατσι???
 
Κυνηγαω απο το 82.
Εχετε γνωση, ποσα θηραματα εχουν απαγορευτει απο τοτε;
Γνωριζετε ποσες απαγορευσεις εχουν λαβει χωρα αυτα τα 40 χρονια;
Ολη η νοτια Ελλαδα, ευχοταν ενα χιονια, μηπως και δει ή βαλει στην πουλιαστρα ενα παπι, στα καθε 10 χρονια που ισως χιονισει.
Τωρα παρακαλαμε να εχει παραφυση χειμωνα ,για να μην κλεισει το κυνηγι.
Εκει καταντησαμε!
Δυστυχως ορισμενοι θεωρειτε (προφανως λανθασμενα, )οτι δειχνοντας καλη θεληση, συμβαδιζοντας με οικολογικες θεωρειες θα περισσωσετε οτι απεμεινε ή θα αλλαξετε την κοινη γνωμη, ισως θελετε απλα να διαχωρισετε τον εαυτο σας απο την προσωπικη ευθυνη για την κυνηγετικη φτωχεια.
Διοτι σε τετοια βρισκομαστε και οσοι κυνηγουν χρονια το ξερουν καλα.

Η κυνηγετικη παιδια και ηθικη ειναι προσωπικο θεμα, και δεν μπορει να καλουπωθει σε ενα ειδος κυνηγιου, ή σε ορισμενους ποντους χιονιου.
Το κυνηγι βαλεται ακριβως διοτι εχει περασει στην κοινη γνωμη δηθεν οικολογικη συνειδηση ,και τελικα συχνα πυκνα γινομαστε συνυπευθυνοι.
Εμεις γιατι συμπλεοντας ελπιζουμε οτι θα μας χαριστουν οι οικολογοι, και οι οργανωσεις μας, διοτι εχουν παρει αποφαση οτι το μοναδικο μελλον ειναι τα εκτροφεια και οι ρεζερβες με κοτες.

Διοτι στο φιναλε η καθε κυβερνηση εχει συμφερον να ευχαριστει στους ψηφοφορους οικολογους απο την μια, και απο την αλλη επωφελειται , ωστε να περασουμε στην επομενη μπιζνα που αφορα τις συνεπειες της κλιματικης αλλαγης.

Οποτε μην περιμενετε τιποτα θετικο οσον αφορα τις απαγορευσεις, που ολοενα θα πυκνωνουν, οσο εμεις ασχολουμαστε με την δικη μας κυνηγετικη παιδεια.
Καμια μελετη για τις λυπηρες μειωσεις πληθυσμων των πτηνων ,ουδεις αποδεδειγμενα επιστημονικα υπευθυνος.
Παντα η ευκολη προβοκατορικη λυση.

Και οσοι απο σας πιστευετε οτι υπευθυνοι ειναι οι κυνηγοι, καλο ειναι να βοηθησετε στην αυξηση των θηραματων , κρεμοντας το ντουφεκι στον τοιχο
 
Το ποτε θα κυνηγησει καποιος, το ποσες φορες θα παει και το ποσα θηραματα θα παρει , ειναι δικος του λογαριασμος ,
απο την στιγμη που δεν παραβαινει την νομοθεσια!
Αν διαφωνει με τον νομο, να αγωνιστει να τον αλλαξει!

Τα θηραματα δεν εχουν μειωθει μονο στην ελλαδα και απο το κυνηγι...
Ειναι παγκοσμιο φαινομενο η καταληψη των βιοτοπων απο τον ανθρωπο για οικονομικους λογους.
 
Last edited:
Να σας θυμησω θελω επιπλεον ,οτι εχουμε περασει σε μια εποχη , οπου τα ζωα εχουν αποκτησει νομικα δικαιωματα, ενω εχουν αρχισει να τα χανουν οι ανθρωποι.
Νομιζω δεν εχουμε πολυ χρονο...

Υ.Σ
Τα ζωα ειναι αυαλωτα,γιατι απλα κραταμε τουφεκι, αλλα απαγορευτηκε και η σφεντονα για την προστασια τους.
Και ο νοων νοητω
 
Last edited:
Η κουβεντα είναι μεγάλη .Όλα όμως συμπεριλαμβάνονται σε μια λέξη παιδεία όπου όταν υπάρχει υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα ,όταν χαθεί όπως γίνεται σιγα σιγά συμβαίνει να βλέπεις όλα αυτά.Το μεγαλύτερο σφάλμα στη χώρα μας κρατήστε το αυτό είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση .Αν κρίνω το πώς ψηφίζουμε στην χώρα μας μάλλον μας αρέσει το έργο αυτο ,θα δούμε πολύ χειρότερα και κανείς δεν δικαιούται να λέει δεν ήξερα μόνο ο ανόητος συνχρονος άνθρωπος ο οποίος δεν είναι κάτι αλλο από μισάνθρωπος ,υπερβολικά χωρίς μέτρο φιλοζωος σε σημείο να εξισώνει τους ανθρώπους με τα ζωα,και πλεονέκτης .Ένα καταστρεπτικό σύμπλεγμα που δείχνει τον δρόμο της καταστροφής.Σημαντικο ρόλο στην εξέλιξη του μισάνθρωπου η τεχνολογία που νομίζει ότι έχει επαφή και φίλους από το πληκτρολόγιο ,από κει μπορεί να βρει ότι θέλει έχει από όλα ο μανάβης από γκόμενες μέχρι εύκολο χρήμα .
 
Βλέπω τώρα το Στυλιανίδη που μιλά στο Σκάι αποδεικνύει αυτό που έγραψα παραπάνω( Το μεγαλύτερο σφάλμα στη χώρα μας κρατήστε το αυτό είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση).Βλέποντας προ λίγων λεπτών το διευθυντή της ΕΜΥ στο star που λέει τους είχαμε δώσει κόκκινο συναγερμό με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
 
Δεν μας χεζουν ρε Γιαννη!
Κακως καθεσαι και τους ακους.
Εγω την εχω κλεισει δυο χρονια τωρα.
Το παιχνιδι με το <μπαλακι> το βαρεθηκαμε πια..
Ειχαμε τους πολιτικους και τους δημοσιογραφους, αποκτησαμε και τους μετεορολογους.
 
Ειδα την παρακάτω φωτογραφία στην εφημερίδα Καθημερινή στη λεζάντα της οποίας γράφει η κυρία Αιμιλία Καλογεράκη μεταξύ άλλων και το εξής: ... Μπορεί στην Ελλάδα να το σημαδεύουν με καραμπίνες, στην Ιαπωνία όμως ...

Ερωτώ: επιτρέπεται το κυνήγι του Αιγίθαλου στην Ελλάδα;; Αν όχι, περιμένω από την ΚΣΕ να προχωρήσει σε μήνυση για βαριά συκοφαντική δυσφήμιση του συνόλου των κυνηγών Ελλάδας και να ζητήσει αποζημίωση όχι μικρότερη των 100.000Ευρώ!

1643135509248.png
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top