Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Θυμάστε τις μαλακίες με τον προσωπικό γιατρό ;
Το μεγαλο στοίχημα του αλλου φασιστοειδούς της κυβέρνησης Πλεύρη .
Εκεινο που μας απειλουσαν και με πρόστιμο αν δεν επιλέξουμε τον γιατρό που ποτέ δεν υπηρχε .
Τι απέγινε αυτη η παπαριά ;
Περιμένουμε από τον Πασοκονεοδημοκράτη αδιαβαστο να μας πει τα δικά του ;

Last edited:
Θυμάστε τις μαλακίες με τον προσωπικό γιατρό ;
Το μεγαλο στοίχημα του αλλου φασιστοειδούς της κυβέρνησης Πλεύρη .
Εκεινο που μας απειλουσαν και με πρόστιμο αν δεν επιλέξουμε τον γιατρό που ποτέ δεν υπηρχε .
Τι απέγινε αυτη η παπαριά ;
Περιμένουμε από τον Πασοκονεοδημοκράτη αδιαβαστο να μας πει υα δικά του ;
Εμείς έχουμε προσωπικό γιατρό .

Ο λόγος που εγινε ολη αυτη η ιστορια πέτυχε ;
Δουλεύοντας ως αγροτικός φέτος, μπορώ να ξέρω ένα βασικό λόγο που απέτυχε.
Και φταίει ο πολίτης που ενώ ζητάει τις αλλαγές, αρνείται πεισματικά ο ίδιος να αλλάξει.
Δε θα μπω δημόσια σε λεπτομέρειες για να εξηγήσω, γιατί υπάρχει νομικό κομμάτι από πίσω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος έχει τόσο χαμηλά την προσωπική του υγεία σε σχέση με τη βολεψη του, που στην Ελλάδα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Το κράτος φταίει που δεν έχει λάβει σωστά μέτρα ώστε να εξαναγκάσει τον κόσμο, αλλά και εμάς τους (ανειδίκευτους κυρίως/αγροτικούς)γιατρούς, να εφαρμοστεί πλήρως σωστά.
Μπορεί να σας ακούγεται σκληρό το "εξαναγκάσει", αλλά δε βάζουμε αλλιώς μυαλό.
Για να σας δώσω μία ιδέα, αν εγώ σαν αγροτικός πιέσω τον ασθενή να ακολουθήσει τη νόμιμη ουσιαστικά οδό, η οποία είναι και η πραγματικά επωφελής για την υγεία του, να πάει στον προσωπικό του γιατρό για διάφορους συγκεκριμένους λόγους (που ουσιαστικά δεν είμαι ο κατάλληλος για τα συγκεκριμένα θέματα), είμαι ο κακος παράξενος μαλακας μη συνεργάσιμος κλπ κλπ που δε θέλω να τον εξυπηρετήσω.

Δουλεύοντας ως αγροτικός φέτος, μπορώ να ξέρω ένα βασικό λόγο που απέτυχε.
Και φταίει ο πολίτης που ενώ ζητάει τις αλλαγές, αρνείται πεισματικά ο ίδιος να αλλάξει.

Για να σας δώσω μία ιδέα, αν εγώ σαν αγροτικός πιέσω τον ασθενή να ακολουθήσει τη νόμιμη ουσιαστικά οδό, η οποία είναι και η πραγματικά επωφελής για την υγεία του, να πάει στον προσωπικό του γιατρό για διάφορους συγκεκριμένους λόγους (που ουσιαστικά δεν είμαι ο κατάλληλος για τα συγκεκριμένα θέματα), είμαι ο κακος παράξενος μαλακας μη συνεργάσιμος κλπ κλπ που δε θέλω να τον εξυπηρετήσω.
Το ότι ο πολίτης έχει μερίδιο ευθύνης για πολλά δεν το αμφισβητώ . Από την άλλη να λάβουμε υπόψιν όμως ότι το ίδιο το σύστημα με τις τακτικες του έχει καλλιεργήσει μία νοοτροπία για δεκαετίες .
Τώρα να πάμε στο θέμα του γιατρού .Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο κατάλληλος αριθμός γιατρών για να καλύψει όλο τον πληθυσμό πώς μπορούσε να έχει επιτυχία ένα τέτοιο σύστημα ; Εγώ είμαι ο μόνος από την οικογένεια που κατάφερα και έκλεισα γιατρό στο κέντρο υγείας Πατησίων και μάλλον ήμουν ο τελευταίος . Στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν μπορούσα να κάνω τίποτα . Υπήρχαν κάποιες θέσεις σε Κέντρα υγείας στην άλλη άκρη της Αττικής και από την άλλη να ακούω και τις απειλές του Πλεύρη , ο οποίος προσπαθούσε να εντάξει στο σύστημα πνευμονολόγους αγγειολόγους και παπαρολογους.
Τώρα ας υποθέσουμε ότι εγώ πρέπει να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη γιατρό στο κέντρο υγείας η οποία δύο δυόμισι το πολύ έχει σχολάσει. Αρα εγώ θα πρέπει να φύγω από τη δουλειά μου να πάω στο κέντρο υγείας, που μόνο αυτό θα μου φάει μία ώρα και να ξαναγυρίσω στη δουλειά . Καταλαβαίνεις λοιπον ότι δεν πρόκειται να κάνω χρήση ποτέ. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα Βασίλη.
Και δηλαδή γιατί ο προσωπικός γιατρός ο οποίος έχει μία ιδιότητα Χ , μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλος για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχω εγώ που είναι πέραν της ειδικότητάς του.
Το σύστημα ήταν αποτυχημένο από τότε που το σκέφτηκαν.

Last edited:
Το ότι ο πολίτης έχει μερίδιο ευθύνης για πολλά δεν το αμφισβητώ . Από την άλλη να λάβουμε υπόψιν όμως ότι το ίδιο το σύστημα με τις τακτικες του έχει καλλιεργήσει μία νοοτροπία για δεκαετίες .
Τώρα να πάμε στο θέμα του γιατρού .Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο κατάλληλος αριθμός γιατρών για να καλύψει όλο τον πληθυσμό πώς μπορούσε να έχει επιτυχία ένα τέτοιο σύστημα ; Εγώ είμαι ο μόνος από την οικογένεια που κατάφερα και έκλεισα γιατρό στο κέντρο υγείας Πατησίων και μάλλον ήμουν ο τελευταίος . Στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν μπορούσα να κάνω τίποτα . Υπήρχαν κάποιες θέσεις σε Κέντρα υγείας στην άλλη άκρη της Αττικής και από την άλλη να ακούω και τις απειλές του Πλεύρη , ο οποίος προσπαθούσε να εντάξει στο σύστημα πνευμονολόγους αγγειολόγους και παπαρολογους.
Τώρα ας υποθέσουμε ότι εγώ πρέπει να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη γιατρό στο κέντρο υγείας η οποία δύο δυόμισι το πολύ έχει σχολάσει. Αρα εγώ θα πρέπει να φύγω από τη δουλειά μου να πάω στο κέντρο υγείας, που μόνο αυτό θα μου φάει μία ώρα και να ξαναγυρίσω στη δουλειά . Καταλαβαίνεις λοιπον ότι δεν πρόκειται να κάνω χρήση ποτέ. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα Βασίλη.
Και δηλαδή γιατί ο προσωπικός γιατρός ο οποίος έχει μία ιδιότητα Χ , μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλος για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχω εγώ που είναι πέραν της ειδικότητάς του.
Μητσο το συστημα ειναι αποτυχημενο.γιατι το σκεφθηκαν και το υλοποιησαν κυφηνες προδοτες και αχρηστοι πολιτικοι .Ειλικρινα θα παιρνατε καποιον απο αυτους στην δουλεψη σας ? Το πιο τραγικο ειναι οτι εμεις τα προβατα συνεχιζουμε και τους ψηφιζουμε και μετα σκουζουμε σαν τις πουτανες που τις πηδηξαν και δεν τις πληρωσαν

Μητσο το συστημα ειναι αποτυχημενο.γιατι το σκεφθηκαν και το υλοποιησαν κυφηνες προδοτες και αχρηστοι πολιτικοι .Ειλικρινα θα παιρνατε καποιον απο αυτους στην δουλεψη σας ? Το πιο τραγικο ειναι οτι εμεις τα προβατα συνεχιζουμε και τους ψηφιζουμε και μετα σκουζουμε σαν τις πουτανες που τις πηδηξαν και δεν τις πληρωσαν
Το χειρότερο είναι, ότι τους πληρώνουμε, για να μας πηδάνε.

Ρε παιδια αυτο το ριμαδο συστημα υγειας ποσα χρονια.ειναι αρωστο? Εναςδεν βρεθηκε να κανει κατι σωστο,?Δεν μπορουν διοτι αυτοι που ειναι αρμοδιοι ειναι ηλιθιοι αχρηστοι τοσο απλα. Δειτε ποιους ειχαμε υπουργoυς απο το 1980 μεχρι τωρα, κυριολεκτικα αχρηστοι αυτος δεν τους στελνεις στο περιπτερο ουτε για τσιγαρα γιατι θα κανουν σιγουρα μαλακια

Η ρίζα του προβλήματος σε αυτό είναι ότι πάμε τμηματικά να εφαρμόσουμε κομματάκια συστημάτων άλλων κρατών, αντί να αντιγράψουμε έστω αλλά πλήρως το σύστημα τους.
Η ειδικότητα της γενικής/οικογενειακής ιατρικής είναι σχετικά νέα στην Ελλάδα.
Δυστυχώς εμείς στο μυαλό μας έχουμε το γενικό γιατρό ως έναν (λάιτ) παθολόγο.
Καμία σχέση.
Αυτά που ξέρουμε σαν ασθενείς ως δουλειά του (ιδιώτη ουσιαστικά) παθολόγου είναι στην πράξη η ειδικότητα του γενικού/οικογενειακού γιατρού. Ο παθολόγος κανονικά είναι νοσοκομειακή ειδικότητα, που μπορεί να νοσηλευσει, θεραπεύσει και δώσει εξιτήριο σε ασθενή. Δεν είναι για να κάνει τη διαλογή του περιστατικού (από βήχα μέχρι σκωληκοειδίτιδα)ή τη μακροχρόνια συνταγογράφηση, αυτά είναι η δουλειά του γενικού γιατρού.
Αν θεσπιστεί σωστά εργασιακά αυτή η ειδικότητα έχει νόημα και ο προσωπικός γιατρός. Αυτός που θα σε ξέρει μια ζωή, θα σου ρυθμίζει την αγωγή, όσο δεν υπάρχει λόγος παραπομπής σε νοσοκομείο (και θα σε παραπέμπει μόνο αυτός όμως όταν θα το κρίνει αναγκαίο), θα σε ενημερώνει για το πότε πρέπει να κάνεις του Χ προληπτικούς ελέγχους κλπ κλπ.
Φυσικά όλο αυτό χρειάζεται προσωπικό.
Ο θεσμός του αγροτικού γιατρού ουσιαστικά αυτόν τον ρόλο είχε σκοπό να παίζει.
Προς το παρόν οι παρεχόμενες θέσεις είναι κατά πολύ περισσότερες απ' την προσφορά των γενικών γιατρών, γι αυτό έχουν υποχρεωτικό στους απλούς ανειδίκευτους πτυχιούχους την ετήσια υπηρεσία αυτή. Εγώ όμως για λόγους έλλειψης πείρας, γνώσεων και (αυτό αφορά σε εμένα) νομικούς λόγους ΔΕΝ γίνεται να παίξω το ρόλο αυτό. Συν ότι θα περάσω ένα χρόνο απ' τη θέση και θα φύγω.
Είναι όλα λάθος εξ αρχής.
Όσον αφορά στην επαρχία πάντως θεωρώ ότι αν υπήρχε η καλή θέληση απ' τη μεριά του πολίτη, μέσω των κέντρων υγείας και των αγροτικών γιατρών θα μπορούσε να περπατάει πολύ πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά αυτό το σύστημα.
Κι επειδή οι σχέσεις είναι αμφίδρομες, η αδιαφορία, το βολεμα του πολίτη, φέρνει και το αντίστοιχο απ' τη μεριά του γιατρού και το αντίστροφο.
Πχ μπορώ εγώ να τσακώνομαι επί καθημερινής βάσης με είκοσι άτομα για να τους πείσω ότι πρέπει να πάνε στο γιατρό τους για να τους ανανεώσει το πρωτόκολλο του διαβήτη??? Όχι, δεν είμαι μαζοχας να θέλω να τρώω βρισιδια, ενώ εγώ παλεύω να τον πείσω για το δικό του το καλό. Κάθομαι λοιπόν και το ανανεώνω εγώ, που ΔΕΝ καλυπτομαι νομικά***, χωρίς προηγηθείσες εξετάσεις, χωρίς τίποτα, απλά γιατί αυτός που έχω απέναντι μου αρνείται πεισματικά να προσέξει την υγεία του και έχει την ψευδαίσθηση ότι αν παίρνει για μια ζωή το ίδιο χάπι ρυθμίζεται σωστά και βαριέται να ξεκουνησει και να πάει στο κέντρο υγείας στο διπλανό χωριό, όχι στην πόλη, να κάνει μια εξέταση αίματος και να πάει στο γενικό γιατρό ή στον παθολόγο του και να του επαναπροσδιορίσει την αγωγή του.

***Εδώ φταίει και το γαμ...νο το κράτος που δε μου έχει κλειδωμένη αυτήν τη δυνατότητα, γιατί πολύ απλά και το ίδιο αφενός στα @@ του για την υγεία του πολίτη και αφετέρου γιατί ξέρει την ανεπάρκεια του και προωθεί το βολεμα και το κουκουλωμα της κατάστασης κάτω απ' το χαλακι.

Status
Not open for further replies.
Back