Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σ
Η ρίζα του προβλήματος σε αυτό είναι ότι πάμε τμηματικά να εφαρμόσουμε κομματάκια συστημάτων άλλων κρατών, αντί να αντιγράψουμε έστω αλλά πλήρως το σύστημα τους.
Η ειδικότητα της γενικής/οικογενειακής ιατρικής είναι σχετικά νέα στην Ελλάδα.
Δυστυχώς εμείς στο μυαλό μας έχουμε το γενικό γιατρό ως έναν (λάιτ) παθολόγο.
Καμία σχέση.
Αυτά που ξέρουμε σαν ασθενείς ως δουλειά του (ιδιώτη ουσιαστικά) παθολόγου είναι στην πράξη η ειδικότητα του γενικού/οικογενειακού γιατρού. Ο παθολόγος κανονικά είναι νοσοκομειακή ειδικότητα, που μπορεί να νοσηλευσει, θεραπεύσει και δώσει εξιτήριο σε ασθενή. Δεν είναι για να κάνει τη διαλογή του περιστατικού (από βήχα μέχρι σκωληκοειδίτιδα)ή τη μακροχρόνια συνταγογράφηση, αυτά είναι η δουλειά του γενικού γιατρού.
Αν θεσπιστεί σωστά εργασιακά αυτή η ειδικότητα έχει νόημα και ο προσωπικός γιατρός. Αυτός που θα σε ξέρει μια ζωή, θα σου ρυθμίζει την αγωγή, όσο δεν υπάρχει λόγος παραπομπής σε νοσοκομείο (και θα σε παραπέμπει μόνο αυτός όμως όταν θα το κρίνει αναγκαίο), θα σε ενημερώνει για το πότε πρέπει να κάνεις του Χ προληπτικούς ελέγχους κλπ κλπ.
Φυσικά όλο αυτό χρειάζεται προσωπικό.
Ο θεσμός του αγροτικού γιατρού ουσιαστικά αυτόν τον ρόλο είχε σκοπό να παίζει.
Προς το παρόν οι παρεχόμενες θέσεις είναι κατά πολύ περισσότερες απ' την προσφορά των γενικών γιατρών, γι αυτό έχουν υποχρεωτικό στους απλούς ανειδίκευτους πτυχιούχους την ετήσια υπηρεσία αυτή. Εγώ όμως για λόγους έλλειψης πείρας, γνώσεων και (αυτό αφορά σε εμένα) νομικούς λόγους ΔΕΝ γίνεται να παίξω το ρόλο αυτό. Συν ότι θα περάσω ένα χρόνο απ' τη θέση και θα φύγω.
Είναι όλα λάθος εξ αρχής.
Όσον αφορά στην επαρχία πάντως θεωρώ ότι αν υπήρχε η καλή θέληση απ' τη μεριά του πολίτη, μέσω των κέντρων υγείας και των αγροτικών γιατρών θα μπορούσε να περπατάει πολύ πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά αυτό το σύστημα.
Κι επειδή οι σχέσεις είναι αμφίδρομες, η αδιαφορία, το βολεμα του πολίτη, φέρνει και το αντίστοιχο απ' τη μεριά του γιατρού και το αντίστροφο.
Πχ μπορώ εγώ να τσακώνομαι επί καθημερινής βάσης με είκοσι άτομα για να τους πείσω ότι πρέπει να πάνε στο γιατρό τους για να τους ανανεώσει το πρωτόκολλο του διαβήτη??? Όχι, δεν είμαι μαζοχας να θέλω να τρώω βρισιδια, ενώ εγώ παλεύω να τον πείσω για το δικό του το καλό. Κάθομαι λοιπόν και το ανανεώνω εγώ, που ΔΕΝ καλυπτομαι νομικά***, χωρίς προηγηθείσες εξετάσεις, χωρίς τίποτα, απλά γιατί αυτός που έχω απέναντι μου αρνείται πεισματικά να προσέξει την υγεία του και έχει την ψευδαίσθηση ότι αν παίρνει για μια ζωή το ίδιο χάπι ρυθμίζεται σωστά και βαριέται να ξεκουνησει και να πάει στο κέντρο υγείας στο διπλανό χωριό, όχι στην πόλη, να κάνει μια εξέταση αίματος και να πάει στο γενικό γιατρό ή στον παθολόγο του και να του επαναπροσδιορίσει την αγωγή του.

***Εδώ φταίει και το γαμ...νο το κράτος που δε μου έχει κλειδωμένη αυτήν τη δυνατότητα, γιατί πολύ απλά και το ίδιο αφενός στα @@ του για την υγεία του πολίτη και αφετέρου γιατί ξέρει την ανεπάρκεια του και προωθεί το βολεμα και το κουκουλωμα της κατάστασης κάτω απ' το χαλακι.

Συμφωνώ απόλυτα Βασιλη.
Αυτο που λες στην αρχή,
ότι πάμε τμηματικά να εφαρμόσουμε κομματάκια συστημάτων άλλων κρατών, αντί να αντιγράψουμε έστω αλλά πλήρως το σύστημα τους
Ειναι κατι που συμβαίνει σε πολλούς τομείς και ειναι η μόνιμη απορία μου. Γιατί ; Ατελείωτη κουβέντα και ισως πολλά τα γιατί .
Αποτέλεσμα ολα ενα μπάχαλο !

το 1/3 της βουλης ειναι γιατροι και παρα πολλοι γιατροι στηριζουν τους υπόλοιπους πολιτικους. Ο ψηφοφορος μολις χρειαστει παιρνει τηλ τον πολιτικο - γιατρο και αυτος μεσα απο το συναδελφικο δικτυο γνωριμιων φροντιζει το θεμα στα νοσοκομεια.
Φανταστειτε να εξαρταται ο πολιτικος απο τον Οικ Γιατρο και μονο για να "εξυπηρετησει " τον πελατη . Κι αν δεν θελει ; αν ειναι της αντιπαλης παραταξης ; Αν εχουν τσακωθει ;
Επισης ιδιος ειναι ο λογος που η Τριτοβαθμια Νοσοκομειακη περιθαλψη , δεχεται περιστατικα βηχα, ζαλαδας και παρονυχιδας κλπ :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

... ειναι ηλιθιοι αχρηστοι τοσο απλα. Δειτε ποιους ειχαμε υπουργoυς απο το 1980 μεχρι τωρα, κυριολεκτικα αχρηστοι...
Εχω τελειως διαφορετικη αποψη...
Ειναι ολα ,εκτος απο αχρηστοι...
Φροντιζουν να βολεψουν μεχρι και τα δισεγγονα τους...

Εχω τελειως διαφορετικη αποψη...
Ειναι ολα ,εκτος απο αχρηστοι...
Φροντιζουν να βολεψουν μεχρι και τα δισεγγονα τους...
Παναγιωτη εκτελουν στο ακεραιο τα καθηκοντα τους συμφωνα με την εντολη που εχουν παρει? ΟΧΙ κοιτανε τα συμφεροντα του ελληνα πολιτη ΟΧΙ Ειναι υπευθυνοι για 2 μαζικες δολοφονιες ελληνων(Ματι-Τεμπη) ΝΑΙ .Λοιπον εγω τους λεω ηλιθιους αχρηστους και επικινδυνους για το εθνος μας.Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε

Last edited:
Παναγιωτη εκτελουν στο ακεραιο τα καθηκοντα τους συμφωνα με την εντολη που εχουν παρει? ΟΧΙ κοιτανε τα συμφεροντα του ελληνα πολιτη ΟΧΙ Ειναι υπευθυνοι για 2 μαζικες δολοφονιες ελληνων(Ματι-Τεμπη) ΝΑΙ .Λοιπον εγω τους λεω ηλιθιους αχρηστους και επικινδυνους για το εθνος μας.Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε
Μια χαρα εκτελουν τα καθηκοντα τους(τα οποια ειναι εις βαρος της πατριδος), οταν κωλυσιεργουν ειναι απο παραγοντες που δεν ελεγχουν.Οταν παραιτουνται εισαγγελεις επειδη παρεμβαινουν πολιτικοι στη δουλεια τους καταλαβαινεις τι γινεται.Δεν δουλευει τιποτα σωστα, ειναι ολα στον αυτοματο πιλοτο και καποιοι πιστευουν ακομα οτι εχουμε δημοκρατια.Το κεφαλι λενε βρωμαει απο το κεφαλι, δεν ειναι καθολου τυχαιο, η εξουσια τους στηριζεται στους ηλιθιους που το ποσοστο ειναι πιο μεγαλο απο αυτο που πιστευουμε.

Μια χαρα εκτελουν τα καθηκοντα τους(τα οποια ειναι εις βαρος της πατριδος), οταν κωλυσιεργουν ειναι απο παραγοντες που δεν ελεγχουν.Οταν παραιτουνται εισαγγελεις επειδη παρεμβαινουν πολιτικοι στη δουλεια τους καταλαβαινεις τι γινεται.Δεν δουλευει τιποτα σωστα, ειναι ολα στον αυτοματο πιλοτο και καποιοι πιστευουν ακομα οτι εχουμε δημοκρατια.Το κεφαλι λενε βρωμαει απο το κεφαλι, δεν ειναι καθολου τυχαιο, η εξουσια τους στηριζεται στους ηλιθιους που το ποσοστο ειναι πιο μεγαλο απο αυτο που πιστευουμε.
Ετσι μπραβο👍

Η μεγαλητερη βρώμα στην χώρα είναι η δικαστική και νομοθετικη εξουσία από εκεί ξεκινούν ολλα…

Η μεγαλητερη βρώμα στην χώρα είναι η δικαστική και νομοθετικη εξουσία από εκεί ξεκινούν ολλα…
Αν θες να ανεβεις στην ιεραρχια πρεπει πρωτα να δωσεις διαπιστευτηρια οτι δεν θα τους πας κοντρα.

Μέρα που είναι σήμερα κοίτα ντας λίγο παραπάνω είναι να αναρωτιέται κανείς.Εαν μου πείτε κάτι που δουλεύει σωστά στον κρατικό μηχανισμό στην Ελλάδα θα σας πω μπράβο διότι έχω αρκετές εμπειρίες σε διάφορα πράγματα.Δεν είναι τυχαίο που δεν δουλεύει τίποτε σωστά ούτε όλοι οι πολιτικοί είναι χαζοί.Συμβαινει το εξής απλό δεν επιτρέπει το σύστημα έξωθεν να κυβερνήσει πολιτικός Έλληνας (φιλοπατρης) εννοώ και τίποτε παραπάνω .Δηλ αυτός που απλά θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για τον λαό του αψηφώντας τα υπόλοιπα κράτη όποιος προσπαθήσει να το κάνει θα τον ρίξουν και θα το κάνουν να φανεί και εχθρός.Δε βλέπω παντού εχθρούς αυτό έχει αποδειχθεί .Οι πρωθυπουργοί της χώρας ανήκουν σε συγκεκριμένες κλίνες που έχουν συγκεκριμένες γραμμές και συμφέροντα που είναι προδιαγεγραμμένα καιρό πριν αλλά ο λαός εξαγοράζεται εύκολα και ζει στην ανέχεια και βλέπει με αναλαμπές μόνο.Αυτο το σύστημα έχει φτάσει στο σημείο να αποθρασυνθει τόσο που φανερά πλέον να αψηφά από την δικαιοσύνη μέχρι την κοινή λογική που τείνει προς εξαφάνιση.Τραγικο παράδειγμα οι φωτιές που μας καίνε τα τελευταία χρόνια που όλο τυχαίως καίνε εκεί που έχουν ετοιμάσει να επέμβουν συμφέροντα ,οφθαλμοφανές του τι γίνεται οφθαλμοφανές ότι οι δημοσιογραφία λέει ότι της επιβάλουν οποία δε συμφωνεί γίνεται συμβόλαιο,5 εφοπλιστές αλλάζουν δημάρχους και υπουργούς και άλλοι 5 διακινούν ότι άλλο παράνομο υπάρχει μοιράζοντας χρήμα στους ανάλογους δήθεν δημόσιους ελενγκτες λειτουργούς,όλοι τα βλέπουν όλοι τα συζητούν όλοι τα ξέρουν ,κανείς δεν θέλει να τα αλλάξει πραγματικά αφού ο μόνος τρόπος είναι ο ξεσηκωμός ή η ψήφος και δεν γίνεται τίποτε από τα δύο.Ετσι λοιπόν ας πορευτεί ο κάθε ένας κατά συνείδηση η οποία συνείδηση στην πλειοψηφία είναι ένα και το αυτό με το προσωπικό συμφέρον.Συμπερασμα όταν αλλοιώνεται και σαπιζει το κύτταρο της κοινωνίας που λέγεται άνθρωπος σιγά σιγά θα έρχεται η σήψη και στην κοινωνία μέχρι που θα βρωμισει τόσο και θα αλλάξει δομή θα χτιστεί νέα με πρότυπα που ήδη έχουν σκεφτεί οι δημιουργοί της όλης κατάστασης και αρωστοι με το πώς θα κυβερνούνε τα πάντα αν είναι δυνατόν .Το κλασικό παράδειγμα ενός αρωστημενου μυαλού μακριά από την φιλοσοφία και την λογική τα θέλω όλα και θέλω να δουλεύουν με εμένα αφεντικό.Παρεμφερει αντίληψη με το θέλω να τρώω τα πάντα ανά πάσα στιγμή .Το πρώτο διαλύει τις κοινωνικές δομές και τον κόσμο και την εξέλιξη του και το δεύτερο διαλύει το περιβάλλον.

Status
Not open for further replies.
Back