Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Φιλαράκι εγώ ξέρω ότι αν ήμουν στο χωριό θα έβγαζα έναν μισθό ακόμη από το μεσημέρι και μετά που εγώ εκεί που είμαι μόνο ελιές έχει τώρα ο κάθε ένας πως το βλέπει δυστυχώς οι σημερινοί νέοι προτιμούν να κάνουν τα γκαρσονακια (ευχαριστώ /παρακαλώ ) και τα ντιλιβερι τρέχοντας όλη μέρα με ένα μηχανάκι παρά να πάνε στη φύση να ιδρώσουν για να μάθουν πως βγαίνει το ψωμί ,αυτή είναι η εξέλιξη που οδηγεί στο να απομακρύνονται και από τα αθλήματα που έχουν να κάνουν με τη φύση ψάρεμα και κυνήγι.Να ξερεται άνθρωπος που δεν γνωρίζει και δεν βιώνει τη φύση ο τσιμεντανθρωπος δηλαδή δεν θα γίνει ποτέ ολοκληρωμένος άνθρωπος τα γράμματα και οι υπολογιστές χωρίς βιώματα έχουν όση διαφορά έχει η θεωρία με τη πράξη άλλο να γνωρίζουμε γιατί μας το δίδαξαν και άλλο να το έχουμε ζήσει αλλιώς αντιλαμβανόμαστε την αξία και τη σημασία του καθενός.Ειναι κάτι που φαίνεται εξαλου στην εξέλιξη της κοινωνίας η ποιότητα των ανθρώπων ξευτιζει γιατί απλά τα βλέπει όλα επιφανειακά και τα θέλει εύκολα,χωρίς να κοπιάσει.

Παλιότερα πλήρωναν σε λάδι‼️
Πήγε ο Πατέρας φίλου με τέσσερα Αλβανα να μαζέψουν ελιές
Κάποια στιγμή πάει στο χωριό να τους φέρει το φαγητό στο χωράφι για να τσιμπήσουν
Το μενού φακές -ελιες -τυρι κτλ
Πετάγεται το Αλβανό και του λέει εμείς δεν τρώμε φακές μόνο κρέας
Κρέας του λέει στο σπίτι σου και άμα σου αρέσει διαφορετικά φάε βελανια και κολίτσιδες

Μη γκρινιάζετε τέκνα μου.Φροντίσαμε εμείς σαν γονε΄ςι και σαν άτομα ,φρόντισε και το σύστημα και διαμορφώθηκε μια κατάσταση τέτοια που κανείς δεν θέλει να πάει σε χειρωνακτικές εργασίες.
Κινητα των 500 σε παιδάκια του δημοτικού.
Αυτοκίνητο μόλις τελειώσουν το λύκειο κλπ
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας αναλογιστούμε ποιος φταίει.

Πλάκα κάνετε?Ψάχνουμε να βρούμε άτομα για οικοδομή και δεν βρίσκουμε.Μιλας σε άτομα άνεργα και σε κοιτάνε με απορία πώς σου πέρασε από το μυαλό να τους ρωτήσεις τέτοιο πράγμα.
Υπάρχουν οικοδομές στο Ελλάδα?
Οι πλακατζιδες του χωριού‼️ περνάνε πλακάκια Ιντερνασιονάλ πλέον ...ως τον Παναμά φτάσαν‼️

Μη γκρινιάζετε τέκνα μου.Φροντίσαμε εμείς σαν γονε΄ςι και σαν άτομα ,φρόντισε και το σύστημα και διαμορφώθηκε μια κατάσταση τέτοια που κανείς δεν θέλει να πάει σε χειρωνακτικές εργασίες.
Κινητα των 500 σε παιδάκια του δημοτικού.
Αυτοκίνητο μόλις τελειώσουν το λύκειο κλπ
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας αναλογιστούμε ποιος φταίει.
Μη με κοιτάς εμένα ,εγώ είμαι αφραγκος‼️η μάνα του του αγόρασε κινητό με 600 γιούρια κ επερνε μάτι τα σπαριά μαζί με τον ξιαομι‼️

Πλάκα κάνετε?Ψάχνουμε να βρούμε άτομα για οικοδομή και δεν βρίσκουμε.Μιλας σε άτομα άνεργα και σε κοιτάνε με απορία πώς σου πέρασε από το μυαλό να τους ρωτήσεις τέτοιο πράγμα.
Δε βρίσκεις τώρα Άλεξ ,ο συχωρεμενος ο πατέρας μου ήταν εργολάβος οικοδομών 15 άτομα δύο συνεργεία είχε, ειχα φίλους ανέργους που ψάχνανε δουλειά και τους έλεγα θα σας δίνει 35€ για εργάτες να καθαρίζουν ξύλα δηλ και μου λέγανε τι αν είναι 50 πάμε ρε συ δε ξέρεις τι είναι το λατακι η τάβλα το σκερπανι και ο μάστορας έπαιρνε τότε 60 και ο καλός βοηθός 50 που ήταν σε κατάσταση λίγο πριν πιάσει σχέδια να ξεκινήσει μόνος .Όταν έχεις μάθει στο φέρε και να σε ταιζουν μέχρι τα 30 έτσι είναι.Οχι σαν εμένα που έριχνα μπετά από την 1 γυμνασίου και είχαν γίνει τα χέρια μου σαν του πιθήκου από το φτυάρισμα και οι ώμοι μου ήταν καταφαγωμενοι από το ντενεκε.Αλλα φίλε εκτός αυτού έχω διαπιστώσει ότι όλοι αυτοί στο τέλος τι βρίσκουν καλύτερα από εμάς που είμαστε σε όλα μέσα.Τη πρώτη φορά που με έπιασε η μέση μου 3 γυμνασίου από το πρωί μέχρι το απόγευμα πλάκα με τη μπετονιερα του μισού σακιου 135 σακιά τσιμέντο ακόμα το θυμάμαι 270 μπετονιερες 4 άτομα ήμουν ο μικρότερος όλοι οι άλλοι 3 λυκειου και ο εργολάβος 40 Άρης ,πηγαίναμε όλο στα μπετά γιατί είχε μεγαλύτερο μεροκάματο.

αφ
αφου δεν μεγαλώνουν με τον Κωστανταρα που ρίχνει μπετα στην οικοδομη, αλλά με μονόφρυδες γκομενες.
την λύση στο πρόβλημα σου θα την βρεις στους μελαμψους λαθρο?μεταναστες,
οι Αλβανοι που εχουν μεινει έχουν κανει εναρξη στην εφορία και ειναι ανταγωνιστές σου.

Τις αγροτικές δουλειές πιστεύω δεν τις λογαριάζουν οι νέοι γιατί για τους περισσότερους είναι ένα περιβάλλον άγνωστο και εχθρικό , πράγμα βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με το αυξημένο υποτίθεται ενδιαφέρον τους για τη φύση. Το μάζεμα της ελιάς που έχει ένα καλό μεροκάματο είναι μια κουραστική αλλά όχι βαριά δουλειά , που όμως προ'υ'ποθέτει μια κάποια εξοικείωση με την ύπαιθρο , αλλά η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών σήμερα έχουν μια φολκλορική αντίληψη γι' αυτήν .

Δεν είναι αρκούντως πειστική ολη η φιλολογία -και η ρωσική και η νατοϊκή - για τον πόλεμο αυτό. Η συγκρατημένη προβολή ισχύος και η παράταση των αψιμαχιων από την ρωσική πλευρά, ενώ αυτό δείχνει να φθειρει έμμεσα περισσότερο τους Ρώσους, και η όλο και περισσότερο διογκουμενη και εκ του ασφαλούς συνδρομή των δυτικών, που δεν θεωρείται διάθεση τερματισμού του πολέμου, εμένα μου δίνουν την εντύπωση πως δεν επιδιώκουν την λήξη ούτε οι μεν αλλά ούτε οι δε. Επιπλέον βλέπουμε τα οικονομικά οφέλη των μεγάλων οικονομιών ( μόνη εξαίρεση η ΕΕ, μάλλον γιατι υποχρεώνεται να είναι το γιουσουφακι των ΗΠΑ), ΗΠΑ,Κίνα, Ινδία, χώρες ΟΠΕΚ ακόμη και Ρωσία να αυξάνονται. Μήπως πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα που ελεγχόμενα χωρίς κίνδυνο για γενικευμένη ανάφλεξη, φέρνει τα επιδιωκομενα στους εμπνευστές του και δεν αφήνει ίχνη τους ; Αν έστω και μερικά ισχύει αυτή η υπόθεση τότε τα περισσότερα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν ομονοησει και το προφανές δεν είναι αληθινό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν πρέπει ποτέ να υπερισχύσει των άλλων έτσι όποιος σηκώνει κεφάλι κάποιοι πρέπει να του θυμίζουν να το κατεβάσει εξαλου η παγκοσμιοποίηση δεν συμφέρει κανέναν άλλο πλην από τους κατέχοντες όλοι οι άλλοι γίνονται αλληλοεξαρτώμενοι άρα σαν σιαμαίοι πηδάω τον έναν και πονάνε όλοι.

Καλα, μην το ''δενεις και κομπο'' οτι λενε αληθεια.....
Θα πέσει άπλετο φώς στην υπόθεση έχουνε πεί
Τώρα εάν εμπλέκεται και κανένας της <<καλής>> κοινωνίας στο αίσχος μπορεί να έχουμε και καμιά διακοπή ρεύματος και να κοπεί το φώς για λίγο.....

Status
Not open for further replies.
Back