Σημαδεύοντας την επικαιρότητα

Προ ολίγων μηνών η κυβέρνηση της Σουηδίας μοίρασε στους πολίτες της φυλλάδιο που τους ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ να έχουν οπωσδήποτε ΚΑΙ μετρητά στο σπίτι! Δεν είναι ανάγκη να γίνει πόλεμος με την πανίσχυρη Ρωσσία,αρκεί να γίνουν μερικές τρομοκρατικές κυβερνοεπιθέσεις στο σύστημα.Πρόσφατα το έζησα σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ που σχεδόν για το τίποτε ΔΕΝ μπορούσαμε να πληρώσουμε με κάρτες!Φαντάσου να είναι κάτι με κάποια διάρκεια π.χ. μίας εβδομάδας....hair.Οσα λεφτά και νάχει η κάρτα μέσα,χωρίς μετρητό είσαι ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ!!😿

Προ ολίγων μηνών η κυβέρνηση της Σουηδίας μοίρασε στους πολίτες της φυλλάδιο που τους ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ να έχουν οπωσδήποτε ΚΑΙ μετρητά στο σπίτι! Δεν είναι ανάγκη να γίνει πόλεμος με την πανίσχυρη Ρωσσία,αρκεί να γίνουν μερικές τρομοκρατικές κυβερνοεπιθέσεις στο σύστημα.Πρόσφατα το έζησα σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ που σχεδόν για το τίποτε ΔΕΝ μπορούσαμε να πληρώσουμε με κάρτες!Φαντάσου να είναι κάτι με κάποια διάρκεια π.χ. μίας εβδομάδας....hair.Οσα λεφτά και νάχει η κάρτα μέσα,χωρίς μετρητό είσαι ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ!!😿
Μα κι εδω γίνεται λόγος για μετρητά .
Χαρτούρα αλλά και κέρματα !

Εγώ αναρωτιέμαι αν γίνει κάτι , θα έχουν αξία τα μετρητά (χαρτιά) και τα κέρματα ; Και ποια θα είναι αυτή ;
Σε γενικο πολεμο και διαλυση ευρωζωνης, αρα και ευρω, καμια απολυτως. Μονο πολυτιμα μεταλλα και εννοηται λιρες(χρυσες).

Σε γενικο πολεμο και διαλυση ευρωζωνης, αρα και ευρω, καμια απολυτως. Μονο πολυτιμα μεταλλα και εννοηται λιρες(χρυσες).
Επίσης και ασημικά είτε νομίσματα είτε σκεύη.Όμως πώς θα γίνεται η αποτίμηση της αξίας των ''ασημικών της γιαγιάς'' όπως έλεγε παλιά ο Αλογοσκούφης; .think. Πάλι θα υπάρχει σχετικό πρόβλημα...😿

Επίσης και ασημικά είτε νομίσματα είτε σκεύη.Όμως πώς θα γίνεται η αποτίμηση της αξίας των ''ασημικών της γιαγιάς'' όπως έλεγε παλιά ο Αλογοσκούφης; .think. Πάλι θα υπάρχει σχετικό πρόβλημα...😿
Εννοηται οτι παλι θα υπαρχει προβλημα, απλα αυτα θα εχουν αξια(την οποια αξια διοτι δεν θα υπαρχει μετρο συγκρισης και θα γινονται παζαρια), αλλα δεν θα γινουν χαρτοπολεμος.

Εγω παλι πιστευω οτι σε μια τετοια ακραια κατασταση το καλυτερο θα ηταν να εχεις ενα σπιτι στο χωριο, με κηπο και γη να φυτεψεις 2 πραγματα, 5 κοτουλες και 2 κατσικουλες.
Οι παππουδες μου που ζησαν 2 πολεμους και κατοχη μου λεγαν περασαμε δυσκολα, αλλα δεν πεινασαμε ποτέ.

Last edited:
Εγω παλι πιστευω οτι σε μια τετοια ακραια κατασταση το καλυτερο θα ηταν να εχεις ενα σπιτι στο χωριο, με κηπο και γη να φυτεψεις 2 πραγματα, 5 κοτουλες και 2 κατσικουλες.
Οι παππουδες μου που ζησαν 2 πολεμους και κατοχη μου λεγαν περασαμε δυσκολα, αλλα δεν πεινασαμε ποτέ.
Πλεον, σε αρκετα χωρια, ακομα και τα αβγα τα αγοραζουν απο σουπερ μαρκετ....

Η οδηγία αυτή ειναι σαν να ειπώθηκε απο σουρωμένους ή απο ρουθουνιασμένους απ την άσπρη σκόνη.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο μιτσο .. . Κάτι έχουν στον νου τους... δεν το έχουν σε τίποτα να μπούμε σε πόλεμο με την Ρωσία για να καληψουν την ανυπαρξία τους.. η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσει στον πρωτογενή τομέα και όχι στης ,,ΑΠΕ που θα της βάλουν στον κωλο τους αν γίνει κάτι

Μόνοι τους μαρτυράνε...
View attachment 96622
Αυτα που φωναζουν τοσα χρόνια στον Έβρο, τωρα καποιοικανουν πως κατι καταλαβαν.
Αλλα και που έκαναν πως καταλαβαν ;;;;
Κατα τ αλλα σε 2 χρονια ο Εβρος θα εχει τρεξει αναπτυξιακα.
Τι μας λέτε ρε μαλάκες ;

Back