Σκάγια

.... βλέπω να φτιάχνει χυτήριο ο @ΝίκοςΠ

Καλημερα φιλε Βασιλη!!! Ασχοληθηκα πριν 6 - 7 χρονια με την κατασκευη σκαγιων....εφτιαξα μηχανη
και ειχα βαλει μπεκ απο γκαζακι υγραεριου με διαφορετικη διαμετρο...αναλογα το Νο σκαγιων που
ηθελα να φτιαξω.
Ο στοχος ηταν να βγαλω Ν8 και Ν9 που ειχα μεγαλες καταναλωσεις τοτε...Οσο μικραινει η διαμετρος
του σκαγιου.... τοσο και η δυσκολια στην σφαιρικοτητα τους....βολια εβγαζα πολυ καλα...και ειναι οτι ποιο
ευκολο μπορεις να φανταστεις....Εκανα μιξη με αντιμονιο ( το ευρισκα απο φιλο που ειχε βουλκανιζατερ )
Τα αντιβαρα στις ζαντες των αυτ/των ειναι απο αντιμονιο...Μεγαλη εμπειρια....δεν αξιζε τον κοπο ομως
οσον αφορα το οικονομικο...Τελικα την σφαιρικοτα που ηθελα στα Ν8-9 δεν μπορεσα να την βγαλω...
και αυτος ηταν και ο λογος που τα παρατησα.
Για οποιον φιλο η συναδελφο που αποφασισει να ασχοληθει...θα πω το εξεις. Μεγαλη σημασια για την
κατασκευη των σκαγιων παιζει η σταθερη θερμοκρασια του μολυβδου . Θελει οργανο θερμοκρασιας
ωστε να την ελεγχεις.....αλλιως απο μπεκ 0,20 ( 2 δεκατα ) που ειναι ΠΧ. για Ν8 σκαγια....θα βγαζεις βολια
με διαμετρο με διαμετρο 4 η και 5 ολοκληρα χιλιοστα....αναλογα την θερμοκρασια του μολυβδου.

ΥΓ. Προσεξτε τις αναθυμιασεις....βαλτε απορροφητηρα να τις πεταει εξω απο χωρο εργασιας... :)

Αριστο Ν 12 σκάγια; Για που τα προοριζεις;(εκτός τα αγριογούρουνα)
Θέλει ο κουνιάδος μου από περιέργεια, για μπαμ μπουμ με λίγα λόγια, και θα του τα σεταρω να δούμε τι κάνουν, 32 γραμμάρια 1560 σκάγια!!!!!!!

Last edited by a moderator:
Θέλει ο κουνιάδος μου από περιέργεια, για μπαμ μπουμ με λίγα λόγια, και θα του τα σεταρω να δούμε τι κάνουν, 32 γραμμάρια 1560 σκάγια!!!!!!!
Για τα σίδερα ο Μπάμπης...... .sarcastic.
Κάντα 30gr τουλάχιστο ρε...μη κοροϊδεύουμε τους Ιταλούς μετά..yel.

Θέλει ο κουνιάδος μου από περιέργεια , για μπαμ μπουμ με λίγα λόγια, και θα του τα σεταρω να δούμε τι κάνουν, 32 γραμμάρια 1560 σκάγια!!!!!!!
Άμα τα ρίξεις σε πίνακα για να βγάλεις ποσοστό θες ένα σαββατοκύριακο δηλαδή....
Αν τα ρίξετε βάλε κάμια φωτό να δούμε...

Μην το γελάτε καθόλου....
Κώστα δεν γεμίζεις λίγα 24γρ-28 για καμιά περπατητη τσίχλα, η πανω στο σουρουπο κ το ξημερωμα?Να μας πεις τι θα δεις.......

Εγώ παντως δεν κοροιδευω κανέναν Ιταλό ουτε κ κάποιον άλλον για τις επιλογές του..
....Πάντοτε το αποτέλεσμα μετράει......
Εξυπακούεται όμως πως αυτό το νουμερο θέλει συνεση στην χρήση.......

Το καταλληλοτερο νουμερο σκαγιων για ορτυκια μαζι με το 11.
Και θα σου πει ο άλλος.......
Στραβός είμαι σε ρε φίλε που θα ρίξω στο ορτυκι με ν11??

Ν9 στην τσίχλα?? Εχω ρε φίλε βάζω 7αρια γιατί στραβός δεν είμαι....

Όλα αυτά φίλε τα έχω ακουσει σε συζητήσεις....

Δεν να το παιξεις μάγκας????
Απλά τα πραγματα...
παρε ενα μονοκαννο η ένα όπλο μικρου διαμετρήματος........
Και θα σε παραδεχτω....
Γιατί από λόγια χορτάσαμε........

Back