Σκάγια

Το ν13 χρησιμοποιείται στην Ιταλία σε κοντινές βολες στο παραδοσιακο κυνηγι με ζωντανους κραχτες για τσίχλες κ κοκκινοτσιχλες...
Τα κλουβί στήνονται με τέχνη στα γυρω στα δέντρα, κ ο κυνηγός ρίχνει μεσα απο την καλυβα του στα πουλια που κάθονται στα δέντρα.....
Είναι κ το μόνο κυνηγι που υπάρχουν δικαννα με καννες διαφορετικών διαμετρηματων πχ η μια κάννη είναι cal. 36 και η άλλη cal. 28 κλπ για να ρίχνουν ανάλογα την απόσταση κ την γομωση.....
Η καραμπίνα έχει δεν έχει νοημα για αυτό κ δεν χρησιμοποιείται.........

Άλλη πιθανη χρήση αυτου του σκαγιου δεν μπορώ να σκεφτώ...... Για cal.12 δεν το συζητώ....

Last edited:
Σας παρουσίασα ένα σκάγι σε νούμερο 12το οποίο και δεν βρησκουμε εύκολα,και πήραμε 3 κιλά για δοκιμή,και με βγάλατε παράνομο και κραχτες κτλ, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια, φαντάσου να έβαζα φωτογραφία και τις δοκιμές

Σας παρουσίασα ένα σκάγι σε νούμερο 12το οποίο και δεν βρησκουμε εύκολα,και πήραμε 3 κιλά για δοκιμή,και με βγάλατε παράνομο και κραχτες κτλ, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια, φαντάσου να έβαζα φωτογραφία και τις δοκιμές
Δεν διαβασα ολα τα σχολια, παντως εγω με ενδιαφερον θα τις εβλεπα τις δοκιμες.

Πιστευω οτι φυσιγγι 28-30γρ θα σκουπιζει περπατητο-καρτερι με τετοιο σκαγι

Επειδή εγώ έγραψα για κραχτες...

Που είδες κάτι τέτοιο ρε Αρι???????
Εγώ πολυ απλά κ κατανοητά είπα που ακριβώς χρησιμοποιείται ένα τόσο ψιλό σκαγι(που δεν είναι κ συνηθισμένο στην χώρα μας) στην γειτονικη Ιταλια γιατι ίσως κάποιοι να μην το γνωριζαν....
Σου ειπα η υπονοησα ότι κανεις η θες να κανεις χρήση κραχτών????????

Μην ''αρπαζεσαι'' βρε Αριστο!!! Δεν σε ειπε κανεις παρανομο....δεν ειδα κατι τετοιο....απλα ειπαν
οτι δεν ειναι ''ωραιο''.....Χαλαρωσε....ο καθε ενας εχει δικαιωμα της γνωμης του...Δημοκρατια εχουμε
φιλε!!!

Τα σχόλια που διάβασα ήταν ολα σωστά κ δεν είδα ότι θα μπορουσε κάποιος θα ενοχληθει από αυτά...
Τώρα,αν σβήστηκαν κ καποια αλλά που δεν τα είδα, εκεί δεν ξέρω.......

Τα σκαγια ν13 θεώρησα πως....μπορεί........να έχουν κάποια χρησιμότητα σε cal. 36,32 σε σιταρηθες κ τσιχλοκοτσυφα σε κοντινές βολές..
Τώρα, για cal.12 η και cal. 20 που υποτίθεται ότι θα έχουμε κ μεγαλυτερο όγκο σκαγιων δεν τα θεωρώ καθόλου αναγκαία............
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κατακριτέο......

Τόσο απλά φίλτατε Αρι..........

Αυτα τα σκαγια με πυτουρο και βελανηδοχαρτο κουπα.κανουν τρελα πραγματα στα 28,30 γρ
Το δέχομαι, μέχρι ένα σημείο....
Όλοι όσοι έχουν την κακια συνήθεια να τρώνε "βιαστικα κ γρηγορα(εγώ είμαι ένας από από αυτους) έχουμε "σπασει" τα δόντια μας ακόμα κ με χοντροτερα σκάγια...
Αν δεν τα εντοπίσουμε θα κατάληξουν στο στομαχι...
Σκάγια σκόνη τα λενε οι Αμερικανοί κ οχι άδικα....
Οχι πως δεν κάνουν δουλειά!
Αλλά δεν πρεπει να ξεχνάμε ότι η τελική κατάληξη ενος σκοτωμένου θηράματος είναι η κουζίνα μας.....

Last edited:
Το σκαγι νουμερο 11 και 12 με πολυ πιο διαδεδομενο το 12 χεησιμοποιειται σε αρκετα φυσιγγια του εμποριου εδω στα γραμαρια 28-32 με ταπα-διασπορεα ως καταλληλα συνηθως για το πρωινο ξεφωτο της τσιχλας

συνηθως γ καθε εταιρεια εχει 1-2 φυσιγγια που προοριζονται για αυτο το σκοπο

Τα πιο γνωστα ειναι το λιλα κουτι 32 γρ διαφανο καλυκα της τοπικης βιομηχανιας κιλλερ στην λεμεσο και το αντιστοιχο της τόπικης βιομηχανιας Ηλιονα στην Αμμοχωστο
Επισης υπαρχει σε νουμερο 11 στα 29 γραμαρια με κυαθιο τόπικης βιομηχανιας στην Λαρνακα-Ατλας (welcome)

εχουν φανατικους οπαδους για την συγκεγριμενη ωρα της ημερας

τα δυο πρωτα τα χω κυνηγημενα με αριστες εντυπωσεις για το σκοπο τους
Ουτε τα πουλια χαλανε ουτε δοντια σπας

ειναι μαλακα φυσιγια με κανονικες ταχυτητες

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κάποιος θα χρησιμοποιήσει σκάγια μικρότερα του #8.
Εκτός, ίσως, αν δεν έχει.....μυγοσκοτώστρα.
Καμια φορα κανουν ντου οι μυγες

υπαρχουν σκαγια 9-10-11-12;
Ναι
Υπαρχουν φυσιγγια στο εμποριο γεμισμενα με αυτα;
Ναι
Θα αρεσουν σε ολους;
Οχι
Επομενως ειναι καθαρα θεμα επιλογης

Άλλο 9,10 αντε βαριά βαριά κ 11 κ άλλο 12,13...
Αν δεν τα βρει το δόντι δεν τα καταλαβαίνεις κ πάνε "αμάσητα" κάτω..
Οχι πως δεν μένουν σκάγια μέσα στις τσίχλες.. Κ τα 8αρια μένουν ανάλογα την απόσταση κλπ...
Η αποτελεσματικοτητα τους είναι δεδομένη για τις αποστάσεις που πρεπει.... Δεν αντιλεγω......

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κάποιος θα χρησιμοποιήσει σκάγια μικρότερα του #8.
Εκτός, ίσως, αν δεν έχει.....μυγοσκοτώστρα.
Λευτέρη με νούμερο 9 σκάγια κυνηγάω την τσίχλα τον χειμώνα χωρίς πρόβλημα. 8 βάζω στα περάσματα μόνο αν και διαφορά δεν έχω δει με τον τρόπο που ντουφεκαω. Γιατί τα θεωρείς αχρείαστα τα 9 και λεπτότερα σκάγια;

Back