gvp9000
Banned
Σκληραίνει, (μιλάμε πάντα για κράματα όχι 100% μόλυβδο) φτάνει να υπάρχει η έστω ελάχιστη ποσότητα αρσενικού στο κράμα που λειτουργει ως καταλύτης για το αντιμόνιο.Σωστά, μόνο που νομίζω ότι ο μόλυβδος δεν παίρνει αληθινή βαφή με θέρμανση και απότομη ψύξη σε νερό, όπως ο σίδηρος, αλλά σκληραίνει λίγο μόνο η επιφάνεια του σκαγιου, όχι όμως αρκετά.
εγω φουρνιζω και σκληραινω τα δραμια και εχει πολυ μεγαλη διαφοραΣκληραίνει, (μιλάμε πάντα για κράματα όχι 100% μόλυβδο) φτάνει να υπάρχει η έστω ελάχιστη ποσότητα αρσενικού στο κράμα που λειτουργει ως καταλύτης για το αντιμόνιο.
Τα αντίβαρα των τροχών που χρησιμοποιούσα για τα μολύβδινα μονόβολα έφταναν τα 20 BHN ρίχνοντάς τα από το καλούπι κατευθείαν στο νερό. Αν δεν τα έριχνα στο νερό η σκληρότητά τους ήταν γύρω στα 12 BHN.
Μια άλλη μέθοδος είναι να τα "φουρνίσεις" σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και αμέσως όταν τα βγάλεις να τα ρίξεις στο νερό. Εκεί η σκληρό τητα μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 30 BHN.
Kάποια ενδιαφέροντα link:
https://www.randywakeman.com/WhoPutstheHardestShotinLeadTargetShotshells.htm
https://www.weatherby.dk/bhn.htm
Θερμοκρασία; Χρόνος; Αν θελεις λες βέβαια.εγω φουρνιζω και σκληραινω τα δραμια και εχει πολυ μεγαλη διαφορα![]()
Τα μεταφορικά πόσα βγαίνουν?Pallini di piombo temperato + 5% antimonio - ricaricamunizioni.it 4,9 Ευρώ...τα Locatelli Brescia...
....ακριβώς δεν θυμάμαι.....αλμυρά...Θάλασσα!Τα μεταφορικά πόσα βγαίνουν?
Τράβα το βαπόρι Ιταλία, φόρτωσε απ' όλα τα καλά (μπαρουτόσκαγα και άλλα) και έλα. Θα σε περιμένουμε στο λιμάνι, μόλις φτάσεις Ελλάδα.....ακριβώς δεν θυμάμαι.....αλμυρά...Θάλασσα!![]()
...πλάκα, πλάκα... δεν κάθεται ένας τέτοιος νάυλος...!Τράβα το βαπόρι Ιταλία, φόρτωσε απ' όλα τα καλά (μπαρουτόσκαγα και άλλα) και έλα. Θα σε περιμένουμε στο λιμάνι, μόλις φτάσεις Ελλάδα.
Καλά, σκέψου να κάθονταν καμιά Αμερική, τι θα γινόταν....πλάκα, πλάκα... δεν κάθεται ένας τέτοιος νάυλος...!![]()
Συχνά πυκνά κάθονται ταξίδια Αμερική ιδιως με δεξαμενοπλοια αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να προμηθευτουμε υλικά κτλπ τελευταία λόγω κοβιντ κ άλλων δυσκολιών. Για βυσματα - σκάγια εννοώ, οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται.Καλά, σκέψου να κάθονταν καμιά Αμερική, τι θα γινόταν.
αμα σΕ τύχει κανα τετοιο μπαρκο έρχομαι για μούτσος.........πλάκα, πλάκα... δεν κάθεται ένας τέτοιος νάυλος...!![]()
Καμία Ιταλία θα ταν το καλύτερο ... αλλα που...μπλέξαμε με την αραπιά!αμα σΕ τύχει κανα τετοιο μπαρκο έρχομαι για μούτσος......
Λευτέρη για τι κόστος μιλάμε; Περίπου, μια τάξη μεγέθους.Καλημέρα, το ξαναέγραψα το φθινόπωρο ,έχω βρει έναν Ιταλό μέσω του φόρουμ polveri dosi e cartuccie, λέγεται Antonio Abbate ,που παίρνει σκάγια locatelli ή ότι του στείλεις εσύ και τα επινικελωνει με τον σωστό τρόπο, πρώτα επιχαλκωση και ύστερα επινικελωση και πάντα ηλεκτρολυτικα όχι με βαφή . Επιπλέον αντί του ασήμαντου πάχους που έχουν τα εμπορικά, αυτός τα επινικελωνει με πολύ μεγαλύτερο πάχος ( κατά παραγγελία μέχρι και δεκαπλάσιο). Εγώ πήρα σε νούμερα 10, 81/2 , 6 και 5, τα ψιλά με 10 μικρον επιμεταλωση, τα χοντρά με 30. Το κόστος είναι πιο χαμηλό από τα εμπορικά, τα μεταφορικά το ανεβάζουν πολύ.
Θα κατέβαινα Βραζιλία.Καλά, σκέψου να κάθονταν καμιά Αμερική, τι θα γινόταν.