gvp9000
Banned
Θα ξεκωλωθούν να πληρώνουν.Αλίμονο σε αυτούς που θα τύχουν να πιστέψουν κάποιες απόψεις εδώ μέσα, χωρίς να δοκιμάσουν τι κάνει το όπλο τους.
Θα ξεκωλωθούν να πληρώνουν.Αλίμονο σε αυτούς που θα τύχουν να πιστέψουν κάποιες απόψεις εδώ μέσα, χωρίς να δοκιμάσουν τι κάνει το όπλο τους.
Η κατάρα του φράγκατουσυνεχής αναζήτηση.....χωρίς σημεία αναφοράς.....Θα ξεκωλωθούν να πληρώνουν.
Στον ορισμό του "καλύτερου βλητικά" διαφωνούμε.Σωστή τοποθέτηση αλλα δεν αναιρεί ότι υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα βλητικα όπλα που ο κάθε ένας ανάλογα τι θέλει και τις ικανότητες του επιλέγει .
Με έχεις κόψει για κλαμπάνι ;Και όχι ότι δεν υπάρχουν επειδή δεν μπορούμε εμείς να τα υποστηρίξουμε.
Δεν έχω κόψει Βασίλη κανέναν για τίποτα αν δεν έχω κυνηγήσει μαζί του να δω τι κάνει και αυτό για να το διαπιστώσω δε μου φτάνει μια φορά και ούτε ένα είδος κυνηγιού.Οπως να ξέρεις με σφιχτό ντουφέκι μπορείς αν είσαι δυνατός να κυνηγάς τα πάντα βάζοντας λίγο πιο χοντρά σκάκια από τα 15 μετρά και πάνω δεν χαλάς τίποτα κανένα θήραμα δε μπορείς να το χαλάσεις στα 15/20 μέτρα .Έχω κυνηγήσει με τραπατζη και καλό ντουφέκι μαζί πολλές φορές και κυνηγούσε τα πάντα με 6 αρι και τσίχλες ορτύκια απλά αυτός τα σκότωνε εκεί που ήθελε και εσύ μες στη μούρη σου γιατί μετά με το κύλινδρο έκανες αέρα.Το σφιχτό κάνει τα πάντα αλλά είναι για λίγους το ανοικτό είναι για όλους αλλααααα .Στον ορισμό του "καλύτερου βλητικά" διαφωνούμε.
Όχι μόνο ανάλογα της ικανότητές του, αλλά και τα κυνήγια που κάνει.
Ούτε εσύ δεν κυνηγάς στημένος για 90% απόδοση ... τι να την κάνω την "βλητική υπεροχή" αν δεν την χρησιμοποιώ ποτέ ;
Στήσου για 90% και βγες για κυνήγι.
Πες μου σε τι κυνήγι θα σου χρησιμεύσει ;
Στο να προγκάς τις φάσσες ;
Μόνο σε πολύ μακρινά παπιά ...
Πιάσε όλα τα θηρεύσιμα και πες μου κυνήγια που μπορείς να κάνεις ...
Με έχεις κόψει για κλαμπάνι ;
Ίση είσι βαζελους. Οποτενες θες δη θες μπιρδεμενους εισυΤώωωωωωρα μας γαμσειςειγω μπειρδευκα πάντους
Υπαρχει και το πιο εξειδικευμένο που λίγοι πραγματικά ασχολούνται και εχουν απαιτήσεις μιλάω για κυνηγούς πόσα απίδια πιάνει η κανη.
Το εξωφρενικά σφιχτό κάνει μόνο για παπιά και χήνες.Το σφιχτό κάνει τα πάντα αλλά είναι για λίγους το ανοικτό είναι για όλους αλλααααα .
Μπα,,,δεν ασχολήθηκα ποτέ με μπαλαΊση είσι βαζελους. Οποτενες θες δη θες μπιρδεμενους εισυ
Μην τα γράφεις αυτά Τζων,θα αρχίσουν να γαμιουνται καθε Χριστούγεννα κ Πάσχα για να μην γίνουν πουστηδεςΠροτρέπω να αγοράσει ένα καλύτερο βλητικα και μόνο όπλο Βασίλη δεν είπε κανείς επειδή σκοτώνει καλύτερα ότι εχει 90% συγκέντρωση ,φίλε μη τα μπλέκεις και το perazzi είναι η κορυφή των σκοπευτικών και άμα ρίξεις σε χαρτόνια μπορεί να μου δείξεις καλύτερη ντουφέκια μέ κάποια άλλο αλλά στη πράξη είναι κορυφή . Στέκεστε στη στιγμή και σε μεμονωμένα γεγονότα και όχι στο σύνολο σφαιρικά.Πινω φίλε και κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα,και στη γιορτή μου από 5 κιλά κρασί τη φορά με κάνει αυτό πότη και αλκοολικό,δε νομίζω .
Μας έχετε μπερδέψει με τις "καλύτερες τουφεκιές".Προτρέπω να αγοράσει ένα καλύτερο βλητικα και μόνο όπλο Βασίλη δεν είπε κανείς επειδή σκοτώνει καλύτερα ότι εχει 90% συγκέντρωση ,φίλε μη τα μπλέκεις και το perazzi είναι η κορυφή των σκοπευτικών και άμα ρίξεις σε χαρτόνια μπορεί να μου δείξεις καλύτερη ντουφέκια μέ κάποια άλλο αλλά στη πράξη είναι κορυφή .
κατσε ρε..μια σκαφη ποπ κορν εφτιαξα...τι θα τα κανω;Μας έχετε μπερδέψει με τις "καλύτερες τουφεκιές".
Όταν καταλάβετε πότε μια τουφεκιά είναι καλύτερη από μια άλλη και γιατί τα perazzi σπάνε δίσκους στα χέρια άριστων σκοπευτών ενώ στο Ελλάντα τα λένε σκορποσκαγιάστρες συνεχίζουμε την κουβέντα περί "βλητικής υπεροχής".
Καλό βράδυ.
Βλεπω τις φοτο που ανεβαζουνε ρε συ σουροτιρια απ τη συγγεντρωση τα πουλια σμπαραλιαΗ βλητική απόδοση στα περισσότερα όπλα και φυσίγγια στα πραγματικά 36,5m κυμαίνεται στο 40-70% max 80%.
Αυτό απαιτούν τα περισσότερα κυνήγια και οι συνήθεις αποστάσεις βολής.
Η βλητική απόδοση ενός υπερόπλου είναι εντελώς ακατάλληλη για τα περισσότερα δικά μου κυνήγια.
Έτσι λοιπόν αντιστρέφω τον συλλογισμό και λέω ότι πολύ σφιχτά όπλα "υστερούν βλητικά" για τα δικά μου κυνήγια.
Αν πάτε για καμιά τσίχλα σε πυκνό θα νιώσετε στο πετσί σας την βλητική υστέρηση του όπλου σας για το συγκεκριμένο κυνήγι, το ίδιο σε μπεκάτσες, λαγούς κτλ
Μόνο σε παπιά και αυτά σε τεράστιες αποστάσεις (πάνω των 60-70m) έχουν υπεροχή τα πολύ σφιχτά όπλα.
Πουθενά αλλού.
Η βλητική υπεροχή ή υστέρηση δεν έχει να κάνει με το νούμερο συγκέντρωσης στην πιο μακρυνή απόσταση, έχει να κάνει με το θήραμα, την απόσταση και την ελάχιστη απαιτούμενη συγκέντρωση ... ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ.
Ακόμα και μικρότερες συγκεντρώσεις από τις ελάχιστες ικανές σκοτώνουν ικανοποιητικά μεγάλα θηράματα.
Επιπλέον προσφέρουν και την άνεση της μη ακριβούς σκόπευσης.
Κατά συνέπεια η "βλητική υστέρηση" των όπλων είναι ένας μύθος.
Όλα τα όπλα είναι βλητικά ικανά να καταβάλλουν το σύνολο των θηραμάτων της χώρας μας ακόμα και τα βλητικά "ανίκανα" (κατ' εσάς ...)
Απόδειξη είναι ότι όλα πουλάνε, ... ακόμα και τα "βλητικά ανίκανα" και μάλιστα περισσότερο από τα "βλητικά ικανά".
Σκοτώνουν επίσης παπιά στα κρύα
"Βλητικά ανίκανο" όπλο σε τεράστιες αποστάσεις γίνεται "βλητικά ικανό" στις συνήθεις και αντίστροφα "βλητικά ικανό" στις τεράστιες (θέλει και κοντάκι και χέρι) γίνεται "βλητικά ανίκανο" στις συνήθεις.
Και αυτή είναι όλη η ιστορία.
Μια μερα ερχετε ενας με μπαικαλ δικανο και βλεπει το φιλο μου με το dt10 και λεει σκοτώνει αυτο ρε συ αχαχαχα και το πεταει σε μια πετρα για να κατσει για τσιγαρο και λειλειβστο μπερετακια αν μπωρεις καντο να δουμε τι οπλο εχεις αχαχαχαχχαΜας έχετε μπερδέψει με τις "καλύτερες τουφεκιές".
Όταν καταλάβετε πότε μια τουφεκιά είναι καλύτερη από μια άλλη και γιατί τα perazzi σπάνε δίσκους στα χέρια άριστων σκοπευτών ενώ στο Ελλάντα τα λένε σκορποσκαγιάστρες συνεχίζουμε την κουβέντα περί "βλητικής υπεροχής".
Καλό βράδυ.
Έχεις σκεφτεί να ρίξεις ντουφέκια με το ίδιο φυσίγγι στα 10/15/20/25/30/35/40/45/50/55 με το ίδιο τσοκ σε μεγάλο στόχο να δεις πως η κάθε κανη κατευθύνει τη γόμωση και με τη ταχύτητα τη στέλνει σε κάθε απόσταση δε νομίζω να το έχει κάνει κάποιος όταν θα το κάνει θα δει και τις διαφορές .Μας έχετε μπερδέψει με τις "καλύτερες τουφεκιές".
Καλό βράδυ.
Ειπα οτι καποια οπλα εχουν ριξει χιλιαδες φυσιγγια χωρις προβλημα Τολη, οχι οτι ριχνουν χιλιαδες φυσιγγια στη φασσα...το χιλιαδες αφορα ολα τα κυνηγια που κανει καποιος μεσα σε Χ χρονια...Για τις μενουσες το λες παντα επισεις πιο πανω ειπες ριχνεις χιλιαδες φασσας και χιλιαδες δε κολλαει οι μπενελλομπερεττα χραφουνε εκατομυρια φυσιγγια σε ρεζερβες της αργεντινης παντως Καλη ξεκουραση
Ολα γινονται Βασιλη, εχω παει για μπεκατσα περδικα ορτυκι με το Κικς πανω χωρις προβλημα, βαζεις πρωτο ενα λαμπρο κιτρινο διασπορας και εισαι αρχοντας,δεν καθεσαι να αλλαζεις τσοκ συνεχεια.Το εξωφρενικά σφιχτό κάνει μόνο για παπιά και χήνες.
Επίσης γιατί κάποιοι έχουν την λόξα να βλέπουν τα θηράματα να ανατινάζονται στον αέρα.
Στήσου για 90% και βγες για κυνήγι.
Μετά τα λέμε.
Τουφεκιά 90% με εμπορικό να σου πω την αλήθεια μόνο από τον Άλεξ είδα.
Οπότε πρέπει να αγοράσεις όπλο και τσοκ.
Μ'αρέσει που ενώ λες ότι αυτές οι συγκεντρώσεις είναι για λίγους (για ελάχιστους θα έλεγα εγώ), προτρέπεις τον κόσμο να αγοράσει κάτι που δεν είναι για αυτόν, ενώ μπορεί να κάνει άνετα και πιο αποτελεσματικά την δουλειά με κάτι άλλο.
Για λίγους αυτή είναι η ουσία, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μέτρια βλητικα τα όπλα που παράγονται κατά χιλιάδες για τους πολλούς , ίσως θα έπρεπε να ανοίξει ενότητα μόνο για (βελτιωμένα όπλα ) και όχι να γράφονται στο σκέφτομαι να αγοράσω ,που θα τα διαβάσει ο νέος κυνηγός , αυτός που δεν ψάχνει τα όρια ,ο απλός κυνηγός ανεξαρτήτου ηλικίας.Δεν έχω κόψει Βασίλη κανέναν για τίποτα αν δεν έχω κυνηγήσει μαζί του να δω τι κάνει και αυτό για να το διαπιστώσω δε μου φτάνει μια φορά και ούτε ένα είδος κυνηγιού.Οπως να ξέρεις με σφιχτό ντουφέκι μπορείς αν είσαι δυνατός να κυνηγάς τα πάντα βάζοντας λίγο πιο χοντρά σκάκια από τα 15 μετρά και πάνω δεν χαλάς τίποτα κανένα θήραμα δε μπορείς να το χαλάσεις στα 15/20 μέτρα .Έχω κυνηγήσει με τραπατζη και καλό ντουφέκι μαζί πολλές φορές και κυνηγούσε τα πάντα με 6 αρι και τσίχλες ορτύκια απλά αυτός τα σκότωνε εκεί που ήθελε και εσύ μες στη μούρη σου γιατί μετά με το κύλινδρο έκανες αέρα.Το σφιχτό κάνει τα πάντα αλλά είναι για λίγους το ανοικτό είναι για όλους αλλααααα .