Ένα περιστατικό που έγινε πρέπει να ήταν το 92 , ήταν ένας χωριανός πάρα πολλά χρόνια στην Αμερική, όταν ήρθε στο χωριό για να μείνει μόνιμα, έφερε και μια ρεμηκτον 1100 , κάποια στιγμή συναντηθήκαμε απόγευμα σε ένα χωράφι μέχρι να περάσει η ώρα για να πάμε στα καρτερία, είμαστε 7 άτομα ήταν μια σωλήνα ποτίσματος χαλασμένοι του λέμε ρίξε με την ρεμηκτον στην σωλήνα για να δούμε αν την τρυπάει δεν θυμάμαι ακριβώς τα μέτρα,η κατάληξη αυτός να την περνάει διαμπερές τα φυσίγγια του τα δίναμε εμείς με φυσίγγια του Ρουμελιώτη τα πράσινα με την σοκολ μπαρούτι, εμείς από τα ίδια μέτρα έριχνε αυτός, ρίξαμε με δίκανα, με επαναληπτική, με μαύρο αετό 3.5 ιτζες με 3.5 άρια φυσίγγια τίποτα εμείς, αυτός διαμπερές, το παιδί που είχε το μαύρο αετό, την άλλη μέρα πάει Αμαλιάδα σε ένα κατάστημα και παραγγέλνει ρεμηκτον, έρχεται το όπλο πάει στο σημείο που ρίχναμε ρίχνει τίποτα δεν μπορούσε να την τρυπήσει, κάποια πράγματα δεν εξηγούνται ποτέ, αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω την νιλα που πάθαμε, το όπλο το έχει ακόμα, και δουλεύει μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δε λέω αυτό το φυσίγγι που φτιάχνεις και στη 390 εχει απόδοση 90% αν είχες 5 διαφορετικα όπλα και το ριχνες πουθενά δε θα έβρισκες τίποτε ίδιο ούτε ταχύτητα ούτε διάτρηση ούτε ποσοστό αλλά για το ντουφέκι σου είναι κορυφή.Τωρα εμπορικό φυσίγγι αν ρίξουμε σε καταλόγους 30 διαφορετικα φυσίγγια με 2 διαφορετικα όπλα κάποιο από τα δύο σε περισσοτερα φυσίγγια θα δώσει μεγαλύτερη διάτρηση αυτό σημαίνει πως αποδίδει καλύτερα η κανη του σε μεγαλύτερη γκάμα φυσιγγίων άρα είναι καλύτερο βλητικα που βλέπεις το ρόλο αποκλειστικά του φυσιγγίου .Θα μου λέτε μετά για τη διαφορά φυσιγγίων μεταξύ τους ?
Καλημερα παλικαρια μου !!! Καλο μηνα να εχουμε με υγεια....και τα ''αλλα' τα βρισκουμε !!
Γιαννη μου για να καταλαβω , Μιλαμε για αποδοση διατρησης....και αυτην την εχουν ορισμενα
οπλα ???
Εννοω μια εταιρεια...η οποια εταιρεια ....βγαζει οπλα που αλλες καννες της ''κεντανε'' σε διατρηση και αλλες ειναι φολα ??
Και εαν συμβαινει κατι τετοιο ( που ειλικρινα δεν μπορω να το ''φαω'' ) σε τι ποσοστο επι τοις % συμβαινει
αυτο ???
Αυτο γραφει ποιο πανω ο Τριανταφυλλος.. η μια Ρεμι κενταγε....και η αλλη οχι !!!!
Και εσυ στο ποιο κατω ποστ σου το ιδιο εαν καταλαβα καλα γραφεις!!
Δεν είπα ότι το βλέπεις στο κυνήγι αλλά με δύο ολόιδια όπλα ολόιδιο φυσίγγι διαφορά θα δεις στο πίνακα στάνταρ.
Πως το εξηγεις αυτο φιλε ??
Δυο ολοιδια οπλα με ιδιο φυσιγγιο θα εχουν διαφορα στον πινακα ??
Δλδ. στην ''τυχη'' βγαινουν τα οπλα και οι καννες τους ???
Γιαννη και εσυ και ο Τριανταφυλλος το ξερετε οτι δεν γραφω για αντιπαραθεση....απλα ρωταω...Γνωσεις
απο οπλα δεν εχω....ουτε βλητικος ειμαι....Δεν αμφισβητω αυτα που λετε...αλλα πρεπει να υπαρχει και
μια λογικη απαντηση σε ολα αυτα.
Να πω και αυτο....Στο δικο μου οπλο...φυσιγγιο απο μενα φτιαγμενο κλεισμενο σε
2 σταδια η αποκλιση
που μπορει να εχω στον στοχο ( η μεγαλυτερη ) μπορει να ειναι και ενα 7-8 % .Εχω βγαλει και πολυ
μεγαλυτερες αποκλισεις....αλλα απο λαθος δικο μου και οχι του οπλου.
Σε
5σταδιακο κλεισιμο βγαζω φυσιγγια
καρμπον με μηδενικη αποκλιση και με την μεγαλυτερη
στο 1-2% Δλδ. το 2% σημαινει 5 σκαγια λιγοτερα στον κυκλο του στοχου απο τα 255 - Ν5 που εχει
το φυσιγγιο. Και το ιδιο με τις ιδιες ταχυτητες...μηδενικες αποκλισεις εως και 2-3 μ/δ .
Εαν εννοειτε και λετε για τετοιες διαφορες οκ αλλα για μενα δεν υπαρχει λογος συζητησης φιλε !!!