Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Η κάννη της fabarm είναι φαρμάκι.. δεν θα ξεχάσω ποτε μια ντουφεκια στα 76 μέτρα κορδελατα σε έναν πρασινοκεφαλο με κάννη 61εκ με 2*.. αυτή την καταβολή δεν την έχω ξαναδεί.. δεν θυμάμαι πιο μοντέλο ήταν πάντως ήταν παλιά και το οπλο έχει σοβαρό θέμα με τις εμπλοκές το οποίο έχει εξαφανιστεί στα σημερινά μοντέλα..

Κάτι κύριοι με mitsubishi και beretta έχουν ανοιχτή πρόσκληση για συγκριτικό!
Ρε ναυαρχουκο τόσες τουφεκιές στο πίνακα με τα μαμά τσοκ στα 40 50 και 55 μέτρα δε σ' έχουν πείσει ακόμα?το επόμενο τεστ πρέπει να είναι διάτρησης αλλά το τζελ τσούζει και θέλει τρελή ετοιμασία και δε ξέρω να το φτιάχνω κιολας:(

Η κάννη της fabarm είναι φαρμάκι.. δεν θα ξεχάσω ποτε μια ντουφεκια στα 76 μέτρα κορδελατα σε έναν πρασινοκεφαλο με κάννη 61εκ με 2*.. αυτή την καταβολή δεν την έχω ξαναδεί.. δεν θυμάμαι πιο μοντέλο ήταν πάντως ήταν παλιά και το οπλο έχει σοβαρό θέμα με τις εμπλοκές το οποίο έχει εξαφανιστεί στα σημερινά μοντέλα..

Τυχερες ντουφεκιες ειναι αυτες.Σιγουρα συσωματωση σκαγιων θα εγινε.

Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτό και επί της ευκαιρίας θα κάνουμε μια μέρα δοκιμή και με τα δικά μας τα όπλα να δούμε διαφορες...η fabarm έχει εξαιρετική κάννη με υπερβολικά καλά μαμά τσοκ...ίσως τα καλύτερα εργοστασιακά της αγοράς!
Οτι εχει η fabarm τις καλυτερες τουφεκιες ειναι δεδομενο.Στα beretta-benelli τους εχει μεινει μονο το ονομα.Τωρα δεν ξερω αν εχει τα καλυτερα μαμα τσοκ και οφειλεται εκει,σιγουρα οφειλεται στην κανη tribore..Μεγαλη πατεντα της εταιρειας..Ολα τα υπολοιπα ειναι να 'χαμε να λεγαμε..

Δεν είναι μόνο αυτή όμως αυτό είναι το θέμα.. και στις φασσες τις κατευαζει από το θεό σε κάθε έναρξη και στα μπασίματα.. απλά ανάφερα αυτή γιατί μου είχε κάνει εντύπωση..

τα συσσωματωμένα σκάγια όμως δεν εκτρέπονται από την πορεία της τουφεκιάς; πως βρήκαν τόσο μακριά το πράσινο και το κατέβασαν...
εγώ πιστεύω είναι θέμα κάννης

Έκανες τέτοια πρόβα και δεν το λες τόσο καιρό .sarcastic.
Νικολή ρίχναμε μαζί με τον αδερφό μου. Δεν έριξα εγώ και με τα δυο όπλα. Δεν είναι δα και η τρομερή πρόβα!! Απλά την γνώμη μου είπα. Η φαμπαρμ από παλιά έχει βελτιωθεί παρα πολύ!!! Η μπερετα έχει;; Εγώ απ´οτι διαβαζω εδώ μέσα τα νέα μοντέλα της δεν είναι τόσο αξιόπιστα όπως τα παλιά. Δεν έχω πρόβλημα με την εταιρεία μην παρεξηγηθώ, απλά μεγαλώνοντας άκουγα μπερετα και βαρουσα προσοχή και τωρα είναι μια από τις πολλές εταιρείες. Και για να πάρεις ποιότητα όπως παλιά πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Προσωπική άποψη όλα αυτά!

Μαμα τσοκ στην μαξους είναι για φαπες

Τζαπα ο κόπος σας
Εγω αλλα εχω διαπιστωση..δεν εχω κανενα προβλημα με τα μαμα δτην μαξους ...τωρα αν δεν σου αρεσουν στο χαρτι να ξερεις οτι δεν λεει ολοι την αληθεια ο πινακας

Εγω αλλα εχω διαπιστωση..δεν εχω κανενα προβλημα με τα μαμα δτην μαξους ...τωρα αν δεν σου αρεσουν στο χαρτι να ξερεις οτι δεν λεει ολοι την αληθεια ο πινακας
Ήταν από τις πρώτες η δικια μου και ναι πραγματι αλλο το χαρτί. Αλλά είναι πολύ πιο ανοιχτα από την ονομαστική σύσφιξη . Και χάλια σαν ποιότητα κατασκευής και κατανομές επίσης χειρότερες .

Με ένα απλό Κάρλσον αναβαθμίστηκε το όπλο.

Ολοι έχουμε πάρει θηράματα πολύ μακριά, κι έχουμε χάσει πολύ κοντά. Κάθε όπλο καλύπτει το 95% των κυνηγών. Η διαφορά σε κυνηγετική χρηση από κάθε μάρκα όπλου είναι μηδαμινή. Το θέμα το ποιο σημαντικό είναι να είναι στα μέτρα σου . Δεν υπάρχουν καννες να κάνουν παπάδες. Ανώτατη διαφορά από κάνη σε κάνη είναι 5%. Τπτ σχεδόν σε κυνηγετική χρήση. Ολοι μετράτε τρύπες σε χαρτόνι , αλλά καθόλου διάτρηση κι πόση ουρά έχουν τα σκάγια .

Τις τουφεκιές που ειδα με την L4S με μαμίσια τσοκ,σε ιδιο θήραμα,με ιδιο φυσίγγια και ιδιο καιρό δεν τις ειδα με την 930 που έχει μια πολύ καλή κάννη γυαλισμένη με τα top τσοκ της αγοράς...να είναι ένα 3% να είναι ένα 5% δεν το ξέρω δεν είναι μετρήσιμο ,πάντως η διαφορά υπάρχει και δεν είμαι κάποιος που έχει ρίξει λίγα φυσίγγια και όπλα για να πει πώς ίσως ήταν και φαινόμενο placebo,,,αυτό το να διπλώνει το θήραμα προς τα πίσω και να πέφτει κατακόρυφα στα 45+ κάτι σημαίνει και είναι δύναμη πυρός ...και όλα αυτά με φυσίγγι 28γρ Νο8 και το μαμά 3*

"Λένε" ,αλλά πρέπει να το διαπιστώσω και ο ίδιος γιατί αν δεν δώ δεν πείθομαι,πώς η κάννες tribore αποδίδουν τα μέγιστα από 34γρ και πάνω,,,εγώ είδα όμως πώς και στα λίγα γραμμάρια γαζώνει και μαζί μου τα είδαν και δύο καλά τουφέκια και σκοπευτές ιδιαίτερα γνωστοί,έριξαν το όπλο και μου είπαν χαρακτηριστικά θα μας γυρίσεις ξυπόλητους στην Παλλήνη πάμε για Fabarm ( και οι δύο με beretta εκείνη την ημέρα ) έβγαλαν και οι δύο πολύ ωραίες μακρυνές τουφεκιές με τα πουλιά σκασμένα στην κυριολεξία

@ είδατε που δεν είμαι κολλημένος με τα Breda .sarcastic. βρήκα νέο παιχνιδάκι τώρα και μου αρέσει,,,,τώρα που θα φτιάξω και κοντακάρα στον Γέροντα ωχ τι έχει να γίνει Γιούρι ετοιμάσου για εδάφους αέρος

Τις τουφεκιές που ειδα με την L4S με μαμίσια τσοκ,σε ιδιο θήραμα,με ιδιο φυσίγγια και ιδιο καιρό δεν τις ειδα με την 930 που έχει μια πολύ καλή κάννη γυαλισμένη με τα top τσοκ της αγοράς...να είναι ένα 3% να είναι ένα 5% δεν το ξέρω δεν είναι μετρήσιμο ,πάντως η διαφορά υπάρχει και δεν είμαι κάποιος που έχει ρίξει λίγα φυσίγγια και όπλα για να πει πώς ίσως ήταν και φαινόμενο placebo,,,αυτό το να διπλώνει το θήραμα προς τα πίσω και να πέφτει κατακόρυφα στα 45+ κάτι σημαίνει και είναι δύναμη πυρός ...και όλα αυτά με φυσίγγι 28γρ Νο8 και το μαμά 3*

"Λένε" ,αλλά πρέπει να το διαπιστώσω και ο ίδιος γιατί αν δεν δώ δεν πείθομαι,πώς η κάννες tribore αποδίδουν τα μέγιστα από 34γρ και πάνω,,,εγώ είδα όμως πώς και στα λίγα γραμμάρια γαζώνει και μαζί μου τα είδαν και δύο καλά τουφέκια και σκοπευτές ιδιαίτερα γνωστοί,έριξαν το όπλο και μου είπαν χαρακτηριστικά θα μας γυρίσεις ξυπόλητους στην Παλλήνη πάμε για Fabarm ( και οι δύο με beretta εκείνη την ημέρα ) έβγαλαν και οι δύο πολύ ωραίες μακρυνές τουφεκιές με τα πουλιά σκασμένα στην κυριολεξία

@ είδατε που δεν είμαι κολλημένος με τα Breda .sarcastic. βρήκα νέο παιχνιδάκι τώρα και μου αρέσει,,,,τώρα που θα φτιάξω και κοντακάρα στον Γέροντα ωχ τι έχει να γίνει Γιούρι ετοιμάσου για εδάφους αέρος
Σ ωραίος και μ αρέσεις
.RESPECT.

Ήταν από τις πρώτες η δικια μου και ναι πραγματι αλλο το χαρτί. Αλλά είναι πολύ πιο ανοιχτα από την ονομαστική σύσφιξη . Και χάλια σαν ποιότητα κατασκευής και κατανομές επίσης χειρότερες .

Με ένα απλό Κάρλσον αναβαθμίστηκε το όπλο.
Και η δικια μου ηταν η πρωτη duck blind που ειχαν φερη με ενα κωνο ναααααααα.κατανομες με τα μαμα εξερετικες για αυτο που ηθελα εγω

Ολοι έχουμε πάρει θηράματα πολύ μακριά, κι έχουμε χάσει πολύ κοντά. Κάθε όπλο καλύπτει το 95% των κυνηγών. Η διαφορά σε κυνηγετική χρηση από κάθε μάρκα όπλου είναι μηδαμινή. Το θέμα το ποιο σημαντικό είναι να είναι στα μέτρα σου . Δεν υπάρχουν καννες να κάνουν παπάδες. Ανώτατη διαφορά από κάνη σε κάνη είναι 5%. Τπτ σχεδόν σε κυνηγετική χρήση. Ολοι μετράτε τρύπες σε χαρτόνι , αλλά καθόλου διάτρηση κι πόση ουρά έχουν τα σκάγια .
Ε σίγουρα είναι μικρες οι διαφορές στο ιδιο φυσιγγι από όπλο σε όπλο και από τσοκ σε τσοκ.
.my man.
Είναι γνωστο ότι ψάχνουμε ψιλους στα άχυρα

Δε μπορεις να κρινεις τιποτα με 1-2-3 τουφεκιες!
Εχω δει λαγο να τουμπαρει σε αποσταση που δεν σηκώνεις οπλο!
Του εριξε μηπως γυρισει.
Τυχαινει....
Ενα σκαγι #2 ειχε ανοιξει το κρανιο του και ειχε χωθει το μισο μεσα,το μισό εξω.
Τουφεκισα τσιχλα στα 45+ μετρα,με ραβδωτο τσοκ και #10.
Επεσε σαν συκο!
Ενα σκαγι στο κατω μερος του κεφαλιου...
Αυτο τι σημαινει?
Οτι μπορουμε να τουφεκαμε σ'αυτα τα μετρα,αυτα τα θηραματα,μ'αυτους τους συνδυασμους τσοκς-φυσιγγιων ή εχουμε πετυχει την κανη των κανων??
Καποια σκαγια εχουν επαρκη ενεργεια,ειναι το χτυπημα σε καιριο σημειο,ειναι ατυχο το θηραμα και τυχεροι εμεις!
Πόσες φορες,δεν εχουμε δει απανωτες τουφεκιες ,με μηδενικο αποτελεσμα και καπου μεσα στις πολλες,το ξεκρεμασμα του πουλιου απο την μεση τ'ουρανου?
Συνοδευομενο απο το"Ο π...ης τι κανω?!?!?"
Αυτη η τουφεκια θα κουβεντιαστει για δεκαετιες!
Οι προηγηθείσες κι οι επομενες(ΛΟΓΙΚΑ κλαμπανισματα οταν το επιχειρουμε ΕΚΕΙ),θα ξεχαστουν σε 10'!:)

Last edited:
Για να είμαι ειλικρινής δοκιμές διατρησης κλπ δεν έχω κάνει. Σε χαρτόνια έχω τεστάρει και τα δύο όπλα xlr5 και 690. Οι τουφεκιές του 690 δείχνουν λίγο πιο συγκεντρωτικές (λίγο ομως), που όμως δεν είναι σίγουρο αυτό γιατί παρότι ήταν με ίδιο φυσίγγι και ίδια αριθμηση στο τσοκ δεν έγιναν την ίδια μέρα. Στο κυνήγι και τα δύο όπλα έχουν σχεδόν ίδια απόδοση. Βέβαια το 690 δεν το χω τεστάρει σε φάσσα που όσο να ναι δεν είναι τρυγονι ή τσίχλα. Η xlr5 παντως έχει περάσει όλα τα 'τεστ με θαυμάσια απόδοση όσο και αξιοπιστία. Την θεωρώ ποιοτικά ανώτερη της a400, αν και από την τελευταία περιμένω την upland...Όσο αφορά τις μακρινές τουφεκιές έχω κάνει και με τα δύο όπλα. Για μένα αυτές οι 2 καννες με τα εργοστασιακό τους τσοκ είναι ίσως οι καλύτερες της αγοράς.
Για να πω την αλήθεια, την xlr5 την γουστάρω πολύ γιατί ήταν το πρώτο όπλο που μου εκανε τόσο πολύ τα κέφια παρότι είχα αλλάξει 4 μέχρι τότε.

συμφωνω κ εγω αλλα υπαρχουν και καννες που ειναι ανωτερες απο πολλες αλλες.λιγες μεν αλλα υπαρχουν.καλος ο πινακας για μια ιδεα αλλα η ουσια ειναι στα θηραματα και στον κυνηγοτοπο!!

Last edited:
Ρε ναυαρχουκο τόσες τουφεκιές στο πίνακα με τα μαμά τσοκ στα 40 50 και 55 μέτρα δε σ' έχουν πείσει ακόμα?το επόμενο τεστ πρέπει να είναι διάτρησης αλλά το τζελ τσούζει και θέλει τρελή ετοιμασία και δε ξέρω να το φτιάχνω κιολας:(
Μια χαρά ντουφεκες έχει αλλά τις έχεις συγκρινειε τις fabarm?

Status
Not open for further replies.
Back