Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Για να είμαι ειλικρινής δοκιμές διατρησης κλπ δεν έχω κάνει. Σε χαρτόνια έχω τεστάρει και τα δύο όπλα xlr5 και 690. Οι τουφεκιές του 690 δείχνουν λίγο πιο συγκεντρωτικές (λίγο ομως), που όμως δεν είναι σίγουρο αυτό γιατί παρότι ήταν με ίδιο φυσίγγι και ίδια αριθμηση στο τσοκ δεν έγιναν την ίδια μέρα. Στο κυνήγι και τα δύο όπλα έχουν σχεδόν ίδια απόδοση. Βέβαια το 690 δεν το χω τεστάρει σε φάσσα που όσο να ναι δεν είναι τρυγονι ή τσίχλα. Η xlr5 παντως έχει περάσει όλα τα 'τεστ με θαυμάσια απόδοση όσο και αξιοπιστία. Την θεωρώ ποιοτικά ανώτερη της a400, αν και από την τελευταία περιμένω την upland...Όσο αφορά τις μακρινές τουφεκιές έχω κάνει και με τα δύο όπλα. Για μένα αυτές οι 2 καννες με τα εργοστασιακό τους τσοκ είναι ίσως οι καλύτερες της αγοράς.
Για να πω την αλήθεια, την xlr5 την γουστάρω πολύ γιατί ήταν το πρώτο όπλο που μου εκανε τόσο πολύ τα κέφια παρότι είχα αλλάξει 4 μέχρι τότε.
Δεν θα έβαζα στο ίδιο τσουβαλι το δίκανο και την καραμπίνα!δεν ξέρω γιατί αλλά σχεδόν πάντα με το δίκανο θα βλέπεις καλύτερες ντουφεκες!και του 682 οι βολές εξαιρετικά συγκεντρωτικές και δυνατές....αλλά σαν καραμπίνες οι fabarm υπερτερούν!

Χαιρετώ την παρέα και εύχομαι καλή κυνηγετική χρονια με ασφαλή κυνήγια,
Εδώ και κάποιο διάστημα είμαι στην αναζήτηση Σ/Π αποκλειστικά για καρτέρι. Γράφω αποκλειστικά γιατί έχω άλλα όπλα για περπατητά.
Είχα γράψει μάλιστα ξανά για μια περίπτωση 690 sporting που όμως δεν ευδοκίμησε.
Ίσως καλύτερα που δεν το πήρα τελικά γιατί δεν είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω καθόλου το όπλο σε σκοπευτήριο.
Στράφηκα σε σκοπευτικά γιατί κοιτούσα κυρίως για ελαφρώς μεταχειρισμένα 686, 687 και citory αποκλειστικα σε 76 εκ. αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα τα όπλα που βρήκα είναι 66-71 εκ.
Λόγω της δυσκολίας μου στο να βρω ένα τέτοιο όπλο και δεδομένου ότι βρήκα πολλές περιπτώσεις με μικρότερα μήκη κανών, έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την επιλογή μου. Μήπως δηλαδή είναι λάθος η επιλογή ενός Σ/Π κυνηγετικού με 76εκ. λόγω ζυγίσματος, ντουφεκιάς, εμπορευσιμότητας ή ξέρω και εγώ τι άλλο; Θα ήθελα γνώμες από πιο έμπειρους συναδέλφους σχετικά με αυτό.
Ανδρέας

Εδώ και κάποιο διάστημα είμαι στην αναζήτηση Σ/Π αποκλειστικά για καρτέρι. Γράφω αποκλειστικά γιατί έχω άλλα όπλα για περπατητά.
Είχα γράψει μάλιστα ξανά για μια περίπτωση 690 sporting που όμως δεν ευδοκίμησε.
Ίσως καλύτερα που δεν το πήρα τελικά γιατί δεν είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω καθόλου το όπλο σε σκοπευτήριο.
Στράφηκα σε σκοπευτικά γιατί κοιτούσα κυρίως για ελαφρώς μεταχειρισμένα 686, 687 και citory αποκλειστικα σε 76 εκ. αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα τα όπλα που βρήκα είναι 66-71 εκ.
Λόγω της δυσκολίας μου στο να βρω ένα τέτοιο όπλο και δεδομένου ότι βρήκα πολλές περιπτώσεις με μικρότερα μήκη κανών, έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την επιλογή μου. Μήπως δηλαδή είναι λάθος η επιλογή ενός Σ/Π κυνηγετικού με 76εκ. λόγω ζυγίσματος, ντουφεκιάς, εμπορευσιμότητας ή ξέρω και εγώ τι άλλο; Θα ήθελα γνώμες από πιο έμπειρους συναδέλφους σχετικά με αυτό.
Ανδρέας
Ανδρέα καλημέρα
Λάθος δεν είναι,έχει όμως το 76 εκ. <<τα συν και πλην>>
Στα συν θα έλεγα η καλύτερη σκοπευτική γραμμή που φαίνεται στις τραβέρσες περισσότερο όπου βοηθάει πάρα πολύ
Στα πλην το ζύγισμα,όπως γράφεις παραπάνω,που πιθανον να είναι μπροστόβαρο περισσότερο απ΄οτι πρέπει και να κουράζει σε πολύωρο καρτέρι
επίσης σε κάποια πιο πυκνά μέρη ίσως να δυσκολέψει στις γρήγορες τουφεκιές χωρίς να είναι κανόνας
στο σκοπευτήριο σίγουρα είναι καλό το 76
αυτά τα λίγα πάντα σε προσωπική άποψη :)

Last edited:
Γενικά τα πράγματα είναι πάνω κάτω όπως τα είπε ο Μάκης συν ότι παίζει και λίγο ρόλο το ύψος σου κλπ. Εγώ π.χ που ειμαι μετρίου αναστήματος την έχω καταβρει με δικαννο 71 εκ. Το 66 το είχα δε μου άρεσε καθόλου και 76 που έχω δοκιμάσει το ένιωθα λίγο δυσκινητο.

Για καρτέρι θα κοίταζα και 76εκ αυτογεμες
Πλέον τα περισσότερα έχουν σωστό ζύγισμα και όπως και να το κάνουμε είναι πιο γρήγορα στο βάλε βγάλε τα φυσιγγια

Θά βρεις καινουργιο π.χ μια affinity sporting 76 κάτω από €1000 η οποια είναι εξαιρετικό τουφέκι

Ανδρέας
Εγώ πάλι μ αυτά που έχω δει τώρα τελευταία δεν θα πήγαινα καν σε 76 π.για καρτεροτουφεκο αποκλειστικά.θα πήγαινα κατ ευθείαν σε 81 λόγω πολύ καλύτερης σκοπευτικής γραμμής.εχω κυνηγήσει με 71 κι έχω ρίξει στο σκοπευτήριο με 76.δεν έχουν μεγάλη διαφορά.τη διαφορά την έχει το 81.γι αυτό θα πηγαινα σε 81 και μόνο αφού προορίζεται αποκλειστικά για καρτέρι και θα κοιτούσα μόνο browning

Last edited:
Ανδρέας
Κατα την γνώμη μου πολυ καλα σκεφτεσαι 76cm.μην βιάζεσαι,κάτι θα βρεις! Αν εισαι ψηλός και το 81cm θα ταίριαζε για καρτέρι! Επισης γιατι όχι σε σκοπευτικο (sporting μοντέλο) με 76-81 cm με ΤΣΟΚ! Για μενα οπως λέει και ο Ηλίας από πάνω ειναι συνήθως πιο ζυγισμένα και με μεγαλύτερη αντοχή.για καρτέρι που το θες μην πας κάτω από 76cm κάνη κατα την γνώμη μου.

Εγώ πάλι μ αυτά που έχω δει τώρα τελευταία δεν θα πήγαινα καν σε 76 π.για καρτεροτουφεκο αποκλειστικά.θα πήγαινα κατ ευθείαν σε 81 λόγω πολύ καλύτερης σκοπευτικής γραμμής.εχω κυνηγήσει με 71 κι έχω ρίξει στο σκοπευτήριο με 76.δεν έχουν μεγάλη διαφορά.τη διαφορά την έχει το 81.γι αυτό θα πηγαινα σε 81 και μόνο αφού προορίζεται αποκλειστικά για καρτέρι και θα κοιτούσα μόνο browning
Οπότε μιλάς για σκοπευτικό αποκλειστικά σωστά; Δε νομίζω ότι βρισκεις κυνηγετικό με 81.

Προσωπικά,όπως και έχω κάνει βέβαια και μόνο για το κυνήγι ένα sporting με τουλάχιστον 76αρες κάνες θα έπαιρνα λόγω μεγαλύτερης αντοχής και εξαιρετικού ζυγισματος!
Το σκοπευτικό κοντάκι θα εξυπηρετεί όμως σε κυνηγετικές ντουφεκιες; Αυτο είναι που με προβληματιζει κυρίως ως προς τα σκοπευτικά. Συν κάποιες λεπτομεριες που δεν γνωριζω π.χ. παιρνουν αορτηρα τα σκοπευτικά;

Κατα την γνώμη μου πολυ καλα σκεφτεσαι 76cm.μην βιάζεσαι,κάτι θα βρεις! Αν εισαι ψηλός και το 81cm θα ταίριαζε για καρτέρι! Επισης γιατι όχι σε σκοπευτικο (sporting μοντέλο) με 76-81 cm με ΤΣΟΚ! Για μενα οπως λέει και ο Ηλίας από πάνω ειναι συνήθως πιο ζυγισμένα και με μεγαλύτερη αντοχή.για καρτέρι που το θες μην πας κάτω από 76cm κάνη κατα την γνώμη μου.
1.80 είμαι Γιαννη. Εγραψα παραπανω για τον προβληματισμο μου για σκοπευτικα κοντακια και οπλα γενικοτερα.

Δεν θα πρέπει να σε ανησυχούν οι ταμπέλες , κυνηγετικό, σκοπευτικό. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε εργοστασιακά κοντάκια, μην νομίζεις ότι το "σκοπευτικό" θα έχει κάτι εξεζητημένο, αν εξαιρέσουμε βέβαια τα ρυθμιζόμενα.

Το σκοπευτικό κοντάκι θα εξυπηρετεί όμως σε κυνηγετικές ντουφεκιες; Αυτο είναι που με προβληματιζει κυρίως ως προς τα σκοπευτικά. Συν κάποιες λεπτομεριες που δεν γνωριζω π.χ. παιρνουν αορτηρα τα σκοπευτικά;
Σχεδόν όλα τα όπλα δέχονται αορτηριουχους η στην χειρότερη μπορείς να τοποθετήσεις εσύ...όσο για τα κοντακιαην φανταστείς καμία μεγάλη διαφορά...ακόμα και το ρυθμιζόμενο μόνο για καλό υπάρχει αρκεί να μην εισαι με ένα Άλεν στο χέρι...όπως ο γράφων!

Αντρέα δεν υπάρχουν σκοπευτικα και κυνηγετικα (εξαιρούνται κάτι με δακτυλιερες, στυλ βαλεριάνα κτλ). Υπάρχουν κοντακια που βολευουν το χρήστη. Υπερυψωμένα, χοντρα στο χτενι, στενά στο χτενι, χαμηλα, με κλειστή η ανοιχτή λαβη κτλ. Το οπλο ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση, όπως και η γυναίκα ;).
Δες τι κυνηγας και τι σε βολευει

1.80 είμαι Γιαννη. Εγραψα παραπανω για τον προβληματισμο μου για σκοπευτικα κοντακια και οπλα γενικοτερα.
Θα σου μιλησω για το δικό μου κοντάκι στο beretta 692 sporting 81cm κάνη.το κοντάκι του δεν θυμίζει σε τιποτα σκοπευτικο.μοιαζει οπως τα κυνηγετικά όπλα των εταιριών! (μεγάλη κλίση 60mm μικρή κλίση 38mm)..
Οπως λέει ο Γιώργος πιο πάνω δεν έχει κάτι το εξεζητημένο.μην το φοβασαι αυτό το θέμα!
Συμφωνω με όλους τους προλαλήσαντες στο θέμα κοντακιου!
9MAGRfa.jpg

Status
Not open for further replies.
Back