Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Προσωπική μου κ ταπεινή γνώμη, μετά από πολλά όπλα δικά μου κ πάρα πολλά φίλων, το σπουδαιοτερο κ σημαντικότερο όλων είναι το που ρίχνει το όπλο, κ όχι το τι ρίχνει

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αν κάποιος φέρνει συνεχώς το κέντρο της κατανομής του στο στόχο, ΠΑΝΤΑ θα έχει επιτυχίες.

ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ και ΑΛΗΘΙΝΑ ΛΟΓΙΑ:

Ο "καλύτερος τρόπος" για να μην διορθωθείς ποτέ, είναι να παραμείνεις ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ και να αναζητείς τα λάθη στη κάννη και στα φυσίγγια, άντε και στο κοντάκι. Και όμως, πίσω από το κάθε όπλο, κρύβεται ο λεβέντης που το κρατάει. Αυτός που επωμίζει τσάτρα πάτρα και μετά στρίβει το κεφάλι για να τα φέρει στα ίσια και κοιτώντας ρίγα και στόχαστρα, χάνει αυγά και πασχάλια. Αυτός ο λεβέντης που στην αστοχία αλλάζει φυσίγγια και μιμείται τον εύστοχο αλλάζοντας όπλο, τσοκ, γιλέκο, μπότες και ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη βελτίωση της σκοπευτικής του δεινότητας. Η χαρά του κάθε μαγαζάτορα !!! η ελπίδα της διατήρησης των θηραμάτων στη χώρα μας ...

.think.

Φαινόμενο ventouri είναι η μείωση της πίεσης και η αύξηση της ταχύτητας στη στένωση

Στη στένωση ναι η πίεση πέφτει και η ταχύτητα αυξάνεται. ΟΧΙ όμως πριν τη στένωση όπου η πίεση αυξάνει λόγω του επερχόμενου βύσματος που σαρώνει τα πάντα προς τη κατεύθυνση βολής. Μόνο στη στένωση. Για αυτο και πριν, στον κώνο συναρμογής (προσαρμογής), τα τοιχώματα είναι παχιά, ενώ στον αυλό τα τοιχώματα είναι λεπτότερα. Στο λάστιχο ποτίσματος που σφίγγουμε τη ροή στην έξοδο, συνήθως βλέπουμε το λάστιχο να βγαίνει - λόγω πίεσης - από την βρύση.

Last edited by a moderator:
Η αντίρρησή μου αφορούσε μόνο τον χαρακτηρισμό ως φαινομένου Ventouri που περιγράφει το 'παράδοξο' στη ροή των ρευστών στις στενώσεις να έχουμε πτώση της πίεσης (δεν είναι παράδοξο γιατί εξηγείται εύκολα από τη φυσική) . Δεν ξέρω αν μπορούν να εφαρμοστούν οι νόμοι της ρευστομηχανικής στις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν, νομίζω ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τώρα, το ότι η κάννη λεπταίνει στη διαδρομή της, είναι απόλυτα λογικό, καθώς όσο προχωράει στην κάννη η τάπα, τόσο μεγαλώνει ο διαθέσιμος όγκος που καταλαμβάνουν τα αέρια της έκρηξης και αντίστοιχα πέφτει η πίεση.

Η αντίρρησή μου αφορούσε μόνο τον χαρακτηρισμό ως φαινομένου Ventouri που περιγράφει το 'παράδοξο' στη ροή των ρευστών στις στενώσεις να έχουμε πτώση της πίεσης (δεν είναι παράδοξο γιατί εξηγείται εύκολα από τη φυσική) . Δεν ξέρω αν μπορούν να εφαρμοστούν οι νόμοι της ρευστομηχανικής στις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν, νομίζω ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τώρα, το ότι η κάννη λεπταίνει στη διαδρομή της, είναι απόλυτα λογικό, καθώς όσο προχωράει στην κάννη η τάπα, τόσο μεγαλώνει ο διαθέσιμος όγκος που καταλαμβάνουν τα αέρια της έκρηξης και αντίστοιχα πέφτει η πίεση.

Η διατύπωση που έγραψα, με την έννοια της ακριβολογίας, δεν ήταν και η πλέον ενδεδειγμένη, διότι αναφέρθηκα με γνώμονα όσα είχα στο κεφάλι μου :) θεωρώντας πως όλοι ήταν συγχρονισμένοι... Στη βλητική λειόκαννου με σκάγια, τα συμβάντα εντός κοίλου και σε αποστάσεις ολίγον μετά την κάννη, περιγράφονται μαθηματικώς καλύτερα με εξισώσεις ρευστών και στη συνέχεια φθάνουμε σε εξισώσεις χάους όπου προσδιορίζουμε πιθανές θέσεις κάθε σκαγιού. Δυστυχώς λόγω μεγέθους δεν μπορώ να επισυνάψω - στα αγγλικά - μια μελέτη, η οποία θέλει διάβασμα ανάμεσα στις γραμμές, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα εκεί που οι σπόνσορες "αδιαφόρησαν" για την έρευνα. Αφορα συμπεριφορά νέφους σκαγιών και ατράκτου ...

Θα προσπαθήσω να την σπάσω σε τεύχη αν γίνεται ;)

Εδώ μπορείς να την κατεβάσεις τη μελέτη και να ρίξεις μια ματιά : https://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/1382490/1/396689.pdf

Εδώ μπορείς να την κατεβάσεις τη μελέτη και να ρίξεις μια ματιά : https://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/1382490/1/396689.pdf
Ωχχχχ!!! :eek:
Έχουμε διάβασμα!!!
Πολύ ενδιαφέρον, αν και διαβάζοντας την περίληψη βλέπω ότι η μελέτη αφορά το νέφος μετά την έξοδο του από την κάννη και μάλλον δεν θα μας λύσει απορίες για το τι συμβαίνει με τις πιέσεις μέσα στην κάννη , που από εκεί ξεκινήσαμε την κουβέντα.
Πάντως επειδή μάλλον παρεκτραπήκαμε από το θέμα, οι ιθύνοντες ας πράξουν τα δέοντα...:)

Θα μας κάψεις βραδιάτικαo_O
Είναι και 278 σελίδες αν θυμάμαι καλά .... άσε που θέλει μελέτη διότι αποκρύπτει στοιχεία που ΔΕΝ συμφέρουν τον σπόνσορα, αλλά ο πονηρός έχει αφήσει υπονοούμενα ...

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους

ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα μετα απο 2 ωρες σε μεγαλο οπλοπωλειο μπερδευτηκα αρκετα. Επωμισα αρκετα οπλα και οι εντυπωσεις ηταν αναμεικτες.

Η μαξους δεν με εντυπωσιασε τοσο στο κρατημα της και η ασφαλεια ειναι ενοχλητικη στο δαχτυλο που τραβαει την σκανδαλη γιατι βγαινει προς τα εξω
Η 930 ενω ειναι αδρανειας δεν μοιαζει τοσο με μπενελι ουτε στην στιβαροτητα ουτε στην ποιοτητα αλλα το ζυγισμα και η αισθηση μ αρεσε αρκετα
Η α400 upland ηταν συμπαθητικο οπλο εκτος απ την πλαστικουρα στην μεση του κοντακιου
Τελος το πιο ακριβο απ ολα που θα το αγοραζα αυριο αν δεν ειχε 2100 ηταν η benelli ethos sport. Μ αρεσε πολυ το κρατημα, το ζυγισμα, η σκοπευτικη γραμμη και η εμφανιση του

το ξερω ειμια ιδιοτροπος ή απλα δεν θελω να αποχωριστω την γρια browning

ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα μετα απο 2 ωρες σε μεγαλο οπλοπωλειο μπερδευτηκα αρκετα. Επωμισα αρκετα οπλα και οι εντυπωσεις ηταν αναμεικτες.

Η μαξους δεν με εντυπωσιασε τοσο στο κρατημα της και η ασφαλεια ειναι ενοχλητικη στο δαχτυλο που τραβαει την σκανδαλη γιατι βγαινει προς τα εξω
Η 930 ενω ειναι αδρανειας δεν μοιαζει τοσο με μπενελι ουτε στην στιβαροτητα ουτε στην ποιοτητα αλλα το ζυγισμα και η αισθηση μ αρεσε αρκετα
Η α400 upland ηταν συμπαθητικο οπλο εκτος απ την πλαστικουρα στην μεση του κοντακιου
Τελος το πιο ακριβο απ ολα που θα το αγοραζα αυριο αν δεν ειχε 2100 ηταν η benelli ethos sport. Μ αρεσε πολυ το κρατημα, το ζυγισμα, η σκοπευτικη γραμμη και η εμφανιση του

Σχεδόν όλα τα τοπ είδες σε αυτογεμη χαχα
Δες breda titano η Franchi affinity υπάρχουν και πολλές benelli κάτω από 2000 αν και θεωρώ την ethos sport από της πιο ωραίες benelli

Σπύρο Καλημέρα. Εγώ θα δοκίμαζα κ λίγο την V3 & Versa max. Η αλήθεια είναι ότι σαν ποιότητα κι εμένα μου αρέσει ποιο πολύ η Α5 από την Maxus. Και μου έρχεται και καλύτερα στο σήκωμα η Α5.

Αν δεν βάλεις κριτήρια αγοράς με απόλυτη ιεράρχηση, ακόμα και να πάρεις τη καλύτερη, την επόμενη ημέρα θα κοιτάς άλλη. Τα κριτήρια θα σου δώσουν την καταλληλότερη λύση.

Καλημέρα σε ολους... Καθώς η κυνηγετική σεζόν για εμένα ξεκινάει μέσα Νοεμβρίου λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων. Καιρο τώρα με ταλαιπωρεί η αγορά μιας action camera για την καταγραφή περπατητου περισσότερο...
Έχω διαβάσει σχετικούς διαλόγους στο forum αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο.
Το μπάτζετ είναι στα 150-200... Θα εφαρμοστεί στο κεφάλι δεν θέλω να μπλέξω με shot cams... ευχαριστώ εκ των προτέρων..!!

Καλημέρα σε ολους... Καθώς η κυνηγετική σεζόν για εμένα ξεκινάει μέσα Νοεμβρίου λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων. Καιρο τώρα με ταλαιπωρεί η αγορά μιας action camera για την καταγραφή περπατητου περισσότερο...
Έχω διαβάσει σχετικούς διαλόγους στο forum αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο.
Το μπάτζετ είναι στα 150-200... Θα εφαρμοστεί στο κεφάλι δεν θέλω να μπλέξω με shot cams... ευχαριστώ εκ των προτέρων..!!
Αν και δεν χρησιμοποιώ action cam σε αυτά τα λεφτά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις Xiaomi......

Την benelli be diamond δεν την είδες?

Status
Not open for further replies.
Back