Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Ξέχασα νά αναφέρω,ότι καί τήν FRANCHI ελατηρίου πού είχα από τό 1977,μού τήν έκανε ένας μαραγκός,τήν ίδια δουλειά στό κοντάκι,τό 1980 καί από εκεί καί μετά μιά χαρά μου ερχόταν τό όπλο.Δέν μέ απασχολούσε βέβαια ή ομορφιά. Αλλά τό όπλο αργότερα πουλήθηκε μιά χαρά.
Αν ειναι κατι απλο ισως τα καταφερει ο μαραγκος ... ...εγω παντως δεν προτεινω ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟ για εργασια σε κοντακι οπλου...ακομα και αν ειναι πολυ ευκολο......στην μονη περιπτωση που θα συμφωνησω ειναι αν εχει γνωσεις ο ''μαραγκος''

Αν ειναι κατι απλο ισως τα καταφερει ο μαραγκος ... ...εγω παντως δεν προτεινω ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟ για εργασια σε κοντακι οπλου...ακομα και αν ειναι πολυ ευκολο......στην μονη περιπτωση που θα συμφωνησω ειναι αν εχει γνωσεις ο ''μαραγκος''
Δέν μπορώ νά πώ ότι έχεις καί άδικο.Τό καλύτερο είναι νά πάει στόν κατάλληλο μάστωρα.

το κυνήγι έκλεισε και ήρθε η ώρα για σκοπευτήριο, είχα μπει στην διαδικασία να πάρω κάποια στιγμή ένα σκοπευτικό super poze άλλα το ανέβαλα. τώρα μου ήρθε πάλι η φώτιση. είμαι ανάμεσα στα δυο Browning 525 Laminate και το caesar guerini temper sporting. δεν τα έχω πιάσει δεν τα έχω επομισει και δεν θα γίνει πριν την αγορά δυστυχώς είμαι πολύ μακριά από τα καταστήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα. όποτε θα βασιστώ στην εμπειρία την δικιά σας... το temper θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο για αγορά το δε Browning υπάρχει σε δυο καταστήματα.

το κυνήγι έκλεισε και ήρθε η ώρα για σκοπευτήριο, είχα μπει στην διαδικασία να πάρω κάποια στιγμή ένα σκοπευτικό super poze άλλα το ανέβαλα. τώρα μου ήρθε πάλι η φώτιση. είμαι ανάμεσα στα δυο Browning 525 Laminate και το caesar guerini temper sporting. δεν τα έχω πιάσει δεν τα έχω επομισει και δεν θα γίνει πριν την αγορά δυστυχώς είμαι πολύ μακριά από τα καταστήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα. όποτε θα βασιστώ στην εμπειρία την δικιά σας... το temper θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο για αγορά το δε Browning υπάρχει σε δυο καταστήματα.
Το συγκεκριμένο 525 με ξενίζει παρά πολύ οπτικά,το γκουερινι δεν το έχω πιάσει!αναλογα και με το οικονομικό ταβάνι που έχεις ορίσει θα υπάρχουν και άλλες επιλογές!θεωρω πως οι δυο πρώτες επιλογές για το πρώτο σκοπευτικο δίκανο θα ήταν ή ένα silver pigeon ή ένα b725 sporter!

έλα όμως που αυτό το ξύλο είναι μου με εξστασιάζει σε αυτό το όπλο .sarcastic. και ο άλλος λόγος είναι μπας και αποφύγω τον κοντακα λογού χτενιού από την άλλη το temper μπορεί να μην έχει το χτενι άλλα έχει δυνατά χαρακτηριστικά όπως ο κώνος και τα 8 στοκ. silver pigeon και το b725 sporter δεν με τραβάνε εμφανισιακά τα γούστα μου είναι περίεργα παντού το λέει και η σύζυγός:)

Όποιο και να πάρεις οπλαρες είναι ..... Το προφίλ εξαρτάται αν σου αρέσει του 525

Και το λαμινειτ για έναν παράξενο λόγο μου αρέσει σαν εμφάνιση

Αλλά από την άλλη Τα ξύλα του γκουερινι είναι τούρκικη καρύδια φανταστικής ποιότητας.

525 βρίσκεις αφτερ μάρκετ τσοκ και γενικά ανταλλακτικά κάπως πιο εύκολα.

Για το γκουερινι πάρε τον τουρη να είσαι σίγουρος γιατί αυτές οι αναμονες σκοτώνουν καμία φορά και τζαπα περιμένεις.

Κόψε τον στο τηλ και αν δεις ότι σου τα μασάει παρε το 525 να το χαρείς άμεσα.

Το laminate το είχα δει από κοντά στον σκοπευτήριο. Εμφανισιακά είναι καθαρά θέμα γούστου και εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Αλλά ρώτησα το παλικάρι που το είχε πως του φαίνεται και μου είχε πει ότι το έχει βολέψει πάρα πολύ. Δεν το επωμισα αλλά σίγουρα όπως λες το χτένι βοηθάει. Καλή έρευνα.

έλα όμως που αυτό το ξύλο είναι μου με εξστασιάζει σε αυτό το όπλο .sarcastic. και ο άλλος λόγος είναι μπας και αποφύγω τον κοντακα λογού χτενιού από την άλλη το temper μπορεί να μην έχει το χτενι άλλα έχει δυνατά χαρακτηριστικά όπως ο κώνος και τα 8 στοκ. silver pigeon και το b725 sporter δεν με τραβάνε εμφανισιακά τα γούστα μου είναι περίεργα παντού το λέει και η σύζυγός:)

Άρα μέσα σου έχεις καταλήξει πιστεύω. Το Browning είναι αυτό που είναι ένα όπλο με ποιότητα από τους top κατασκευαστές για το οποίο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Και εγώ ανήκω βέβαια σε αυτούς που με ξενίζει το laminate αλλά περί ορέξεως....Επίσης αφού το θέλεις με ρυθμιζόμενο κοντάκι θα έχεις έναν (σημαντικό) πονοκέφαλο λιγότερο... το temper από την άλλη είναι και αυτό ένα όπλο αξιόπιστο όχι με το όνομα του 525 αλλά με τους θαυμαστές του. Με αυτό θέλω να πω οτι παραδοσιακά κάποια ονόματα πουλάνε πολύ περισσότερο (όχι άδικα) από άλλα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι τα άλλα δεν είναι καλά...απλά είναι ένα δείγμα του τί αρέσει στους πολλούς και κάτι θα γνωρίζουν έτσι δεν είναι; Από την άλλη παίζει πολύ ο παράγοντας ...μου αρέσει.... και σ'αυτό δεν μπορεί κανένας να σου πει τίποτα....αυτό που σου κάνει κλικ όταν το βλέπεις το παίρνεις.αφού και τα δύο δεν θα σε προβληματίσουν.

παιδιά σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας θα πάω για το 525 θα πάρω αύριο τηλ να το κλείσω αν είναι ανοιχτά γιατί όπως μας βλέπω θα μηνούν αρκετό διάστημα τα καταστήματα κλειστά γενικά υπάρχει ένας πανικός.

παιδιά σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας θα πάω για το 525 θα πάρω αύριο τηλ να το κλείσω αν είναι ανοιχτά γιατί όπως μας βλέπω θα μηνούν αρκετό διάστημα τα καταστήματα κλειστά γενικά υπάρχει ένας πανικός.
Πολύ καλή επιλογή.

Επαθα την αρωστια του δικαννου.
Γλίτωσα από φυσιγγιτιδα,τσοκιτιδα αλλά με έπιασε ο ιός της δικαννιτιδας.
Αλλη φαση το δικανο στα χερια εεεεε πολυ καλυτερο ελα που δεν εχω ενα που θα μου παει ωμος θα χτυπησω ενα και γω και μαλων προς ata κλεινω

Αλλη φαση το δικανο στα χερια εεεεε πολυ καλυτερο ελα που δεν εχω ενα που θα μου παει ωμος θα χτυπησω ενα και γω και μαλων προς ata κλεινω

Φίλε εγώ μόλις έπιασα το δικαννο για πρώτη φορά στο κυνηγι μετά που γύρισα σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καθαρίσω την καραμπινα και να τη φυλάξω.

Ήταν τόσο ξεκάθαρο για μένα από την πρώτη στιγμή.

Είναι άλλη η αίσθηση.
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.

Όσο για το ata εγκρίνω....

20200210_154312.jpg

Last edited:
Φίλε εγώ μόλις έπιασα το δικαννο για πρώτη φορά στο κυνηγι μετά που γύρισα σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καθαρίσω την καραμπινα και να τη φυλάξω.

Ήταν τόσο ξεκάθαρο για μένα από την πρώτη στιγμή.

Είναι άλλη η αίσθηση.
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.

Όσο για το ata εγκρίνω....

View attachment 10843
Πιστεύεις φίλε καλύτερο από την καραμπίνα για πέρδικα μπεκατσα??Γτ φετος το σκέφτομαι και γω σοβαρά με το δικανο

Πιστεύεις φίλε καλύτερο από την καραμπίνα για πέρδικα μπεκατσα??Γτ φετος το σκέφτομαι και γω σοβαρά με το δικανο
Μη ρωτας κανενα δωκιμασετο και η αποφαση δικη σου μακρυα απο μπερετα μπραουνινγκ περαζι κριεκοφ και τετια

Φίλε μου προσωπικά το βρίσκω ότι έχει καλύτερη αίσθηση.
Το βρίσκω πιο παραδοσιακό...
Σαν κάτι κλασικό.
Επίσης είναι πιο αθλητικό διότι εχεις δύο βολές.
Το βρίσκω αισθητικά πιο όμορφο.
Επίσης πιο απλό και λειτουργικο.

Αυτή είναι δικη μου προσωπική γνώμη.
Δεν υποννοω κάτι για να ρθω σε αντιπαράθεση με τους φίλους που κυνηγούν με καραμπινες.

Εγώ πάντως δεν νομίζω ότι θα κυνηγήσω ξανά με καραμπίνα.

Γενικά πριν παρω το δικαννο έβλεπα καραμπινες και έτρεχαν τα σάλια μου.

Τώρα μου περνάνε αδιάφορες και τρέχουν τα σάλια μου μόνο με τα δικαννα.

Φίλε μου προσωπικά το βρίσκω ότι έχει καλύτερη αίσθηση.
Το βρίσκω πιο παραδοσιακό...
Σαν κάτι κλασικό.
Επίσης είναι πιο αθλητικό διότι εχεις δύο βολές.
Το βρίσκω αισθητικά πιο όμορφο.
Επίσης πιο απλό και λειτουργικο.

Αυτή είναι δικη μου προσωπική γνώμη.
Δεν υποννοω κάτι για να ρθω σε αντιπαράθεση με τους φίλους που κυνηγούν με καραμπινες.

Εγώ πάντως δεν νομίζω ότι θα κυνηγήσω ξανά με καραμπίνα.

Γενικά πριν παρω το δικαννο έβλεπα καραμπινες και έτρεχαν τα σάλια μου.

Τώρα μου περνάνε αδιάφορες και τρέχουν τα σάλια μου μόνο με τα δικαννα.
Θα το δοκιμάσω από φέτος να δω αυτό το κάτι άλλο γτ το ακούω από πολλούς όχι μόνο από σενα

Status
Not open for further replies.
Back