Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Σέβομαι την άποψη σου, δεν συμφωνώ με το μεταχειρισμένο Perazzi...(εκτός εάν εννοείς για σκοπευτική χρήση οπότε απολύτως δεκτό) μιας και το κυνηγετικό Blaser είναι στα 3000 ευρώ περίπου. Εγώ αναφέρομαι σαν τεχνολογία, μηχανισμό κλπ. εκεί έχω άλλη άποψη και θα ήθελα να παραθέσω και την άποψη ενός ειδικού πάνω σ'αυτό το θέμα του οποίου την γνώμη θα ήθελα να διαβάσουμε σχετικά με το θέμα

http://oplognosia.com/?p=10180

ο οποίος καταλήγει :

<<Ας συγχωρήσουμε την διαφημιστική υπερβολή και ας δούμε που οφείλεται η επιτυχία του Guerini στις ΗΠΑ. Εκεί μετρά πολύ η εξυπηρέτηση των αγοραστών μετά την πώληση καθώς και το είδος της εγγύησης. Σε αυτό το σημείο τα σχόλια Αμερικανών συναδέλφων δείχνουν ότι η Guerini εφαρμόζει ένα μοναδικό σύστημα υποστήριξης αγοραστών που ξεπερνά ότι προσφέρουν άλλες εταιρείες. Η καλή εξυπηρέτηση των αγοραστών όμως δεν ισοδυναμεί αυτόματα με καλύτερη ποιότητα του προϊόντος.
Στην Αμερική το Invictus έχει τιμή στα ίδια επίπεδα με το Perazzi MX8, το Krieghoff και πιο ακριβή από το Blaser F3. Το Perazzi είναι γνωστό για τα κλειδιά τύπου Boss, την μνημειώδη αντοχή του, τον πυροδοτικό μηχανισμό που έχει γίνει σήμα της εταιρείας αυτής. Το Krieghoff με το συρταρωτό καπάκι των καννών παρέχει το πο γερό κλείδωμα θεωρητικά. Αυτό διότι όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ πίρων καννών και κλειδιού μεγαλώνει ο μοχλός που κρατά το όπλο κλειστό. Το F3 παρέχει μηχανισμό πυροδότησης που κτυπά τις βελόνες ευθεία και όχι υπό γωνία και κατά κοινή διαπίστωση έχει εξαιρετική μονή σκανδάλη, ενώ παρέχει και αυτό ανταλλαξιμο “ώμο” για σφίξιμο των καννών αν ποτέ κουνήσουν. Είναι καλύτερο το Guerini από αυτά τα “γερά” ονόματα; Τα τεχνικά κριτήρια λένε όχι, δεν είναι.>>

Από εκεί και πέρα βέβαια το τί αρέσει στον καθένα είναι απόλυτα σεβαστό και αυτό είναι που κάνει την αγορά να προσφέρει τόσες πολλές επιλογές.
Ναι Κώστα όταν αναφέρομαι σε τέτοια όπλα έχω την σκοπευτική χρήση κυρίως κατά νου...εκεί τρώει σκληρή μεταχείριση το όπλο,πολλές χιλιάδες φυσίγγια!

Ναι Κώστα όταν αναφέρομαι σε τέτοια όπλα έχω την σκοπευτική χρήση κυρίως κατά νου...εκεί τρώει σκληρή μεταχείριση το όπλο,πολλές χιλιάδες φυσίγγια!

Εκεί σε ένα F3 και σε ένα Perazzi και εγώ θα επέλεγα το δεύτερο.....σ' αυτό συμφωνώ.

Ναι Κώστα,εγώ φταίω δεν το εξήγησε εξ αρχής σωστά!

δεν είναι θέμα οτι φταις.....συζήτηση κάνουμε, περνάει η ώρα ευχάριστα και ανταλλάσουμε απόψεις... ευχάριστο για την περίοδο που περνάμε. Και πραγματικά ήθελα να ακούσω την άποψη σου γιατί ακούγοντας κάποια άλλη άποψη ενδεχομένως να αλλάξουμε την δική μας. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης με έναν άνθρωπο με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά μου.

Όμορφα όπλα με τελείωμα στο χέρι και ξύλα σπάνια για τα λεφτά τους.

Ζύγισμα από τα καλύτερα που έχω πιάσει

επωμιζα εναλλάξ Winchester select light ,Benelli 828, tempio light και Μπερέτα ultralight

Το τεμπιο είχε τον καλύτερο ζύγισμα για μένα (υποκειμενικό) ενώ όλα ήταν κοντά σου βάρος ερχόταν πιο γλυκά και είχε καλύτερο γκριπ

Αλλά είχε και τα καλύτερα ξύλα καλύτερη βαφή και φινιρισμα με διαφορά .
Τα 20αρια τους πάντως από ζυγισμα καμία σχέση με cal 20 νομίζεις ότι κρατάς δωδεκαρι πάντα για τα σκοπευτικα τους μιλάω.

20αρι δεν έχω πιάσει η αλήθεια όλα τα παραπάνω ήταν 12αρια
Δεν έχει διαφορά από τα δωδεκαρια στα χέρια, ένας λόγος που δεν πήρα ήταν αυτός δεν ήθελα όπλο μόνο για σκοπευτήριο αλλά για τα πάντα. Το sumit σκυλί βέβαια αλλά είπαμε .

δεν είναι θέμα οτι φταις.....συζήτηση κάνουμε, περνάει η ώρα ευχάριστα και ανταλλάσουμε απόψεις... ευχάριστο για την περίοδο που περνάμε. Και πραγματικά ήθελα να ακούσω την άποψη σου γιατί ακούγοντας κάποια άλλη άποψη ενδεχομένως να αλλάξουμε την δική μας. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης με έναν άνθρωπο με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά μου.
Κώστα με τέτοιους συνομιλητές σαν εσένα χαιρομαι να διαφωνω .sarcastic.

Δεν έχει διαφορά από τα δωδεκαρια στα χέρια, ένας λόγος που δεν πήρα ήταν αυτός δεν ήθελα όπλο μόνο για σκοπευτήριο αλλά για τα πάντα. Το sumit σκυλί βέβαια αλλά είπαμε .
Γιατί άραγε συνολικο βάρος είναι μεγάλο? Λάθος μπουσκουλα η χοντρές κάνες?

Εγώ παίδες, σκέφτομαι σοβαρά πλέον, να αγοράσω ένα Caesar Guerini κυνηγετικό αλληλεπίθετο, το πιο πιθανό ένα μοντέλο Tempio με λευκή βάση είτε ατσάλινο, είτε ergal...

Τα Caesar Guerini τα είχα "σταμπάρει" από τα πρώτα τους βήματα στη διεθνή αγορά, πριν από καμιά 20ετία περίπου... Πλέον, έχουν αποδείξει περίτρανα την αξιοπιστία τους, τόσο στα κυνηγετικά, όσο και στα σκοπευτικά τερέν...

Αποπνέουν μία ύψιστη αισθητική και ποιότητα σε όλα τους, πραγματικά σε όλα τους... Σε κάθε εκατοστό τους, από το ξύλινο πέλμα τους, μέχρι το μπρούτζινο στόχαστρό τους... Ποιοτικότατα και πανέμορφα ξύλα, άψογες εφαρμογές, τέλειο φινίρισμα κτλ. κτλ....

Εμένα δε, αυτό που με "ερεθίζει" ιδιαιτέρως επάνω τους (καθαρά υποκειμενικό αυτό), είναι αυτά τα τέλεια σχηματισμένα ημισφαίρια στην επαφή του μονομπλόκ με τον καθρέφτη της βάσης (ball finish)... Το γουστάρω υπερβολικά αυτό το χαρακτηριστικό τους...

Η αγορά (εάν όλα πάνε καλά και εκτός σοβαρού απροόπτου) προγραμματίζεται για το πρώτο 4μηνο του επόμενου έτους... Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βιαστώ... Μέχρι τότε, απλά το "ονειρεύομαι" και το λαχταρώ...!

Νικόλα σκέψου κι αυτό το Ceasar Guerini, αφού σου αρέσουν τα "τέλεια σχηματισμένα ημισφαίρια"!

1586201759767.png
1586201792965.png
Έχει όμως και η Perazzi τη δική της πρόταση! ;)

1586202048365.png

Λευτέρη από το blazer είναι πιο αξιόπιστα!οπως και τα υπόλοιπα σύγχρονα όπλα είναι λαχεία!εχω δει προβλήματα όλων των ειδών στις περισσότερες μικρομεσαίες επιλογές!
Ε καλα τωρα η περατζι πολυ μπρωστα με το μαναρι
Πάντως σε ζωντανή έκδοση είναι πιο οικονομικό ;)

Καλησπέρα σας. Ως νέος στο forum θα ήθελα την βοηθεια σας.
Είμαι ανάμεσα στην αγορά από ένα skb 805 71εκ στα 1450€ και ένα Browning B725 Hunter 71εκ. στα 1500€.
Η χρήση τους θα είναι για κυνήγι σε τσίχλες περπατητο και καρτέρι και ενίοτε σε λαγό-αγριογούρουνο.
Ποια η γνώμη σας ως προς την αξιοπιστία τους και την Τουφεκιά τους. Και τι μου προτείνεται;

Είμαι ανάμεσα στην αγορά από ένα skb 805 71εκ στα 1450€ και ένα Browning B725 Hunter 71εκ. στα 1500€.
Η χρήση τους θα είναι για κυνήγι σε τσίχλες περπατητο και καρτέρι και ενίοτε σε λαγό-αγριογούρουνο.
Ποια η γνώμη σας ως προς την αξιοπιστία τους και την Τουφεκιά τους. Και τι μου προτείνεται;

Και τα 2 είναι πολύ καλά τουφέκια και τα 2 πολύ αξιόπιστα , οπότε είναι και θέμα γούστου πλέον εγώ θα τα επωμιζα και τα 2 και θα επερνα αυτό που θα μου έκανε κλικ.( Και το κοντάκι πιο πολύ στα μέτρα μου).

+ 1 και από εμένα.... .big smile.

Καλώς ήλθες Στέλιο.
Καλά κανείς και ρωτάς.
Θετικές οι απόψεις και για τα δυο.
Αν έχεις σκοπό να το δώσεις αργότερα ίσως το Browning "φύγει" πιο εύκολα.
Να μας πει ομως και κάποιος που ξέρει τι υποστήριξη έχουν σημερα τα SKB στην Ελλαδα?

Καλώς ήλθες Στέλιο.
Καλά κανείς και ρωτάς.
Θετικές οι απόψεις και για τα δυο.
Αν έχεις σκοπό να το δώσεις αργότερα ίσως το Browning "φύγει" πιο εύκολα.
Να μας πει ομως και κάποιος που ξέρει τι υποστήριξη έχουν σημερα τα SKB στην Ελλαδα?
Ότι έχει απομείνει στον τουρη!

Status
Not open for further replies.
Back