Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σας. Ως νέος στο forum θα ήθελα την βοηθεια σας.
Είμαι ανάμεσα στην αγορά από ένα skb 805 71εκ στα 1450€ και ένα Browning B725 Hunter 71εκ. στα 1500€.
Η χρήση τους θα είναι για κυνήγι σε τσίχλες περπατητο και καρτέρι και ενίοτε σε λαγό-αγριογούρουνο.
Ποια η γνώμη σας ως προς την αξιοπιστία τους και την Τουφεκιά τους. Και τι μου προτείνεται;
Ή το 725 ή το 725 .. να πάρεις.. και τα δύο καλά είναι!!

Εγώ θα έπαιρνα το 725. Εξαιρετικό όπλο και το skb δε το συζητάμε, αλλά επειδή τα χω πιάσει και τα 2 το 725 δείχνει πιο ελαφρύ στα χέρια, ίσως λόγω ζυγισματος, προσωπικά εμφανισιακά μου αρέσει και περισσότερο, συν ότι είναι ένα όπλο που υπάρχει στην παραγωγή και ανταλλακτικά θα υπάρχουν για πολλά χρόνια, αν χρειαστούν.

Το skb είναι πανέμορφο όπλο
Είμαι ανάμεσα στην αγορά από ένα skb 805 71εκ στα 1450€ και ένα Browning B725 Hunter 71εκ. στα 1500€.
Η χρήση τους θα είναι για κυνήγι σε τσίχλες περπατητο και καρτέρι και ενίοτε σε λαγό-αγριογούρουνο.
Ποια η γνώμη σας ως προς την αξιοπιστία τους και την Τουφεκιά τους. Και τι μου προτείνεται;
Καλησπέρα το 805 είναι τρομερό όπλο όμως με προβληματίζει η πολύ χαμηλή τιμή που λες ,σε συνδυασμό με το ότι από ένα σημείο και μετά για κάποια skd ακούστηκαν κάποια προβλήματα θα προσεχα πάρα πολύ μιας και ανταλλακτικά δεν νομίζω να υπάρχουν ,υπάρχει ένα skb 805 του φίλου Σταύρου από εδώ στο φόρουμ που το όπλο είναι από τα παλιά μοντέλα και το όπλο είναι άριστο ,βέβαια το δίνει παραπάνω χρήματα αλλά ριξτου μια ματιά ,το 725 είναι νέο όπλο που μόνο θετικά ακούγονται με όλα τα νέα καλουδια επάνω του ,δες και το βάρος και μιας και πας παγανες πιο πολύ δες ποιο είναι πιο ελαφρύ .Πάντως εάν τα όπλα είναι σε καλή κατάσταση οι τιμές που αναφέρεις είναι πάρα πολύ καλές ,περαν από αυτό το 805 είναι πιο κλασικό όπλο το 725 ποιο μοντέρνο .

Το skb είναι πανέμορφο όπλο

Καλησπέρα το 805 είναι τρομερό όπλο όμως με προβληματίζει η πολύ χαμηλή τιμή που λες ,σε συνδυασμό με το ότι από ένα σημείο και μετά για κάποια skd ακούστηκαν κάποια προβλήματα θα προσεχα πάρα πολύ μιας και ανταλλακτικά δεν νομίζω να υπάρχουν ,υπάρχει ένα skb 805 του φίλου Σταύρου από εδώ στο φόρουμ που το όπλο είναι από τα παλιά μοντέλα και το όπλο είναι άριστο ,βέβαια το δίνει παραπάνω χρήματα αλλά ριξτου μια ματιά ,το 725 είναι νέο όπλο που μόνο θετικά ακούγονται με όλα τα νέα καλουδια επάνω του ,δες και το βάρος και μιας και πας παγανες πιο πολύ δες ποιο είναι πιο ελαφρύ .Πάντως εάν τα όπλα είναι σε καλή κατάσταση οι τιμές που αναφέρεις είναι πάρα πολύ καλές ,περαν από αυτό το 805 είναι πιο κλασικό όπλο το 725 ποιο μοντέρνο .
Λευτέρη του Σταύρου είναι το 905 S, είναι πανέμορφο γιατί το έχω δει από κοντά και μάλλον ατουφέκιστο, άρα δίκαια έχει διαφορά στην τιμή... Το σκεφτόμουν κι εγώ αλλά κάτι στο πιάσιμό του δεν μου έκανε κλικ.
Παρ' όλα αυτά το λιγουρεύομαι ακόμα...:cool:

Λευτέρη του Σταύρου είναι το 905 S, είναι πανέμορφο γιατί το έχω δει από κοντά και μάλλον ατουφέκιστο, άρα δίκαια έχει διαφορά στην τιμή... Το σκεφτόμουν κι εγώ αλλά κάτι στο πιάσιμό του δεν μου έκανε κλικ.
Φοβερό όπλο άμα ήταν 76αρι θεωρώ θα του το είχα κλέψει .love. .love.

Ναι έχεις δίκιο ,το 905 είναι ,ακόμα καλύτερα για τον φίλο ,εγώ να δεις πως το λιγουρευομαι ,δεν ξέρεις πόσο το σκέφτομαι να δώσω την uniko και το 686 και να το πάρω .

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. Με έχει προβληματίσει πολύ τα προβλήματα με τις πλαϊνές ρίγες για το 805 και το σκέφτομαι σοβαρά να το κόψω γι αυτό το λόγο. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το προλάβω και να καταλάβω αν θα έχει πρόβλημα πριν το αγοράσω;
Επίσης μια ερώτηση, το Β725 Hunter τι grade ξύλου έχει;

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. Με έχει προβληματίσει πολύ τα προβλήματα με τις πλαϊνές ρίγες για το 805 και το σκέφτομαι σοβαρά να το κόψω γι αυτό το λόγο. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το προλάβω και να καταλάβω αν θα έχει πρόβλημα πριν το αγοράσω;
Φίλε καλό είναι πριν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο όπλο να το δει ένας οπλουργος ιδιαίτερα αν είναι ακριβό.

Όσο για το τι ξύλα θα έχει παίζει πιο πολυ ρόλο να σου αρέσουν εσένα πάρα το τι διαβάθμιση έχουν.
Αφού βέβαια η ποιότητα τους συμβαδίζει με την τιμή του οπλου.

Ωστόσο εγώ δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω για το 805 αλλά εμφάνισιακα μου αρέσει.

Επίσης το γεγονός ότι δοκιμάζεται στις 1850 πιέσεις είναι ένα ακόμη +

Όμως και το 725 είναι κι αυτό ωραιοτατο!!!

Με έχει προβληματίσει πολύ τα προβλήματα με τις πλαϊνές ρίγες για το 805
το μονο προβλημα που μπορει να βγαλει αυτο το οπλο,τωρα αυτο δεν μπορεις να το ξερεις ,μπορει με την πολυ χρηση να στο βγαλει μπορει και οχι.

Φίλε καλό είναι πριν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο όπλο να το δει ένας οπλουργος ιδιαίτερα αν είναι ακριβό.
+1! Πολύ σωστά!

Με έχει προβληματίσει πολύ τα προβλήματα με τις πλαϊνές ρίγες για το 805
Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το προλάβω και να καταλάβω αν θα έχει πρόβλημα πριν το αγοράσω;

Δεν νομίζω οτι είναι δυνατόν να σου πει κάποιος - ακόμα και οπλουργός - αν μελλοντικά ΘΑ παρουσιάσει πρόβλημα, εκτός και αν έχει ήδη αρχίσει, οπότε με το τεστ του καμπανίσματος* μπορεί να αποκαλυφθεί.

*κρατάς ή ακόμα καλύτερα κρεμάς τις κάννες από το σιδεράκι που κουμπώνει η πάπια και τις χτυπάς ελαφρά με κάτι έτσι ώστε να ακούσεις τον παραγόμενο ήχο. Δεν έχω προσωπικά συναντήσει ποτέ, αλλα φαντάζομαι θα είναι εμφανές το 'ξεκάμπανο' κουδούνισμα

Γεια σου Στυλιανέ!

Πολύ χρήσιμες οι παραπάνω γνώμες των συναδέλφων, αλλά ορίστε και η δική μου άποψη:

Και τα δύο συγκεκριμένα ορθόκαννα είναι άκρως ποιοτικά και αξιόπιστα! Με άλλα λόγια είναι ισάξια.

Το SKB 805, με τις διακοσμητικές πλάκες και το πιο χαμηλό προφίλ βάσης, ίσως κρίνεται πιο όμορφο και πιο κλασικό απ' ό,τι το Βrowning 725, το οποίο παρουσιάζει μια πιο "μοντέρνα" γραμμή... Αυτό το χαρακτηριστικό βέβαια, είναι καθαρά υποκειμενικό και δευτερεύον, δεν είναι ουσίας...

Σημειωτέον, πως και τα δύο έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, όπου όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει υψηλότατη ποιότητα κατασκευής στο οτιδήποτε παράγεται/κατασκευάζεται εκεί...! Παρεμπιπτόντως, όλα τα εργοστασιακά/μαζικής παραγωγής Βrowning κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ιαπωνία, στο εργοστάσιο της Μiroku (εξίσου ποιοτικά αλληλεπίθετα και τα Μiroku)... Στο Βέλγιο, που είναι η επίσημη έδρα της Browning, κατασκευάζονται μόνο τα χειροποίητα μοντέλα της φίρμας αυτής...

Ένα "μείον" για το SKB, ίσως αποτελεί το γεγονός πως η εταιρεία αυτή έχει τερματίσει την παραγωγή της (έχει κλείσει) εδώ και καμιά 10ριά χρόνια τώρα... Ωστόσο, η Τουρής ΑΕ διαθέτει ακόμη αρκετά ανταλλακτικά SKB (μπορείς κάλλιστα, εντελώς προληπτικά να προμηθευτείς ένα ζευγαράκι επικρουστήρες και ελατήρια για παν ενδεχόμενο), όπως και αρκετά ντουφέκια SKB σε καινουργή κατάσταση και κυνηγετικά και σκοπευτικά...

Στο διά ταύτα τώρα: αρχικά το βασικότερο: πιάσ' τα στα χέρια σου και τα δύο, επώμισέ τα, και δες ποιο από τα δύο σού "έρχεται", σού ταιριάζει καλύτερα... Σού είναι πιο βολικό, πιο εργονομικό, πιο "μανιτζέβελο"...

Αφού καταλήξεις σε ένα από τα δύο, πριν προβείς στην αγορά του, θα το πας σε έναν καλό οπλουργό για να δει σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκεται το όπλο, ειδικά ο εσωτερικός του μηχανισμός...

Τώρα, όσο για το εάν και κατά πόσο έχουν ξεκολλήσει οι ρίγες ενός δικάννου, αυτό αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα δίκαννα και όχι μόνο στα SKB και πανεύκολα ελέγχεται ως εξής: κρατάς ή κρεμάς τις κάννες στον αέρα μόνο από το γαντζάκι στο οποίο κουμπώνει η πάπια, δίχως να τις αγγίζεις σε κάποιο άλλο σημείο τους... Προσέχεις πολύ, φυσικά, να μην σου πέσουν σε σκληρή επιφάνεια και τραυματιστούν... Καθώς λοιπόν, οι κάννες αιωρούνται, τις κτυπάς ελαφρά με τα νύχια σου, και τη μία και την άλλη... Εάν ακούς έναν ήχο σαν από καμπάνα, με τον γνωστό, μακρόσυρτο απόηχο, τότε οι ρίγες και η σύνδεσή τους με τις κάννες είναι μια χαρά! Εάν, αντιθέτως, παράγεται ένας ήχος ξερός, τζούφιος ή κούφιος, τότε σε κάποιο σημείο οι ρίγες έχουν ξεκολλήσει! Όπως και να 'χει, φροντίζουμε πάντα να κρατάμε τις κάννες λαδωμένες εξωτερικώς με καλό, λεπτόρευστο λαδάκι συντηρήσεως, το οποίο πρέπει να μπαίνει σχολαστικά και σε όλες τις επαφές/συνδέσεις μεταξύ ριγών και καννών... Κατ' αυτόν τον τρόπο, αποτρέπουμε την εισχώρηση υγρασίας στην ένωση καννών - ριγών και, έτσι, εξαλείφουμε την πιθανότητα να ξεκολλήσουν σε κάποιο σημείο οι ρίγες από τις κάννες... Όλα απαιτούν τη στοιχειώδη συντήρηση και, έτσι, τα χαιρόμαστε απροβλημάτιστα για πάντα...

Last edited:
Θα ήθελα την γνώμη φίλων που έχουν αποψη για τα παρακάτω όπλα όσο αφορά τη λειτουργία τους , την αξιοπιστία τους στο χρόνο , καθώς και την αντοχή τους στη σκληρή χρήση , και αναφέρομε στο saiga cal 12 kαι το molot cal 12 , θα εκτιμούσα κάθε πληροφορία , γιατί δεν κατέχω την Αγγλική , και δεν μπορώ να πάρω πληροφορίες από τα ξένα σαιτ

Δεν είναι ακριβώς "σκέφτομαι να αγοράσω" αλλά περισσότερο θα ήθελα να έχω....
Επειδή έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα Ιαπωνικά δίκαννα είδα σήμερα μια έκδοση του Winchester 101 και μου έτρεξαν τα σάλια ,φυσικά στην Αγγλία και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή πλέον η εισαγωγή. Winchester 101 diamond grade trap , με full η πάνω κάννη και εναλλασσόμενα τσοκ η κάτω , στα 76 εκ. Αυτό που με τρέλανε πάντως είναι η ρίγα που είναι υπερυψωμένη με σκαλοπάτι.
win1.jpg
win2.jpgwin1.jpgwin2.jpg

Ομάδα καλησπέρα. Είμαι ο Βλάσης από ΑΜΑΛΙΑΔΑ.Θα ήθελα τα φώτα σας και την βοήθεια σας αν είναι δυνατόν.είμαι κατοχος benelli rafaello special- duca montefeltro-browning 525.εχω βρει μια beretta a400 xplor light με κάνη 61εκ.κυνηγαω κωριως Πέρδικα-μπεκάτσα και λίγο τσίχλα προς την λήξη.θα ήθελα να μάθω από άτομα που γνωρίζουν το "κλωτσημα" του όπλου με φυσίγγια το μάξιμουμ 36gr καθώς επίσης και την αξιοπιστία του. Σαν ευχαριστώ εκ των προτέρων.το όπλο είναι χωρίς kick off.

Ομάδα καλησπέρα. Είμαι ο Βλάσης από ΑΜΑΛΙΑΔΑ.Θα ήθελα τα φώτα σας και την βοήθεια σας αν είναι δυνατόν.είμαι κατοχος benelli rafaello special- duca montefeltro-browning 525.εχω βρει μια beretta a400 xplor light με κάνη 61εκ.κυνηγαω κωριως Πέρδικα-μπεκάτσα και λίγο τσίχλα προς την λήξη.θα ήθελα να μάθω από άτομα που γνωρίζουν το "κλωτσημα" του όπλου με φυσίγγια το μάξιμουμ 36gr καθώς επίσης και την αξιοπιστία του. Σαν ευχαριστώ εκ των προτέρων.το όπλο είναι χωρίς kick off.
Πατριώτη καλησπέρα!!
Πέρασε και από δω να μας πεις 2 λόγια για σ'ένα... :)

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/

Μια χαρά είναι το όπλο με 36γρ.

Αερίων όπλο με καλό κονο και 18.6 αυλό δεν έχει προβλημα ειδικά σε περδικα μπεκάτσα πόσο μα ρίξεις

Status
Not open for further replies.
Back