Χαχαχ σωστός κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή .. εντάξει το ιμπάλα έχει φλάντζες για κλίση , αποστάτες για κοντάκι μέσα στο κουτί όπως και να το κάνουμε ακούγεται ανώτεροΗ μαγεία του αγνώστου!
Το παίρνεις, και μας λες και εμάς!
Χαχαχ σωστός κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή .. εντάξει το ιμπάλα έχει φλάντζες για κλίση , αποστάτες για κοντάκι μέσα στο κουτί όπως και να το κάνουμε ακούγεται ανώτεροΗ μαγεία του αγνώστου!
Ζυγίζει 2850 χλγρ στην 71cm κανηΗ μαγεία του αγνώστου!
Ερχεται πολυ φυσικα στην επωμιση και σε μενα ταιριαζει γαντι. Εχει πολυ εργομικη παπια και ενα φανταστικο πελμα. Για τα αλλα ................................... Το ξυλινο ειδα Ποιος εινα ο αντιπροσωπος?Ζυγίζει 2850 χλγρ στην 71cm κανη
εχεις pmΗταν χρησιμοποιημενη αρκετα αλλα καλοδουλεμενη και συντηρημενη πολυ καλα. Βαγγελη την εδινε 740. Θεωρω οτι ειναι πολυ ακριβη. Για αυτο το οπλο δεν δινω πανω απο 500
Συνάδελφε πέρνα από τη σχετική ενότητα να μας συστηθείς και να σε γνωρίσουμε καλύτερα.Καλησπέρα στην ομάδα !
Αν και δεν καίγομαι για την αγορά όπλου , μιας και στην οικογένεια υπάρχουν 3 ήδη , κατά τύχη μπήκα σε ένα μαγαζί και είδα πολύ φθηνά όπλα και με βάση τον δελεασμος των τιμών είπα να κοιτάξω κανένα συνθετικό όπλο σας παραθέτω 2-3 να μου πείτε γνώμες
Στογκερ γνωστή κάπως αλλά μόνο με 3 τσοκ * ,***, ***** και δεν ξέρω αν υπάρχει να αγοράσω νο2 και 4
Για huglu δεν έχω κάτι να πω
Η Ασελκον παντελώς άγνωστη είδα από άλλο σάιτ το βάρος 2850 (εντυπωσιακό!)
αυτό με τον μειωτηρα δεν το καταλαβα που λέει εννοεί ότι με εγκατεστημένο μειωτηρα ότι δεν βγαίνει από το όπλο ;
ευχαριστώ
Το κατά πόσο μια ντουφεκιά είναι κλειστή ή ανοιχτή είναι πολύ σχετικό.Σας ευχαριστώ άρα θα υπάρχουν και αποστάτες έξτρα αφτερ μάρκετ να βάλω!
Έχω ακούσει ότι έχει ανοιχτές ντουφεκιες μιας που έχει άυλο 18.7 ακόμα και με τα τσοκ φουλ , ισχύει κάτι τέτοιο από την εμπειρία σας με το όπλο ;
Είναι δηλαδή αποδεδειγμενο ότι οι 18,4 υστερούν καπου;Σίγουρα ο ασερλκον έχει ένα μειονέκτημα στον αυλό 18'4 από την ιμπάλα 18'7 (για εμένα)
Όχι, δεν είναι σπουδαίο κριτήριο.Είναι δηλαδή αποδεδειγμενο ότι οι 18,4 υστερούν καπου;
Δεν ξέρω αλλά από εδώ και πέρα θα σας λέω κύριε εγκυκλοπαίδειαΌχι, δεν είναι σπουδαίο κριτήριο.
Όσον αφορά τις Aserlcon καλά λόγια έχω ακούσει, αλλά δίπλα-δίπλα στην Impala μειονεκτούν σε ποιότητα πλαστικών, βαφή κάνης και "αξεσουάρ". Για ένα πενηντάρι;;;.....
Σας ευχαριστώ κύριε Λεωνίδα , εκτιμώ που ενδιαφέρεστε για τον προβληματισμό μου , νομίζω ότι με έχετε βοηθήσει πολύ , θα πάω στην επιλογή της ιμπάλα !Το κατά πόσο μια ντουφεκιά είναι κλειστή ή ανοιχτή είναι πολύ σχετικό.
Α. Ποια είναι η μετρούμενη απόσταση
Β. Τι φυσίγγιο χρησιμοποιούμε (είδος και Νο)
Γ. Σε ποιο θήραμα αναφερόμαστε
Μόλις πήρα το όπλο, πριν καν πάρω την ΑΚΚΟ, το μέτρησα στο φυσικό του περιβάλλον. Ακριβώς στο καρτέρι μου.
Έλαβα υπόψη μου τις πραγματικές προσδοκώμενες αποστάσεις με βάση τη κυνηγ. εμπειρία μου. Που πετάνε οι τσίχλες, που τους ρίχνω (κατά πλειοψηφία βέβαια) κτλ. Μετρώντας με τη κορδέλα διαπίστωσα ότι το 80% των βολών ήταν 30-35 μέτρα. Έστησα λοιπόν το χαρτόνι (1Χ1) στα 32,5 μέτρα και έριξα με 2*, 3* και 4* με φυσίγγια με συγκεντρωτήρα και επανέλαβα με μεσόταπα. Δηλαδή περ. 30 βολές. Το ίδιο έκανα στα 25 μέτρα και στα 38 μέτρα.
Έτσι απέκτησα μία καλή αίσθηση του ανοίγματος και κατά πόσο αυτή ανταποκρίνεται στο θήραμα που με ενδιαφέρει, δηλαδή πόσα σκάγια ήταν στο στόχο (είχα κρεμάσει στο κέντρο του χαρτονιού ένα κουτί από κονσέρβα της γάτας) και πόσα από αυτά το ξετρύπησαν.
Φίλε, αν δεν μετρήσεις δεν αποκτάς άποψη.
Αποτέλεσμα: Σε 7 διαδοχικές εξόδους στα τσιχλοκότσυφα είχα απόλυτη ευστοχία (το έχω γράψει σε άλλη ενότητα), όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, στις φυσιολογικές βολές (25-35 μέτρα) ήταν 100%. Δεν ήταν τυχαίο.
Σε ότι αφορά τη σχετική απόδοση αυλού (18,7) και τσοκ με δύο λόγια το 3* είναι σαν 3,5* και για τη τσίχλα σε φυσιολογικές αποστάσεις είναι θάνατος!
Δοκίμασα στη πράξη προχθές και το 2* , έσφιξε η ντουφεκιά και είχα κάποιες αστοχίες.
Επειδή ως συνταξιούχος μηχανικός έμαθα να σκέπτομαι πρακτικά το μότο είναι: Το αποτέλεσμα μετράει.
Για τα κυνήγια που κάνω εγώ το 3* θα το ηλεκτροκολλήσω.Σας ευχαριστώ κύριε Λεωνίδα , εκτιμώ που ενδιαφέρεστε για τον προβληματισμό μου , νομίζω ότι με έχετε βοηθήσει πολύ , θα πάω στην επιλογή της ιμπάλα !
Άρα με τα μαμά τσοκ ας πούμε βάζετε το 3 * και είστε μια χαρά
Δε περισσευουν ειναι σιγουρο, μη πω δεν υπαρχουν καλυτερα. Κοιταω διαφορα και συζηταω, αφου γουσταρω εδω μεσα τρελά. Οι πρωτες επιλογες μου ειναι μεταχ vitoria και 390 με προβαδισμα vitoria λογω προτερου βιου και μεχρι 500 βια 600 σε αριστη κατασταση. Παντως εξακολουθω να γουσταρω την καραμπινα αδρανειας σε ξυλο και το ποζε της ata arms. Vitoria και 390 ειναι bullet proof, απροβληματιστα δε σπανε δε χαλανεΡε μάγκες…Aselkon?
»Σκέφτομαι να αγοράσω» λέει ο τίτλος…
Δεν λέει «Σκέφτομαι να πετάξω τα λεφτά μου μπάς και μήπως»…
Φίλε Κώστα…προδότη…αν δεν σου περισσεύουν, πάρε αυτό που ξέρεις!
Μαριε αυτος που πηρε την sx4 με εχει παρει δυο φορες τηλεφωνο να με ευχαριστησει.Ρε μάγκες…Aselkon?
»Σκέφτομαι να αγοράσω» λέει ο τίτλος…
Δεν λέει «Σκέφτομαι να πετάξω τα λεφτά μου μπάς και μήπως»…
Φίλε Κώστα…προδότη…αν δεν σου περισσεύουν, πάρε αυτό που ξέρεις!