Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Ε πιστεωυ θα κανει για ολα τα κυνηγια. Γιατι με τι αυλο την δινουν την μ2? Απ τον κυργια θα κανω αγορα. Επισης με τι μηκος καννης μου προτεινετε? Ειδα κι αλλα συνθετικα οπως κριο κομφορτ αλλα δεν μου αρεσε πολυ μπιχλιμπιδατη και δεν μου γεμησε το ματι ως στιβαρο οπλο. Απο τουφεκια τι λεει η μ2 καθως και η κολομπο?

Φιλοι καλημερα. Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας για αγορα καινουργιου οπλου. Πολλα εχω διαβασει και εχω ακουσει αλλα η επιλογη ειναι σοβαρο ζητημα και θελει προσοχη. Τα κυνηγια που κανω ειναι φασσα τριγονι παπια χηνα λιγοτερο ορτυκι και τσιχλα. Κυνηγω με μια 390 που μ εχει πεθανει στο βαρος και δεν μου τεριαζει η λαβη της. Η μαρκα που επελεξα ειναι benelli. Μπορω να διαθεσω εως 1500 ευρω. Αν μπορειται παρακαλω προτεινεται μου ορισμενα μοντελα για τη χρηση που θελω.
Μαριε,κρατα την τουφεκαρα που εχεις!:)
Φτιαξε ενα κοντακι στα μετρα σου και βρες μια πιο κοντη και ελαφρια καννη.Αυτα θα τα κανεις με τα 2/5 των χρηματων που διαθετεις για αγορα καινουριου!;)

Μάριες και εγώ θα πρότεινα βάσει των κυνηγιών που κάνεις μια Μ2 χωρίς την επεκτεινόμενη αποθήκη. Πρόβλημα με την πάπια δεν έχω ακούσει και για να είμαι πιο ακριβής δεν έχω ακούσει κανέναν να διαμαρτύρεται για αυτό το όπλο. Κάποιος θα υπάρχει αλλά όταν ακούς τόσα καλά λόγια για ένα όπλο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Το όπλο το θες μόνο καινούριο έτσι;

Ναι φιλε μου. Μονο καινουργιο το θελω και θα σκεφτω παραπ πολυ αν θα το παρω κομφορτ η με ξυλα. Θελω μια βοηθεια ομως οσον αφορα το μηκος της κανης 65 η 70.

Λόγω παπιών θα έλεγα συνθετικά μέρη. Εγώ δεν θα έπαιρνα συνθετικά μέρη, σχεδόν αδύνατο δλδ αλλά δεν κυνηγάω και παπιά. Βέβαια εσύ ξέρεις τα ποσοστά που κυνηγάς στο βάλτο και εκτός. Τι ύψος έχεις; Κάνεις πιο πολύ καρτέρι ή περπατητό;

Ναι φιλε μου. Μονο καινουργιο το θελω και θα σκεφτω παραπ πολυ αν θα το παρω κομφορτ η με ξυλα. Θελω μια βοηθεια ομως οσον αφορα το μηκος της κανης 65 η 70.
τα κυνήγια που αναφέρεις είναι καρτέρι θα έλεγα περισσότερο....προσωπικά προτείνω 71 πόντους κάννη και επίσης θα σου έλεγα comfort γιατί θα σου χρειαστεί στα φυσίγγια για υδρόβια το ξύλινο θα κλωτσάει λίγο ;)
λές ότι είσαι ψείρας(με την καλή έννοια)το ξύλινο μέσα στην ταλαιπωρία του βάλτου θα σε στενοχωρήσει όταν τα ξύλα βρέχονται κ.λ.π.
αν διαλέξεις την m2 στα 1100 ευρώ περίπου περισσεύουν και 400 να κάνεις και κοντάκι στην 390.....αν βέβαια θέλεις να τα διαθέσεις όλα ;)

Kinigao ta panta me * kai ** exo sunithiseis

Ωραίος για τα τσοκ σου, θέλει πολύ μαεστρία αυτό που κάνεις. Το ύψος το ρώτησα για να σου πω τι κατά τη γνώμη μου θα σου ζυγίζει καλύτερα. Εγώ είμαι 1,75 και στο καρτέρι μου αρέσει κάννη 71 εκ. ενώ στο περπατητό 66 εκ.

όσο έγραφα είπες για περπατητό αλλά εγώ κατάλαβα ότι αναφέρεις φάσσα τρυγόνι παπιά χήνα,που περπατητό δύσκολο,λίγοτερο δε ορτύκι και τσίχλα,που είναι περπατητό
γι αυτό κι ανέφερα 71 πόντους
επίσης αναφέρεις * και ** στο περπατητό
μήπως κατάλαβα λάθος μήπως μπερδευτηκα;;;;; :)
υ.σ. αν έχεις την καλωσύνη μην γράφεις greeklish

Καλησπερα μαριε και καλως όρισες στην παρεα μας.
Θα σου πω και εγω τη γνωμη μου.
Καταρχας θα έπαιρνα ξυλινα μέρη καθοτι ειναι πιο "ρομαντικα" απο την μαυρη πλαστικουρα. Σε μηκος καννης θα επελεγα 71 εκ. Με κανει να νιωθω ποιο σιγουρος και ανετος ιδιαιτερα στις μακρυνες. Επειτα αν προκύψει και ενα καρτερι δε θα νιωσεις οτι υπολοιπεσαι σε σκοπευτικη γραμμη.
Σεβομαι οτι θες μπενελια και καλα κανεις. Ειναι πολυ καλα οπλα. Εγω θα προτιμουσα να παρω μια es 100 delux με 800 € και να φτιαξω το κοντακι μου(η ακομα και να κανω καινουργιο), να παρω 2 500αρες κουτες φυσιγγια, ρουχισμο, τσοκακια και ισως περισσευαν απο τα 1500 μερικα ακομα.
Οτι και να αποφασισεις, καλα κυνηγια να εχεις!

Φιλε μακη μπερδευτηκα πριν, σορυ. Ναι οντος με * και ** τσοκ κανω ολα τα κυνηγια. Αμα δεν αφησω το πουλι να σιαξει δεν το τουφεκαω. Μερικες φορες καθομαι και βλεπω να περνανε απο πανω μου και τα αφηνω. Βαραω ας πουμε πολυ επιλεκτικα. Μ αρεσει αυτο. Το υψος μου ειναι 1,84. Παντως και οσον αφορα την ενημερωση παιδια ειναι η πρωτη χρονια φετος που συναντω τοσο πολυ τσιχλα. Προχθες το πρωι σ ενα καρτςρι στο βουνο παιζαν πολεμο με τις κισσες. Χθες το πρωι ο καμπος με τ αμπελια ηταν κυριολεκτικα γεματος που εμεις στον καμπο βλεπαμε τσιχλα με μειων 10 και κυριως γερακοτσιχλες

Ευχαριστω πολυ τον φιλο που μου ειπε για την μοντεφελτρο εξτρα λαιτ πριν. Σορυ δεν του απαντησα εγγαιρα γιατι δεν ξερω καλα ακομα το σαιτ. Προς το παρον δεν μπορω να πω κατι, αλλα νομιζω πως χρειαζομαι ενα οπλο λιγοτερο βαρυ απο την δικη μου που ειναι 3,600 και καλυτερα ζυγισμενο. Οπως βλεπω κι οπως λεν τα παιδια η μ2 και η κολομπο νομιζω θα με καλυψουν

Φιλε μακη μπερδευτηκα πριν, σορυ. Ναι οντος με * και ** τσοκ κανω ολα τα κυνηγια. Αμα δεν αφησω το πουλι να σιαξει δεν το τουφεκαω. Μερικες φορες καθομαι και βλεπω να περνανε απο πανω μου και τα αφηνω. Βαραω ας πουμε πολυ επιλεκτικα. Μ αρεσει αυτο. Το υψος μου ειναι 1,84. Παντως και οσον αφορα την ενημερωση παιδια ειναι η πρωτη χρονια φετος που συναντω τοσο πολυ τσιχλα. Προχθες το πρωι σ ενα καρτςρι στο βουνο παιζαν πολεμο με τις κισσες. Χθες το πρωι ο καμπος με τ αμπελια ηταν κυριολεκτικα γεματος που εμεις στον καμπο βλεπαμε τσιχλα με μειων 10 και κυριως γερακοτσιχλες
σ έπιασα και μ αρέσεις γιατί κι εγώ πολλές φορές κάνω επιλογή τουφεκιάς
1,84 ύψος 71 πόντους είτε κυνηγάς περπατητό είτε καρτερι προτείνω προσωπικά
το σόρυ δεν χρειάζεται συζήτηση κάνουμε αδερφε γι αυτό που μας αρέσει......το κυνήγι ;)

Με πανω απο ** τσοκ δεν μπορω να τουφεκισω. Ξερω ειναι ψυχολοηικο
σωστός Μάριε το ψυχολογικό μεγάλος παράγοντας στο κυνήγι :)

Απλα τα περισσοτερα παπια πχ που κανω τα κανω με ψαξιμο σε καναλια. Τετοια φαση εννοουσα. Μακαρι με την μ2 να ναι ετσι οπως τα λετε, οσον αφορα το θεμα τις παπιας. Αν ψαξετε παντως στο ιντερνετ θα βρειτε διαφορα να λενε και πως το θεμα ειναι γνωστο. Σιυπερ μαυρος αετος 1 φιλου μου παλι κουναει. Το ψαξαμε σε κατι αμερικανικα φορουμ και λεν πως οφειλεται στο οτι δεν εφαπτουν καλα παπια αποθηκη.

Ακούω τις γνώμες σας για το β725 hunter premium.
Κάνες 71cm
IMG_0104.png

Status
Not open for further replies.
Back