Σκέφτομαι να αγοράσω...

Την sl80 δεν θα την έδιωχνα.
Ούτε το 685.
Τουφεκαρες και τα δύο και όπλα που δεν ξαναβγαίνουν!
Ξέχωρα που είναι "το όπλο του γέρου"!
Την astro ξεκαθαρισες ότι τη θέλεις για συγκεκριμένο λόγο,αν και πλέον έχεις την powerbore για να ξεσηκωσεις μέτρα (ενδεικτικά,επειδή τα μέτρα δεν είναι πανομοιότυπα σε όλα τα όπλα).
Όπως και να έχει, προσπάθησε να αποκτήσεις αυτό που γουσταρεις!!
Τα αγόρια δεν πρέπει να ζηλεύουν(έτσι μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροι :) )!!
Όταν είχα βάλει αγγελία την sl 80 5 μήνες στα 400€ γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε;
Τελικά τη "χάρισα" σε ένα γείτονά μου 3 κατοστάρικα.

Όταν είχα βάλει αγγελία την sl 80 5 μήνες στα 400€ γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε;
Γιατί φίλε Γιάννη δυστυχώς την πραγματική αξία ενός όπλου λίγοι την γνωρίζουν ,η πλειοψηφία παρασύρεται από το νέο,με έβαλε σε σκέψεις σοβαρές μια έκφραση δεν θυμάμαι κάποιου συναδέλφου εδώ μέσα ,που είπε κάτι του στυλ θα πας για κυνήγι και καλά η θα βρεις δε θυμάμαι μια 302.Οπλο που είχα από παιδί την έχω δώσει 4 χρόνια και σκέφτομαι μήπως ξαναπάρω πάλι, ένα από τα αξιοπιστότερα όπλα το συγκρίνω με οποιοδήποτε υπάρχει ακόμη και αδράνειας εγώ προσωπικά,άφθαρτο με ανταλλακτικά παντού ,απλά όχι μαγκουμ που είναι άχρηστο στο 80+% των κυνηγών( το μαγκουμ).Κάτι τέτοιο είναι η sl80 η πρώτη vitoria s100 και μια 1100 θεοβαρη κλασικη .Λίγο να τα προσέχεις δεν θα πάθουν τίποτα και θα δουλεύουν σα σκυλιά .Πωλούνται σε τιμές που κάνουν 3 η 4 τσοκακια και περνάνε απαρατήρητες δυστυχώς για τους κυνηγούς, ευτυχώς για τους εμπόρους γιατί πουλάνε χαμηλότερης ποιότητας όπλα σε υπερβολικά υψηλότερη τιμή.Σε παλιά μοντέλα διαθέτοντας κάποια χρήματα ακόμη που δε θα φτάσουν επουδενί την αγορά ενός νέου τα μετατρέπεις σε custom performance με ότι αυτό σημαίνει και κυριολεκτικά ανώτερα θα είναι κατώτερα όχι.Η μόδα του πολύ ελαφριού όπλου των πολύ λίγων γρ ,και των πλαστικών όπλων αφορά αυστηρά συγκεκριμένες κατηγορίες κυνηγών και θηραμάτων .

Μίλησα με τον δικό μου σκεπτικό.
Τι θα έκανα αν ήταν δικά μου όπλα.
Στην περίπτωση της sl80,εκτός από την αναμφίβολη ποιότητα και αξιοπιστία της μπαίνει στο ζυγι και το συναισθηματικό στοιχείο(το όπλο του "γέρου").
Στο γιατί δεν πουλήθηκε αυτή που διεθετες,σου απάντησε ο άλλος συνονόματος .
Το καινούριο έχει γοητεία,μεγάλη γοητεία!
Το παλιό δεν έχει και πολύ περισσότερο για κόσμο που δεν κατέχει την απαραίτητη γνώση και δεν βάζει όλα τα κριτήρια που θα έπρεπε να βάλει στην εξίσωση.

Μίλησα με τον δικό μου σκεπτικό.
Τι θα έκανα αν ήταν δικά μου όπλα.
Στην περίπτωση της sl80,εκτός από την αναμφίβολη ποιότητα και αξιοπιστία της μπαίνει στο ζυγι και το συναισθηματικό στοιχείο(το όπλο του "γέρου").
Στο γιατί δεν πουλήθηκε αυτή που διεθετες,σου απάντησε ο άλλος συνονόματος .
Το καινούριο έχει γοητεία,μεγάλη γοητεία!
Το παλιό δεν έχει και πολύ περισσότερο για κόσμο που δεν κατέχει την απαραίτητη γνώση και δεν βάζει όλα τα κριτήρια που θα έπρεπε να βάλει στην εξίσωση.
Συνονόματοι, οι λόγοι που την έδινα, όπως και άλλα όπλα όλων των ειδών που είχα στον 5θέσιο οπλοβαστό μου, ήταν δύο.
Ο πρώτος ήταν ότι έληγε η ΑΚΚΟ της και βαριόμουνα τη διαδικασία και ο δεύτερος ότι ήταν σταθερού τσοκ και ήθελα κάτι πιο σύγχρονο.
Συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι αφορά τη γοητεία του καινούργιου. Αυτό και έκανα !
Ωστόσο περίμενα έστω και μία αντίδραση, ένα τηλεφώνημα, ένα παζάρι. Τίποτα!!!
σ.σ. και αυτά τα λέω γιατί πολύ ακούγεται ότι ένα καλό όπλο κρατάει κάποια αξία και ενδιαφέρον στη μεταπώληση....

Συνονόματοι, οι λόγοι που την έδινα, όπως και άλλα όπλα όλων των ειδών που είχα στον 5θέσιο οπλοβαστό μου, ήταν δύο.
Ο πρώτος ήταν ότι έληγε η ΑΚΚΟ της και βαριόμουνα τη διαδικασία και ο δεύτερος ότι ήταν σταθερού τσοκ και ήθελα κάτι πιο σύγχρονο.
Συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι αφορά τη γοητεία του καινούργιου. Αυτό και έκανα !
Ωστόσο περίμενα έστω και μία αντίδραση, ένα τηλεφώνημα, ένα παζάρι. Τίποτα!!!
σ.σ. και αυτά τα λέω γιατί πολύ ακούγεται ότι ένα καλό όπλο κρατάει κάποια αξία και ενδιαφέρον στη μεταπώληση....
Όλα τα πράγματα έχουν αξία για εσένα που τα έχεις πληρώσει ,τα γνωρίζεις και για όσο τα κατέχεις, αν όμως αποφασίσεις να τα πουλήσεις αυτομάτως η αξία εξανεμιζεται γιατί η αγορά είναι γεμάτη μεταχειρισμενα, όλοι τα θέλουν τζάμπα και γιατί όπως ειπώθηκε τα καινούργια είναι πιο ποθητά.

Δεν πιστεύω πως κρατάει την αξία κανένα όπλο όταν πωλούνται οι cosmi 5000/6000€ και ξεκινούν από 12000 αν δε κάνω λάθος ,την αξία την μετράω εγώ ότι με το 1/3 και 1/4 των χρημάτων και με κάποιες ίσως τροποποιήσεις (νέο κοντάκι ,κώνο,η κάποιο τσοκ ) φτάσεις το 1/2 φτιάχνεις ένα όπλο κομμένο και ραμμένο πάνω σου που σίγουρα έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και κατά μεγάλο ποσοστό μεγαλύτερη αξιοπιστία και πληθώρα ανταλλακτικών αν συμβεί κάτι.Πραγμα που δε γνωρίζεις ότι ισχύει με κανένα νέο από όσα αγοράζεις,δεν ξέρεις τι θα βγει ,αν αύριο υπάρχει και έχει ανταλλακτικό ,αν είναι αξιόπιστο και κατά 99% θα ξοδέψεις και γι'αυτό έξτρα χρήμα (για τσοκ) ,και οι ποιο ψαγμένοι ίσως για μέτρα η και νέο κοντάκι.Δηλ ένα όπλο χρόνων δοκιμασμένο ξέρεις τουλάχιστον τι παίρνεις το ίδιο συμβαίνει και με πολλά είδη.

Δεν πιστεύω πως κρατάει την αξία κανένα όπλο όταν πωλούνται οι cosmi 5000/6000€ και ξεκινούν από 12000 αν δε κάνω λάθος ,την αξία την μετράω εγώ ότι με το 1/3 και 1/4 των χρημάτων και με κάποιες ίσως τροποποιήσεις (νέο κοντάκι ,κώνο,η κάποιο τσοκ ) φτάσεις το 1/2 φτιάχνεις ένα όπλο κομμένο και ραμμένο πάνω σου που σίγουρα έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και κατά μεγάλο ποσοστό μεγαλύτερη αξιοπιστία και πληθώρα ανταλλακτικών αν συμβεί κάτι.Πραγμα που δε γνωρίζεις ότι ισχύει με κανένα νέο από όσα αγοράζεις,δεν ξέρεις τι θα βγει ,αν αύριο υπάρχει και έχει ανταλλακτικό ,αν είναι αξιόπιστο και κατά 99% θα ξοδέψεις και γι'αυτό έξτρα χρήμα (για τσοκ) ,και οι ποιο ψαγμένοι ίσως για μέτρα η και νέο κοντάκι.Δηλ ένα όπλο χρόνων δοκιμασμένο ξέρεις τουλάχιστον τι παίρνεις το ίδιο συμβαίνει και με πολλά είδη.
Άμα ψώνιζε ο καθένας με τη λογική θα έμενε με αυτα που έχει ,μια καλή μάρκα με μιά στοιχειώδη συντήρηση θα ζήσει περισσότερο από τον κάτοχο.

Άμα ψώνιζε ο καθένας με τη λογική θα έμενε με αυτα που έχει ,μια καλή μάρκα με μιά στοιχειώδη συντήρηση θα ζήσει περισσότερο από τον κάτοχο.
γιατί υπάρχει κι άλλη λογική ;
τα αλλά είναι συναισθήματα και παρορμήσεις

Όλα τα πράγματα έχουν αξία για εσένα που τα έχεις πληρώσει ,τα γνωρίζεις και για όσο τα κατέχεις, αν όμως αποφασίσεις να τα πουλήσεις αυτομάτως η αξία εξανεμιζεται γιατί η αγορά είναι γεμάτη μεταχειρισμενα, όλοι τα θέλουν τζάμπα και γιατί όπως ειπώθηκε τα καινούργια είναι πιο ποθητά.
Αυτό ξαναπές το!
Όταν, για τους προαναφερθέντες λόγους, ψαχνόμουνα για καινούργιο (low budget) και αναγκαστικά κοίταξα και τούρκικα, πολλοί αγαπητοί συνάδελφοι μου είπαν " καλό, κακό το παντρεύτηκες, δεν έχει αξία μεταπώλησης" και τότε είχα απαντήσει και το επαναλαμβάνω και τώρα, ότι αν με συντροφεύσει 5-6 χρόνια και το βαρεθώ, ακόμα και να το χαρίσω, λιγότερα θα έχω χάσει από ένα "δυτικό" των 1500€.
Όχι τεχνική, καθαρά εμπορική συλλογιστική.

Back