Σκοπευτήριο Σχιστού

Τα ίδια είναι Βασίλη. Έχουν μεγάλη καθυστέρηση λόγω κορονοϊού και εκλογών απ'ότι μου είπαν...
Η ανανέωση είναι έτοιμη μάγκες.
Μόλις πήρα τηλ στον σύλλογο.
Το άλλο ΣΚ θα ανέβω στα πάτρια εδάφη και θα πάρω το αυτοκόλλητο.

Ελπίζω να έχεις απεριόριστο χρόνο στο κινητό.
Κάποια στιγμή μπορεί να το σηκώσουν,εγω πάντως τους έπαιρνα κάθε μέρα για πάνω από εβδομάδα και κάποια στιγμή ως θαύμα απάντησαν και μου είπαν ότι η ανανέωση είναι έτοιμη από 8/1, τηλέφωνο είχα πάρει κατά τον Μάρτη τελικά την πείρα αρχές Ιουνίου την έτοιμη, μιλάμε εκεί μέσα πρέπει να κοιμούνται κυριολεκτικά.

Παλαιότερα ίσχυε η άδεια κατοχής ή κυνηγίου, τώρα ζητάνε και άδεια σκοπευτική παρόλο που στο καταστατικό ίδρυσης των σκοπευτηρίων αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας τους, εμπεριέχει την εξάσκηση των κυνηγών.

Παλαιότερα ίσχυε η άδεια κατοχής ή κυνηγίου, τώρα ζητάνε και άδεια σκοπευτική παρόλο που στο καταστατικό ίδρυσης των σκοπευτηρίων αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας τους, εμπεριέχει την εξάσκηση των κυνηγών.
Ε ναι βέβαια, αφού όμως πληρώσουν για δελτίο.

Ε ναι βέβαια, αφού όμως πληρώσουν για δελτίο.
Λευτέρη παλαιότερα και λέω παλαιότερα...τουλάχιστον 10 χρόνια πριν ή και 15...δεν χρειαζόσουν ταυτότητα σκοπευτή. Όπως βέβαια δεν χρειαζόταν και χαρτί ψυχιάτρου αλλά και παθολόγου μαζί για να αγοράσεις όπλο....έφτανε ένα από τα δύο.....απλά γνώμη μου είναι και μπορεί να κάνω λάθος...αλλά όλα τα δυσκολεύουν και αυξάνουν και το κόστος βέβαια με απώτερο σκοπό να...εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι.

Λευτέρη παλαιότερα και λέω παλαιότερα...τουλάχιστον 10 χρόνια πριν ή και 15...δεν χρειαζόσουν ταυτότητα σκοπευτή. Όπως βέβαια δεν χρειαζόταν και χαρτί ψυχιάτρου αλλά και παθολόγου μαζί για να αγοράσεις όπλο....έφτανε ένα από τα δύο.....απλά γνώμη μου είναι και μπορεί να κάνω λάθος...αλλά όλα τα δυσκολεύουν και αυξάνουν και το κόστος βέβαια με απώτερο σκοπό να...εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι.
Κώστα οποίος θέλει πραγματικα να ασχοληθεί με την σκοποβολή σαν άθλημα, αλλά κ να βελτιωθεί σκοπευτικα τουλάχιστον , δεν κολωνει στα χοντρικα 100 ε που θα στοιχίσουν τα χαρτιά, μπροστά σε αλλα έξοδα είναι αστείο το ποσο , άλλοι είναι οι πραγματικοι λόγοι

Κώστα οποίος θέλει πραγματικα να ασχοληθεί με την σκοποβολή σαν άθλημα, αλλά κ να βελτιωθεί σκοπευτικα τουλάχιστον , δεν κολωνει στα χοντρικα 100 ε που θα στοιχίσουν τα χαρτιά, μπροστά σε αλλα έξοδα είναι αστείο το ποσο , άλλοι είναι οι πραγματικοι λόγοι
Δημήτρη δεν αντιλέγω..γι' αυτό και προχώρησα στην έκδοση της ταυτότητας....απλά αυτό που λέω είναι οτι ή είσοδος επιτρεπόταν παλαιότερα και σε απλούς κυνηγούς....και όχι μόνο σε αθλητές σκοπευτές...διότι και έτσι να το δούμε...τί έγινε όλοι οι επισκέπτες των σκοπευτηρίων ...είναι αθλητές σκοποβολής;;; δεν νομίζω...το σκοπευτήριο του Πειραιά τουλάχιστον δημιουργήθηκε από τον κυνηγετικό σύλλογο της εποχής εκείνης και όχι από την ΣΚΟΕ. Αυτό λέω.

Δημήτρη δεν αντιλέγω..γι' αυτό και προχώρησα στην έκδοση της ταυτότητας....απλά αυτό που λέω είναι οτι ή είσοδος επιτρεπόταν παλαιότερα και σε απλούς κυνηγούς....και όχι μόνο σε αθλητές σκοπευτές...διότι και έτσι να το δούμε...τί έγινε όλοι οι επισκέπτες των σκοπευτηρίων ...είναι αθλητές σκοποβολής;;; δεν νομίζω...το σκοπευτήριο του Πειραιά τουλάχιστον δημιουργήθηκε από τον κυνηγετικό σύλλογο της εποχής εκείνης και όχι από την ΣΚΟΕ. Αυτό λέω.
Έχεις δίκιο κ εγώ στην αρχή με την καραμπινα έτσι εριχνα, αλλά στην ουσία ειμασταν παρανομοι , ο νομος το λέει ξεκάθαρα ότι στα σκοπευτηρια μόνο με σκοπευτικη ταυτότητα μπαίνεις

ο νομος το λέει ξεκάθαρα ότι στα σκοπευτηρια μόνο με σκοπευτικη ταυτότητα μπαίνεις
νόμος τέτοιος απλά δεν υπάρχει.
είναι εντολή της ΣΚΟΕ προς τα σκοπευτήρια η οποία δεν ξέρω αν έχει πραγματικά νομική υπόσταση να δίνει τέτοιες εντολές.
Αλλά επειδή κανένα σκοπευτήριο δεν το συμφέρει να μπει στο μάτι στης ΣΚΟΕ ,κανείς δεν μιλά και το έργο συνεχίζεται μιά χαρά.
Οπότε προκειμένου να μην πλέξεις δίνεις τα 55 ή 65 ή 75 ανάλογα ευρώ τον χρόνο και δεν ασχολείσαι.

νόμος τέτοιος απλά δεν υπάρχει.
είναι εντολή της ΣΚΟΕ προς τα σκοπευτήρια η οποία δεν ξέρω αν έχει πραγματικά νομική υπόσταση να δίνει τέτοιες εντολές.
Αλλά επειδή κανένα σκοπευτήριο δεν το συμφέρει να μπει στο μάτι στης ΣΚΟΕ ,κανείς δεν μιλά και το έργο συνεχίζεται μιά χαρά.
Οπότε προκειμένου να μην πλέξεις δίνεις τα 55 ή 65 ή 75 ανάλογα ευρώ τον χρόνο και δεν ασχολείσαι.
Είχε ανεβάσει ο Σαπρικης εδώ στο φορουμ ακριβώς τι λεει ο νόμος φίλε Γιώργο, κ το έγραφε ξεκάθαρα, απλώς τα σκοπευτηρια έκαναν τα στραβά μάτια τόσα χρόνια, καταλαβαίνεις το γιατί

Και για οπλουργούς αν δεν κάνω λάθος ... Κάνω ;
Και στην αστυνομία, αλλά και στην ασφάλεια που ρώτησα αυτοπροσώπως τον Φλεβάρη, πριν βγάλω την σκοπευτική ταυτότητα, μου είπαν ότι δεν έχει κάποιο χαρτί / δελτίο / άδεια η υπηρεσία για να συμπληρωθεί / υπογραφεί / κλπ, ώστε να γίνει η μεταφορά, τουτέστιν, δεν προβλέπεται τέτοια άδεια.

Ακολούθως, στην ερώτησή μου: "και πως θα πάω αν θέλω το όπλο στον οπλουργό ρε μπαγάσες;", μου απάντησαν στραβοκοιτώντας με: "λυμένο στη θήκη, στο πορτ-μπαγάζ και να μην υπάρχει δείγμα φυσιγγίου μαζί...και να προσεύχεσαι να μην πέσεις σε πωρωμένο συνάδελφο".
.RESPECT.

(αν κάποιος φίλος έχει πάρει ποτέ τέτοιου είδους άδεια και την έχει φυλάξει, ενδιαφέρον θα είχε να δούμε τι γράφει)

Last edited:
Τα ίδια είναι Βασίλη. Έχουν μεγάλη καθυστέρηση λόγω κορονοϊού και εκλογών απ'ότι μου είπαν...
Και με την γρίπη των πτηνών τα ίδια έλεγαν, μετά θα έρθει ο ιός έμπολα, η κλιματική αλλαγή, η μύγα τσετσέ και πάει λέγοντας.

Είχε ανεβάσει ο Σαπρικης εδώ στο φορουμ ακριβώς τι λεει ο νόμος φίλε Γιώργο, κ το έγραφε ξεκάθαρα, απλώς τα σκοπευτηρια έκαναν τα στραβά μάτια τόσα χρόνια, καταλαβαίνεις το γιατί
Δημήτρη , αν το έχεις ανέβασέ το σε παρακαλώ , γιατί δεν το έχω δει .
Τώρα , όσον αφορά την μεταφορά , η άδεια του όπλου λέει ..

opla.jpg

άρα σε ρωτάει το όργανο ,
- που πάτε κύριε με το όπλο ?
- κυνήγι , του λές .
- μάλιστα , περάστε κύριε.

αυτό όταν είναι περίοδος κυνηγιού .
Αν δεν είναι περίοδος κυνηγιού η απάντηση είναι ..
- σκοπευτήριο
- να δω την σκοπευτική σας άδεια ?
- βεβαίως , ( την δείχνεις )
- μάλιστα , περάστε κύριε .
αν δεν έχεις σκοπευτική άδεια , απλά έμπλεξες , αυτόφωρα κ.λ.π.

και τώρα μια μικρή λεπτομέρεια .

Είναι 19/08 και ταξιδεύεις για Β. Ελλάδα για το άνοιγμα και σε σταματάει το όργανο για έλεγχο.
- που πάτε κύριε με το όπλο ?
- κυνήγι
- το κυνήγι κύριε ξεκινάει από αύριο , σήμερα δεν επιτρέπεται , για κατεβείτε για τα περαιτέρω .
- μα ............

έμπλεξες κανονικότατα όμως .

Ηθικόν δίδαγμα .
Πας και βγάζεις αυτήν την ρημάδα την σκοπευτική αδειούλα και ησυχάζει το μυαλουδάκι σου , από αυτό τουλάχιστον.

Λέω εγώ τώρα .....;););)

Και στην αστυνομία, αλλά και στην ασφάλεια που ρώτησα αυτοπροσώπως τον Φλεβάρη, πριν βγάλω την σκοπευτική ταυτότητα, μου είπαν ότι δεν έχει κάποιο χαρτί / δελτίο / άδεια η υπηρεσία για να συμπληρωθεί / υπογραφεί / κλπ, ώστε να γίνει η μεταφορά, τουτέστιν, δεν προβλέπεται τέτοια άδεια.

Ακολούθως, στην ερώτησή μου: "και πως θα πάω αν θέλω το όπλο στον οπλουργό ρε μπαγάσες;", μου απάντησαν στραβοκοιτώντας με: "λυμένο στη θήκη, στο πορτ-μπαγάζ και να μην υπάρχει δείγμα φυσιγγίου μαζί...και να προσεύχεσαι να μην πέσεις σε πωρωμένο συνάδελφο".
.RESPECT.

(αν κάποιος φίλος έχει πάρει ποτέ τέτοιου είδους άδεια και την έχει φυλάξει, ενδιαφέρον θα είχε να δούμε τι γράφει)
https://www.e-nomothesia.gr/kat-opla-ekrektika-puromakhika/nomos-4678-2020-phek-70a-20-3-2020.html
..............................................................................
5. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 10 του άρθρου 10 του ν. 2168/1993 αντικαθίσταται ως εξής:

«Η οπλοφορία με όπλα για θήρα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής, της μετάβασης προς και επιστροφής από τους χώρους αυτούς, από και προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν στο όπλο και την άδεια αυτού, καθώς και από και προς το κατάστημα επισκευής ή εμπορίας όπλων».

Ο παλιός νόμος 2168/1993 προέβλεπε το εξής:
(Αρθρο 10- παραγρ. 10- περιπτωση β). Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και της μετάβασης και επιστροφής στους χώρους αυτούς. Στις περιπτώσεις αυτές κατά τη διέλευση από κατοικημένες περιοχές τα όπλα πρέπει να φέρονται κενά εντός θήκης.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-opla-ekrektika-puromakhika/n-2168-1993.html
Δε βλέπω να αναφέρεται πουθενά κάποια ειδική άδεια μεταφοράς (ούτε στον παλιό νόμο, ούτε στην τελευταία τροποποίηση του). Αλλά ούτε ότι πρέπει να είναι "λυμένο" το όπλο, βλέπω πουθενά. Απλά "κενό εντός θήκης" ... και μόνο κατά τη διέλευση από κατοικημένες περιοχές.

Back