Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στέλιο μιας και δουλεύεις την Ισπανίδα πιστεύεις οτι αυτη η συνταγή με cx2000 θα ηταν καλύτερη ή ειναι προτιμότερο το πιο ήπιο 686;
Γεράσιμε, θεωρητικά είναι όπως τα λέει ο ΓΙΑΝΝΗΣ, ... Εγώ με τη CSB-5 έβαζα συνήθως Cx2000, αλλά με λίγο λιγότερο μπαρούτι 1,36-1,38 (εκεί το είχα βρει με κάποιο από τα ογκομετρικά της LEE και δεν το πείραξα), αλλά μετά που είδα ότι το ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ είχε 686 το δοκίμασα κι εγώ κι έχω γεμίσει αρκετά στο 1,40-1,45 και με 686 και με 2000. Με όλα είχα πολύ καλά αποτελέσματα, δεν κατάλαβα διαφορά στην απόδοση (συγκέντρωση, κατανομή, φονικότητα) ... Εκτός ίσως μια πολύ μικρή διαφορά στην αίσθηση της ανάκρουσης ... τρόπος του λέγειν "ανάκρουση" με αυτά τα σετ-απ, που είναι ούτως ή άλλως ασήμαντη! Φυσικά δεν μπορούσα να ξέρω τι γίνεται με τις πιέσεις και τις ταχύτητες, αλλά δε νομίζω να είχαν σημαντικές διαφορές. Εξάλλου το 2000 με το 686 νομίζω ότι είναι σχετικά "κοντά" σε ισχύ, δε νομίζω να έχουν την τρομερή διαφορά ...
Πάντως στην αρχή είχα κι εγώ την απορία σχετικά με το 686, επειδή παντού διάβαζα ότι οι σκοπευτικές (ταχύκαυστες) πυρίτιδες θέλουν ισχυρά καψούλια, ενώ έβλεπα πολλοί να το χρησιμοποιούν (και στο TRAP 24 gr. του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, αλλά και στα LAMBRO, π.χ. το sporting) ... αλλά όπως φαίνεται, και το 686 τις καίει αρκετά καλά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω ... ίσως σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα ισχυρά καψούλια να είναι απαραίτητα...

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ SPORTING ... Φρέσκο πράμα!!! .sarcastic.
Τα υλικά και η συνταγή έχουν παραμείνει ακριβώς τα ίδια από τότε που πρωτοβγήκε ... .well done.
Κάλυκας Fiem, καψούλι 686, μπαρούτη CSB-5, βύσμα Ζ2Μ-24 - δόση ~1,40 Χ 28 γρ. - κλείσιμο 6αρι αστέρι στα ~57,5 χιλ. - Ρέλι λεπτό και σχετικά ρηχό, αστέρι εντελώς επίπεδο, και ελάχιστο πάτημα του αμορτισέρ.

IMG_20180522_194957.jpg
IMG_20180522_194856.jpg
IMG_20180522_195948.jpg
IMG_20180522_200414.jpg

Τα σκάγια (Νο.8) έχουν πολύ καλή σφαιρικότητα και ομοιομορφία μεγέθους. Βγήκαν 15,6 σκάγια/γρ. ... είναι λίγο μικρότερα από των RIO που ανέβασα χθες ... αλλά πιο γυαλιστερά !!!

(100 σκάγια / 6,37 γρ. = 15,6 σκ/γρ.) - Γύρω στα 430 - 435 συνολικά στο φυσίγγι ... Πολύ καλά !!!;)
IMG_20180522_200725.jpg

Άνοιξα και δεύτερο φυσίγγι, για να δω τη διακύμανση ...
IMG_20180522_202015.jpg
IMG_20180522_202209.jpg

... .tired. .... .bye2.....sleepy.
Είσαι μερακλής ρε Στέλιο!

Γεράσιμε, θεωρητικά είναι όπως τα λέει ο ΓΙΑΝΝΗΣ, ... Εγώ με τη CSB-5 έβαζα συνήθως Cx2000, αλλά με λίγο λιγότερο μπαρούτι 1,36-1,38 (εκεί το είχα βρει με κάποιο από τα ογκομετρικά της LEE και δεν το πείραξα), αλλά μετά που είδα ότι το ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ είχε 686 το δοκίμασα κι εγώ κι έχω γεμίσει αρκετά στο 1,40-1,45 και με 686 και με 2000. Με όλα είχα πολύ καλά αποτελέσματα, δεν κατάλαβα διαφορά στην απόδοση (συγκέντρωση, κατανομή, φονικότητα) ... Εκτός ίσως μια πολύ μικρή διαφορά στην αίσθηση της ανάκρουσης ... τρόπος του λέγειν "ανάκρουση" με αυτά τα σετ-απ, που είναι ούτως ή άλλως ασήμαντη! Φυσικά δεν μπορούσα να ξέρω τι γίνεται με τις πιέσεις και τις ταχύτητες, αλλά δε νομίζω να είχαν σημαντικές διαφορές. Εξάλλου το 2000 με το 686 νομίζω ότι είναι σχετικά "κοντά" σε ισχύ, δε νομίζω να έχουν την τρομερή διαφορά ...
Πάντως στην αρχή είχα κι εγώ την απορία σχετικά με το 686, επειδή παντού διάβαζα ότι οι σκοπευτικές (ταχύκαυστες) πυρίτιδες θέλουν ισχυρά καψούλια, ενώ έβλεπα πολλοί να το χρησιμοποιούν (και στο TRAP 24 gr. του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, αλλά και στα LAMBRO, π.χ. το sporting) ... αλλά όπως φαίνεται, και το 686 τις καίει αρκετά καλά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω ... ίσως σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα ισχυρά καψούλια να είναι απαραίτητα...
Είχα δοκιμάσει λίγο πριν την λήξη της σεζόν με 686 στο 1,45 και ήταν πολύ καλή. Με b&p 24άρι όπως του Κένταυρου αν και συνήθως επιλέγω gualandi. Κι εγώ είμαι της γνώμης καλύτερα παραπάνω πυρίτιδα και πιο ήπιο καψούλι. Απλά το 1,40 του Κένταυρου μου φαίνεται λίγο. Έχεις δει να αλλάζει κάτι στην προσκόπευση ή να μένουν πίσω οι ντουφεκιές σε σχέση με άλλα πιο γρήγορα?

Προσωπικά έχω δει διαφορά στις προσκοπευσεις τα sporting του Κενταύρου σε σχέση με τα due που τα θεωρώ σχετικά γρήγορο φυσίγγι.....τα Τραπ του είναι αρκετά γρήγορα και δεν με χαλούσε κάτι με την εικόνα που είχα για να σπάω τον δίσκο!

Προσωπικά έχω δει διαφορά στις προσκοπευσεις τα sporting του Κενταύρου σε σχέση με τα due που τα θεωρώ σχετικά γρήγορο φυσίγγι.....τα Τραπ του είναι αρκετά γρήγορα και δεν με χαλούσε κάτι με την εικόνα που είχα για να σπάω τον δίσκο!
Το due πάντως Ηλία σαν συνταγή φαίνεται αρκετά δυνατό στο 1,40 με 688. Σκέψου ότι η nobelsport την AS την δίνει στο 1,35 αυτό το καψούλι και 1,38 με cx2000. Όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι δεν το έχω ρίξει σαν εμπορικό φυσίγγι για να έχω γνώμη.

Στελιο το 686 με το cx2000 έχουν διάφορα σε ταχύτητες το πιο ακραίο που έχω μετρήσει ήταν κοντά στα 20μ/δ χαμηλοτερα το 686 και φυσικά στην αίσθηση της τουφέκιας.
Μπράβο σου για την δουλειά που κάνεις με τα σφαξιματα :)

Το due πάντως Ηλία σαν συνταγή φαίνεται αρκετά δυνατό στο 1,40 με 688. Σκέψου ότι η nobelsport την AS την δίνει στο 1,35 αυτό το καψούλι και 1,38 με cx2000. Όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι δεν το έχω ρίξει σαν εμπορικό φυσίγγι για να έχω γνώμη.
Είναι αρκετά δυνατό,έχεις δίκαιο...έχει ένα κοφτό λάκτισμα που ενοχλεί ένα μέρος των σκοπευτών...εγώ που δεν έχω θέμα λακτισματος μου αρέσουν λόγω ταχυτήτων!

Μπορείτε να μου πείτε για το Ρουμελιώτης skeet καψύλι κ βαρος πυριτιδας ,και καψυλι για το Ρουμελιώτης trap;
Το skeet έχει 616 καψύλι και πυρίτιδα 1,25γρ. Κάλυκα fiocchi και βύσμα piston skeet. Το τράπ αν και δεν το έχω ρίξει είμαι σίγουρος ότι θα έχει τις ίδιες αναλογίες με μόνο διαφορετικό το βύσμα.

Πηγαίνοντας χθες σκοπευτήριο πέρασα από το 24ΩΡΕΣ και πήρα 2 κουτάκια από Lambro sporting, Lambro Trap, και NSI Due Europe για το οποίο είχα ακούσει καλά λόγια αλλά δεν το είχα δοκιμάσει. Ρίχνοντάς τα δεν κατάλαβα κάτι ιδιαίτερο - ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Το βράδυ έσφαξα 2 από περιέργεια ... το NSI γιατί δεν το είχα ξαναπάρει, και το LAMBRO TRAP γιατί ... ήταν σε μπλε κάλυκα και θεώρησα ότι το είχαν αλλάξει !!! Δεν είχα προσέξει, ούτε όταν τα πήρα ούτε στο σκοπευτήριο που άνοιξα το κουτί, ότι ήταν το νέο που έχουν βγάλει σε Νο 8,5 !!!
.sarcastic. .hair. .ha ha.
NSI DUE EUROPE:
IMG_20180514_212947.jpg
IMG_20180514_213510.jpg
IMG_20180514_213948.jpg
IMG_20180514_214258.jpg
.very shoked.....................
Φίλε μου καλησπέρα το συγκεκριμένο νομίζω δεν είναι το due , είναι το prima !!

το DUE EUROPE ειναι. Αλλο ειναι το UNO Prima
Όντως έτσι όπως τα λέτε είναι ,απλά θεώρησα ότι μίλαγε ο φίλος για τo due sporting μιας και νομίζω ότι αυτό ρίχνει μεγάλος αριθμός σκοπευτών ! Εμένα το due δεν με ενθουσιαζει, σε γενικές γραμμές μου αρέσουν οι μαλακές τουφεκιές και ας είναι λίγο πιο αργές !

Λευτερη και γω ακριβως το ιδιο θελω. Στο σκοπευτηριο ομως ριχνω το συγκεκριμενο due και ας βαραει λιγο παραπανω. Οσες φορες δοκιμασα να ριξω με καποιο αλλο, ηθελα χρονο προσαρμογης, με αποτελεσμα να θελω περισσοτερα φυσιγγια και να μην εχω τα αποτελεσματα που ηθελα. Αν το Europe το βρω σε 7½ θα το προτιμησω, οχι λογω τιμης-αλλωστε εχει μικρη διαφορα απο το Due, αλλα λογω πιο μαλακης τουφεκιας.

Το μόνο sporting που δεν μπόρεσα να συνεργαστώ μέχρι τώρα ήταν το Lako πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Από εκεί και πέρα έχω δοκιμάσει καμιά 20αριά διαφορετικούς κατασκευαστές και τύπους και πρόβλημα δεν αντιμετοπίζω κανένα, άντε να χρειαστώ ένα κουτί....περιθώριο για να το βρω λίγο.

Δεν την ξέρω την έκφραση αλλά διαφωνώ κάθετα και οριζόντια .... δεν υπάρχει εμείς και σεις, όλα στο μυαλό είναι. Στο σκοπευτικό κομμάτι ...φυσίγγια να υπάρχουν, το κυνήγι είναι λίγο διαφορετικό.

Περσι που δοκιμασα μια κουτα διαφορετικη, τα μισα πηγαν υπερ πιστεως, και ψαχνομουνα. Αν ειχα ξεκινησει τη σαιζον με αυτα, λογικα θα ηταν καλυτερα, αλλα ετσι, πηγαν στραφι. Γενικως ειμαι της αποψης, επειδη ειναι ενα σωρο παραγοντες να σε προβληματιζουν, και πιθανοτατα να σε αγχωνουν εστω και αν δεν το συνειδητοποιεις, οσο κρατας καποια πραγματα σταθερα, τοσο μειωνεις τα αγχη. Φυσικα αυτο προυποθετει και αλλου ειδους δουλεια, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα για συζητηση

Status
Not open for further replies.
Back