Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ακριβώς αυτό που λέει ο Στέλιος ισχύει και ήταν κάτι που είχε γράψει και ο Δημήτρης Benelli κάποτε, που για προσωπικούς του λόγους έχει σταματήσει να γράφει στο φόρουμ και είναι μεγάλος γνώστης πολλών πραγμάτων. Ότι δηλαδή, όλες οι μεγάλες εταιρίες, το μόνο που αλλάζουν στο skeet και στο trap είναι το νούμερο των σκαγιών.

Last edited:
Ο piston skeet,σχεδιαστηκε γι'αυτο που δηλωνει.
Ο spark,για το trap.
Ο πρωτος παρουσιαζει το φαινομενο της διπλης κατα μηκος ατρακτου,για να βοηθησει σκοπευτες που "φευγουν"πιο μπροστα στις προσκοπευσεις.
Ο δευτερος ειναι σχεδιασμενος με δυο χαραγες(δυο πτερυγια),ετσι που να κρατησει οσο το δυνατον περισσοτερο,στο εσωτερικο του,το φορτιο.
Με ζητούμενο την σφιχτη ,μακρινή τουφεκια.
Δεν αλλαζει μονο το νουμερο σκαγιων.
Χωρις να ειναι δεσμευτικο αυτο.

Αν σκέφτεσαι να τα ρίξεις έναρξη καλύτερα να βρεις κατι αλλο...δυο τύποι σκοπευτικων φυσιγγιων τα όποια κλωτσάνε σαν γαϊδούρια ειδικά το B&P

Τα εχω ρίξει χειμωνα σκοπευτήριο και μαρτυρησα να βγάλω την πουλα
Ειλικρινά μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που λέει ο Παύλος. Έχω ρίξει χιλιάδες, και δεν είναι υπερβολή, χιλιάδες και από τα δύο, στο σκοπευτήριο κυρίως καλοκαίρι, και δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα μαλακά, όπως π.χ. το Lambro sporting, αλλά δεν ένιωσα ποτέ να με ενοχλούν και να με κουράζουν. Δεν νομίζω οι ταχύτητες τους να ξεπερνούν τα 400 m/s.
Μια εξαίρεση μόνο, και το είχα ξαναγράψει στο φόρουμ, κάποια/ κάποιες λίγες παρτίδες του B&P Sporting & Compak, που είχαν καψούλι Fiocchi 616, αντί του Cx2000 που είχαν συνήθως. Αυτά πράγματι ήταν δυναμίτες, κουραστικά, σχεδόν ανυπόφορα !!! Και το είχαν παρατηρήσει και άλλοι εδώ, που τα έριξαν εκείνη τη χρονιά.
Το παράξενο είναι ότι εκτός από το καψούλι δεν υπήρχε άλλη αλλαγή στο φυσίγγι, και η δόση της πυρίτιδας ήταν ίδια με πριν, 1,35 - 1,38 gr G2000 αν θυμάμαι καλά.

Ο piston skeet,σχεδιαστηκε γι'αυτο που δηλωνει.
Ο spark,για το trap.
Ο πρωτος παρουσιαζει το φαινομενο της διπλης κατα μηκος ατρακτου,για να βοηθησει σκοπευτες που "φευγουν"πιο μπροστα στις προσκοπευσεις.
Ο δευτερος ειναι σχεδιασμενος με δυο χαραγες(δυο πτερυγια),ετσι που να κρατησει οσο το δυνατον περισσοτερο,στο εσωτερικο του,το φορτιο.
Με ζητούμενο την σφιχτη ,μακρινή τουφεκια.
Δεν αλλαζει μονο το νουμερο σκαγιων.
Χωρις να ειναι δεσμευτικο αυτο.
Και δε μου λες μάστορα, ξέρεις πολλά φυσίγγια του εμπορίου για το skeet με βύσμα piston-skeet και για trap με spark ??? ... .sarcastic. .yelling.
Πέρα από την πλάκα, σωστά τα λες, απλά εσύ μιλάς για το πώς θα έπρεπε ίσως να είναι (θεωρητικά), ενώ εγώ για το τι έχω δει ότι γίνεται στην πραγματικότητα.
Από την άλλη, η πρακτική των εταιρειών στο να αλλάζουν μόνο το νούμερο σκαγιών έχει μια ισχυρή λογική βάση: Αφού το άνοιγμα της τουφεκιάς στις αποστάσεις του κάθε αθλήματος ρυθμίζεται από τα ανάλογα τσοκ (όπως και στο κυνήγι εξάλλου)...
Κοντινές αποστάσεις - ανοικτά τσοκ - ψιλά σκάγια για επαρκή πυκνότητα της (ανοικτής) δέσμης σκαγιών ...
Μακρινές αποστάσεις - σφιχτά τσοκ - πιο χοντρά σκάγια για διατήρηση ικανής κινητικής ενέργειας για σίγουρη καταβολή του "στόχου"...
Με αυτή τη λογική, τα "ειδικά" βύσματα δεν είναι απολύτως απαραίτητα ... Είναι για αυτούς που θα ήθελαν το "κάτι λίγο παραπάνω" στην κάθε περίπτωση ... ;)

Και δε μου λες μάστορα, ξέρεις πολλά φυσίγγια του εμπορίου για το skeet με βύσμα piston-skeet και για trap με spark ??? ... .sarcastic. .yelling.
Πέρα από την πλάκα, σωστά τα λες, απλά εσύ μιλάς για το πώς θα έπρεπε ίσως να είναι (θεωρητικά), ενώ εγώ για το τι έχω δει ότι γίνεται στην πραγματικότητα.
Από την άλλη, η πρακτική των εταιρειών στο να αλλάζουν μόνο το νούμερο σκαγιών έχει μια ισχυρή λογική βάση: Αφού το άνοιγμα της τουφεκιάς στις αποστάσεις του κάθε αθλήματος ρυθμίζεται από τα ανάλογα τσοκ (όπως και στο κυνήγι εξάλλου)...
Κοντινές αποστάσεις - ανοικτά τσοκ - ψιλά σκάγια για επαρκή πυκνότητα της (ανοικτής) δέσμης σκαγιών ...
Μακρινές αποστάσεις - σφιχτά τσοκ - πιο χοντρά σκάγια για διατήρηση ικανής κινητικής ενέργειας για σίγουρη καταβολή του "στόχου"...
Με αυτή τη λογική, τα "ειδικά" βύσματα δεν είναι απολύτως απαραίτητα ... Είναι για αυτούς που θα ήθελαν το "κάτι λίγο παραπάνω" στην κάθε περίπτωση ... ;)
Άλλο φαι αυτο....;):)

το πιο πιθανό Στέλιο είναι να είχε το 616 δεν το είχα ανοίξει σαν φυσίγγι,,,θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε μεγαλύτερη ανάκρουση και από 32γρ

μου τα είχε προτείνει πριν 2 σεζόν ο Ηλίας και του το είχα πει μάλιστα "κλωτσάνε" δεν θα τα ξαναπάρω

Τα θέλει τσαχπινικα τα φυσιγγια αυτός ο Ηλίας...o_O
το πιο πιθανό Στέλιο είναι να είχε το 616 δεν το είχα ανοίξει σαν φυσίγγι,,,θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε μεγαλύτερη ανάκρουση και από 32γρ

μου τα είχε προτείνει πριν 2 σεζόν ο Ηλίας και του το είχα πει μάλιστα "κλωτσάνε" δεν θα τα ξαναπάρω
.my man..very happy..very happy. Είμαι παιχνιδιαρης στα φυσίγγια!

Προχτες ηταν εδω καποιος σκοπευτης και εριχνε τα σκοπευτικα της Fiocchi. Δεν καταφερα να του παρω μερικα (δε ζητησα να πω την αληθεια) αλλα εμαθα πως θα ερθουν και εδω, προφανως καποιος εκανε τα κονε του. Αυτο που πηρα ομως ηταν 5 RM Black Edition, που θα σφαγιαστουν αμεσα. Θα δωσω και στο γνωστο σφαγεα φυσιγγιων, Στελιο

Προχτες ηταν εδω καποιος σκοπευτης και εριχνε τα σκοπευτικα της Fiocchi. Δεν καταφερα να του παρω μερικα (δε ζητησα να πω την αληθεια) αλλα εμαθα πως θα ερθουν και εδω, προφανως καποιος εκανε τα κονε του. Αυτο που πηρα ομως ηταν 5 RM Black Edition, που θα σφαγιαστουν αμεσα. Θα δωσω και στο γνωστο σφαγεα φυσιγγιων, Στελιο
Black Edititon ??? Καινούργιο φρούτο πάλι αυτό ;;; Αφού και τα Sporting, και τα Competition Serie Oro, που έφερναν εδώ παλιότερα κι αυτά black ήταν !!! ... .sarcastic. .ha ha.
Πρέπει να το δούμε ... Λες να είναι κι αυτό εξολοκλήρου με ισπανικά υλικά, όπως και τα 2 παραπάνω ;;;
think .sarcastic..big smile.

Status
Not open for further replies.
Back