Σίγουρα είναι πυρίτιδα ;;;; Αλήθεια, δεν έχω ιδέα ... δε μου θυμίζει τίποτα. Που τη βρήκες ; Από φυσίγγι ραβδωτού είναι; Γιατί σε φυσίγγια λειόκαννων δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σχήμα κόκκων ....
Ευτυχώς που με τις τρομερές παρουσιάσεις σου με ξεστραβωνεις και ημουν έτοιμος να πάω να παρω μερικά..τιποτα το ιδιαίτερο για 7,5€!!!!Ένα νέο φυσίγγι sporting θα παρουσιάσω απόψε. Μου το έδωσε ο Δημήτρης (dimitrisliou) σήμερα στο σκοπευτήριο. Δεν είδα και δεν ξέρω τι γράφει στο κουτί, πάνω στον κάλυκα όπως θα δείτε γράφει:
FIOCCHI TT TWO Sporting 28g 8,5
Και τώρα ας δούμε το εσωτερικό του - τα υλικά:
Όπως βλέπουμε, κάλυκας Fiocchi, με καψούλι 616 φυσικά, και το μέταλλο του κάλυκα έχει ύψος 10,4 χιλιοστά ...
Για τη μπαρούτη τι να πω ... δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά ... για Ισπανική την κόβω! Μάλλον CSB-5 ... Τώρα, να πω ότι δεν το περίμενα; θα πω ψέματα !!! Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα εύρισκα ισπανική μπαρούτη μέσα ...
Είναι εντελώς ίδια με αυτή που είχα βρει και στο Gorilla Sporting, και περίπου ίδια δόση (1,42 με 688 - 1,45 με 616) ...
Και επίσης τον ίδιο ακριβώς συγκεντρωτήρα !!! LBRS ???????
Τα σκάγια ομοιόμορφα φαίνονται, όχι ιδιαίτερα γυαλιστερά, αλλά το Νο μάλλον προς 8 είναι, και όχι 8,5 που αναγράφει.
Διάμετρος 2,3 χιλιοστά ... 14 σκάγια ανά γραμμάριο ... και συνολικά 390 !!!
Και το "καλό" το άφησα για το τέλος ... Η τιμή του, εδώ τουλάχιστον, απ' ότι μου είπε ο Μήτσος ... 7,5 € !!!!!!!!!!
Τι προέλευσης ήταν το φυσίγγι; Έγραφε πράμα πάνω ;;;Κουνελινη δεν ειναι σιγουρα
Ειναι απο σκοπευτικο φυσιγγι σκητ, υπολογιζω οτι ειναι Φινλανδικη ισως
Παίζεται να είναι Rex Βίκτωρα χωρίς να ξέρω σίγουρα.Ειναι Fiocchi φυσιγγι της σειρας Competition, με σκουρο μπλε καλυκα και ψηλο μεταλο.
Σίγουρα είναι πυρίτιδα ;;;; Αλήθεια, δεν έχω ιδέα ... δε μου θυμίζει τίποτα. Που τη βρήκες ; Από φυσίγγι ραβδωτού είναι; Γιατί σε φυσίγγια λειόκαννων δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σχήμα κόκκων ....
think
Κωστή, δεν ξέρω κι εγώ σίγουρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μοιάζει με REX. Δεν την έχω δει και δεν ξέρω πως είναι, μόνο σε φωτογραφίες πριν κάμποσα χρόνια σε διαφημίσεις και στο site του μακαρίτη του Στόκα, που γέμιζε τελευταία με REX, και από ότι θυμάμαι ήταν στρογγυλά φυλλίδια (δίσκοι), έμοιαζε στις CSB και στη 206 ... thinkΠαίζεται να είναι Rex Βίκτωρα χωρίς να ξέρω σίγουρα.
Έχεις δίκιο Στέλιο είναι στρογγυλά φυλιδια, δεν ξέρω όμως αν βγάζει μπαρουτια και για τις σφαιρες για ραβδωτα η Rex μιας και ανήκει στην fiocchi σίγουρα είναι πυρίτιδα για ραβδωτο ποια όμως?Κωστή, δεν ξέρω κι εγώ σίγουρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μοιάζει με REX. Δεν την έχω δει και δεν ξέρω πως είναι, μόνο σε φωτογραφίες πριν κάμποσα χρόνια σε διαφημίσεις και στο site του μακαρίτη του Στόκα, που γέμιζε τελευταία με REX, και από ότι θυμάμαι ήταν στρογγυλά φυλλίδια (δίσκοι), έμοιαζε στις CSB και στη 206 ... think
Κωστή, αν πρόσεξες, ο Βίκτωρας είπε ότι ήταν σε σκοπευτικό φυσίγγι skeet δηλ. 24 γρ.Έχεις δίκιο Στέλιο είναι στρογγυλά φυλιδια, δεν ξέρω όμως αν βγάζει μπαρουτια και για τις σφαιρες για ραβδωτα η Rex μιας και ανήκει στην fiocchi σίγουρα είναι πυρίτιδα για ραβδωτο ποια όμως?
Ναι μάλλον κάποιος κάνει αλχημείες θα μας πει ο Βίκτωρας, και στα εδώ φυσίγγια της fiocchi shooting dynamics η πυρίτιδα είναι ίδιου σχήματος με αυτο που εσφαξες τις προάλλες.Κωστή, αν πρόσεξες, ο Βίκτωρας είπε ότι ήταν σε σκοπευτικό φυσίγγι skeet δηλ. 24 γρ.
Μπορεί κανένας μπάρμπα-Μήτρος να έβαζε μπαρούτι ραβδωτού, αλλά μια εταιρεία σαν τη Fiocchi δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο !!!
Εχω δει προσφατα κιολας velox σε στρογγυλα φιαλιδια σφραγισμενα κουτια για ραβδωτα ειναι ;Κωστή, αν πρόσεξες, ο Βίκτωρας είπε ότι ήταν σε σκοπευτικό φυσίγγι skeet δηλ. 24 γρ.
Μπορεί κανένας μπάρμπα-Μήτρος να έβαζε μπαρούτι ραβδωτού, αλλά μια εταιρεία σαν τη Fiocchi δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο !!!
Τη velox την την ηξερα σαν χυλοπιτα δεν ειχα ξαναδει σε μακαρονι αλλα αυτος την εχει φερει απο αμερικη θα την γεμησουμε και θα δειξειΟι πυριτιδες που ειναι σε μορφη tubular κακως τις θεωρουμε οτι κανουν για ραβδωτα. Ισως ειναι καταλοιπο απο τον κορδιτη (μακαρονι) που βλεπαμε σε πολεμικα φυσιγγια. Τη συγκεκριμενη την εχω ξαναδει σε καταλογο γομωσεων αλλα δε θυμαμαι που. Δεν ειναι αλχημεια παντως
Ναι 28 είναι.αυτα παναγιωτη ειναι 28αρια?