Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.

Στελιο, εχεις ιδεα τι πυριτιδα ειναι αυτη;
Σίγουρα είναι πυρίτιδα ;;;; .sarcastic. Αλήθεια, δεν έχω ιδέα ... δε μου θυμίζει τίποτα. Που τη βρήκες ; Από φυσίγγι ραβδωτού είναι; Γιατί σε φυσίγγια λειόκαννων δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σχήμα κόκκων ....
think

Ένα νέο φυσίγγι sporting θα παρουσιάσω απόψε. Μου το έδωσε ο Δημήτρης (dimitrisliou) σήμερα στο σκοπευτήριο. Δεν είδα και δεν ξέρω τι γράφει στο κουτί, πάνω στον κάλυκα όπως θα δείτε γράφει:
FIOCCHI TT TWO Sporting 28g 8,5
IMG_20180808_224758.jpg
IMG_20180808_224826.jpg
IMG_20180808_224910.jpg
IMG_20180808_224955.jpg
IMG_20180808_225013.jpg
IMG_20180808_225825.jpg

Και τώρα ας δούμε το εσωτερικό του - τα υλικά:

IMG_20180808_230514.jpg
IMG_20180808_230745.jpg

Όπως βλέπουμε, κάλυκας Fiocchi, με καψούλι 616 φυσικά, και το μέταλλο του κάλυκα έχει ύψος 10,4 χιλιοστά ...o_O
Για τη μπαρούτη τι να πω ... δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά ... για Ισπανική την κόβω! Μάλλον CSB-5 ... Τώρα, να πω ότι δεν το περίμενα; θα πω ψέματα !!! :) Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα εύρισκα ισπανική μπαρούτη μέσα ...;)
Είναι εντελώς ίδια με αυτή που είχα βρει και στο Gorilla Sporting, και περίπου ίδια δόση (1,42 με 688 - 1,45 με 616) ...
Και επίσης τον ίδιο ακριβώς συγκεντρωτήρα !!! LBRS ???????
Τα σκάγια ομοιόμορφα φαίνονται, όχι ιδιαίτερα γυαλιστερά, αλλά το Νο μάλλον προς 8 είναι, και όχι 8,5 που αναγράφει.
Διάμετρος 2,3 χιλιοστά ... 14 σκάγια ανά γραμμάριο ... και συνολικά 390 !!!

Και το "καλό" το άφησα για το τέλος ... .sarcastic. Η τιμή του, εδώ τουλάχιστον, απ' ότι μου είπε ο Μήτσος ... 7,5 € !!!!!!!!!!o_O:eek: .hair.

Ευτυχώς που με τις τρομερές παρουσιάσεις σου με ξεστραβωνεις και ημουν έτοιμος να πάω να παρω μερικά..τιποτα το ιδιαίτερο για 7,5€!!!!

Κουνελινη δεν ειναι σιγουρα .sarcastic.

Ειναι απο σκοπευτικο φυσιγγι σκητ, υπολογιζω οτι ειναι Φινλανδικη ισως
Τι προέλευσης ήταν το φυσίγγι; Έγραφε πράμα πάνω ;;; :eek:
Έκανα τώρα ένα γρήγορο googleάρισμα για τις VihtaVuori, που παρότι πασίγνωστες στο εξωτερικό και απ' ότι λέγεται εξαιρετικές, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, ούτε για να δω πως είναι, αφού δεν τις φέρνουν εδώ. Βλέπω ότι οι κόκκοι τους είναι κυλινδρικοί, και όχι αυτό το περίεργο τριπλό μακαρονάκι που είναι αυτή που ανέβασες ...
https://www.vihtavuori.com/vihtavuori-blog-n320-handgun-powder/

Σίγουρα είναι πυρίτιδα ;;;; .sarcastic. Αλήθεια, δεν έχω ιδέα ... δε μου θυμίζει τίποτα. Που τη βρήκες ; Από φυσίγγι ραβδωτού είναι; Γιατί σε φυσίγγια λειόκαννων δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σχήμα κόκκων ....
think

Και εγώ για στάχτη την πέρασα στην αρχή .crying smile.

Παίζεται να είναι Rex Βίκτωρα χωρίς να ξέρω σίγουρα.
Κωστή, δεν ξέρω κι εγώ σίγουρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μοιάζει με REX. Δεν την έχω δει και δεν ξέρω πως είναι, μόνο σε φωτογραφίες πριν κάμποσα χρόνια σε διαφημίσεις και στο site του μακαρίτη του Στόκα, που γέμιζε τελευταία με REX, και από ότι θυμάμαι ήταν στρογγυλά φυλλίδια (δίσκοι), έμοιαζε στις CSB και στη 206 ... think

Κωστή, δεν ξέρω κι εγώ σίγουρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μοιάζει με REX. Δεν την έχω δει και δεν ξέρω πως είναι, μόνο σε φωτογραφίες πριν κάμποσα χρόνια σε διαφημίσεις και στο site του μακαρίτη του Στόκα, που γέμιζε τελευταία με REX, και από ότι θυμάμαι ήταν στρογγυλά φυλλίδια (δίσκοι), έμοιαζε στις CSB και στη 206 ... think
Έχεις δίκιο Στέλιο είναι στρογγυλά φυλιδια, δεν ξέρω όμως αν βγάζει μπαρουτια και για τις σφαιρες για ραβδωτα η Rex μιας και ανήκει στην fiocchi σίγουρα είναι πυρίτιδα για ραβδωτο ποια όμως?

Έχεις δίκιο Στέλιο είναι στρογγυλά φυλιδια, δεν ξέρω όμως αν βγάζει μπαρουτια και για τις σφαιρες για ραβδωτα η Rex μιας και ανήκει στην fiocchi σίγουρα είναι πυρίτιδα για ραβδωτο ποια όμως?
Κωστή, αν πρόσεξες, ο Βίκτωρας είπε ότι ήταν σε σκοπευτικό φυσίγγι skeet δηλ. 24 γρ. ;)
Μπορεί κανένας μπάρμπα-Μήτρος να έβαζε μπαρούτι ραβδωτού, αλλά μια εταιρεία σαν τη Fiocchi δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο !!!
.sarcastic.

Κωστή, αν πρόσεξες, ο Βίκτωρας είπε ότι ήταν σε σκοπευτικό φυσίγγι skeet δηλ. 24 γρ. ;)
Μπορεί κανένας μπάρμπα-Μήτρος να έβαζε μπαρούτι ραβδωτού, αλλά μια εταιρεία σαν τη Fiocchi δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο !!!
.sarcastic.
Ναι μάλλον κάποιος κάνει αλχημείες θα μας πει ο Βίκτωρας, και στα εδώ φυσίγγια της fiocchi shooting dynamics η πυρίτιδα είναι ίδιου σχήματος με αυτο που εσφαξες τις προάλλες.

.sarcastic.
Εχω δει προσφατα κιολας velox σε στρογγυλα φιαλιδια σφραγισμενα κουτια για ραβδωτα ειναι ;

Οι πυριτιδες που ειναι σε μορφη tubular κακως τις θεωρουμε οτι κανουν για ραβδωτα. Ισως ειναι καταλοιπο απο τον κορδιτη (μακαρονι) που βλεπαμε σε πολεμικα φυσιγγια. Τη συγκεκριμενη την εχω ξαναδει σε καταλογο γομωσεων αλλα δε θυμαμαι που. Δεν ειναι αλχημεια παντως

Οι πυριτιδες που ειναι σε μορφη tubular κακως τις θεωρουμε οτι κανουν για ραβδωτα. Ισως ειναι καταλοιπο απο τον κορδιτη (μακαρονι) που βλεπαμε σε πολεμικα φυσιγγια. Τη συγκεκριμενη την εχω ξαναδει σε καταλογο γομωσεων αλλα δε θυμαμαι που. Δεν ειναι αλχημεια παντως
Τη velox την την ηξερα σαν χυλοπιτα δεν ειχα ξαναδει σε μακαρονι αλλα αυτος την εχει φερει απο αμερικη θα την γεμησουμε και θα δειξει

Καλημέρα,προμήθεια σήμερα από Παρδαλάκη gm sporting δεν υπάρχει ο άνθρωπος.Επειδή δε μπορούσα μου τα έφερε στο μετρό!!Τι να πώ τώρα!!!!
Χρωστάω & φωτό στο Διαμαντή από την προηγούμενη φορά!! :) :)
Η δοκιμή είναι στα 20 & 25 μέτρα 4**** & 3***

Last edited:
Καλημέρα,προμήθεια σήμερα από Παρδαλάκη gm sporting δεν υπάρχει ο άνθρωπος.Επειδή δε μπορούσα μου τα έφερε στο μετρό!!Τι να πώ τώρα!!!!
Χρωστάω & φωτό στο Διαμαντή από την προηγούμενη φορά!! :) :)
Η δοκιμή είναι στα 20 & 25 μέτρα 4**** & 3***

αυτα παναγιωτη ειναι 28αρια?

Status
Not open for further replies.
Back